Evliliğe yakınken bekaret sorunu

Kesinlikle katiliyorum.
Soylemek kolay ama yapmak zor.
Elbette durust harika insanlar var, ama cogunluk durust olsaydi bu ulke bu halde olmazdi sanirim.
dürüstlük güzel tabiki ancak bu konudaki durustlugun kime ne faydasi olacak. konu sahibine mi nisanlisina mi ailelere mi mutluluk getirecek? su kisa omurde gecmise bu kadar takilip kalmaya gerek yok.

geçmiş kimseyi ilgilendirmez bence oturup birine ben geçmişte opusmedim opustum yatmadim yattim demek bana kucuk düşürücü geliyor. ona ne. ister hiçbirşey yapmadan evlenir ister operasyon gecirir. Vücut konu sahibinin vücudu. Hayat onun hayati. tamam evlenecek ortak bir hayatlari olacak ancak onun birde ozel hayati ve Kendine ait bir vücudu var bence.

Oturup sayfalarca hata yazmissiniz ya. Hatanı anlamissin, hatani unut, bir hata yapmissin cart curt. Erkekler yapinca oh ne ala, kadinlar yapinca hata. Bence ilk önce yaptiklarinizin arkasinda durmayi öğrenin. Yap yap sonra hataydi de. Caniniz istemis keyfiniz istemis yapmissiniz bunun derdi adamlara mi kaldi? Karsinizdaki erkek hic oturup ben bakir degilim ne yapacagim simdi diye düşünmüyor. Ya da memem küçük, selulitim var ya beni begenmezse diye biz kendimizi yiyelim, onlar hic ben erken bosaliyorum cükum küçük napicam diye dert tasa yapmasin. Kendimizi alcalttikca alcaltalim hep. Hata falan değil güzel arkadasim canin istemis, o an o doğru gelmis yapmissin iyi ki de yapmissin. Kabul etmeyecekse kurtulduguna sukredersin, kabul ederse seni gercekten sevdigini görürsün. Ileride de bunu surekli kafana kakmasini istemiyorsan bir zahmet adamin karsisinda ezile buzule utana sıkıla söyleme. Ben hata yaptim cok pismanim diye aglarsan, sen kendi kararlarina hata deyip adamin sanki seni 'kabul' etmesi gerekiyormus da ederse bu bir lütufmus gibi davranirsan adam tabi kafana kakar. Her seyden once sen kendine, hayatina, gecmisine ve kararlarina saygi duy. Ve dik dur karsisinda, saglam dur. Bu sekilde soyle

bence hiç bir turk erkeği bunu kabullenmez. Kabullenmiş gorunse bile evlilikleri en ufak bir sıkıntıda yüzüne vurur. Hem bir daha sana hiç güvenmez.

Eğer başka kişiler ve durumlar aracılığıyla öğrenme riski yoksa kendini ifşa etme. Hem sen tövbe tövbe ettiysen ve tövben kabul olmuşsa tertemiz bir insansın, dinimiz böyle diyor. Bütün bir ömür bu yükü sana yaşatmak içinde bulunduğumuz toplumun ayıbı

Söylemek zorunda değilsin bence söylersen eşin olacak insanın güvenini tamamen yıkarsın adamın aklına türlü türlü şeyler gelir kimle yaptın sadece bir kişiylemi yaptın ya evlendiğimizdede o kişiyle karşılaşırsan hertürlüsü gelir ve sana şuanda duyduğu sevgiçok çok azalabilir madem oda seni çok seviyor git diktiriyomusun ne yapıyorsan onu yap Allaha sığın seni affetmesi için onada evlenince dörtdörtlük eş olarak vicdanını öyle rahatlat bazı arkadaşlar çok seviyorsa seni kabullenir demiş ama çok seviyorsa sevdiği kızın başka biriyle olmuş olabileceğini kabullenemez bence hakkında hayırlısı

Söylenecek adam var söylenecek adam var siz söylenecek adamları sevin .
Ya zaten olduğun gibi kabul etmeyecek adamdan uzak dur.
Emin ol insan olan dert etmez bunu.

Bir yalan üzerine evlilik kurma hiçbir şey gizli kalmaz bu hayatta. Yarın birgün evladın olur çok vicdan azabı çekersin. Yaptığını bir hata olarak anlat madem öyle görüyorsun. Ki bu hata da değil bence, hakkında hayırlısıyla olur yada olmaz

sen bu sırrını ömür boyu sakla ayıbını deşifre etmene gerek yok pişmansın ,zatenyeni bir yol çizmişsin Allahtan affını dile,bundan sonraki hayatında dürüst ol mutlu ol inşallah

Forumda bu konuları okudukça şaşırıyorum. Ben nasıl bir ortamda büyüdüm diye düşünüyorum. Bekaret bekaret diye dolaşan ne bir sevgilim oldu, ne erkek arkadaşım(dostum). Şanslı biriyim demekki.
Sizin konunuza gelince sevgiliniz bakir değilse sizden böyle bir beklentisi olamaz, aksi riyakarlıktır. Daha önce başka bir arkadaşada yazmıştım; bu riyakarlıktaki adamların dürüstlüğü hakettiğini düşünmüyorum. Söylemeyip diktirirseniz de vicdan azabı falan çekmeyin. Namus kadınlar için yaratılmış bir kavram değildir.

