Evlilige hazir degilmiyim yoksa?-Ltfen bir gz atn..

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU2

Ziyaretçi
Slm kizlar/ablalar,

Kafami kurcalayan sorunlarim var kafamda kac gundur, icime ata ata dert olucak sanki. Onun icin burda sizlerle paylasmak istedim, umarim yardimci olursunuz, tecrubelerinize dayanarak sizden fikirlerinizi bekliyorum..

Sorun suki hayatimda biri var ve bu kisi benle evlenmek istiyor, istemeye geldiler, aileler tanisti vs vs vs. Bunlar biraz baski yapar gibi oldu hemen yuzukler takilsin dediler.. Babam tabi fazla baskiya gelemez hemde ailesini tanimiyor, yuzuk takilmadan ben kizimi vericegim yeri daha iyi tanimak isterim oyle hemen verecek kizim yok dedi. Haklida.. Neyse sorun su ki ben daha 19 yasindayim ve evlilige hazir degilmis gibi hissediyorum ve dahada erkenmis gibi hissediyorum. Ama isin icine aileler girdikten sonra geri donusu olmuyor, isler ciddiyete baglanmak zorunda fln. Eger babam evet derse hemen seneye dugunum olucak. Dusunuyorum ben hem is veya okursam okulumu ve evliligin getirdigi sorumluklari tasiyabilirmiyim? kendimi o olgunlukta gormuyorum. Ama ne zaman evliligi erteleyelim konusunu acsam benimki cildiriyor, sen beni sevmiyorsun triplerine giriyor. O zamanda bitiresim geliyor iste. Onun yasi gelmes 25/26lara tabiki evlenmek en dogal hakki, peki benim haklarim nolcak? ( iliskimiz 5 aylik ama 2 yildir taniyordum arkadas olarak)
Onceden mantikli dusunmedigimden evleniriz tabi dedim, ama simdi isler ciddiye baglandikca bu isin altindan kalkamiyacagimdan korkuyorum bu beni urkutuyor. Ben cunku acik soyluyum sorumsuz biriyim genelde, odami toplamam, evde zar zor yemege yardim ederim okuyan biriyim cunku. Dusunuyorumda o hayatima girmeseydi ideallerim olucakti okuluma devam etmek, dunyada farkli yerler gormek, hayat tecrubeleri edinmek gibi. Ama simdi evlenirsem bunlarin hicbiri olmuyacak, iyi kotu tecrube edinecegim. Ama icimde hep biseyleri yapamadigimdan dolayi bir bosluk olacak. Bir yandan diyorum yasim daha cok genc, ideallerime ulastiktan sonra, kendi ayaklarimin uzerinde duracak kadar bir birikmisim olduktan sonra evlenmem lazim, sonucta ben onun eline bakmak istemiyorum ileride. Bir yandan adim gibi eminim 3 veya 4 sene asla beklemez, simdiden baba olmaktan bahsediyor kendisi. Bilmiyorum napicagimi aklim cok karisik..

Ailem desen cok sicak bakmiyor, aile isleri karisik olan bir aile cunku. Isteme olayinda bile birsuru sorun cikarttilar ve ailem pek razi degil ama yinede ben istedigim icin gelip gidilsin tanilsin dediler, ama istemediklerini cok iyi biliyorum. Beni uzeceklerinden, kiracaklarindan cok korkuyor babacigim, sonucta evin buyuk kiziyim.

Ve kendiside sinirli bir tip, bu konuyu actigim taktirde, deliriyor bagiriyor cagiriyor. Napicagimi sasirdim, hatta bir keresinde ayrilarim dedim bu stressi tasiyamiyacagim icin oglan delirdi, hemen annesi aradi beni sen oglumu seviyorsan ne diye uzuyorsun, nasil sevmek bu fln gibi cumleler kurdu ve beni urkuttu bu potansiyel kaynana adayi..

Yani ciddi bir adima hazirmiyim? soz, nisan, evlilik gibi, peki bu adimi atsam geri donme ihtimalim yuksek kendimi tanidigimdan, aniden vazgecebilirim kendimi biliyorum. Ama o zamanda o kadar insani kirmaya hakkina girmeye degicekmi ? Tamamenmi kestirip atipta kendimi okuluma, isime versem?

