Evliliğe yakınken bekaret sorunu

yazdıklarınızın bir kısmında haklı olabilirsiniz ama ileride adam bunu yüzüne vurdugunda aa ne karaktrsiz bir adam diyemiyorsun, ha diyince sırf b yuzden adamı hayatından çıkartamıyorsun.
Evet yaptığı şeyin arkasında durmalı ama yaparken iyiydi sonradan pişman oldu bu çok normal o an ki psikolojiyle ilerisini düşünemeyebiliyor insan. Yargılamamak gerekir diye düşünüyorum.
Ve kendisiyle çeliştiğinide düşünmüyorum çünkü geçmişini anlatmanın bir mantığı yok.
Geçmiş bitmiş bir şeyi iyi yada kötü gündeme getirmek mantıklı değil.
Erkek karısıyla her seviştiğinde onunladamı böyle sevişiyordu diyecek, kadın da geçmişi bilirse aynısını düşünecek.
Böyle birşeyin gündeme gelmesi mantıksız.
Konu sahibi de yalan söylüyorsa yada söyleyecekse bunun hesabını zaten verecek.
En başa dönülürse zina zaten günah.
Eşi olacak kişiye bunu itiraf etmesi bu günahı temizlemeycek..

Dini gerekçeler bir yana o Allahla olan meselen, lakin dürüstlük gereği anlatmalısın diye düşünüyorum, ama anlatırken kendini defolu mal gibi de lanse etme yaptım durumum bu de bu kadar

wallaha işin zor, yorumları da okudum işin içinden çıkamadım, kolay gelsin.

İlki hata olabilir sonra devam ediyorsan bu hayat biçimindir çok garip evlenince niye ise birden hata oluyor evlenmeseydi normaldi çelişki burada zaten. Günah olup olmaması ise kişinin inancına bağlı günah diye nitelendirmeye bilir. O erkek müsvettesi yüzüne vurduğunda laf edemiyorsan yuhh artık yani o kim ki ? Yalan dolan bi yana insan kendine bu saygısızlığı yapmamalı köle değiliz et parçası değiliz. Sana ters ise yaşamazsın yaşadın hata dedin bir daha yapmazsın yaptın mı bu senin tercihin kimseyi eşin olacak insanı dahi ilgilendirmez. Kafa yapısına uygun biri ile evlenirsin oldu bitti...

cok dogru söylediklerin ama nedense bizden illa bekaret bekleniiyo erkekler herhaltı yesede ispatlayacakları bişey olmuyo bu duruma cok üzülüyorum sahsen keske bizimde öyle olsaydı 2. sınıf muamelesi görmezdik bayanlar olarak

Öncelikle kimseyi yargılamıyorum yargılamadım da. kişi istemiş yapmış kendini bağlar beni ilgilendirmez. zamanında yaparken iyiydi sonradan mı pişman oldun gibi bir şey de demek istemedim. bilmiyorum öyle mi anlaşıldı. benim vurgulamak istediğim bu konuda yalan söyleyen kişinin kendisine saygısızlık yapacağı ve kendini kendini kandırmış olacağıydı. Geçmişini anlatmayabilir evet bu yalan olmaz ama kızlık zarını diktirme yolu yalandır. Yalan sadece ağızla söylenmiyor davranışla da yalan söylenir. Evet yalan söyleyince günahı temizlenmiycek demişsiniz de belki tövbe etti çoktan günahı silindi dini açıdan bakarsak burada yalan söylemezsen günahın temizlenir söylersen temizlenmez diye bir şey yok ki. Günahı tövbe temizler ve evet yalan söylerse de hesabını konu sahibi verecek ama konu bu değil. Ben olaya dini argümanlarla bakmıyorum işin o tarafı kul ile Allah arasında. konu sahibi kızlık zarımı diktirsem mi diye sormuş bende kendi açımdan bakıp cevapladım. Siz öyle düşünürsünüz ben böyle düşünüyorum. Ayrıca 5 yıl sonra adam önüne koyarsa durumuna gelirsek ilerde ne olur ne biter kimse bilemez. Aslında herkes gelecekte nasıl davranacağı konusunda, gerçek yüzü konusnda karşısındakine ipuçları verir ama biz insanlar görmeyiz veya görmek istemeyiz orası başka mevzu. Velhasıl Öyle ısıtıp ısıtıp önüne koyma durumunda da başta kendine saygı duyup dürüst davranan kadın bence bal gibi de hayatından çıkarır.

Son olarak da konu sahibi saklayabilirsin ama büyük bir ihtimalle ilk gece de durumun anlaşılır. o yüzden saklama derim.anlatmayı tercih edersen de bi arkadaşın dediği gibi kendini defolu mal gibi lanse etme yaptım böyle okadar. Anladığım kadarıyla karşına çıkan insanlara inanmış yapmışsın. Millet kadınlığını çıkarları, hırsları için veya para pul için veya kullanıyorda yüzü kızarmıyor arkasında dur yaptığının.

Canım 2. sınıf insan falan
deme böyle şeyler lütfen

Lütfen insan olarak ne kadar değerli olduğumuzun farkında olalım önce. Böyle bir konunun bizim özelimiz olduğuna ve kimseyi ilgilendirmediğine önce kendimiz inanalım.
Zarın varlığıyla değer kazanmadığımız gibi yokluğu ile de değer kaybetmiyoruz.

İlişkinizin ilk zamanları söylemiş olsan belki kabul etmeyip ayrılabilirdi. Sonuçta daha yeniydiniz .. Ama işler ciddiye binmeye başlamış ve sana olan duygularıda gerçekse eger dürüst olup anlattığında kızıp kıskançlık yapar ama sonra kabullenebilir.