bende senin durumlarını yaşadım. karsımdaki adamı tam anladıktan sonra bu konuda fikrini ögrenmeye calıştım. tabi ben bunu anlamaya calışırken o da benim sıkıntımı anlamış. istemeye gelme konuları gündeme geldiğinde konuştum. herşeyi anlattım sonucunda yasadıgım psikolojiyi nasıl toplarlandıgımı. anlayışla karşıladı. ve iyi ki yüzükler takılmadan söyledin. yüzükler takıldıktan sonrada söylesen belki sonuç değişmezdi ama bazı şeyleri garantiledikten sonra söylemen içimde kuşku bırakırdı bocalardım dedi. ve birdaha bu konu hakkında ne bişi sordu nede hissettirdi. şimdi 2 hafta sonra yapılacak nişanımıza hazırlanıyoruz ve ben rabbime binlerce kez sükür ediyorum. boyle beni anlayan ve deger veren birini karşıma çıkardıgı içn. yani bu konuda zamanlamada cok önemli. en uygun zamanı seçmelisin. ve mutlaka söylemelisin bunu kendin için soylemelisin. saklayıpta evlilik sürecinin yaşamak seni cok yıpratır. niyetini güzel tut ve anlat bence. hakkında her şeyin en hayırlısı olur inş...

bunu en başından neden söylemedin de diyebilir şimdiye kadar kandırılmış hissedebilir kendini..
her ihtimali düşün.. burda çok okudum kabul edip evlenip sonradan kızın kafasına kakıyolar
zor yani her türlüsü Allah yardımcın olsun

Bakire olmamak ayip bir seymis gibi konusuyorsun. Yerinde olsam bunun kotu bir sey olmadiginin farkina varip sevdigim kisiye her seyi durustce anlatirdim.

Yasiniz kac,artik yeni nesil erkekler degisti bence..klasik turk erkegi standartlarindan cikmaya basladilar..

Bende söylemenden yana değilim. Belki kimbilir o neler yaşadı sana anlatmıyor bilemezsin. Kerhaneye gidip hastalık kapıp söylemeyen adamlar var. Sen en azından hatanı anlamışsın beyaz bir sayfa açmışsın. Bence bakirelik bacak arasında değil insanlar kafasında. Kalbini temiz tutman çok önemli. Hayırlısı olsun inşallah.

bu konuda ne düşünüp düşünmediği önemli değil... bence direk anlatın sizi seviyorsa gerçekten ztn bu konuyu dert etmez nede ileride başınıza kakmaz... kendi şimdiyene kadar hiç bir kıza dokunmadımı kendi bakirmi? Diktirmek olayın en iğrenci herkes hayatında bir takım yanlışlar yapar eğer sizi seviyorsa gerçekten anlayışla karşılar yok eğer ben bunu kabul edemem derse o da onun hakkı istmeye bilir ama bu karşındaki insanı salak yerine koymaktan daha iidir. konuyu öğrenip acaba kabul eden birimidir böyle birşeyi diyerekten diktirmeyim ama yok kabul etmez ben diktireyim derseniz onun aşkına nasıl güvenebilirsiniz

En baştan doğru ol bence, ne yaşadın bilinmez ama ileride sorun olmasın diyorsan muhakkak doğruları anlat. Belki baştan doğru söylediğin için seni kabullenebilir de .. iyi düşünmek lazım. Allah yardımcın olsun

söylemen mi gerekiyor ne alaka.. erkekler neler yaptığını anlatıyorlar mı bize.. bunlar mahrem konulardır ve insanın özelidir anlatmak zorunda değilsin oda sana geçmişini anlatmak zorunda değil. kurtulun şu suçluluk psikolojisiden.. sana açık açık sorarsa tamam ama sormuyorsa kimseye bişey anlatmak zorunda değilsin...

Karsindaki kisi cok onemli.
Ornegin esim benim gecmisimdeki hic bir seyi bilmez. Bilse kafasinda sonsuza kadar kuracagini adim gibi biliyorum. Gecmisim dedigim de bakirelik falan degil sadece gorustugum ama yurumeyen ilişkiler anlaminda.
Yani benim adam gorustugum kisileri bile duymayi kaldiramaz. O yuzden hicbir sey anlatmadim. Sadece tabi ki seni taniyana kadar tanidigim ama ayrildigim insanlar oldu dedim bu kadar. Bir mi iki mi sayisini suresini hicbir seyi soylemem cunku takinti yapar, bosuna dusunur kendini ve beni uzer, biliyorum.
Ama bana gore de bunlarin onemi yok. Yani ben de tam tersi onun gecmisteki sevgililerini bilirim, konusuruz guler egleniriz, eski kaynana adayiyla yuzyuze gelmisligim bile vardir. Ama bu da benim yapim, onemli degil. Beni tanidiktan sonrasi onemli benim icin.
O yuzden buna sen karar vereceksin.

Açık açık konuşursan bu durumu kaldıramayabilir.Şimdi kabul etse bile ileride başına kalkabilir,bunları düşünerek konuş.Sanki erkekler bize karşı çok mu dürüstler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…