Kizlar cidden kafayi siyirmak uzereyim, napicagimi hic ama hic bilmiyorum, sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Tskler.

cnm bu durum bana cok tanıdık geldi
eğer kafanda soru işaretleri warsa
hayallerini gercekleştirmek istiosan
we onsuz yapabileceini biliosan bitir derim
sözlerinden daha cok ewlilige hazır olmadıını anladım

aynı konuyu daha once baska bı baslık altında okudugumu hatırlıyorum
tekrar nıye bu konuyu actıgını anlayamadım dogrusu:uhm:

O konu farkliydi? Yorum yaparsaniz tsk ederim, yapmazsanizda caniniz sagolsun derim.

Slm kizlar/ablalar,

Kafami kurcalayan sorunlarim var kafamda kac gundur, icime ata ata dert olucak sanki. Onun icin burda sizlerle paylasmak istedim, umarim yardimci olursunuz, tecrubelerinize dayanarak sizden fikirlerinizi bekliyorum..

Sorun suki hayatimda biri var ve bu kisi benle evlenmek istiyor, istemeye geldiler, aileler tanisti vs vs vs. Bunlar biraz baski yapar gibi oldu hemen yuzukler takilsin dediler.. Babam tabi fazla baskiya gelemez hemde ailesini tanimiyor, yuzuk takilmadan ben kizimi vericegim yeri daha iyi tanimak isterim oyle hemen verecek kizim yok dedi. Haklida.. Neyse sorun su ki ben daha 19 yasindayim ve evlilige hazir degilmis gibi hissediyorum ve dahada erkenmis gibi hissediyorum. Ama isin icine aileler girdikten sonra geri donusu olmuyor, isler ciddiyete baglanmak zorunda fln. Eger babam evet derse hemen seneye dugunum olucak. Dusunuyorum ben hem is veya okursam okulumu ve evliligin getirdigi sorumluklari tasiyabilirmiyim? kendimi o olgunlukta gormuyorum. Ama ne zaman evliligi erteleyelim konusunu acsam benimki cildiriyor, sen beni sevmiyorsun triplerine giriyor. O zamanda bitiresim geliyor iste. Onun yasi gelmes 25/26lara tabiki evlenmek en dogal hakki, peki benim haklarim nolcak? ( iliskimiz 5 aylik ama 2 yildir taniyordum arkadas olarak)
Onceden mantikli dusunmedigimden evleniriz tabi dedim, ama simdi isler ciddiye baglandikca bu isin altindan kalkamiyacagimdan korkuyorum bu beni urkutuyor. Ben cunku acik soyluyum sorumsuz biriyim genelde, odami toplamam, evde zar zor yemege yardim ederim okuyan biriyim cunku. Dusunuyorumda o hayatima girmeseydi ideallerim olucakti okuluma devam etmek, dunyada farkli yerler gormek, hayat tecrubeleri edinmek gibi. Ama simdi evlenirsem bunlarin hicbiri olmuyacak, iyi kotu tecrube edinecegim. Ama icimde hep biseyleri yapamadigimdan dolayi bir bosluk olacak. Bir yandan diyorum yasim daha cok genc, ideallerime ulastiktan sonra, kendi ayaklarimin uzerinde duracak kadar bir birikmisim olduktan sonra evlenmem lazim, sonucta ben onun eline bakmak istemiyorum ileride. Bir yandan adim gibi eminim 3 veya 4 sene asla beklemez, simdiden baba olmaktan bahsediyor kendisi. Bilmiyorum napicagimi aklim cok karisik..

Ailem desen cok sicak bakmiyor, aile isleri karisik olan bir aile cunku. Isteme olayinda bile birsuru sorun cikarttilar ve ailem pek razi degil ama yinede ben istedigim icin gelip gidilsin tanilsin dediler, ama istemediklerini cok iyi biliyorum. Beni uzeceklerinden, kiracaklarindan cok korkuyor babacigim, sonucta evin buyuk kiziyim.

Ve kendiside sinirli bir tip, bu konuyu actigim taktirde, deliriyor bagiriyor cagiriyor. Napicagimi sasirdim, hatta bir keresinde ayrilarim dedim bu stressi tasiyamiyacagim icin oglan delirdi, hemen annesi aradi beni sen oglumu seviyorsan ne diye uzuyorsun, nasil sevmek bu fln gibi cumleler kurdu ve beni urkuttu bu potansiyel kaynana adayi..

