Evliliğe dair endişelerim var

Olay bence evlenme korkusu ya da sevmeme degil
Anasindan kopacak olma hissi
Ben evlenirsem annem yalniz kalir beraber yasayalim.desem sevgili kabul.etmez en iyisi tumden bu evlilik fikrinden uzak durayim kafasi
Olur da sonsuz anlayışlı biri beyefendiyi anasiyla kabul edecek biri cikar o zaman evlenir!
Bir de gercekten anlayisli olmak simartiyor cingar cikartan biri olmak gerekiyor. Yoksa hep daha fazlası bekleniyor.
Babasi olmayan genc erkeklerin anneleri, beraber yasadiklari ogullarini bir nevi es yerine koyuyorlar ve gelin de onu oglundan ayiracak kisi oluyor. Kadin oyle dusunmese ile adam dusunuyordur bunu, öyle yetiştiği icin bilinçaltinda annemi yalniz birakmamaliyim.endisesi tasiyor.
Benzerini yakin zamanda yasadim.adama annesi icin o kadar anlayış gösterdim destek oldum o ise anam da anam diye üzülüp gosterdigim.anlayisi gormezden geldi, ufacik sitemi bile anlayissizlik.algiladi! Anne baba herkes icin önemli ama dengeyi kurmak önemli. Baglilik baska bağımlılık bambaska...

Babası hayatta değil ya annesi sürekli hayatınızda olacak . Gerçi baba olsada sürekli insanin hayatında oluyorlar. Muhtemelen annesiyle yaşayacak birini arıyordur, herhalde sizde o ışığı alamadı. Annenle yaşarım derseniz muhtemelen hemen evlenelim der. Tabi öyle bir şey yapmayın. Olmuyorsa zorlamanın anlamı yok, ayrılın gitsin. Gençliğini başkasının annesiyle geçirmeyin, zorunda da değilsiniz, ne kadar iyi bir kaynana olsa bile. Ne demişler kaynana pamuk ipliği olsa bile gelinin başını yarar.😂 şimdi üzülürsünüz ama sonra sevinirsiniz ayrıldığınıza,unutmayın her şerde hayır vardır.

Son düzenleme:
Annesi ile birlikte yaşamanızı isteyecek de olabilir ..Evlilik için kafasında kendisinin koyduğu ve şu an karşılayamadığı (düğün şöyle olmalı,eşya böyle olmalı vs.) bağzı maddi hedefler de olabilir ....Zaten herşeyi yaşıyoruz sevgilimle,böyle de yaşanabilir ilişki, evlenince fark ne oluyor kafasında da olabilir sevgiliniz.Bence oturup ne hissettiğinizi ,ne istediğinizi siz ölçüp biçin sonuçta bu ilişki iki kişilik .Sürekli "acaba ne zaman evlilik teklif edecek bana" diye düşünmek sizde heyecandan çok strese ve sevgilinize karşı öfkeye dönüşebilir her an

ben 28 yaşındayım o 30 yaşında. yorumlarınızın hepsini okudum teşekkür ederim, yazdıklarınızın birçoğu benim de aklıma gelen şeyler hatta bunları da açıkça sordum problemi çözmek veya bitirmek adına ama kabul etmedi tabiki 🤷🏼‍♀️ annesiyle çok görüşmüyoruz ama çevreden duyduğum kadarıyla benden çok güzel bahsediyor bana da arada ufak hediyeler gönderiyor o yüzden ben bu problemin erkek arkadaşımla ilgili olduğunu düşünüyorum konuşmaya çalıştığımdaysa tek söylediği bir şey yapacaksak güzel olsun istiyorum sağlam adım atmak istiyorum bu benimle ilgili senlik durum değil vs. aynı şeyleri duymaktan ben de yoruldum umarım ikimiz için de hayırlısı olur
Yaslariniz da kucuk degil. Yuzuk almasi erkenden sacma olmus bir yildir vermemesi daha da sacma olmus. Taraflar haddini asmadigi surece tartisma her iliskide olur. Bir de ailemle senin aranda kalacagim riskli bir cumle. Siz elinizden gelen en iyi sekilde meseleyi netlestirmeye calismissiniz. Yan cizmeye baslayan o iken bu gidisati onun keyfine birakmayin ne munasebet yani. Ya istediginiz cevaplari alin ya da boyle sizi huzursuz ediyorsa siz kurtulun ondan. Erkekler bir seyi isteyince gozu kor kulagi sagir oluyorlar.

Sizin size ve ilişkinize güveni olmayan tereddüt yaşayan bu insanla ilgili hala bir tereddütünüz yok mu? Bu da bir karakter belirtisidir çünkü. Evlenecek mi evlenmeyecek mi yerine ben bu şekilde davranan biriyle mutlu olabilir miyim diye bir değerlendirme yapsanız iyi olur.

Belirsizlik insanı kesinlikle iten birşey. Ve bu belirsizliği yaşayan biriyle ciddi bir ilişki düşünülemez

Siz terk edin, neden terk edilmeyi bekliyorsunuz? Benlik bir durum yok, sorun sende diyebilirsin direkt.

