evliligim beni cok yordu...

her ne kadar önemli değil de deseler boş.. erkekler için çok önemli bekaret konusu..
bence en büyük ve önemli mesele bu..
sende bu durumdan kendini suçladığın için eziliyosun bol bol ona.. peki böyle nereye kadar gider canım?
neydi seni bu kadar utandıran ona söylemediğin.. özel değilse konuyu aç istersen..

ailenle görüştürmemesi dışında aşılıcak konular belliki seni seviyor ve çok aşırı kıskanıyor bence ilerde zamanla düzelir sana güveni tam olduğunda rahatlarsın eşimde başlarda kuzenlerimle bile görüştürmüyordu neden halayda elini tuttun neden konuştunuz gibi ama artık öyle değil hep beraber görüşürüz zamanla aşılacak şeyler Allah başka dert vermesin

bu durumda aklıma gelen tek şey tecavüz. yani anlatmayı kendine yedirememek, utanmak deyince aklıma geldi. ya da akraba tacizi gibi.

ilgilenme derken? o bisey diyince orali olmayim mi? genelde kendi kendine bu konulara girmeye baslayinca ben susuyorum yada odadan cikiyorum ve biraz soguk davrandiktan sonra normale dönüyor. bu sekilde mi diyorsunuz? zamanla gecer mi sizce? aslinda ben cok güclü biriyim, yada biriydim. böyle seylere hic boyun egmezdim ama birbirimizi gercekten cok seviyoruz ve ben bu sevgi icin deger diye kaliyorum yaninda. kimseyi böyle sevmedim ve o yüzden kaybetmek istemiyorum hemen. bu birseyleri degistirmeyi istememek degil, sadece hemen pes etmeyi kendime yakistiramiyorum

bu durumda aklıma gelen tek şey tecavüz. yani anlatmayı kendine yedirememek, utanmak deyince aklıma geldi. ya da akraba tacizi gibi.

yok Allah'a sükür öyle birsey gelmedi basima. sadece birisi beni kandirdi ve istedigini aldiktan sonra ortadan kayboldu. bunu yanlisa düstügümü kendime yakistiramiyorum ve o yüzden utaniyorum. cok sükür öyle birsey gelmedi basima.

aslinda yazdiklarini okuyunca kendi düsüncelerimi gördüm önümde. yani düsünüp de kabullenemediklerimi ve kendime bile söyleyemdiklerimi. ne yapmaliyim hic bilmiyorum. kafam cok karisik. zaten öyle olmasa ben foruma girip yazi yazmazdim. her zaman okuyup kendime ders cikariyordum sizlerin yazilarindan ama kolay kolay derdini paylasabilen biri degilimdir aslinda. artik konusabiliyorsam demek ki cok yipranmisim. bir süre ondan uzak kalsam aslinda en iyisi olur sanirim. hem o düsünür hemde ben

Esiniz psikiyatriye gitsin bence.

Insanlar evlenene kafar iliskisi, flortu olur tabii ki. Ilk sevgilisyle evlenen insan sayisi gercekten cok az. Gecmisteki sevgililerinizi niye dusunuyor anlayamadim.

Hadi dusunup takinti yapiyor, bu yuzden sizi ailenizle konusturmama gerekcesi gercekten cok sapikca. Kendi oraya saplandigi icin ailenizin de surekli sizin eskielrinizi dusundugunu saniyor bence...bu adam normal degil sekerim, acilen doktora gorunmesi gerek.

kiskanclik mi bu yani simdi?

Siz teşhisi kendiniz koymuşsunuz aslında hasta bir ilişkiniz var.
Eşiniz durumu baştan kabullenmiş görünsede , sonradan hazmedemedi demek ki.
Başka biriyle daha bir ilişkinizi sizden değil başka şekilde öğrenmişse eğer
Sakladığınız başka şeyler olabileceğini düşünüp takıyor demek ki.
Açık söylemek gerekirse bunları takmayan erkek pek yok.
Ve bir erkek taktıysa takmıştır bu meseleye.
Durum zor gerçekten sürekli bu konuda yüzlenmek, kırılmak çok zor.
Uzun müddet kaldırabileceğinizi zannetmiyorum bu durumu sanırım bunu eşinizinde hissetmesi lazım.

