- 12 Haziran 2013
- 1.238
- 1.191
- 133
yazdıklarınızın bir kısmında haklı olabilirsiniz ama ileride adam bunu yüzüne vurdugunda aa ne karaktrsiz bir adam diyemiyorsun, ha diyince sırf b yuzden adamı hayatından çıkartamıyorsun.Genel olarak konuşmak gerekirse insan yaptığı tercihlerin bence arkasında durmalı.. Madem utanılacak saklanıcak tü kaka bir şeydi niye yapıyorsun, iyi bir şeydi niye yalan söylüyosun. Yani kişi kendi kendiyle çelişiyor burda . Yalan değildir demişsiniz ama evet söylememek paylaşmamak belki yalan olmayabilir ama kızlık zarı diktirme yalandır bu net. zira karşıdakine bak kan geldi bakireyim ben demenin başka bir yolu bu..Ayrıca burda adam bakir değilse kadın da sorun yapabilir bunu, böyle birşey de olabilir ya da adam bakir değil karşıdan bekaret bekliyora o da yanlış..aslında saklamayarak adamın gerçek yüzünü görmüş olursun. bence seven insan ne olursa olsun her durum da kabul eder.insanlar gerçekten sevince neleri göz ardı ediyor. aşk gerçek sevgi çok güçlü duygulardır. ayrıca şimdi tepki vermeyebilir doğru demişsiniz.ama 3 5 yıl sonra tepki veriyorsa da bu o adamın karaktersizliğini gösterir. Bunu da yaparsa aslında gerçek yüzünü göstermiş olur. bugün a dediğine yarın b diyor karısını bu şekilde rencide edebiliyorsa bir adam karaktersizdir. E böyle bir adamla bir ömür geçirmek mantıklı mı her durumda yalan söylememek bakire olmayan kadın açısından karlı en başta kendini kandırmamış olur. Zaten evliliklerdeki en büyük sorun tarafların daha başta gerçekleri görmezden gelmesi, kendi kendini kandırması bence. o yüzden dürüst olmak bence en mantıklısı.
yazdıklarınızın bir kısmında haklı olabilirsiniz ama ileride adam bunu yüzüne vurdugunda aa ne karaktrsiz bir adam diyemiyorsun, ha diyince sırf b yuzden adamı hayatından çıkartamıyorsun.
Evet yaptığı şeyin arkasında durmalı ama yaparken iyiydi sonradan pişman oldu bu çok normal o an ki psikolojiyle ilerisini düşünemeyebiliyor insan. Yargılamamak gerekir diye düşünüyorum.
Ve kendisiyle çeliştiğinide düşünmüyorum çünkü geçmişini anlatmanın bir mantığı yok.
Geçmiş bitmiş bir şeyi iyi yada kötü gündeme getirmek mantıklı değil.
Erkek karısıyla her seviştiğinde onunladamı böyle sevişiyordu diyecek, kadın da geçmişi bilirse aynısını düşünecek.
Böyle birşeyin gündeme gelmesi mantıksız.
Konu sahibi de yalan söylüyorsa yada söyleyecekse bunun hesabını zaten verecek.
En başa dönülürse zina zaten günah.
Eşi olacak kişiye bunu itiraf etmesi bu günahı temizlemeycek..
cok dogru söylediklerin ama nedense bizden illa bekaret bekleniiyo erkekler herhaltı yesede ispatlayacakları bişey olmuyo bu duruma cok üzülüyorum sahsen keske bizimde öyle olsaydı 2. sınıf muamelesi görmezdik bayanlar olarakbence kesinlikle diktirme, kendine olan saygın için yapma bunu. diktirirsen vicdan azabı çekersin diye demiyorum ki vicdan yapılacak hiçbir şey yok diktirme konusunda bence. ama kendine saygısızlık.. eğer ki erk arkın daha önce ilişkiye girmiş ve senden bekaret bekliyorsa defolsun gitsin zaten. haa o bakirse eğer kiii hiç sanmıyorum ama eğer öyle ise o zaman bakire olmanı isteyebilir yalan söyleyip üzme kendini.
