Eşinin kaybetme korkusunu ve ilgisini nasıl cekersiniz?
Zamanla değişim ve uzun süre beraberlik bazen sohbeti azaltıp sorunlar yaratıyor. Ilgisizlik den oluşan boş kavgalar çok büyük kavgaya neden oluyor. Bu durum nasıl düzeltilir?
Miraytk, evliliğinde yaşadığın sorunları ve uzuntunu çok iyi anlayabiliyorum. Düzeltmek istemene çok sevindim, kararlılığına imrendim doğrusu. Biz kadınlar ilişkinin ve evliliğin yaratıcısıyiz aslında. Biz nasıl davranirsak erkekler de ona göre cevap veriyor. Benim de ilk senemde büyük problemlerim oldu, eşim benden uzaklaştı, evlilik bitme noktasına geldi. Daha sonra gidip kadınlar için yazılmış olan bir sürü kitap okudum ve okuduklarimi bir - iki hafta bile uygulayınca eşimin nasıl mucizevi şekilde değiştiğini gördüm. Bu kapsamda birkaç tavsiye verebilirim:
1. Saygı, saygı ve yine saygı. Saygı erkekler için oksijen gibidir. Saygı duymayan kadınla yaşayamazlar. Peki saygı duymak ne demektir? Kontrolcülüğü, müdahaleyi bırakmaktır. Yardım etmeye calismamaktir. "Sen en iyisini bilirsin, sana ve kararlarına guveniyorum" demektir.
2. İsteklerini ifade et. Ama bunu şikayet ederek veya söylenerek yapma. Örneğin " bu ev çok küçük" diye söylenmek yerine "daha büyük evimiz olsa çok sevinirdim" de.
3. Kendi ihtiyaçlarına herşeyden önce zaman ayır. Kendini mutlu etmezsen başkalarını hiç edemezsin. Günde en az 2 tane yaparken iyi hissettiğini şeyi yap, arkadaşınla konuşmak, oyun oynamak, yürüyüş yapmak, alışveriş gibi.. En az 1 tane de yaptıktan sonra iyi hissettigin şeyi yap. Spor yapmak, yoga yapmak, kıyafet dolabını düzenlemek gibi.
Bunlar evliliğin olmazsa olmazıdır. Umarım herşey gönlünce olur.