Son düzenleme:

allah yardım etsin .kelin merhemi olsa kendı kafasına sürerdi.burdaki herkez bişekılde mutsuzki burda teselli buluyor.ama genel olarak bakıyorumda herkezde benzer durumlar yaşanıyor.bıraz ordan bıraz burdan birçok ortak noktalar var. sadece ben bu durumun içindeyım herkez mutlu ben mutsuzum deyıp sorunu kendımde arardım.
son birkaç gündür bende bu sıtenın müptelesı oldum.her okuduğum konuda kendımden bir parça bişeyler buldum.ve şimdi düşünüyorum ,ben nasıl bir bataklığın içindeymişim de haberım yokmuş dıye.
dışardan bakıldığında bizde çok mutlu mesutuz ama bırde madalyonun diğer tarafı var.benım eşimde çok takıntılıdır.taa bekarlıktan kalan maaiilerimi mi bulup yüzüme vurmadı,cep telefonuma benden habersız ses kaydı yükleyıp görüşmelerımı mı kayda almadı,ne bılıyım eskı erkek arkadaşımla çektirdiğim fotoğraflarımı mı araştırmadı neler neler.en ufak tartışmada bunlar benımde yüzüme vuruluyor.haa eskiden sevgılın olduğunu bılmıyormuydu bilıyordu.bunu ona anlatamıyorsunki.ben erkeğim hazmedemem diyor.

bir erkek yedısınde ne ise yetmişinde de odur.ben bunu bilir bunu söylerim

ya bi yardım alın yada çık git evden bak bakalım birdaha yapıyormu özümüzde mutluyuz sewiyoz diosun sewiosa zaten sen gidince yine gidiceksin diye bunu yapmaması lazım ama o halde bile yaposa zaten evliliğini bi gözden geçir derim. adam hakaret edio ailenle görüşmüo geçmişini kurcalıyor. Allah sabır versin

üstü kapalı yazıyorsun. nasıl yani biri seni kandırdı ve istediğini aldı gitti? biri seninle birlikte oldu yani kandırıp ve eşin öğrendi bunu. öğrenme olasılığı olan biriyse sen söyleseydin madem. bunun çözümü çok zor. ya eşin yardım alacak aşacak bu konuyu ya da bu baskıda ömür geçmez. kaç senaryo okuduk buna benzer. herkesin kendi hayatı elbet ama kızlar lütfen milyon kere düşünün biriyle bir şey yaşarken.. yani kusura bakmayın herkesin bedeni herkesin kendi kararı diyemeyeceğim ben. bunu yaşayıp da daha sonra pişman olmadım diyen çıkmadı şimdiye kadar.

şimdi sen evlenmeden önce başkasıyla bir ilişki yaşadığını anlattın mı eşine anlatmadın mı?? evlenmeden önce öğrenmedi mi? düğünden sonra mı öğrendi? düğünden önce biliyorduysa kendi problemi. anlatmamışsan tepki görmen normal.

Boyle bir durum iki kere olmus sanirim birisini anlatmis evlenmeden once, digerini anlatamamis, evlendikten sonra ortaya cikmis

Son düzenleme:
yaşadığın şeyler evet erkekler tarafından kolay kabul edilebilir bir şey değil ,
seni sevip senden vazgeçemeyeceği içinde ne yazık ki bu durum sizin hayatınıza epeyce zarar verecek.
çıkışı olmayan bir yol gibi. sizin bu durumda inanın yapacağınız tek şey sabretmek.
Daha bir yıllık evlilik zaman verin. Aklında geldikçe çıldırmayan erkek zaten sevmeyen
kaybetmekten korkmayan erkektir. Eşiniz sizi sevdiği için ve bunun sizin başınıza geldiği için bu kadar öfkesi.
Herşey olacağına varır. Masumluğunuzu kabul ediyorsanız ve eşinize bunu kabul ettirirseniz herşey zamanla düzelecektir.
Ona zaman verin ,evden ayrılma fikri ise en son düşünülecek fikir. Onu yalnız bırakmayın. Herşeye rağmen sevginizi esirgemeyin.

