- 19 Ekim 2011
- 5.253
- 280
- 363
- Konu Sahibi okaliptuss
-
Bir evlilikte aldatma, içki, kumar vb yok fakat anlaşamamazlık var, aşk ve sevgi bitmişse çocuk varsa yürütülmeli midir yoksa bitirmeli midir? düşüncelerinizi merak ediyorum.
Ayni benim sorunum da bu ama bende kahretsin sevgi var :2: cok seviyorum esimi hergun de mutsuz degiliz ama mutlu olmak icin de caba göstermeyiz kavga ederiz hakaret ederiz eskiden cevap vermezdim köseye cekilir iki saat aglardim ama simdi bende icimi dökuyorum ona !!
Söyle dusun bacim ki ben hep öyle yaptim, eger bosanirsan cocugunla tek basina mutlu olabilecekmisin ? kendine 0 dan bi hayat kurabilecekmisin ?? Genelde derler cocuk huzurlu evde buyusun diye ama ben bosandiktan sonra daha cok kötu olacagim icin sahsen mutlu olacagimizi sanmiyorum.
Cok zor gunlerim oldu tam bitirme noktasindaydik kendimi dualara verdim biraz sabirli olmaya biraz daha esimin suyuna gitmeye karar verdim simdi cok sukur dört dörtluk degiliz ama cocugum huzurlu hem annesiyle hem babasiyla
eğri oturup doğru konuşmak lazım evliliği bitirince çocukların huzuru yerindemi oluyor sanıyorsunuz,psikoloji olarak çocuklar büyüynceye kadar bunu taşıyor burda anne babası ayrı yaşayan arkadaşlar vardır birde onlara sormak lazım.ayrıca evlendikten sonra hiçbirşey eskisi gibi olmuyor sevgi yerini sorumluluğa bırakıyor,tabii sevgisiz bir hayat yaşanmaz olabiliyor ama burada okuduklarımdan sonra insan haline kocasına şükreder hale geliyor.konu sahibi arkadaşım şimdi diyelimki ayrıldın önce çocuğun olduğu için o sevmediğin eşinle sürekli yüzyüze geleceksin,ayrıca hayat sana daha zor olacak sana yeşil ışık yakan diğer erkeklerde eşinde eksi olan ne varsa sana onların davranışı artı gibi gözükecek ve birisiyle diyelimki tekrar evlenme kararı aldın bira araya geleceksiniz ve sevgi bir süre sonra yine yerini monoton bir hayata bırakıcak tanıdığım çoğu arkadaşımın sonu pişmanlık oldu hayatta en acımasız damgasını bu durumda çocuklara vuruyor maalesef.insan evlenirken kendine sormalı ben evlilikten ne beklemeliyim diye,bekarlık zamanını kim yaşıyor evliyken soruyorum herkese sorun burda zaten bazı insan evliliği kaldırıyor bazı insana da bir bahane bulup ayrılmak daha basit geliyor.siz daha ayrılmadan yeniden evlenebilirmiyim acaba diye sormak yerine ayrıldıktan sonra tek başına bir çocuğu hayat boyu sorumluluklarını nasıl kaldırabileceğinizi düşünmenizi tavsiye ederim.şimdi diyeceksinizki babası var yinede ayrıldıktan sonra baba da kendine hayat kuracak ve çocuğunuz ile evindeki gibi ilgisi olmayacak.yinede karar sizindir sadece fikirlerimi söyledim buna ister saygı duyun ister kızın ama gerçek bu,(eğer içki ,kumar,aldatma vs olsaydı yorumum başka olurdu )
Hata yaptığının farkında mı ki?
Yoksa ben buyum deyip çıkıyor mu işin içinden.
Eskiler çocuk olunca erkek eve bağlanır derdi ama bence kadın çocuktan sonra
eve bağlanmak bir yana bir çoğu mahkum hissediyor kendini.
Herşeyden evvel çocuğum babasız büyümesinden başlıyor düşünmeye.
Bence o kadar çok evlilik varki sevgisiz, sadece katlanılan.
Sizin kadar eşinizinde düşünmesi, istemesi lazım evliliğinizi toparlamayı, mutlu olmayı.
Yoksa yıllar boyu idare etmeye çalışr ama aslında bu mutsuzluk kapanına sıkışmış kalmış olursunuz.
eşimin de istediği heralde o suyuna gitmem, benim sinirlenme ve ona karşı çıkma hakkım yok eleştirme hakkım yok hep susucam, olumsuz her şeyine katlanacağım... sabrediyorum zaten bakalım nereye kadar, hatasını anlayıp kendine çeki düzen vermesi lazım.
Sende karsi cikmayi ver veya sinirlenme cogumuz da biliyoruz ki evlilik genelde kadinin elindedir tabi istisna durumlar olabilir ama ben kendi adima soyliyeyim suyuna gittikce sinirlenmedikce daha iyi anlasiyoruz beraber kararlar aliyoruz birbirimize danisiyoruz sinirlilikle bu boyle olmaz demiyorum ama söyleyis tarzimi degistiriyorum bu senin icin iyi olmaz iyi gitmez bana uygun gelmedi de sonra genede sen bilirsin diyince o zaten mantikli olani yapar erkekler inatlasmayi cok sever hele senin sinirlendigini göruyorsa seni kahretmek icin herseyi yapar hep uzgun ve ezik halimize alisirlar... ama daha mutlu guleryuzlu icten olmasa bile olunca erkek de degisiyor inan bana..
Tabi genede 4 duvar icinde ne oluyor kimse bilemez ha ben kaldiramam bu evlilige diyorsan daha da zor gunler seni bekler bosaninca benim fikrim bu
Bir evlilikte aldatma, içki, kumar vb yok fakat anlaşamamazlık var, aşk ve sevgi bitmişse çocuk varsa yürütülmeli midir yoksa bitirmeli midir? düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bence evlilikte uyumu yakalamak önemli. Bir ekip gibi. Ekip arkadasına kuralına göre davranırsan iş ilişkiniz bir şekilde devam eder, illa ölüp bitmek gerekmiyor onun için. Aşık olmak başta evet ama aşkı devam ettirebilen pek görmedim. Bu yüzden bence evlilikler devam etmeli.
Aşk sevgi bitti anlaşamıyoruz dersen 2 senede bir koca değiştirmek lazım
yok işte sevgi olmayınca saygı da olmuyor, sevgi ve nefret arasında çok ince bir çizgi varmış bunu anladım, çok severken nefret edebilmek için iki sözü yetiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?