Evliliğe soğuk bakıyor...

Zaten bu minvalde düşünülüyorsa sıkıntı yok her iki taraf için. Sonuçta her ilişkinin/evliliğin dinamikleri farklı.
Ama burada bir tarafın evlilik talebi söz konusu. Bu isteğini dile getirince geçiştiriliyorsa ve evlilik hiç gündeme gelmiyorsa aynı evde yaşamaya devam etmek de çok anlamlı değil. Sonu evlililikle bitmeyecek neticede. Ayrıca 24 küçük bi yaş felan değil en azından bir söz vs. yapılabilir.Tabii öyle bir düşüncesi varsa.
Konu sahibi kesinlikle evden taşın, erkek arkadaşın da bir karar versin. Sonrasında ne yapacağınızı düşünürsünüz. Radikal bir karar gibi gelebilir ama sonucu görmek için değer.
Nikah olup olmaması benim için farketmez beraber yaşamakta beis yok ayrılabiliriz de diyorsan o başka tabii.

Herkesin kendi tercihi ama aynı evde yaşamanın eğlenceli tarafları olduğu kadar riskleri de var. Keşke buna hç kalkışmasaydınız. Halihazırda zaten evliliğe sıcak bakmayan adam bundan sora hç düşünmeyecektir. Çünkü merak edeceği birşey kalmadığı gb zor tarafları iyice gözüne batabilir. Tabi kesin konuşmamak lazım belki sizinkinde ters etki yapar.

Bence evlilik bambaşka bir şey.
Bencede. Bizim kizlar vurmamis, öldürmüs yine. Kendileri cok basarili iliskiler yasadiklarindan, cok iyi bilirler cunku herbiseyi.

Ayni evde seks yapiyorsunya, cekemiyorlar. Cunku onlae bunu yapmadi, net. Evliligi insanimiz "seks yapma ozgurlugu" olarak goruyor. Ayni evde yasadiginda evli hayati yasamis oluyor. Evlilik cunku bu kadar basit. Evlilik sadece ayni evde seks yapmaktan ibaret. Cocuk icinde evlenme madem diye bir de posta koyuyorlar. Bak bak bak...

Evliligin farki neymis ki? Kimliginde "evli" yazdiginda sigortandan tut, verdigin vergiye kadar herseyin degisiyor, evin butcesi, akraba iliskileri, ve evlilik "kurum"una girdigin gozardi ediliyor. Cunku ne yazik ki bizim cinsellikten bastirilmis toplumumuzda insanlar seks yapmak icin evleniyor.

Sen ne bunlari dinliyorsun? Kimse ne seni ne de sevgilini tanimiyor. Sevgilin suanda evlilige sicak bakmiordur ama ilerde dusunuyordur. Sorularina cevap bu hanimlarda degil, sevgilinde. İliskinin dinamigini sen biliyorsun, burdakiler degil. Kendin yasa. Bozma moralini burdakiler yuzunden

Bana kızmayın kırılmayin ama marifet gibi eşiniz bunu size anlattı mi? Evlenmeyi düşünmedigi kızı onca zaman Oyalamis empati yapın kızın yerinde sizde olabilirdiniz
Ne diyorsunuz anlamadim eşim neyi anlattı mı?
Konu sahibine yazacağınız mesaji bana yazdınız sanırım

Burada kilit konu, senin ne istedigindir.Eger evlenmek istiyosan hemen ayril cunku karsinda sana zaten kendini gayet net ifade etmis , sorumluluktan kacan tipik bir Turk erkegi var.Ozellikle yeni jenerasyonda onlardan cooook var.Evlenmek isteyen de istemeyen de mesajini gayet net veriyor aslinda birlikte yasayanlar icin.Eger sen de evlenmek istemiyorsan ve mutlu isen devam et iliskine.bu tamamen kendinle ilgili.Sana hissettirmis oldugu bu durumla ilgili , kendisinde yillar sonra kesinlikle vicdan azabi olmayacak cunku kendisi de bu mesaji verdiginin farkinda.Sen de evlenme niyeti olmadigi mesajini gayet net almissin da soylemeye dilin varmiyor sanki.Ama gercek olan bu.Birlikte yasayan , ancak erkegin evlilige yanasmadigi iliskilerde hikayenin son kismi bir kac sekilde oluyor.Birincisi kadin bastiramadigi anne olma duygusu ile korunuyorum guvencesi verip hamile kaliyor ve emrivaki yapiyor.Cocuk ya aldiriliyor yada doguruluyor.Aslinda bu ihtimaller birbirinden oklar cikan ve ilerleyen bir grafikle cok daha iyi anlatilabilirdi.Diger bir ihtimal , evlenme isteginizi surekli yinelerken , zaten evlilige yanasmayan ve bu durumdan bunalan erkegin karsisina sizden cok daha fazla heyecan veren biri cikiyor.Bu durum genelde 3. seneden sonra olur .Iliski bitiyor ve size pismanlik kaliyor.Yada evlenmeden yasayip gitme ihtimali de var tabii.Ancak bu sizin kisiliginize bagli.garantici bir kisiyseniz bu size gore olmayacak ve yukarda soyledigim reflekslerden birini mutlaka vereceksiniz.yani siz kendinize sorun ona gore secim yapin.

