EVLILIGI YURUTMENIN ALTIN KURALLARI NELERDIR buyrun hanımlar!

Erkeğin eşi ve ailesi arasında sağlam durması lazım

düşünüyorumda kişisel olarak nerdeyse hiç kavga etmedik hatta şuan hatırladığım bir tane bile yok en son boşanırken harekete geçti ççok geç oldu şuan hiçbir problemimiz yok ama heran gitmeye hazır gibiyim kapıyı çekip çıksam tüyüm oynamaz
amelyatıma gelmedi bademcık aldırdım gelmedi ama yine aile uzantılı bir kavganın devamı
zamanında dengeyi bulabilseydi bu kadar deforme evliliğimiz yerine sağlam bi evliliğimiz olurdu kişisel olarak hiç çatışan tipler değiliz.

Son düzenleme:
Sadece erkeğe veya sadece kadına yüklenmek anlamsız evlilikte.
Ortada bir sorun varsa ve çözüm bulmak istenirse bulunur.
Kayınvalide,görümce,komşu,kardeş v.s. olumsuz faktörleri ben hiç yaşamadım sanıyorum bu konuda çok şanslıyım.
Zaten en büyük şansım eşim!
Birbirini değiştirmeye çalışmakta başlı başına evliliği çatırdatacak unsurlardan bence.
Bunun yerine farklılıklarınızı kabul edip,bunlardan kendimize örnekler çıkarmak karşılaştırmalar yapmak en güzeli...
Zaten kendimizle aynı karakterde,aynı özellikleri tıpa tıp yaşadığımız biriyle evleneceksek,evliliğin anlamı ne ki...
Üni zamanlarıma kadar sinemaya gitmekten hiç hoşlanmazdım,gitmezdimde...
Eve yeni çıkan tüm dvd filmleri alırdım ayaklarımı uzatıp cipsimi kolamı önüme yığıp öyle izlerdim.
Bayılıyorum çünkü ben keyif adamıyım.
Eşimse sinema tutkunu,haftada 1-2 sinemamız var abartısız.
Ben şimdi hayır ben gelmem desem,o yalnız kalacak ve bundan hiç hoşlanmıyor,evde izlemeye kalksak o filmin çıkmasını beklemek zorunda.
Neden üzeyim ki,neden sorun çıkartayım..2 saatte ayaklarımı uzatmam yani,alırım patlamış mısırımı basar girerim filme kocamla.
Temizlikden örnek vereyim,eşim evlenmeden önce ev temizliğinin T sinden haberi yoktu,hatta biz tanışmadan önce diyim.
Ama ben ne yaptım,bir gün bile şurayı sil burayı hallet demeden minik oyunlarla adamı düzen delisi yaptım:)
Şimdi ben söylemeden süpürgenin sesini duyduğu an,banyoya gidiyor viledayı deterjanları ayarlayıp peşimden siliyor.
Çünkü yapmak zorunda,çünkü hayat müşterek,çünkü yapmazsa o işide benim yapmam gerekecek ve 2 saatte bitecek işi 4 saate yayacam onunla vakit geçiremicem sıkıntıdan patlıcak
Evlendik evleneli ütü yapmadım ben,yapamam zaten daralırım nefret ediyorum.
çççook istisnai durumlarda yapmışımdır,toplasan 5 gömlek ütülemedim 4-5 yıldır.
O da buna saygı duyuyor,daha bi gün demedi bu gömleğim neden ütüsüz bu pantolonum neden ütüsüz diye,çünkü kendi yapıyor
kayınvalide olayına gelince,benden çok o arar,çünkü ben kendi annem ve babam harici kimseyi aramayı sevmem,öyle uzun uzun konuşmam...eşimse kendi ailesini haftada bir arıyorsa benimkileri haftada 3-4 arıyor...
bugüne bugün daha bir kez demedim arasana hal hatır sor diye,hatta bazen çoğu havadisi eşimden öğrenirim.
Haa birde şu var,burada günde onlarca konu açılıyor eşlerinden yana dertli hanımlar....tamam haklı olabilirler ama bi de eşleri dinlesek..çünkü ben kendimden biliyorum bazen haksız olduğum zamanlarda haklı olduğumu düşünmelerini sağlamak için bile çıngar çıkarırım,kadın milletiyiz çoğu kısmımız böyle bence
adam işten geliyor, bi güleryüz görmüyor kapısı bile açılmıyor...
önüne 2 kap yemek sunulmuyor,sevgiyle bakılmıyor gülümsenmiyor...
hal hatır sorulmuyor,gününün nasıl geçtiği ona anlattırılmıyor...
böyle hanımlarda var ve sevgi istiyorlar,saygı bekliyorlar sonra.
hani derler ya 1 elle şaplak olmaz,2 el lazım diye.
erkeklerinde bi kısmı kahve delisi,arkadaş delisi,etraftaki hatun delisi..
e be kardeşim,o zaman neden evlendin neden kendi isteğinle hayatına soktuğun kadını mutsuz ediyorsun?
buna hakkın varmı?
çocukları oluyor adam hatundan soğuyor,onu bir hayat arkadaşı eş değilde,anne gözüyle görmeye başlıyor,dokunmuyor bile doğru dürüst....
oo nelerini görüyoruz burada,arkadaşlar dertlerini sorunlarını paylaşıyorlar,okuyorum okuyorum bitiremiyorum...
BDV de çok afzla yazmam ben ama okumadığım incelemediğim konu yok,Allah yardımcısı olsun eşleriyle sorun yaşayan tüm arkadaşların.
Hani bir söz var iyilerlerle karşılaştırsın Rabbim.
Evlerimizde huzur eksik olmasın,en önemlisi bu çünkü,herşey boş ondan öte!
Çok yazdım sanırım,eksikse aklıma geldikçe yazar çizerim

