evliliğe bu kadar yakınken yüklü kredi çekmek :(

Benim kide aldı 40 000 liralık araba ikibine yakın maaşı var.arabayi aldıktan sonra 15 000 de kredi kartı borcu oldu.benzin oraya buraya arabayla gitme gezme yeme farklı sehirledeyiz. Şuanda odegemedigi vergi borcu da var.
Sonuc: evlenemiyoruz.koseye sıkışmış gibiyim ve bu kart borçlarından sonradan haberim oldu.aile de yardım etmiyor. Zaten problemli ailelerimiz . Iki tarafta istemiyor biz de bu borçlar yüzünden kendimiz yapamıyoruz.
Sorumsuz erkek çok zor belki senin ki okadar değildir. Ama çok benziyolar. Sevgili ken almıştı.nisanlandik o kadar ay geçti karşıma bu borçlar la çıktı. Arabayı satıyor şimdi anca çektiği krediyi kapatacak. Geriye 15000 borcu kalıyor ve bna bugün düğün için krediyi sen çek ben kefil olayım dedi.

Canim bize dusmez ama evlendikten sonra borc borc.... Cok yipratici. Evde ne huzur kaliyor ne de ask...eger cok cok asik degilsen yolun sonu karanlik. Ailelerde destek degil,nisanlin sorumsuz yipranan sen olacaksin. Ayni senin durumunda arkasasim var cok asik olarak evlendigi kocasiyla bu borclar yuzunden bosanma aşamasına geldiler. Kim ne derse desin parasiz saadet olmazzzzzz

O kadar kırıldım ki zaten çok şeye katlandım. Bi bilezik bile takmadi ailesi yani ben o bilezigi zaten takmam koluma ama bazı formaliteler insanı eksik hissettiriyor.
Bu kadar ezildim bi de ben kredi çekeyim öyle mi dedim.ailem duysa ne der kim bilir.. kimseye söylemeyiz bn sen öde demiyorum kredi notu düşükmüş ona vermezlermis.
. O kefil olduğu için zaten ben ödemesem p çekmiş gibi oluyormuş Hayır dedim ailesinden 15000 isteyecekmis bugün yarın bana haber verecekmis durumu şoklardayim :)

O kadar kırıldım ki zaten çok şeye katlandım. Bi bilezik bile takmadi ailesi yani ben o bilezigi zaten takmam koluma ama bazı formaliteler insanı eksik hissettiriyor.
Bu kadar ezildim bi de ben kredi çekeyim öyle mi dedim.ailem duysa ne der kim bilir.. kimseye söylemeyiz bn sen öde demiyorum kredi notu düşükmüş ona vermezlermis.
. O kefil olduğu için zaten ben ödemesem p çekmiş gibi oluyormuş Hayır dedim ailesinden 15000 isteyecekmis bugün yarın bana haber verecekmis durumu şoklardayim :)

Yok artikkk!!! Canim hayatta herseyi dusuneceksin. Evlendikten sonra bir anlasmazlik oldu falan borcu sana takip ortada birakadabilir bu sorumsuzlukla...

Bilmiyorum zaten sorunluyduk bugün bunları da duydum bi garip oldum.bu konuyu görünce kendimi gördüm 8 9 ay önceki halimi.. işallah senin ki öyle olmaz canım ama ben suan nişanı atmayı düşünüyorum. Tabi tek sorun bu değildi. Zaten yeterince büyük problemlerimiz vardı. Bi de bu sorumsuz luk kabul edemiyorum 4 senedir hayatındayim bir anda çıkmadı ki karşısına. Nasıl yapabilir böyle bi sorumsuz luk dayanamıyorum

ay şaka gibi ya. rahat 3 yıl sürecek. arabayı sıfır mı aldı? ya gerçekten hiç akıl karı bir tarafı yok. katı olman lazım canım gerçekten çok hödük bir davranış. en iyi ihtimalle hevesini alıp satarım belki diye almış olması. ama o da çok uzak gözüküyor. peki ailesine falan güveniyor olabilir mi?

