Evliliğe karar vermek

umut05

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
65
0
36
İzmir
Mrb kızlar artık kafayı yemek üzereyim.lütfen bana yardımcı olun.birbuçuk yıla yakındır görüştüğüm biri var.beni çok seviyor,çok iyi bir insan,çok iyi anlaşıyoruz,birbirimizin her derdinde yanındayız.o benimle evlenmek istiyor ama ben kararsızım çünkü ona aşık değilim.onu seviyorum onun çok mutlu olmasını istiyorum ama öyle güçlü birşey hissetmiyorum.Bir ay önce bizim işyerine gelen benden üç yaş küçük bir çocuk benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ben ise bir ilişkim olduğunu ve olmayacağını söyledim ama kötüsü çocuktan elektirk aldım buda benim ilişkimi bir kez daha sorgulamama neden oldu.gerci o olmasaydı da kafam çok karışıktı.görüştüğüm kişiyi asla üzmek istemiyorum onu oyalamak istemiyorum çünkü o çok iyi bir insan.O üzülürse ben daha çok üzülürüm buyüzden bir an önce karar vermem gerekiyor.evlilik için sevgi yeterli midir? ben şöyle olanlara gıpta ediyorum.önce aşık oluyorlar sonra aralarında saglam temellerle kurulmuş bir ilişki varsa aşk bitse bile aradaki sevgi,güven,bağlılıkla ilişkilerine devam ediyorlar.ama önce aralarında bir elektirk var oheyecanla o gelinliği giymek isterdim ama bir taraftan da diyorum aşk biticek zaten gene aynı noktada buluşucaz.ne bileyim kafam çok karışık kızlar karşımdaki insana asla haksızlık etmek istemiyorum.bu arada yaşım da 28.ne olur kızlar bana yardımcı olun.artık ya ayrılıcam ya da evlilige dogru bir adım atıcam.

mantıken sana uygunsa ve içinde ona karşı ufak bir hoşlanma dahi hissediyorsan bahsettiğin ilk kişiyi düşünmeni tavsiye ederim..

aşk dediğin nedir ki? bir yere kadardır.. aşk biter, saygı- sevgi kalır. yani 'mantık' kalır..

eğer o sana değer veren kişiye karşı ufacıkta olsa bir kıpırtı hissediyorsan bu kıpırtı mantıkla birleşince güzel şeyler olabilir bence..

tşk ederim canımcevap verdiğin için .içimde öyle bir heyecan yok.ama dediğim gibi çok iyi bir insan.ailesel problemleri de var çok sevmeden bunlara katlanır mıyım bilemiyorum.(gerci çözülemeycek türden değil)Bi de insanlara güvenim çok az böyle dürüst iyi bir insanla evlenmeli miyim diyorum.çok saçma gelebilir insanlara bendeki bu karasızlık ama ne yapayım birtürlü ne yapacağımı bilemiyorum.en kötü karar bile belki kararsızlıktan iyidir.böyle ikilemde kalmak çok zor

Son düzenleme:

aynen tatlım kararsızlık cok kötü bir şey.. bir karar verip o karar doğrultusunda ilerlemelisin.. O insanla bir araya geldiğinde kendini nasıl hissediyorsun peki? bir şeylerini onunla paylaşmak, birlikte vakit geçirmek hoşuna gidiyor mu ? evleneceğin insan olarak gözünün önüne getirebiliyor musun ikinizi? ve son olarak, onun başkasını sevdiğini, başkasıyla evlendiğini düşünmek seni garip hissettiriyor mu yani bi kıskançlık duyuyor musun bu durumu düşününce ?

canım birlikte olunca güzel vakit geçiriyorum arkadaşım gibi.birlikte eğlenebiliyoruz,aynı şeylerden hoşlanıyoruz. Onun bir başkasıyla evlenebileceği fikri biraz burukluk yaratabilir bende ama öyle korkunç gelmiyor.bilmiyorum ya ne yapıcam karar veremiyorum.

Evlilik bir kumardır kendini feda etmeye değmez bu kadar kararsızlık içindeysende evlenilmez! Erkek tabi evlenmek ister üstüne birçok sorumluluk binecek yemek,temizlik,cinsellik,kaynana dırdırı bunlara hazırmısın ? Hayal ettiğin ne varsa olmaya bilir! Belli bir süreçten sonra evlilik monoton hayata giriyor sonra buralarda dert yanma!

Haklısınız hep söylüyorlar evlilik bir kumar,aynı evde yaşamadan karşındakini tanıyamazsın diye.ben bir tek karşımdaki çok iyi bir insan, beni seviyor, birlikte çok güzel vakit geçiriyoruz diye evliliği düşünüyorum onunla ama eğer evlendikten sonra bana karşı iyi olmazsa elimde hiç birşey kalmaz büyük bir hayal kırıklığı yaşarım ama sanmıyorum değişeceğini.ama dediğiniz gibi birsürü sorumluluk bekliyor evlenince bizi bunun için bu kadar kararsızlıkla yapamıycam galiba.ve karşımdaki insan da beni beklesin yedekte dursun bir anlayışı da bana ters .evlilik galiba çok seviyorsan yürütülecek bir şey bilemiyorum.her ayrılıkta insan üzülüyor ama daha sonra daha çok üzülmek ve üzmek istemiyorum.bunun için bir an önce kafamda netleştirmem ve verdiğim karardan pişmam olmamam gerkiyor.