Bakire degilim demek yerine konuyu eski sevgililerden acin sonra ona hissetiginz seylerin cok farkli olduunu bize yazidiginiz sekilde ona anlatin gozlerine bakarak. Sonra bir hata yaptiginizi skntilarinizi anlatin muhttemelen o anlamis olacaktir ve bnce secim sansi verin... basta duygularinizi iii anlatmalisiniz ki gercekten onu sevdgnizi bilsin. Bu arada bunu gercekten evlencekseniz yapin cnku bakire olmadgnizi ogrendiginde kullanmakta isteyebilir. Tabii ben sizi tanimadigim icin sadece uyari maksatli yapiyorum yanlis anlamayin
.

canım işte öyle olmuyo ben bir evlilik yaptım cocugum yok bekaret arıyolar o zar baska oluyo nedense erkeklere göre

konunu takip ediyorum..benim de geleceğim bu ya da hiç evlenmemek..büyük bir ihtimal hiç evlenmemek..

konunu takip ediyorum..benim de geleceğim bu ya da hiç evlenmemek..büyük bir ihtimal hiç evlenmemek..

iyi de neden evlenmemek?
ne yaşadınız bilmiyorum ama illa ki sizi siz olduğunuz için kabul edecek isteyecek birileri karşınıza çıkacaktır. yeter ki geçmişteki hataları tekrarlamayın. ve hayatınıza girecek kişiye karşı dürüst olun.

Herkes de durustlukten dem vurmus. Boyle konularda durustluk ne kazandiriyor insana merak ediyorum. "Soyleme sirrini dostuna, o da soyler dostuna" Insan kendi gunahlarini desifre etmemeli asla. Sen bu dunyada kendi agzinla ifşa edersen gunahini, obur dunyada Allah gunahlarini orter mi? Hayir! Once sen gunahlarini orteceksin. Bu is boyledir. Malesef toplumca bu konuda yanlis kanilara variyoruz. Durust olmak gerek diye. Ayrica, boyle bir seyin uzerine de yuva kurulmuyor malesef. Bu adamin bunu tehdit olarak kullanip kizi kullanmayacagi ne belli. Yapanlar yok mu? O kadar cok ki. Hergun burda okuyoruz tehdit ediliyorum diye. Belkide adam ofkeyle gidip kizin ailesine, kendi ailesine anlatacak herseyi. Bunu da yapan cok. Evlense bile en ufak sorunda basina kakacak. Belki adam bunu icinde kurup kurup buyutecek. Kadina kotu davranacak, siddet uygulayacak... Bunlarin hepsinin de olma olasiligi cok cok yuksek. Hicbiri de durust oldugun icin sana tesekkur etmez yani. Kimse madalya vermeyecek. Gunah da sevap da, yalnizca Allah ile kul arasindadir. Hic kimsenin bunu bilmek gibi bir hakki yok. Kim olursa olsun. Anne babadan saklanilan seyi, kalkip elin adamina anlatmak , akil kârı degil.

Konunu okumustum durumunu biliyorum.Niye boyle diyorsun arkadasim niye
evlenemeyesin kuslara bile yol cizen rabbim seni mi yolsuz birakicak.Seni gercekten seven seni herseyinle sever zaten karamsar olma.Sen herkesten herseyden daha degerlisin bu hayatta once kendi degerini bil.

Ya adamın hayatın silsilesini yemiş olması o kadar kadının koynuna girmesini gerektirmez bunu anlayın. Biz de hayatın silsilesini yiyoruz biz de mi yapıyoruz yani . Kendisi istemiş ve yapmış bu kadar net! Siz de istemiş yapmışsınız bu da bu kadar net! Ben ortada ezilip büzülmenizi gerektirecek bir şey görmüyorum. Bakir olmayan adam bakire kadın arıyorsa o adamın zihniyetine başlarım ben. Bence söyleyip söylemeli miyim diye değil de bu zihniyetle anlaşabilir miyim anlaşamaz mıyım diye dert edinmelisiniz

iyide evlenince anlamayacak mı? işin o kısmı ne olacak?

benim yolumu çok zor çetrefilli çiziyor be kardeşim..bilmiyorum nereye kadar dayanacağım..bir kerelik inanma nerelere kadar getirdi beni..kendimden vazgeçtim o kadar diyeyim kardeşim..

bence söylemelisin vicdanen hem rahat olursun
hem ilerde öğrenirse daha çok sorun yaşarsın
şimdi söyleyip ömür boyu mutlu olmak varken

benim yolumu çok zor çetrefilli çiziyor be kardeşim..bilmiyorum nereye kadar dayanacağım..bir kerelik inanma nerelere kadar getirdi beni..kendimden vazgeçtim o kadar diyeyim kardeşim..
Niye vazgeciyosun hemen kardesim kendinden neden yani zarin yok diye mi senin tek sucun o pislige guvenmek,inanmak.Nerden bilebilirdin boyle olucagini muneccim misin sen?
Degilsin ee niye kendini bu kadar yipratiyorsun zaman arkadasim zaman bu da gecicek sende mutlu olucan ben inaniyorum.
Her bakire olmayan evde mi kaliyor da sen kalican nedir yani 2 mmlik zar senin guzel bi kalbin varsa durustsen gerisi bi sekilde yoluna koyulur.
Bakire olmayip evlenen suruyle insan var sen niye onlardan biri olmayasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…