canım aynen 3 yıllık çekti ailesine güvenemez maddi durumları iyi değil buna eminim

canım okuduklarını okurken çok duygulandımm ağlayacaktım nerdeyse yaşadıklarımız çok benzer zaten sekiz dokuz ay sonra borçlar katlanınca tam sizin gibi oluruz :( çok çok üzüldümm umarım her şey yoluna girer hayırlısı olsun hakkımızda .. şimdi söylemem ne kadar doğru sana bilemeyeceğim yanlış anlama ama nişanlı falan olmadığıma sevindim ve bu iş çözülmeden kesinlikle olmazzzzz diyorum nett

evlendikten sonra borç ödemek çok sıkıntı.evlenmek öyle masraflıki..bizde eşimin ailesinden hiç bir destek görmedik.hatta 1 iğne bile göremedik..ama eşim senelerdir çalıştığından dolayı epey bi birikim yapmıştı.çok şükür borçsuz bitirdik..eşim borcu olunca uyuyamaz korkar borçtan.sevgilinde iyi cesaret var vallahi.kredi ödemek kolay değil.

canım okuduklarını okurken çok duygulandımm ağlayacaktım nerdeyse yaşadıklarımız çok benzer zaten sekiz dokuz ay sonra borçlar katlanınca tam sizin gibi oluruz :KK43: çok çok üzüldümm umarım her şey yoluna girer hayırlısı olsun hakkımızda .. şimdi söylemem ne kadar doğru sana bilemeyeceğim yanlış anlama ama nişanlı falan olmadığıma sevindim ve bu iş çözülmeden kesinlikle olmazzzzz diyorum nett
arkadaşım sana nacizhane tavsiyem..kredi çekme derim..o kendi maaşıyla tamamen kanun karşısındada kendine ait olan arabasının borcunu ödeyecek sen düğün masraflarını ödeyeceksin..allah korusun olumsuz birşeyler olsa zararda olan sen olacaksın..düğünü erkek tarafı yaparki..hani kız durumuna göredir..

Bi zaman sonra saklayacak borçlarını 1400 kredi ödeyerek geçim imkansız. Araba zaten 200 sırf benzin her ay. Bunun gezmesi yemeği ayda 1000 liragidecek.hep kredi kartlarindan sonra o.dugun tarihi hep 2 ay sonrasına ertelenecek. Ve sen seviyorum beni seviyorum diye diye bi sene daha uzatacaksin.buarada sorumlusun sen ya gidip Çeyiz alacaksın kız alır bunları diye..ve bi gün sana gelip diyecek ki krediyi sen çek. Zaten anca kendi bekar borçlarını ödeyecek o. ben evi kurmuş olcam tek başıma. İsterdim ki eşimle beraber kuralım yuvamizi hevesle.. çok şey istemişim çok. . O kadar emek sevgi değer mi bu sorumsuzca hayata anlamak zor

Bi zaman sonra saklayacak borçlarını 1400 kredi ödeyerek geçim imkansız. Araba zaten 200 sırf benzin her ay. Bunun gezmesi yemeği ayda 1000 liragidecek.hep kredi kartlarindan sonra o.dugun tarihi hep 2 ay sonrasına ertelenecek. Ve sen seviyorum beni seviyorum diye diye bi sene daha uzatacaksin.buarada sorumlusun sen ya gidip Çeyiz alacaksın kız alır bunları diye..ve bi gün sana gelip diyecek ki krediyi sen çek. Zaten anca kendi bekar borçlarını ödeyecek o. ben evi kurmuş olcam tek başıma. İsterdim ki eşimle beraber kuralım yuvamizi hevesle.. çok şey istemişim çok. . O kadar emek sevgi değer mi bu sorumsuzca hayata anlamak zor
hayır değmez asla değmez..kadınlar daha çabuk olgunlaşıyorlar..

o kadar kurnazca düşüneceğini sanmıyorum ya da sanmak istemiyorum yıllardır araba istediğini biliyorum alması çok yanlış ama ortak olmasın diye de şimdi aldıysa yazıklar olsun diyorumm :KK43:

Arkadaşımın başına ev durumunda geldi aynısı. Onun yaşadıklarını görmeseydim yazmazdım inanın. Kimin ne zaman , nasıl düşüneceğini bilemiyorsunuz.

Bu durumda şunu teklif edin ; " sen arabanın borcunu bitirmeden biz bir adım atamayız " deyin tepkisi nasıl olacak gözlemleyin.

Belki bebek isteyeceksiniz kısa vadede , işten çıkacak veya çıkarılacaksınız , sizin maaşınıza güvenip kredi çekerseniz sonrası nasıl olacak ?

2000 maaşla 40binlik araba(belki de daha fazla) araba alan erkeğin evlenince bir anda sorumluluk sahibi olmasını beklemeyin.

Kredi işine de sakın girmeyin.
Size danışmadan size güvenerek plan yapmış, bundan sonra nasıl ayarlıyorsa yapsın her şeyin altından kalksın.

Back
X