Yani ciddi bir adima hazirmiyim? soz, nisan, evlilik gibi, peki bu adimi atsam geri donme ihtimalim yuksek kendimi tanidigimdan, aniden vazgecebilirim kendimi biliyorum. Ama o zamanda o kadar insani kirmaya hakkina girmeye degicekmi ? Tamamenmi kestirip atipta kendimi okuluma, isime versem?

Kizlar cidden kafayi siyirmak uzereyim, napicagimi hic ama hic bilmiyorum, sizin fikirlerinize ihtiyacim var.

Tskler.

çok gençsin daha hayatının başındasın. daha okulun var. hem okul hem evlilik çok ama çok zor. aileler işin içine girdimi dönüş yok diye bişey yok. dönüş tabi ki olur. evlensen bile dönüşü var ama sancılı biraz. o yüzden iyi otur doğru karar ver. evlilik için her zaman olur. bir hayatı öğren. okulunu oku. bu yaşların bir daha geri gelmeyecek ve eğitim hayatında çok önemli bir yer kaplar. eğitimini olabildiğince iyi yap. a.s.

ıleride evlendiğinizde kavga edince de hemen annesini arayacak,potansiyel kompleksli bir adamla birliktesin sanırım.Bir kere sana çabuk evlenme yönünde yaptığı baskı senin okumanı kaldıramayacak,senin bilgili ve çalışan bir kadın olmanı kaldıramayacak bir adam olduğu izlenimi uyandırdı bende.Sen evde oturacaksın,ona iki üç çocuk yapıp iyice sosyal hayattan uzaklaşıp ona bağımlı kalacaksın,çalışmayacaksın,az konuşacaksın..ıstedikleri bunlar sanırım.Ayrıca onu üzersen dağ gibi kaynanan var,hemen alır oklavayı koşar size..
Sen onunla evlenirsen gezmeyi,değişik yerlere gitmeyi unut..Göreceğin en değişik yer kaynanaın evi olur gibi..
Okuman gerekiyor,yaşın küçük,dünya düzel,keşfedilmeyi bekliyor.Daha uğrunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğun bir erkek değil bu..Olsa tereddüt etmezdin.Allahtan duygularını tahlil edip kendini dinlemeyi başarıyorsun.Biraz daha dinle ve bence bu sinirlerine hakim olma yetisinden yoksun sevgilinle yollarını yol yakınken ayır..
Sevgiler,seni tam anlamıyla hak edecek bir sevgilin olur inşallah,ona da daha zaman var sanırım :teselli:

Ama icimde hep biseyleri yapamadigimdan dolayi bir bosluk olacak.

seninde dediğin gibi hep bi boşluk, bi pişmanlık olcak
keşkelerin olcak hayatta
20 yaşında evlensen, müstakbel eşinin isteğiyle bi de bebek yapsan hemen
21 yaşında evli ve bebekli bi kadın olcaksın

kendini hazır hissetmeden başlanılcak bi şey değil evlilik hayatı
erkek arkadaşın da seviyosa bekler bikaç yıl daha
sende okulunu bitirir, işe başlarsın bence

Allah hakkınızda hayırlısını versin

canım sen de farkındasın evliliğe hazır olmadığının... üstelik yaşında çok genç... o her ne kadar 25-26 yaşına gelmiş olsa da erkekler çok geç olgunlaşır canım... şu an sen 19 yaşında olduğun için onun tavırlarını olgun olarak yorumluyor olabilirsin...

ama senin evliliğe bakışını ; korkularını bu şekilde algılayıp seni birşeye zorlayabiliyorsa asla olgun değildir... bu düşüncelerini anladığını ; sorumlulukları birlikte paylaşabileceğinizi; sana her konuda yardımcı olacağını , hayallerini birlikte gerçekleştirebileceğinizi ; yine de sen beklemek istersen bekleyebileceğini söylüyorsa olgunluk ve gerçek sevgi budur...

annesinin tavrı da hoş değil ... sevmek herşeye evet demek değildir... insanın kendi doğruları, kendi hayalleri , kendi düşünceleri olmalı ... evlilik esaret olmamalı...

bence bu konuda daha net anlatmaya çalış duygu ve düşüncelerini... ama anlayış gösteremiyorsa bunu uzatmanın anlamı yok... sonuçta dediğin gibi işin içine aileler girdikçe çok daha farklı boyutlar ve sorunlarla karşılaşılıyor...