erk arkınla hiç geçmiş konuşmadınız mı? hiç önceki ilişkilerinden falan bahsetmedi mi sana? yada sana sormadı mı? bu zamana kadar birşey sormadı ise umursamıyordur belki. isteme olayı olmadan bu konuşmayı yapman lazım. ama direk ben bakire değilim diye değil tabi... yaa şimdiye kadar nasıl hiçbir sinyal almazsın ki ?? sana tavrı nasıl peki yakınlaşma çabası ileriye götürme teşebbüsü falan yada öpüşü dokunuşu ordan bile belli olur tecrübesi.
seni böyle kabul edecek birini bulursun diyen arkadaşlara da diyecek söz bulamıyorum ya! katilmişsin hırsızmışsın gibi!! neyi kabul edecek? biz kadınlar böyle düşündükçe erkekler yapmadıkları hovardalıkları bırakmayıp bakire kız arıyorum tavırlarından ömür billah vazgeçmezler!
konu dünyanın sonu imiş gibi yapma konuşmayı.. öncelikle erk arkını sorgula alttan alttan.. sonra da bi şekilde çıtlat hayatımda hatalar oldu gibi belki yada daha uygun bir cümle.. gerisi de akışına göre gider. sakın ayrıntıya girme ve sakın onun sonradan kullanabileceği kadar umursadığını falan düşündürme. geçmişim kimseyi ilgilendirmez havasında konuşmaya çalış ama tabi ukala da olmadan...
Hakkında hayırlı ise kalır hayatında umarım
Canım 2. sınıf insan falancok dogru söylediklerin ama nedense bizden illa bekaret bekleniiyo erkekler herhaltı yesede ispatlayacakları bişey olmuyo bu duruma cok üzülüyorum sahsen keske bizimde öyle olsaydı 2. sınıf muamelesi görmezdik bayanlar olarak
Merhaba arkadaslar
Çocukluğumda yaşadığım sıkıntıların arkasına sığınıp ondan böyle yaptım demiyorum kesinlikle.Ama bir takım sıkıntılardan sıyrılmak için diyim yanlış arkadaşlıklar edindim.Yapmamam gereken şeyler yaptım evet isteyerek yaptığım zamanlar da oldu.Bile bile ziyan ettim kendimi. Geçte olsa düzelttim kendimi.karşıma öyle biri çıktı ki.Sanki o hayatımda olmazsa hep eksik olacakmisim gibi hissediyorum. Sanki baba nedir ne yapar onda görüyorum gibi.Bana hep en güzel duyguları yaşatıyor. Fazla sevmekten dolayı kiskanip kafamda kurduğum saçma sapan şeyler oluyor bazen ama ona caktirmiyorum tabii öyle bir an oluyor ki saçma sapan düşüncelerimden utanıyorum. Velhasıl kelam fazla uzatmayayım. Bakire degilim.Bunun acısını yaşayıp içimde çoktan bitirmiştim taa ki o karşıma çıkana kadar. Şimdi ne yapacağım? Diktirmeyi düşünuyorum ama bu onu aldatma olur.Koca bir yalanla yuva kurmak, bunun dini boyutu(diyeceksiniz dini boyutunu düşünüyorsun ama evlenmeden birlikte olmussun). Kimsenin ne yaşadığını bilemezsiniz o yüzden beni kırmayıp nasıl bir yol izlemeliyim bana yardımcı olur musunuz?Onu kaybetmek istemiyorum.Diyorum diktirsem bu sirri omur boyu icimde saklasam.Bir de soyledikten sonra kabul edip ilerde yuzume vurmasi ya da bana olan guveninin sarsilmasindan korkuyorum.Cunku bana cok guveniyor.Bakire lik konusunda ne düşünüyor ne kadar önem veriyor bilmiyorum bu tarz konuları hiç konuşmadık.
canım işte öyle olmuyo ben bir evlilik yaptım cocugum yok bekaret arıyolar o zar baska oluyo nedense erkeklere göreCanım 2. sınıf insan falandeme böyle şeyler lütfen
Lütfen insan olarak ne kadar değerli olduğumuzun farkında olalım önce. Böyle bir konunun bizim özelimiz olduğuna ve kimseyi ilgilendirmediğine önce kendimiz inanalım.
