Sadece erkeğe veya sadece kadına yüklenmek anlamsız evlilikte.
Ortada bir sorun varsa ve çözüm bulmak istenirse bulunur.
Kayınvalide,görümce,komşu,kardeş v.s. olumsuz faktörleri ben hiç yaşamadım sanıyorum bu konuda çok şanslıyım.
Zaten en büyük şansım eşim!
Birbirini değiştirmeye çalışmakta başlı başına evliliği çatırdatacak unsurlardan bence.
Bunun yerine farklılıklarınızı kabul edip,bunlardan kendimize örnekler çıkarmak karşılaştırmalar yapmak en güzeli...
Zaten kendimizle aynı karakterde,aynı özellikleri tıpa tıp yaşadığımız biriyle evleneceksek,evliliğin anlamı ne ki...
Üni zamanlarıma kadar sinemaya gitmekten hiç hoşlanmazdım,gitmezdimde...
Eve yeni çıkan tüm dvd filmleri alırdım ayaklarımı uzatıp cipsimi kolamı önüme yığıp öyle izlerdim.
Bayılıyorum çünkü ben keyif adamıyım.
Eşimse sinema tutkunu,haftada 1-2 sinemamız var abartısız.
Ben şimdi hayır ben gelmem desem,o yalnız kalacak ve bundan hiç hoşlanmıyor,evde izlemeye kalksak o filmin çıkmasını beklemek zorunda.
Neden üzeyim ki,neden sorun çıkartayım..2 saatte ayaklarımı uzatmam yani,alırım patlamış mısırımı basar girerim filme kocamla.
Temizlikden örnek vereyim,eşim evlenmeden önce ev temizliğinin T sinden haberi yoktu,hatta biz tanışmadan önce diyim.
Ama ben ne yaptım,bir gün bile şurayı sil burayı hallet demeden minik oyunlarla adamı düzen delisi yaptım:)
Şimdi ben söylemeden süpürgenin sesini duyduğu an,banyoya gidiyor viledayı deterjanları ayarlayıp peşimden siliyor.
Çünkü yapmak zorunda,çünkü hayat müşterek,çünkü yapmazsa o işide benim yapmam gerekecek ve 2 saatte bitecek işi 4 saate yayacam onunla vakit geçiremicem sıkıntıdan patlıcak
Evlendik evleneli ütü yapmadım ben,yapamam zaten daralırım nefret ediyorum.
çççook istisnai durumlarda yapmışımdır,toplasan 5 gömlek ütülemedim 4-5 yıldır.
O da buna saygı duyuyor,daha bi gün demedi bu gömleğim neden ütüsüz bu pantolonum neden ütüsüz diye,çünkü kendi yapıyor
kayınvalide olayına gelince,benden çok o arar,çünkü ben kendi annem ve babam harici kimseyi aramayı sevmem,öyle uzun uzun konuşmam...eşimse kendi ailesini haftada bir arıyorsa benimkileri haftada 3-4 arıyor...
bugüne bugün daha bir kez demedim arasana hal hatır sor diye,hatta bazen çoğu havadisi eşimden öğrenirim.
Haa birde şu var,burada günde onlarca konu açılıyor eşlerinden yana dertli hanımlar....tamam haklı olabilirler ama bi de eşleri dinlesek..çünkü ben kendimden biliyorum bazen haksız olduğum zamanlarda haklı olduğumu düşünmelerini sağlamak için bile çıngar çıkarırım,kadın milletiyiz çoğu kısmımız böyle bence
adam işten geliyor, bi güleryüz görmüyor kapısı bile açılmıyor...
önüne 2 kap yemek sunulmuyor,sevgiyle bakılmıyor gülümsenmiyor...
hal hatır sorulmuyor,gününün nasıl geçtiği ona anlattırılmıyor...
böyle hanımlarda var ve sevgi istiyorlar,saygı bekliyorlar sonra.
hani derler ya 1 elle şaplak olmaz,2 el lazım diye.
erkeklerinde bi kısmı kahve delisi,arkadaş delisi,etraftaki hatun delisi..
e be kardeşim,o zaman neden evlendin neden kendi isteğinle hayatına soktuğun kadını mutsuz ediyorsun?
buna hakkın varmı?
çocukları oluyor adam hatundan soğuyor,onu bir hayat arkadaşı eş değilde,anne gözüyle görmeye başlıyor,dokunmuyor bile doğru dürüst....
oo nelerini görüyoruz burada,arkadaşlar dertlerini sorunlarını paylaşıyorlar,okuyorum okuyorum bitiremiyorum...
BDV de çok afzla yazmam ben ama okumadığım incelemediğim konu yok,Allah yardımcısı olsun eşleriyle sorun yaşayan tüm arkadaşların.
Hani bir söz var iyilerlerle karşılaştırsın Rabbim.
Evlerimizde huzur eksik olmasın,en önemlisi bu çünkü,herşey boş ondan öte!
Çok yazdım sanırım,eksikse aklıma geldikçe yazar çizerim