Son düzenleme:
güzel konu :) biraz da ben anlatıyım..

sıralamayla SAYGI-SEVGİ-GÜVEN olmazsa olmazlar..herhangi birindeki bir çatırdama halinde hepsi domino taşı gibi yıkılır..

SALAK bile dememek gerek.ilişkilerde önemli olan sinir anında kendini ne kadar tutabildiğindir zaten.çünkü iyiyken herkes iyi kimse durup dururken karşısındakinin üstüne atlamıyor.

*ailenin huzurunu herşeyden önde tutabilmek
*karşılıklı ihtiyaç ve istekleri gözetmek
*ılımlı ve uyumlu olmak
*ORTAK ZEVKLERE SAHİP OLMAK

eşinin ailesi olayına gelince..bunu evli, evlenecek herkes için söylüyorum.ASLA ve ASLA eşinizle ailesi konusunda bir kavgaya girmeyin.onlara savaş açıp yenmeye çalışmayın çünkü bu savaş baştan kaybedilen bi savaş..eşiniz size sonuna kadar hak verse de, kv yi ya da görümceyi yendiğinizi sansanız da gün gelecek "ama sen de orda bunu yapmıştın", "aslında benim ailem öyle değil", "sen de böylesin" diyecek ve aslında yerinizde saydığınızı anlayacaksınız..yani aile hep sizden önde..

sizi köpek gibi seven bi eşiniz olsa da yapacağı en mantıklı ve doğru şey istemiyosanız görüştürmeye zorlamayacağını söylemek olur ve aradan çekilir..ama tabi siz evde oturursunuz o da kıymetli ailesini sizsiz ziyarete gider..

Ya eltiye kaynanaya nasil davranmali?

Siz nasil karsilik veriyorsunuz? Yada pismanim, yanlis yapmisim dediniz mi hic?

Ben cok dedim... Pismanliklarim cok... Evliligimin kac yili boyle heba oldu...

Pisman oldugum konulardan biri soyle. Kaynana kayin vs arkamdan dedikodumu yapiyor. Ben de karsilarina dikilip boyle boyle demissin ayip degil mi demiyorum. Esime birakiyorum hesap sorsun diye. Esim de hayatinda kavga etmis insan degil. Bir cocuga bir sey tembih edermis gibi onlara sozde hesap soruyor. Yani bunu bunu nasil dersiniz demiyor da. Dedikodu yapmayin diyor. Onlar da yapmiyoruz oglum yalan diyor. Konu sozde kspaniyor. Ben de tavir yapiyirum onlara. Bu kez de gelinimiz saygisiz diyorlar.

Uzun lafin kisasi erkek dengeyi bulacak.

Son düzenleme:
valla adamlar güdüleriyle yaşarlar. karnı doyduysa, cinsel ihtiyaçları karşılandıysa önüne de çayını koyduysan misss:))))

Eşinin ailesi ile aran kötü olsun, sevmediğini belirt açıkça.
Haklı ol hiç önemi yok.
Bunları yapsan da boş oluyor çoğu erkek için.
Çünkü erkek milleti bencil.
İstekleri bitmez..
Verdiklerine bakmadan isterler..

Bence altın kural bin düşünüp bir hareket etmek.
Öfkeyi kontrol edebilmek..
Susabilmek, bazen bilmiyor gibi davranabilmek..

Sadece saygı :)

Beraberinde her şeyi getirir çünkü.

Değinmek istediğim bir husus daha var. Burada eşleriyle uyumu yakalamış arkadaşların yazdıklarını okuyunca çok mutlu oluyorum gerçekten. Allah bozmasın.

