Evliliğe yakınken bekaret sorunu

size iki örnek x diyelim evlenmeden birçok ilişki yaşadı ama evlenecegı adam bekarete önem veriyordu, seviyordu adamı ama ona kendisi hakkındakı gerceklerı soylemeye cesaret edemedı ( işin tuhaf yanı onunla da bır takım seyler yasamıslardı tam birleşme olmasada) ve evlenemden gıdıp kızlık zarını dıktırdı yani bir yalanla evliliğin temelini attı ama şu an mutlular ve eşi gerçeği hala bilmiyor.
ikincisi y diyelim o da birşeyler yaşamıştı, eşi en baştan bakıre olmadıgını bılıyordu ama bekarete önem vermıyordu , evlendiler, cocukları oldu, cokta mutlular...
ben olsam durust olurdum, zaten sız tanıyorsunuz karsınızdakı ınsanı, ayrıca bekaret bencede önemsız bır olgu,kımseye bedenınız hakkında hesap vermek zorunda da degılsınız...yaşanmış,olmuş, bitmiş geçmişi değil geleceği düşünmek lazım egerkı karsınızdakı sizi siz oldugunuz için sevecekse bunu kafaya takmaz tabıkıde hayat görüşüde bir etken ama siz onu kandırarak bir ilişki yaşamayı tercih edecekseniz bu da sizinle vicdanınız arasındakı bir durum, en doğrusunu yine siz bilirsiniz.

madem basına böyle birşey gelmiş önce bu konularda ne düşündüğünü tespit et.. ama birden bire sorma uygun anı bekle içkillenmesin.. eger sorun yapmıosa o an söyle bu durumunu eger yapacak gibiyse olan olmus zaten bi zar yüzünden sevdiğini kaybetme git diktir ve unut bu durumu hayatına devam et.. sorun edenleri de ben anlamıyorum zaten.. kendileri kaşınıolar yalan üzerine hayat kurmayı.. olan olmuşsa başka çözümü yok

söylersen ilerde başına kakmıyacağı ne malum. sen böyle böyleydinde diye en ufak tartışmanızda tamcit pilavı gibi karşına çıkarma ihtimali var bence söyleme

erkek arkadaşınızda bakir miymiş?

o size bu konuda hesap vermiyorsa sizde açıklama yapıp vermek zorunda değilsiniz bence

Eğer söylerken dik durmazsan,kendini ezik gibi boynu bükük, sanki çooookkkk büyük bir hata yapmış suçluymuşsun gibi anlatırsan,şundan emin olabilirsin.. ileride muhakkak yüzüne vurur.tam tersini yaparsan eğer,bunu yüzüne vurmaya cesaret edemez. erkekler her türlü haltı yiyip, biz kadınlara gelince aman ha el değmemiş olsun!! erkekleri bu hatsizliği yapmalarına en büyük sebeb yine kadınlar,analar evlatlarına kadının ne değerli bişey olduğunu öğretse,herşey çözülür..bence önce kendimiz bedenimizin kıymetini bilelim,sonra da oğullarımıza öğretelim.SEN DE DİK DUR,GÜÇLÜ OL.KİMSE SENİN BEDENİNİ VE KARARLARINI KÜÇÜMSEYEMEZ!!

İlki hataydı sonrakiler ? Tercih etmişsin yani kendi düşünce yapına uygun birini bul kafanda rahat etsin. Erkekleri yüceltmeyin bu kadar diktirip saygınızı düşürmeyin etparçasıyım ben demek bu...

Eski kafam olsaydı "cık söyle yea, dürüstlük bla bla bla" derdim. Ama erkek milleti bunu kullanıyor, eziyor dövüyor, isteklerini yaptırabilmek icin ısıtıp ısıtıp önünüze getiriyor.

Söyleme, git diktir. Vicdan da senin, yasadıkların da.

Yapmayın arkadaşlar burda geçmişini anlatanlara birçoğumuz kızıyoruz bu durumlarda. Çok örnekleriyle karşılaştık ve cogunada neden geçmişi gündeme getiriyorsun diye kızdık.
Evet bu bir vicdan meselesidir fakat sonucunda doğacak probleri de dusunmek gerekir.
Kabul etmeyebilir, etsede ileride yüzüne vurup büyük tartışmalara sebep olabilir.
Ben geçmişin anlatılmasından yana değilim..

Ne kadar trajik aslinda. Toplumsal tabularimizin kadini ne kadar koseye sıkıştırdığına bir kez daha sahit oluyoruz boylelikle.
Herkesten apayri bir sey soyleyecegim sana. Kimseye gecmis cinsel hayatindan bahsetmek zorunda degilsin aslinda. Evlenmeyi dusundugun kisi hayatina girdikten sonra yaptiklarin ona bir aciklama gerektirir, oncesi degil.
Sen aciklamaya degil, gercekten evlilige hazir olup olmadigina kafa yor.

şunu asla unutma seni bu konuda tek yargılayacak Allah
o yüzden utana sıkıla ay hata ettim çok pişmanım çok üzgünüm diye anlatırsan evet ilerde başına kakabilir.
karşındakini kandırmaya kalkma geç karşısına böyle böyle benim durumum bu eğer bu sana ve düşüncelerine uygun değilse anlayışla karşılarım kendin ölçüp tart ona göre başlayalım diye son derece kendinden emin bir şekilde seçenek sun.