Bana nedense bir zamanlar bir makalede okuduğum " Borderline Sınır Kişilik bozukluğu" hastalığını çağrıştırdı bu durum.
Neyse ki tedavi edilebilir bir rahatsızlık...
İstersen ve ikna edebilirsen bir Psikiyatristten (psikolog değil) randevu alın...
Evlilik terapisti eğitimi de almış olsun...
Kolay gelsin çok zor...

Borderline Sınır Kişilik bozukluğunda kişi iyi ve kötünün sentezini yapmada güçlükler yaşar. Farklı zamanlarda aynı kişiye, çok yoğun kızgınlık veya çok yoğun sevgi ve hayranlık duyabilir...

Hem çok yakın ilişki kurmaya ve güven duymaya ihtiyaç duyarlar hem de güven sorunları ve aldatılıp, terk edilmekle ilgili korkuları o kadar yoğundur ki savunma amaçlı olarak ani ve tepkisel şekilde mesafe alırlar. Bu türden gelgitleri çok sık yaşadıkları için ilişkileri ve duyguları stabil olmaktan uzak ve yıpratıcı hale gelir.

İlişkilerde yaklaşma ve uzaklaşma, sevgi ve nefret, öfke ve suçluluk, yüceltme ve değersizleştirme şeklinde gelgitleri vardır

evet canım denemekte yarar var.. görmezden gelirsen küçük bir ihtimal de olsa, takıntılı davranışları sönebilir. kendi kendine konuşsun dursun, kayıtsız kal bir müddet.. baktın olmadı mutlaka bir doktora gidin, hatta senle alakası yok eşin gitsin bence bir psikiyatre. ha deyince boşanmak çok kolay olmasa gerek yalnız biraz da eşin çaba harcasın bakalım, o da en az senin kadar rahatsızdır herhalde kendi davranışlarından.

rahatsiz tabi. olmasa sonra pisman olup gelip bana simsiki sarilmaz. her seferinde birden gelir bana sarilir ve beni öper sonra da benim yelkenler hemen suya iner, cünkü isteyerek yapmadigini ve elinde olmadigini biliyorum. doktora git dedigimde "ben doktora ne diyecegim" diyor "karim böyle böyleydi bende hazmedemiyorum mu diyeyim" diyor. bende evet aynen söyle ve benimle neden evlendigini birdaha gözden gecir diyorum ama gitmiyor. bunu yapmaktan utaniyor sanirim. kac kere dedim doktorla konustugunuz daima aranizda kalir ne olacak seni zaten özel hayatinda tanimiyor diye ama yine de gitmiyor. erkeklik gurururna yediremiyor sanirim.
bosanmak asla kolay degil. hem herkes hemen bosaniyor. ben bunun icin evlenmedim ki. caba sarf etmeden birakip gitmeyi kendime yakistiramiyorum ama diger yandanda bosa kürek cekip kendimi yipratmak da istemiyorum. kafam gercekten cok karisik...

bende öyle yapmaya calisiyorum. sürekli kendime sabret bosver duyma diyorum ama bende insanim. bazen sabrim tükeniyor, canim cok yaniyor. insanin kocasindan en son duymak sözler bunlar. o an kendini cok kaybediyor ve agzina geleni sayiyor. cikip gitmekten baska bir care birakmiyor bana ama bir türlü gidemiyorum da. ne yapacagimi sasirdim ve sabretmeye calisiyorum. bir gün acik aramayi birakacak diyorum kendi kendime, bir gün biz de "normal" olacagiz diyorum ve sabrediyorum. bakalim sabrim ne zamana kadar sürecek... bazen o bana kötü davransa bile aksam yataga yatinca ben ona yine de sariliyorum ve sevgimi gösteriyorum. esirgemiyorum yani. zor da olsa yapiyorum bunu cünkü gercekten cok seviyorum ve sevildigimi biliyorum. dedigin gibi sevmese birakir gider ve kendi de bu iskenceyi cekmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…