Evliliğim kötü gidiyor

Özellikle beni seçti herhalde. Baskılarıma boyun eğsin, ödevlerimi yapacak donanımda olsun, yemeğimi ütümü de yapsın, hakaretlerimi de sindirsin. Tamam😒
Hayır öle düşünüp kendini suçlama. Bende de vardı böyle Bi edepsiz. Benim de annem hastaydı babam onun derdündeydi sürekli hastanelerde, iki tane de küçük kardeşim var. Noldu beni kimsesiz caresiz gördüler. Üniversite mezunuyum çok şükür iyi bir işim var. Döndüm geldim baba evine. Boşandım. Nasıl diyim maya bozuk, gen bozuk, acıklama arama adam merhametsiz, vicdansız. Bu yani ya kabul edicek sin ya da yeter diyip noktalıcaksın.

Hayır öle düşünüp kendini suçlama. Bende de vardı böyle Bi edepsiz. Benim de annem hastaydı babam onun derdündeydi sürekli hastanelerde, iki tane de küçük kardeşim var. Noldu beni kimsesiz caresiz gördüler. Üniversite mezunuyum çok şükür iyi bir işim var. Döndüm geldim baba evine. Boşandım. Nasıl diyim maya bozuk, gen bozuk, acıklama arama adam merhametsiz, vicdansız. Bu yani ya kabul edicek sin ya da yeter diyip noktalıcaksın.
Merhametli olsa bu kadar uzmez demi😞

Evlilikler nasıl olur herkeste sorunlar var gibi görüyorum ben😞
Evlilik iki bireyin birlikte sorumluluk alarak yürütmesi gereken bir kurum. Tek taraflı olmaz. Saygı, sevgi, ilgi, alaka CİNSELLİK olur. Karşıdaki kişinin gözünün ferini söndürene kadar psikolojik şiddet uygulamak değildir. Bırak evlilikte olmasın kocada olmasın tek başına ayakların üzerinde şahsiyetinle varol en azından. Bu karaktersizlerden uzak. Emin ol daha mutlu olacaksın.

Bir sey sorabilir miyim yuva nasıl olmalı. Benim ailem de dağınık olduğu için önümde bir örnek yoktu. Bir yuvam olmuştu o da dağılıyor😞
Yuva nasıl olur?
Bence mutfağında tencere kaynayan,
sofraya birlikte oturulan ev yuvadır.
Evine-yuvasına girdiğinde, orda vakit geçirdiğinde dinlenir, huzur bulur insan.
Eşiyle sohbet eder, onunla iletişim ve dayanışma halindedir.
Eşine hakaret etmez, küçümsemez, aşağılamaz.
Sıkıntı da mutluluk da, yokluk da varlık da paylaşılır, hayat iki-üç-dört kişilik (artık aile kaç kişilikse) yaşanır.
Ev halkının isteklerine, beklentilerine, hayallerine saygı duyulur, makul olanların gerçekleşmesi için uğraşılır.
İlk aklıma gelenler bunlar.
En azından benim 26 yıllık evliliğimden öğrendiklerim bu şekilde.

Evliliğim kötü gidiyor deyince yazıyı okumadan size çok üzülmüştüm ama yazıyı okuyunca ortada bir evlilik olmadığını fark ettim. Bakın bu adam size kendinizi iyi hissettirmiyor sizi sevdiğini de hissettirmiyor size yardımcı olmuyor sizinle ilgilenmiyor sizinle sevişmiyor bile ben bi evlilik göremedim bence bu adamla aynı evde ona hizmetçilik yaparak kendinizi heder edeceginize gidip gerçekten temizlik yapıp kazandığınız 3 kuruşla kendinize bakın daha mutlu olursunuz

Evlilik iki bireyin birlikte sorumluluk alarak yürütmesi gereken bir kurum. Tek taraflı olmaz. Saygı, sevgi, ilgi, alaka CİNSELLİK olur. Karşıdaki kişinin gözünün ferini söndürene kadar psikolojik şiddet uygulamak değildir. Bırak evlilikte olmasın kocada olmasın tek başına ayakların üzerinde şahsiyetinle varol en azından. Bu karaktersizlerden uzak. Emin ol daha mutlu olacaksın.
Ayaklanmam cok zor olacak ama deneyeceğim tesekkur ederim

Ev halkının isteklerine, beklentilerine, hayallerine saygı duyulur, makul olanların gerçekleşmesi için uğraşılır.
İlk aklıma gelenler bunlar.
Ozellikle bu madde bana karsı uygulanmıyor. Basit bi yuruyus yapmak için bile zor izin alıyorum, ‘gidebilir miyim’ dememi istiyor. Basit bir kararı bile kendim veremiyorum ki. Markete giderken bile ‘gidebilir miyim’ denir mi evlilikte. Cok sacma. Bunu sorun yapınca da baskalarında ne sorunlar var, sacmalıyosun diyor.