Asik olmadigin bir insanla evlenirsen kendine haksizlik etmis olursun.
hepsi bu.

hmm anladım.. duygusal olarak tamamen boşsan ona karşı bilemicem... iyi düşün..

ben eşime aşık değilim, hiç olmadım
ama onu çok sevdim en başından beri

yani ben istemedim evlenmeyi, ama yaşım küçük diye falandı (21 yaşındaydm)... seninki gibi çok kararsızlıkta kalmadım. senin gibi düşününce ay nasıl evlenmişim dedim şimdi. sen bu kadar arada kaldıgına göre bence başka nedenler var... acele etme karar için

yaş küçük olunca daha çabuk karar verebiliyosan yaş ilerledikçe kararsızlık artıyor.neden derken beni ona illaha bağlıycak bir neden yok.tabi alışkanlık,bağlılık var bunun dışında bir şey yok.bide yaş 28 olunca zaten bu saatten sonra aşık olabilir miyim diye düşünüyosun.

yaş hakkında yorum yapmayacağım canım bence tabiki bu saatten sonrada aşık olabilirsin, ne varki 28 yaşta? ama senden baya küçüğüm bu yüzden bişey demek istemiyorum belki anlayamadığım durumlar olabilir.
evet herkesten duyuyorum, yaş ilerledikçe insanlar çok daha seçici oluyor diye, sanırım karakteri oturuyor insanın, bazı kişiler çok zıt gelebiliyor. artık kendisi de değişmek istemiyor. yani kriterler artıyor sanırım. ben ne olduğunu ne bittiğini anlamadan evlendim açıkçası, ama pişman mıyım? değilim

merhaba,

ben grimsi'nin dediklerine katiliyrom. bence ask olmadan evlenmek sacma degil. onemli olan samal temelleri bastan kurabilmek. bu temeller de saygi sevgi den baslar ve dilerimki ask'a donusur ileriki zamanlar. Umarim hayirlisi olur.. Duygularini birtek sen biliyorsun canim, iyi dusun iyi karar ver..

Aa bak arkadaşım aklıma gelmişken söylüyeyim.. yakın bir arkadaşım mantıken uyuştukları için kendisini seven biriyle görüşmeye başlamıştı yıllar önce... bi müddet sonra bana, "yaa Grimsi_ ben yapamıcam, görüşmeyi kesicem onla.. bir şey hissetmiyorum olmuyo böyle gibi şeyler demişti.." ama sonra onu bırakmadı yine görüşmeye devam etti ve şu an deli gibi aşık o kişiye.. birbirlerini çok seviyorlar.. MaaşAllah.. Allah bozmasın mutluluklarını, çok güzel ve uyumlu bir ilişkileri var yıllardır.. ve yakın zamanda evlencekler inşAllah.. Yanii mantıkla başlayan ilişki sonradan aşka dönüşebiliyor ve evlilik gelebiliyor ardından..

Ablacım kolay gelsin en başta sana. bence duygularını asla erteleme! sende aşık olabilirsin. kendini feda etme. evlenmek kolay da , geri ya pişman olursan? başını yastıga koydugunda içindeki boşluğu 'kocanın sana sevgisiyle' kapatabilceğini düşünüyorsan , eyvallah de..
Sevgiler. (kendinin kıymetini bil!)

ben de sen gibi düşünüyorum yaş ilerledikçe mantık daha çok işin içine giriyor, lisedeyken körkütük aşık olduğum çocuk şimdi karşıma çıksa yüzüne bile bakmam mesela, ya da öyle 3-5 lafla bir bakışla aşık olmam kimseye, artık daha farklı şeylere bakıyorum, anlaşabiliyor muyuz, ne kadar doğru bir insan, adam gibi adam mı, beni ne kadar seviyor vsvs bildik şeyler, bu saatten sonra bunlara bakmadan ay ben aşık oldum diyip de bi adamın peşine takılabileceğimi sanmıyorum, ben de sevgilime körkütük aşık değilim ama biz de ciddi düşünüyoruz arada ben de sorguluyorum bunu ama başka birine aşık olsam bi süre sonra o aşkın bitip sorunların ortada kalıcağını düşünüyorum, ya da sevgilim bana bu kadar değer vermese kaçak oynasa bu sefer ona tekrar aşık olacağıma eminim, bu yüzden mantıklı düşünüp aşk uğruna kendimi paralamamaya karar verdim onun yerine ilişkinizi canlandırmak için değişik şeyler yapabilirsiniz, bu uğurda biraz kavga bile edebilirsiniz bence uyumlu birini bulmak çok zor bu hayatta o kişiye denk gelince illa ki aşık değilim diye kestirip atmak ileride sizi üzer gibime geliyor.. bunlar benim nacizane düşüncelerim, sizin için hayırlısı olan olur inş. sevgiler...

Evet ne guzel.. Umarim hep mutlu olurlar

Arkadasi deneyimlerin anlatmak guzem birsey cunku illede ask olmali diye bir kural olmadigini gosteriyorsun.. Dilerim bu dusuncelerin seni hep mutluluga goturur..

canım pişman olmadığına sevindim.dilerim mutluluğun hiç bozulmaz.yaş ilerledikçe evet kararsızlık artıyor.bi de ben vesvese yapmaya başladıkça işin içinden hiç çıkamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…