Zarın varlığıyla değer kazanmadığımız gibi yokluğu ile de değer kaybetmiyoruz.
konunu takip ediyorum..benim de geleceğim bu ya da hiç evlenmemek..büyük bir ihtimal hiç evlenmemek..
konunu takip ediyorum..benim de geleceğim bu ya da hiç evlenmemek..büyük bir ihtimal hiç evlenmemek..
Ya adamın hayatın silsilesini yemiş olması o kadar kadının koynuna girmesini gerektirmez bunu anlayın. Biz de hayatın silsilesini yiyoruz biz de mi yapıyoruz yaniZaten bakır değil yani 30 lu yaşlarında kim bilir neler neler yaptı. :) Tabi onu yargılayamamNiye beni beklemedin mi diyeceğim. Saçma .Hayatın sillesini yemiş birisi.iyi kalpli biri bunu sevdiğim için söylemiyorum. Az çok yaşadığımız sıkıntılar benziyor bu sebeple birbirimizi anlayabiliyoruz.Ama ne bilim söyleyeceğim dediğim anda ecel terler döküyorum işte. .
Herkes de durustlukten dem vurmus. Boyle konularda durustluk ne kazandiriyor insana merak ediyorum. "Soyleme sirrini dostuna, o da soyler dostuna" Insan kendi gunahlarini desifre etmemeli asla. Sen bu dunyada kendi agzinla ifşa edersen gunahini, obur dunyada Allah gunahlarini orter mi? Hayir! Once sen gunahlarini orteceksin. Bu is boyledir. Malesef toplumca bu konuda yanlis kanilara variyoruz. Durust olmak gerek diye. Ayrica, boyle bir seyin uzerine de yuva kurulmuyor malesef. Bu adamin bunu tehdit olarak kullanip kizi kullanmayacagi ne belli. Yapanlar yok mu? O kadar cok ki. Hergun burda okuyoruz tehdit ediliyorum diye. Belkide adam ofkeyle gidip kizin ailesine, kendi ailesine anlatacak herseyi. Bunu da yapan cok. Evlense bile en ufak sorunda basina kakacak. Belki adam bunu icinde kurup kurup buyutecek. Kadina kotu davranacak, siddet uygulayacak... Bunlarin hepsinin de olma olasiligi cok cok yuksek. Hicbiri de durust oldugun icin sana tesekkur etmez yani. Kimse madalya vermeyecek. Gunah da sevap da, yalnizca Allah ile kul arasindadir. Hic kimsenin bunu bilmek gibi bir hakki yok. Kim olursa olsun. Anne babadan saklanilan seyi, kalkip elin adamina anlatmak , akil kârı degil.
benim yolumu çok zor çetrefilli çiziyor be kardeşim..bilmiyorum nereye kadar dayanacağım..bir kerelik inanma nerelere kadar getirdi beni..kendimden vazgeçtim o kadar diyeyim kardeşim..Konunu okumustum durumunu biliyorum.Niye boyle diyorsun arkadasim niye
evlenemeyesin kuslara bile yol cizen rabbim seni mi yolsuz birakicak.Seni gercekten seven seni herseyinle sever zaten karamsar olma.Sen herkesten herseyden daha degerlisin bu hayatta once kendi degerini bil.
Niye vazgeciyosun hemen kardesim kendinden neden yani zarin yok diye mi senin tek sucun o pislige guvenmek,inanmak.Nerden bilebilirdin boyle olucagini muneccim misin sen?benim yolumu çok zor çetrefilli çiziyor be kardeşim..bilmiyorum nereye kadar dayanacağım..bir kerelik inanma nerelere kadar getirdi beni..kendimden vazgeçtim o kadar diyeyim kardeşim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?