önce kendi ayakları üzerinde durabilen genç bir bayan olup , evliliğin , başkasının sorumluluklarını da taşıyabileceğinden emin olduktan sonra böyle bir adım atman çok doğru olacaktır... bu benim kendi hayat görüşüm... 28 yaşındayım ... 5 yıldır çalışıyorum... evlilik içinse şu anda kısmet diyorum, acelesi yok :)

İleride evlendiğinizde kavga edince de hemen annesini arayacak,potansiyel kompleksli bir adamla birliktesin sanırım.Bir kere sana çabuk evlenme yönünde yaptığı baskı senin okumanı kaldıramayacak,senin bilgili ve çalışan bir kadın olmanı kaldıramayacak bir adam olduğu izlenimi uyandırdı bende.Sen evde oturacaksın,ona iki üç çocuk yapıp iyice sosyal hayattan uzaklaşıp ona bağımlı kalacaksın,çalışmayacaksın,az konuşacaksın..İstedikleri bunlar sanırım.Ayrıca onu üzersen dağ gibi kaynanan var,hemen alır oklavayı koşar size..
Sen onunla evlenirsen gezmeyi,değişik yerlere gitmeyi unut..Göreceğin en değişik yer kaynanaın evi olur gibi..
Okuman gerekiyor,yaşın küçük,dünya düzel,keşfedilmeyi bekliyor.Daha uğrunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğun bir erkek değil bu..Olsa tereddüt etmezdin.Allahtan duygularını tahlil edip kendini dinlemeyi başarıyorsun.Biraz daha dinle ve bence bu sinirlerine hakim olma yetisinden yoksun sevgilinle yollarını yol yakınken ayır..
Sevgiler,seni tam anlamıyla hak edecek bir sevgilin olur inşallah,ona da daha zaman var sanırım :teselli:

aynen bende bu fikirdeyim kaynana evi koca evi hayatın dar alanda geçecek

birde erkeğin hiç mutlu olamam halleri sen zaten kendini unut hep fedakarlık senden

gelecek istenecek ama mutlu olamıyacaksın
kaydirigubbakcemile5

ayrıca bir genç kızın kişiliği 23 24 yaşından önce oturmaz ve ne istediğini ancak o yaşta
bilir
kaydirigubbakcemile5

İleride evlendiğinizde kavga edince de hemen annesini arayacak,potansiyel kompleksli bir adamla birliktesin sanırım.Bir kere sana çabuk evlenme yönünde yaptığı baskı senin okumanı kaldıramayacak,senin bilgili ve çalışan bir kadın olmanı kaldıramayacak bir adam olduğu izlenimi uyandırdı bende.Sen evde oturacaksın,ona iki üç çocuk yapıp iyice sosyal hayattan uzaklaşıp ona bağımlı kalacaksın,çalışmayacaksın,az konuşacaksın..İstedikleri bunlar sanırım.Ayrıca onu üzersen dağ gibi kaynanan var,hemen alır oklavayı koşar size..

Yok tam aksina o beni tetikliyor oku diye, yani okursun gerekirse biyerlerden keseriz dedi, ama baba evindeki rahatlik olucakmi hayir :( ? bide isin icine cocuk girdimi okulumu bitiremezsem hadi bilmiyorum kafam cok karisik. Annesine anlatmamisti o gun ayrilcagimizi ama evden sinirli bir sekilde kapilari vurarak cikmis beyefendi arabayida hizla calistirmis tabiki annesi anlar, ama keske aramasaydi beni. iliskimizin basinda ben bir ahmaklik ettim ve tmm seneye evlenebiliriz dedim ama dusunmeden dedim yani mantiklica soyle oturup dusunmedim. Gecen demistim, ertelesekmi diye oda kizdi niye bu kadar dengesizsin ben sana ileride nasil guvencem gibi laflar etti ama iste basta oyle konustugum sonrada baska konustugum icin ama is ciddiye bindikce urkuyorum ben.. Ofh..

evliliğe hazır değlsin doğru:1ninca:

evlenme:1ninca:

ayrılman gerkiyorsa ayrıl:1ninca:

evlilik iki kişilik hayat tek kişilik değilÇok üzgünüm çoook

kaldı ki daha 19 yaşındasındelikafadulden

beklerse beklesin 2 3 yıl. cesareti yoksa beklemem diyorsa kendi bilir:lepi:

Kizlar cok kotu oldum...