Ama ben bu uyumun tek taraflı olmadığını düşünüyorum. İstediğin kadar güler yüzlü ol, evinin kapısını aşkla aç, en güzel yemekleri yap...

Eşinin huzurlu olmaya niyeti yoksa hiçbirisi işe yaramaz. Asla inanmıyorum.

Bazı arkadaşlarımızın (genel olarak yazıyorum) da eşinin iyiliğinin üzerine konmaya çalışmasını doğru bulmuyorum. Bir erkek iyiyse iyidir.

Ne adamlar var eşi dünyanın huzursuzluğunu çıkartsa da idareten ses çıkartmayan. Dışarıdan mutlu görünüyorlar ama birde aile bireylerine sormak lazım.

Ayrıca sevgi çok önemli. Seven insan her şeyi güllük gülistanlık görmek ister.

Herkese mutlu ve sevgi dolu günler dilerim...

Arkadslar konu cok guzel...belki bu sayfalar yeri degil ama birilerinin yardim ina cook ihtiyacim var.
Esimle ben karakter olarak uyumluyuz (yada ben öyle saniyorum) ikimizin zevkleri inanclari sevmedikleri ayni veya benzer...ancak esimin ailesi nedeniyle ki bence neden esim surekli kavga ediyoruz..anne babasi hamileligimi bile tasamama izin vermedi.surekli olarak bi konu oldugunda sadece kendi cocuklarinin istediklerinin onemli oldugunu soyluolar diyelim hastayim ve esime tlfn acicam hayir arama ne gerek var o uzulmesin vs diye lafi yapistiriolar o halimle.oysa ki insan esine ihtiyac duyuyo.kizlari ile surekli kiyas halindeler..hep canimi acitici laf soyleyip susuyolar ilk baslarda cvp vermedim ama artik yaptiklarini unutamiyorum.esim surekli ailesini oven konusmalar yapiyo arada denge bulma diye bisey yok bu kiza agza alinmicak sacma sapan seyleri niye soylediniz demiyo bana duyma ama cvp da verenezsin diyo.tum insanlar esimin ailesine gore kotu ben dahil..bi onlar iyi..anlaticam yaptiklarini ama sizler elki neden yazdin dersiniz daha uzatmayim diye kisa keseyim..ben olanlari basil unutup yoluma devam edicem..bu insanlar nasil olup bunca kotulukten snra bisey olmamis gibi evime gelip kaliyo; ( aramiz bozulunca bak bi yuvaya zarar verdim demiyo? kac bosanma lafi gecti unuttum sayisi ni...hala esimi cook seviyorum ugruna hayatimi degistirdim ama artik ona bile coook ofkeliyim..ne olur bans bi yol gosterin...

Eğer sevgi varsa arada aşılmayacak sorun yoktur bence, kadın itaatkar olmalı erkekte erkekliğini bilmeli...
Evlilik savaş gibi algılanıyor bazı bünyelerde sanırım yetişme şeklinin çok büyük etkisi var bunda, annesiyle babası sürekli kavga eden çocuklar maalesef ki kendi evliliklerinde sevgilerini bile böyle gösteriyorlar. Öyle bir hale geliyor ki evlilikler "benim dediğim olacak, ben ne dersem o olur" nidaları baş gösteriyor. Ne olur ki bir adım geride dursak sevdiğim mutlu olacaksa evliliğim düzene girecekse evlatlarım sağlıklı büyüyecekse ne olur bir adım geride kalsak arkadaşlar ne kaybederiz.
Öyle büyük sorunlar var ki, kimi kadının kocası yüzüne bakmıyor, aldatıyor, yıllarca kardeş gibi yaşayanlara şahit olmadık mı bu sitede...dayak şiddet cabası...
Kızmasın bazı arkadaşlar ama sırf iktidar hırsı yüzünden, benim ailem senin ailen vs. gibi meseleler yüzünden yazık etmiyor muyuz yuvalarımıza...
Bir birini seven bir çift büyük lütuftur benim gözümde....
"Aslında eşim çok iyi biri aslında beni de çok sever Allah var ..." E.. be güzel kardeşim daha ne olsun!
Seviliyorsan ya da seviyorsan mutlu olmamak için bahane mi arıyorsun? valla kimse engel olamaz, kapadım mı kapımı herkes dışarda kalır
Herkes yerini bilecek kadın kadınlığını erkek erkekliğini ben eşimle mutluysam kimsenin bozmasına izin vermem.
Erkeğin kalbi midesinden geçer derler hani tamamen eksik söylemişler, koca tarafına yok muamelesi yapan, ailesiyle görüşmesini istemeyen hatta engel olan arkadaşlar hiçç kusura bakmasınlar bu sorunu hiç bir yemek çözemez. Ailesine saygı gösterilmeyen koca yuvasından soğur. Sevmek zorunda değiliz ama saygı göstermek vazifelerimizi yapmak zorundayız.

