- Konu Sahibi Siyah Kugu
-
Ev almadı ama alacak, para biriktiriyor. Evlenmeyi düşünmüyorsan 1+1 ev alıp tek başıma yaşarım sen bilirsin dedi tavırlı bir şekilde..Bence ben ev idare edebilecek olgunluk ve sorumlulukta değilim daha. Hele bir işe gireyim kendi ayaklarımın üzerinde durma sorumluluğunu alayım vs vs gibi dertlerinizi samimi bir şekilde anlatın. Bu arada ev alacak gücü yoksa, ben ev almadan evlenmek istemiyorum, şurada düğün isterim vs gibi maddiyat gerektiren isteklerde bulunup zaman kazanabilirsiniz ama bu da sizi paragöz birisi yapabilir. Ama kafanızda uygun bir zaman dilimi varsa dürüstçe bunu karşıdakine söylemek de ciddi düşünülmesi gereken bir seçenek. mesela önümüzdeki 3-5 yıl evlilik istemiyorsanız sizi beklemek zorunda değil.
Ben de çalışmadan, arkadaşlarımla doyasıya vakit geçirmeden evlenmek istemiyorum ama sevgilimden ayrılmak da istemiyorum..20 yaşındayken 3 yıllık sevgilim yaza nişan okul bitince düğün teklif etti. Adamı terk ettim vaktini harcamayayım deyip.
22 yaşında okul bitti. İşe başladım, ailemle, arkadaşlarımla tatillere gittim, gece 3 lere kadar o konser senin, bu gece kulübü benim, gezip eğlendim. 27 yaşında eşimle tanışıp 1 sene sonra evlendim. 30da da anne oldum.
İyi ki 20li yaşlarımda gezip eğlenmişim. Şimdi evliliğin ve huzurun tadını çıkarıyorum.
Bir yıl belirlemesi yok aklımda aslında..Siz kaç sene sonra düşünüyorsunuz?
1-2 seneyse anlaşmaya varılır belki ama daha 5 senem var diyorsanız ikiniz de yormayın kafanızı, sürekli gündeme gelir çünkü.
valla 21 yasında evlenmek akıl kari degil cnm bende o yasta evlendim eee sonra allah kısmet ederse zaten evleiceksin bi bayan bnde 30 dan önce aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa evlenmememli karsındaki evlenelim muhabbetini cok yaparsa yol ver gitsin bayatının baharındasın takıl gitsinMerhaba,
Sevgilimle 6 yıldır ilişkimiz var, sorunlarımız yok ufak tefek tartışmalarımız dışında. Ben 21 sevgilim 25 yaşında. Uzun süredir çalışıyor maddi problemi yok.
Dün bana ne zaman evleneceğimizi sordu. Ben de bilmiyorum dedim, okulum bu sene bitiyor. Bu yaz evlensek dedi karşı çıktım.
Evlilikten soğutuyorsun, yeterince sevmiyor musun, insan sevdiği insanla hep yanyana olmak ister istemiyor musun diye cümleler kurdu çok üzüldüm ama yaşımın daha küçük olduğunu evlilik gibi bir sorumluluğu taşıyabileceğimi düşünmüyorum. Bilmiyorum ben mi abartıyorum? Sevgilimle aramız bu yüzden soğur mu ne diyorsunuz bu işe?
Edit: aramızda eğitim durumu farklılığı var. Ailem için sorun olursa diye düşündüğü için içi rahat etsin diye annemle tanıştırdım. İlişkimizi anne babam da biliyor..
Teşekkür ederim yorumunuz için ben de böyle düşünüyorum :)Icinizdekileri soyleyin bence. Daha bir ise baslamadim ise girmem gerek gibi. Sonuc olarak okulu da iyi bir is sahibi olmak icin okuyoruz oturmasi gerek bazi seylerin. 23-24 bi derece tamam ama 21 gercekten erken evlilik icin sanki. Annem su siralar yurt disinda ve okuldan eve gelip yemek yapip ev toplayip kardesimi yalniz birakmamaya calisiyorum gercekten ben birkac gunde bu kadar daraldim gencligin en guzel donemleri bu sorumlulukta gecmemeli
Dimii yaa aynenGizzzzzz deli misin
21 yasinda evlenicek
Bana bak disarda cok guzel hayat var hee
Evlenme
Tabiki de sorumluluk aynı sorumluluk fakat kaldırabilmek olgunluğa göre değişir diye düşünüyorum çok mutlu olursunuz inşallah :)ben 23 yaşındayım bi kaç ay sonra evlenicem ama ben de kendimi hazır hissetmiyorum
bizim de 6-7 senelik ilişkimiz var bunun son 1 senesi nişanlılık. ama ben hala hazır hissedemiyorum.
sanki büyükçe bi sorumluluğun altına girecekmişim gibi geliyor. onunla aynı evde yaşamaktan daha fazlası olacak gibi geliyor.
ailesinin yaşam tarzı, çok sık görüşmek istemeleri, ısrarcı olmaları da bunu etkiliyordur belki bilmiyorum ama ben de hazır değilim... ama aradan kaç sene geçerse geçsin ben yine hazır hissetmeyeceğim sankiçünkü sorumluluk aynı sorumluluk, aile aynı aile olacak
Sevgilim de anlar umarım:)çoook erken... hayatın tadını çıkar, nasıl olsa birgün evleneceksin evlilik kaçmıyor
Tabiki de sorumluluk aynı sorumluluk fakat kaldırabilmek olgunluğa göre değişir diye düşünüyorum çok mutlu olursunuz inşallah :)
6 yillik sevgili olurken yasiniz pek sorun olmamis derler adama bana gorede 15 yasinda sevgili olmak icin cok erkenMerhaba,
Sevgilimle 6 yıldır ilişkimiz var, sorunlarımız yok ufak tefek tartışmalarımız dışında. Ben 21 sevgilim 25 yaşında. Uzun süredir çalışıyor maddi problemi yok.
Dün bana ne zaman evleneceğimizi sordu. Ben de bilmiyorum dedim, okulum bu sene bitiyor. Bu yaz evlensek dedi karşı çıktım.
Evlilikten soğutuyorsun, yeterince sevmiyor musun, insan sevdiği insanla hep yanyana olmak ister istemiyor musun diye cümleler kurdu çok üzüldüm ama yaşımın daha küçük olduğunu evlilik gibi bir sorumluluğu taşıyabileceğimi düşünmüyorum. Bilmiyorum ben mi abartıyorum? Sevgilimle aramız bu yüzden soğur mu ne diyorsunuz bu işe?
Edit: aramızda eğitim durumu farklılığı var. Ailem için sorun olursa diye düşündüğü için içi rahat etsin diye annemle tanıştırdım. İlişkimizi anne babam da biliyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?