Yaslar belli bir olgunluga gelmis, is guc vs de oturmussa 2 senelik birliktelik evlilige gitmek icin erken degil. Erkek arkadasinizin mirin kirin yapmasi acikcasi beni rahatsiz etti. Ailemle senin aranda kalmaktan korkuyorum demesi icin ailesiyle hicbir sekilde anlasamiyor olmaniz lazim, ki oyle biseyden de bahsetmediniz. Demek ki bu adam evliligin getirecegi sorumluluklara hazir degil. Devam edip etmemek sizin karariniz elbette ama ben ben ilerisini cok saglikli goremedim ne yazik ki. Evlenmek isteyen adam kendine guvenen adam oyle suruncemede birakmaz isi. Valla bir erkek evlenmek istedi mi oyle guzel evlenir ki.

Bir anda pata küte girmişsiniz evlilik isine. Dank etmis kafası işte simdi agırdan almaya baslamıs. Siz daha kendinizi tanıyamadan aileler girmiş işin içine felan. Bence sizde korkmalısınız..

Merhaba erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz. Görüşmeye başladıktan kısa süre sonra ailemle tanıştırdım ben de ailesiyle tanıştım derken süreç bizim için biraz hızlı ilerledi. Bundan yaklaşık bir yıl önce bana tek taş aldı dayanamayıp söyledi ben de yüzüğü görmüş oldum ama bir yıldır evlenme teklifi etmedi. Başlarda güzel bir şey yapmak istiyorum diyordu araya covid vs girdi şimdiyse konusu açıldığı zaman evliliğe kendimi hazırlamam lazım, kafamda soru işaretleri var gibi nedenler söylüyor. Çok sık tartışmıyoruz ve her ilişkide olabilecek tartışmalar yaşıyoruz bunda bile ya evlenince de böyle tartışırsak demeye başladı açıkçası niyeti olduğundan da şüpheliyim artık. Açıkça defalarca sormama rağmen (ayrılabiliriz, istersen düşün biraz kendini dinle vb) bana somut bir şey söylemiyor. Babasını küçük yaşta kaybetti. Sorumlulukları olduğunu, ailesiyle benim aramda kalmaktan çekindiğini söyledi. Bunda da olabildiğince anlayışlı yaklaşmaya çalıştım ama başka ne yapabilirim bilmiyorum. Benzer durumlar yaşayan var mı sizden de tavsiye almak istiyorum
Bir heves heyecan almış yüzüğü sonra vazgeçmiş. Bahane resmen insan evlilik teklifi için aldığı yüzüğü bir sene bekletir mi, evleneceği hazır hissettiği zaman alsaymış o zaman size gösterip vermemekteki amaç ne burda ayıp gerçekten

Merhaba erkek arkadaşımla 2 yıldır birlikteyiz. Görüşmeye başladıktan kısa süre sonra ailemle tanıştırdım ben de ailesiyle tanıştım derken süreç bizim için biraz hızlı ilerledi. Bundan yaklaşık bir yıl önce bana tek taş aldı dayanamayıp söyledi ben de yüzüğü görmüş oldum ama bir yıldır evlenme teklifi etmedi. Başlarda güzel bir şey yapmak istiyorum diyordu araya covid vs girdi şimdiyse konusu açıldığı zaman evliliğe kendimi hazırlamam lazım, kafamda soru işaretleri var gibi nedenler söylüyor. Çok sık tartışmıyoruz ve her ilişkide olabilecek tartışmalar yaşıyoruz bunda bile ya evlenince de böyle tartışırsak demeye başladı açıkçası niyeti olduğundan da şüpheliyim artık. Açıkça defalarca sormama rağmen (ayrılabiliriz, istersen düşün biraz kendini dinle vb) bana somut bir şey söylemiyor. Babasını küçük yaşta kaybetti. Sorumlulukları olduğunu, ailesiyle benim aramda kalmaktan çekindiğini söyledi. Bunda da olabildiğince anlayışlı yaklaşmaya çalıştım ama başka ne yapabilirim bilmiyorum. Benzer durumlar yaşayan var mı sizden de tavsiye almak istiyorum
Bence sen ondan erken davran kararını ver. Niye kaderini ona bırakıyorsun evlenirse evlencen ayrılırsa ayrılcan. Sen kararını ver açıkçada konuş

bu konusmanin sonrasi evlenirsek ailemle yasamamiz gerekecek

Bir yildir cebinde yuzukle dolaniyor ve size evlenme teklif etmiyor mu?
Ya deli ya sarhos o zaman. Ya da yuzuk size degildi baskasinaydi

Ben evlenmek için evlenen erkeklerden bıkmış biri olarak; düşünüp tartan ve durumun eksi ve artılarına göre aksiyon almak isteyen erkek bakış açısını olumlu karşıladım. Aynı şeyleri yapan bir kadın olsaydı demek ki uygun zamanı bekliyor derdik ama bir erkek yapınca neden evlilikten kaçıyor olsun? Aksine evlilik kararı ince eleyip sık dokuduktan sonra verilmeli bu ister erkek olsun ister kadın.

Back
X