Sevgilim sanki herseyi hissetmis gibi demin msj atti, cok kotu ruya gormus ayrilmisiz cani sikkinmis, off..

kendini hazır hissetmiyorsun , koşullar gereği hazır olmak zorunda hissediyorsun .
bence çok büyük hata yaparsın . eğer sevgilin seni gerçekten seviyorsa , bir iki yıl değil bir ömür bekler.
yalnız ona bunu çoook uygun bir uslupla anlatmalısın , sinirliymiş zaten dediğine göre. onu çok sevdiğini onunla bir ömür geçirmek istediğini ama yaşının küçük olduğunu kendini evliliğin sorumluluğunu taşımaya hazır hissetmediğini, evliliğin belki hazırımdır bi deneyeyim dencek bi evcilik olmadığını , bu kararın ikinizin mutlulugu ıcın cok önemli olduğunu anlatmayı dene. ayrılmak isterse yapacak bir şey yok . ama sen sırf o ayrılmasın diye evlenmeyi kabul edersen hayatında hiç mutlu olamazsın , mutlu olmadığın için mutlu da edemezsin , sonra kavgalar tartışmalar sorunlu büyüyen cocuklar vs.

Benim bi arkadaşım, kız arkadaşı evlenmeye hazır olmadığı için ayrıldı . kızın yaşı arkadaşımdan oldukça küçüktü. aynı senin dediğin gibi . sonuç ne peki? arkadaşım hala o kız için yanıp tutusuyor , aradan yıllar geçti ama hala onu bekliyor. artık kız istemiyor ama . gerçek sevgiyse senden vaz geçemeyecektir diye düşünüyorum .

Hakkınızda hayırlısını versin Allah . ama aceleci olmamanı tavsiye ediyorum . evliliğin sadece aşk boyutu yok çünkü. diğer boyutların da uygun olması lazım . hazır olmak, istemek gibi gibi.

Son düzenleme:
Canim cok sagol yazin icin..

Belkide onu uzmemek icin herseye evet diyorum ama boylelikle kendi istedigimi yapmiyorum ve ben ben olmuyorum, kendimden odun veriyorum sanki…

Onu seviyorum ama asktan gozu kor olmus biri asla degilim, yasima ragmen olgun dusunebildigime inaniyorum. Yani herseyi toz pempe gormuyorum, evliligin kolay olmadiginida biliyorum. Ama istek disi soz nisanda istemiyorum tabi olursa onla olur ama hazir degilim sanki. Iste aileler isin icine girince farkli oluyor hersey. Oda simdi kendini seneye dugune hazirladi, ben bikere citlattim ertelesek diye cok uzulmustu, kirilmisti, umitlerimi kirdin diye laflar etmisti. Yani kendini seneye adapte etti illa seneye o dugun olucak.. Napicagimi sasirdim, benimde cok istekli oldugumu zannediyor ama iste ben dusundumki 1 veya 2 sene beklesek bende calisip eger calisacaksam okumuyacaksam para biriktirsem evlenince zorluk cekmesek ama iste nasil anlatacagim..

cnm bence senin derdin para biriktirelim evlenince rahat ederiz derdi değil. sen şu an savunma mekanizmalarını kullanıyorsun . kendin bile farkında değilsin bunun , google freud savunma mekanizmaları yaz oku o zaman anlıcaksın ne demek istediğimi .. sen evlenmek istemiyorsun şu an ve aklın senin bile anlamayacağı bahaneler hazırlıyor . bir iki sene çalışayım para biriktirelim evlenince rahat ederiz vs .
senin derdin bu değil sen evliliğe hazır değilsin . ki bu gayet normal yaşın daha evlilik için küçük çünkü. bazıları 17 yaşında hazır olur bazıları 30 bu kişisine göre değişir. eğer evliliği ertelemek için bahanelerin arkasına sığınırsan bu işi halledemezsin , hatta daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alır. sakın bunu yapma abla tavsiyesi . o her zaman bahanelerini yok edecek yeni çıkışlar bulacaktır çünkü ve sen bu sefer yeni bahaneler bulma arayısı ıcınde kendini yiyip bitirceksin. o da sebeplerinin bahane olduğunu anlayacak ve beni sevmiorsun beni istemıyorsun triplerine girecek . iş çığırından çıkar