kardeş bursda demişlerki cinsellik yaşarsa evlenmez ben buna gıcık oldum herkes bir değildir bu arkadaşın yaptığına katılmıyorum

bence sen kaale alma burdaki saçma yorumları
herkesin beyni bel altı çalışıyor
imza attıkları kocaları onlara hepsi kul köle aşık yani

Herkesin beyni bel altı çalışıyor demişsiniz ama.. Konudaki erkek evliliğin sorumluluğunu üstlenmek istemiyor, ama aynı evde yaşayıp aktif cinsel hayat istiyor. Ve kız zor durumda kaldığı için kabul ediyor.
Bizler de kullanıldığını düşüdüğümüz için karşı çıkıyoruz. Aklı bel altında olan sadece konudaki erkek bence.

Size harfiyen katılıyorum. Benimde eklemek istediklerim var.

Birincisi "nasılsa evlilik hayatı yaşıyor neden evlensin ki" meselesi. Bu cümle de bazı hanımlar tarafından yanlış anlaşılmış. Adam sevdiği insanla aynı evi paylaşıyor, ev hallerini görüyor, arada resmiyet olmasa bile aynı hayatı paylaşıyor. el ele tutuşup alışverişe gidiyor. Hatta evlilerden daha rahat, karışan yok, işin içinde aileler yok, anneme saygısızlık yaptı annesi beni her hafta çağırıyor muhabbetleri yok. Kısacası rahat yani, şimdi genç yaşında bu rahatlıktayken neden evlilik konusunu açsın ki? Neden sorumluluk alsın ki? (Seven insan sorumluluk alır almak ister)

İkinci konu da, "seven erkek sevdiği kıza dokunmaya kıyamaz" muhabbeti. Evet doğru, evlendikten sonra dokunduktan sonra sevgileri de bitmez. Ama evlenmeden ola ki ayrıldılar, erkek bir kızın günahına girmek istemez. Bekaret kavramının ne yazık ki önemli olduğu toplumumuzda "aramızda resmi nikah yokken ola ki ayrıldık ola ki ben öldüm, geride kalan bu kız ailesine mahcup olabilir, sonra evlenmek istediğinde sorun yaşayabilir" diyedir.

Konu sahibine gelirsek, belkide erkek arkadaşının bile göğüsleyemeyeceği bir sorumluluğu almış durumda. Ailesi duymasın diye çabalıyor, aldatmasın diye birlikte olmuş. Sevdiğini kaybetmemek için birşeyler yapmaya çalışıyor ve evlilikle sonuçlansın istiyor. 24 yaş genç bir yaş ama evlilik kelimesinin uzak olduğu bir yaşta değil. Kız arkadaşla gizli saklı aynı evde yaşamak biliniyorsa evlilik hayalleri de kurulabilir.

Bu arada herkesin görüşüne saygım var, konu birlikte yaşamış yaşamamış değil, konu sahibinin evlilik konusunda beklediği davranışı görememesi. Mesele bu.

Onunla konuştum ve sorunu çözdük arkadaşlar, hepinize teşekkür ederim.

Bu cocugu gözüm tutmadi hic ..o nasil bir bakis öyle sinsi sinsi belki sadece fotoda öyle cikmis olabilir ama senin o civil civil gözlerini masum yüzünü görünce aklima kiz kardesim geliyor.. kiz kardesim olsan seni o evden cekip cikarirdim

Niye kaçsın kız alla alla konuşup anlaşmışlar çözmüşler amacı bizlerden bi fikir almaktı ve herkes fikrini söylemiş niye ortalığı birbirine katsın Umarım doğru kararlar veririsiniz canım mutluluk herkesin hakkı

Fikir aldı sorunu çözdü iyi hoş bize de biraz anlatması gerekmez mi.
Mutluluk hakkı değil demedik zaten.

Bizde birlikte yaşadık ama öncesinde evlilik konuşmaları sürekli aramızda geçiyordu. İkimizde evlenmeyi çok istediğimizi konuluyorduk falan. Sonra birlikte yaşamaya başladık ve dedim ki keşke bunu kabul edecek ir toplumumuz olsa da evlenmesek. Ailelerden hep gizlesek otursak böyle. Ohhh mis. Hem evli gibiydik hem de aileler araya girdi vay gelmedin gitmedin derdi yoktu. Ayyy süperdi yaaaa.
Sonra memelkette işe girince ailemin yanına taşındım ve bu peri masalı böyle bitti.
Şimdi evlilik arefesindeyiz ve stresten ölcem yani. O yüzden ben çok kızmadım erkek arkadaşına böyle düşünmesi doğal ama tabi ki bir yere kadar canım . Sonrasında düzen kurup evlenmek istediğini beyan etmesi lazım.

Bu arada birlikte yaşamı yargılamam zaten kendim de yaşadım ama aldatmasın diye birlikte olmak çok çok yanlış bir düşünce. Kendine değer ver saygı duy lütfen.

Haklısınız arkadaşlar, sorunumuz çözdük ve size anlatmamakla hata ettim ama yoğundum gerçekten. Dinlemek isteyenler özel mesaj atabilir :)

Canım, teşekkür ederim :) Merak etme, konuşarak çözdük olayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…