Aman diktir gitsin.
Erkeklerde bu yalana maruz bırakmasalardı.

Şimdi "seven erkek blablabla " dicekler ama gerçekler öyle deil malesef.
En küçük bir tartışmada konu olacak ya da küçücükte olsa ima olacak.
Ne gerek var bunları çekmeye?

Yalanla dolanla iş yapmayın ve gerçeği söyleyin derim, karşıdakinin bunu bilmeye hakkı var. Yalanla başlayan işten de hayır gelmez bence. Hem sizi gerçekten sevip sevmediğini öğrenmiş olursunuz. Sizi seven her türlü kabul eder. Zaten kabul etmez diyor ve saklama gereği duyuyorsanız karşıdaki adamın sizi yeterince sevdiğinden emin değilsiniz demektir. Sizi gerçekten sevdiğinden emin olmadığınız adamla da evlenmeyin derim. zira bunu size hissettirememiş demektir. Her durumda söyleyin sizi gerçekten seviyorsa kabul eder, kabul etmezse de evlenip kendi kendinizi kandırmamış olursunuz.

Bunun sevmekle kesinlikle alakası yok.
Ne deli gibi seven adamlar bir zar yüzünden vazgeçiyor kızdan. Bunlar burada okuduğumuz şeyler.
O adam bakir mi acaba? Değilse de 3 5 kızla yattıysa bunu anlatırmı sanıyorsunuz ? Tabikide anlatmaz.
Anlatmanın luzumu yok, geçmişi bilmesinin hiç anlamı yok.
Bakırelik mevzusu erkekler için tamamen gurur meselesidir.
Belki şimdi tepki vermeyebilir fakat 3 5 yıl sonra bir olay olduğunda bunu yüze vurur. Bu konuda kimseyi tanıyamayız.
Ve bunun yalan olduğunu düşünmüyorum, gizlenmiş birşey yalan değildir.

Genel olarak konuşmak gerekirse insan yaptığı tercihlerin bence arkasında durmalı.. Madem utanılacak saklanıcak tü kaka bir şeydi niye yapıyorsun, iyi bir şeydi niye yalan söylüyosun. Yani kişi kendi kendiyle çelişiyor burda . Yalan değildir demişsiniz ama evet söylememek paylaşmamak belki yalan olmayabilir ama kızlık zarı diktirme yalandır bu net. zira karşıdakine bak kan geldi bakireyim ben demenin başka bir yolu bu..Ayrıca burda adam bakir değilse kadın da sorun yapabilir bunu, böyle birşey de olabilir ya da adam bakir değil karşıdan bekaret bekliyora o da yanlış..aslında saklamayarak adamın gerçek yüzünü görmüş olursun. bence seven insan ne olursa olsun her durum da kabul eder.insanlar gerçekten sevince neleri göz ardı ediyor. aşk gerçek sevgi çok güçlü duygulardır. ayrıca şimdi tepki vermeyebilir doğru demişsiniz.ama 3 5 yıl sonra tepki veriyorsa da bu o adamın karaktersizliğini gösterir. Bunu da yaparsa aslında gerçek yüzünü göstermiş olur. bugün a dediğine yarın b diyor karısını bu şekilde rencide edebiliyorsa bir adam karaktersizdir. E böyle bir adamla bir ömür geçirmek mantıklı mı her durumda yalan söylememek bakire olmayan kadın açısından karlı en başta kendini kandırmamış olur. Zaten evliliklerdeki en büyük sorun tarafların daha başta gerçekleri görmezden gelmesi, kendi kendini kandırması bence. o yüzden dürüst olmak bence en mantıklısı.

Peygamber efendimize bir adam gelip kızım müslümanlıktan önce bir hata yapmış. şimdi dünürler geliyo onun bu durumunu anlatayımmı iye sorar.Peygamberimiz siz kzınızı hiç bişi olmamış gibi evlendirin demiş. kişi kendi yaptığı günahın tövbesini Allaha yapar. bence söylemeyin derim. şahsi fikrim. erkek kabul etse bile başa kakabilir ilerde.

allahtan baska kımseye hesap vermek zorunda degılsın konu sahıbı
dini ele alanlar ıcın dıyorum dinimizde bıle hıc bı es karısına bekaretını soramaz bıle
bence acıklama yapmak zorunda degılsın....
bu senle yaradan arasında olan bırsey
ıste buyuzden evlenmeden yaşamayın acele etmeyın bu duygular ıcın
sonra gercekden sevdıgınız kısı cıkıyor karsınıza evlılık dusunuyorsunuz kendınızı suclu hıssedıyorsunuz

Adet gününe denk getir .Adam hayatta anlamaz.Yalan söylemek veya diktirmek durumunda da kalmazsın.Kanama olunca da yapmazsınız zaten .Hiç yalan söyleme kanama bitince yaparız dersin..
Sen adamın senden öncekileri bilmiyorsan onunda bilmeye hakkı yok.Bunu hak meselesi yapmasın kimse.Kimin kime ne hakkı var.Günahın hakkı olmaz.Allahla kul arasında.valla isteyen istediğini söylesin.benim üzerime gelenler de olacaktır kendince sebeplerle.
Ben benim ülkemi biliyorum, zamanı geldiğinde acı sözlerle canını yakacaklarını biliyorum.kimsenin gecmişteki bir hatayı bilmeye hakkı olmaz olamaz.
Yalan söyleme,doğruyu hiç söyleme!!!

aynen katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…