olabildiğince net olmalısın . net ve açık . ne hissediyuorsan ne düşünüyorsan , ne bekliyorsan her şeyi olabildiğince net anlatmalısın . bunu yaparken mutlaka uygun bir uslup ve yumuşak sevgi dolu bir ses tonunu da eklemelisin . tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır unutma.

hazır değilken evlenirsen ilerde ne gibi sorunlarla karşılaşırsınız bunlardan da bahset ona. bu tarz sorunlarla karşılaşmak istemiyorum . sevgimize zarar gelsin istemiyorum . ben evliliğimizin mükemmel olmasını en az seninkadar istiyorum de.

^ sagol cnm..

Aynen senin dedigin gibi demin konusmayi denedim ' seninle bir hayat dusunuyorum ama bu hayatin kusursuz olmasini istiyorum biliyorum kusursuz evlilk olmaz ama en azindan kavgalarin en az ihtimalde olmasini istiyorum ve benimde katkim olsun istiyorum alicagimiz yuvamiza, ilerideki maddiyattan cikan kavgalari simdi evliligimizi erteleyerek onleyebiliriz hayatim' dedim oda sustu sustu, desene hersey bosaymis yani simdi gelecegimiz bille belli degil yarin nolcagimiz bille belli degil, morel birakmadin sagol dedi sonra kisa kesti caliscagim dedi kapatti, cok uzuldu moreli bozuldu belli.. Aklim fikrimini parada oldugunu dusuncek simdi oysa ben benimde bir gelirim kenarda param olsunki ileride rahat ederiz demek istemistim, ofhh...

Canım sakın bu kadar erken yaşta evlenme
Arkadaş olarak 2 senedir tanısan da arkadaşlık ve sevgililik farklıdır,5 aylık ilişki bu kadar ciddi düşünmek için çok çok kısa..
Sen oku,paranı kazanabilecek duruma gel,kendini geliştir evlilik nasılsa kaçmıyor..
Ama bunları gerçekleştirmeden evlenirsen eş.çocuk,ev işleri derken bu yoğunluğun içinde bunalacaksın..
Sevgilin seni seviyorsa bu düşüncen karşısında sabretmeli,evlilik iki kişinin rızasını gerektirir..
Hakkında hayırlısını dilerim

cnm ben sana onu söyleme demiştim ama . keşke söylemeseydin hiç para mevzuusunu katmasaydın .

Keske demeseydim evet, guzel bir sekilde dedigim halde gururuna dokundu cok uzuldu. Agladi ( sesinden anladim ne kadar bellli etmesede )
Parasizligimi yuzume vurmasaydin keske dedi, halbuki maasi fln yerinde sadece su an isyeri actiklari icin biraz borctalar o kadar, ama evi gecindirebilir. Bana dedi ben seni ilerde rahat yasatamasam evliligi dusunmezdim dedi cok uzuldu. Agizimdan yanlis cumle cikti ' ben dayanamam ' dedim yani yoksulla demek istedim, oda dedi ben senle kuru ekmegi bile paylasmayi dusunurken senin dedigine bak cok dokandi dediklerim cok uzgundu belliydi ses tonundan.. Sonuc soz nisan olcak ama evlilik ertelencek, yani ben kendimi ne zaman 100% hazir hisettigimde olacak. Belkide o para konulari fln bahaneydi onlarin arkasina gizledim belki, ama onu ne kadar sevsemde su anda hazir degilim evlilige. Belki seneye farkli dusunurum bilmem ama icim rahat olmadan bisey yapmak istemiyorum.

evet daha çok gençsin
yanlış bi karar olabilir senin için evlenmek
iyi düşün istemiyosanda söyle yada sözlen nişanlan vs.
ama hazır hissetmiyosan evlenme

Back
X