Çookk şey duydum yaşadım, asla eşime hissettirmedim. Sevgileri tükendi belki ama saygıda kusur etmedim. Ekstra sorunları kaldıramayacak kadar hassas bir evlilikti benimkisi, delimiyim de onun bunun için derdime dert katayım pehhhhhh

not: iyiliği seygiyi, saygıyı hak etmeyen kişiler var evet, ama Allah'ın rızasını kazanmak benim için herşey den önemli

Mutlu olmak istiyorsan biraz disli olucaksin arkadaslar...bunu bilir bunu soylerim ....pasif alttan alan sessiz bir tip oldunmu cok afedersiniz agzina ediyorlar obur turlu kararli kendini savunan azicikta agzi iyi laf yapan gelin gordulermi jendi kalelerine cekiliyorlar....birde gelinin ailedine cok is fusuyor her daim kizlarinin arjasinda olduklarini gosterdikleri an damat ve ailesi cok fazla dayikanamiyor gelinin ailsi kiza sahip cikmaz tavirlarda ise kocandir ailesidir fiyerekten sahiplenmezse erkek tarafinin isine geliyor eziyorda eziyor...o yuzdendirki hanimlar azicik yirtik olmak lazim susmakla sabretmekle olmuyor gercekten...tecrubeyle sabit yas 23 sinir hastasi oldum ciktim diyebilirimmmm

Psikologla bir görüşmemizde yaptığımız sohbetin bir kısmını yazmak istiyorum size (komik gelebilir ama okuyun lütfen)

Karpuz nasıl alırsın diye sordu bana psikoloğum, dedim giderim pazarda karpuzcunun başına alırım dedim. Öyle karpuz mu alınır dedi kadın... Önce karpuza dokunursun, pat pat vurursun gelen sese bakarsın, nerenin karpuzu diye sorarsın her memleketin karpuzu iyi olmaz sonuçta, kimin yetiştirdiğini sorarsın çünkü artık aşılayarak kabaktan bile karpuz yapabiliyorlar dedi, acaba sevgi ve ilgi verdiler mi büyürken bu karpuza dersin içinden, suladılar mı yeteri kadar dedi... Öyle saf saf dinledim yok valla dedim düşünmem ben hiçbirini...

Evlilik dedi karpuz satın almaya benzer; önce karşındakine bakacaksın ağzından çıkan sözlere bakacaksın, memleketine bakacaksın uyum sağlayabilecek misin diye, ailesine bakacaksın, şiddettle mi büyümüş sevgiyle mi diye, nasıl eğitim almış bakacaksın.. tüm bu incelemeler bittikten sonra alıp eve götüreceksin... dedi. Ee dedim? Kelek çıkarsa bu senin suçun mu dedi bana? Tabi ki hayır, çünkü sen tüm gerekli incelemeleri ve özeni gösterdin alırken kelek çıkarsa bu senin suçun değil... Dedim ya kelek çıkmazsa... İşin güzel yanı da bu ya dedi, ömür boyu yerken ya o karpuz çekirdeklerini yutacaksın ya da o çekirdekleri ayıklamakla uğraşacaksın...

Duyduğum en iyi evlilik tanımıdır :)

bence kendini ezdirmemek diyorum , çünkü bir kadın öncelikle kendine değer verip önce kendini düşünmüyorsa karşındaki insan hiç düşünmüyor ,

tabiki ortada kötü elti-görümnce-kaynana varsa ne yapsan boş huzur bozucak birşey çıkartıyorlar hiç bir taktikde işe yaramıyor bence

ben de şu ''kadın alttan alan olmalı ''meselesine gıcığımdır mesela...neden ben hep alttan alayım ki?adam alışıyo bu sefer haksız bile olsa senden adım atmanı bekliyo,e bakıyosun bi yerden sonra kendini bile savunamaz hale geliyosun ...çünkü artık sen de kendini haksız görmeye başlıyosun...sadece eşle değil kim olursa olsun karşında ki hatalı olan hatasını gördüğü sürece sorunsuz mutlu mesut yaşanıp gider...olgunluk....

bir kere insanlar sana bir şey söylediklerinde 1 kere değil 10 kere düşünecekler sadece elti görümce k.v falan değil genel olarak söylüyorum.. birleri sana bir şey diyeceğinde pat diye söyleyemeyecekler düşünecekler ben bunu dersem biiirrrr neder kızar mı laf söyler mi diye tırsacaklar :) öyle alttan alırsan hep lafı koyar giderler sende öyle baka kalırsın arkalarından hayat bu şekilde sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…