Bakın bu adam size kendinizi iyi hissettirmiyor sizi sevdiğini de hissettirmiyor size yardımcı olmuyor sizinle ilgilenmiyor sizinle sevişmiyor bile ben bi evlilik göremedim
Bu saydıklarınızın hepsi doğru. Sevgi gosterme olarak da gergin değilse veya her sey istediği gibiyse guzel sozler söyleyip sevgisini gösteriyor. Bu yeterli olmaz değil mi

Bu evlilik böyle devam eder. Sizin kendinize saygınız yok ki eşinizden bekliyorsunuz. Bu şekilde hem psikolojik hem de fiziki işkence görüp kısır döngü içinde kalırsınız.

Bir sey sorabilir miyim yuva nasıl olmalı. Benim ailem de dağınık olduğu için önümde bir örnek yoktu. Bir yuvam olmuştu o da dağılıyor😞

Yuva sevildiğin, sayıldığın, paylaştığın yerdir
Kurduğun şey yuva değil
Seven adam gözünün içine bakar bırak ezmeyi
Doğruyu bulunca anlayacaksın
Benimde ailem dağınıktı biraz bu hata yaptırıyor insana senden farkım 36 yaşıma kadar direndim evlenmedim, sonrasında yoluna girdi hayatım

Yuva sevildiğin, sayıldığın, paylaştığın yerdir
Kurduğun şey yuva değil
Seven adam gözünün içine bakar bırak ezmeyi
Doğruyu bulunca anlayacaksın
Benimde ailem dağınıktı biraz bu hata yaptırıyor insana senden farkım 36 yaşıma kadar direndim evlenmedim, sonrasında yoluna girdi hayatım
Sevdiğini soyluyor ama saygı göstermiyor. Bu sekilde de gitmiyor o yuzden

Sanki sizi o var etmis gibi yüzünüze biseyler vurup, resmen onun kölesi olmanızı istiyor.
Hep mi boyleydi..

Çok üzücü gerçekten böyle muamele etmesi.
Ama izin vermeyin, bakın çocuğunuz yok.
Şimdi düşünüyorsanız çocuğunuz olunca hiç ama hiç birakamazsiniz.

Sevmek, sevilmek, evlilik bu değil...

Bir kız kendi ailesinden kaçmak için evlenirse hata yapar. Bu konuda onun örneği.
En kötü baba evi en iyi koca evinden iyidir. Istisnalar var tabi.
Böyle ezik,kendine güveni olmayan (çünkü baskasina da güvenmez),sorunlu,kendini tamamlayamamış adamların karşısında susarak ezilip büzülerek en büyük kötülüğü kendinize yapıyorsunuz o da zaten firsattan istifade boyle davranıyor

Boyle bir saçmalık bitek bizim toplumda mi var ayrıca hep merak etmisimdir. Bir insanın kendinde olan eksikliği bilipte ona kötü davranmak. Babası rahmetli olan nişanlı kızları ezmek,anne babasi boşanmış insanlarin annesini,kızla evlenince eve sokmamak
Senin anan şöyle böyle demek..

Evlilik değil çukur sanki. Boşan bu adamdan.

Bir kız kendi ailesinden kaçmak için evlenirse hata yapar. Bu konuda onun örneği.
En kötü baba evi en iyi koca evinden iyidir. Istisnalar var tabi.
Böyle ezik,kendine güveni olmayan (çünkü baskasina da güvenmez),sorunlu,kendini tamamlayamamış adamların karşısında susarak ezilip büzülerek en büyük kötülüğü kendinize yapıyorsunuz o da zaten firsattan istifade boyle davranıyor

Boyle bir saçmalık bitek bizim toplumda mi var ayrıca hep merak etmisimdir. Bir insanın kendinde olan eksikliği bilipte ona kötü davranmak. Babası rahmetli olan nişanlı kızları ezmek,anne babasi boşanmış insanlarin annesini,kızla evlenince eve sokmamak
Senin anan şöyle böyle demek..

Evlilik değil çukur sanki. Boşan bu adamdan.
Ailemle onceden problemim oldugu için baskın davrandığını inkar ediyor. Kim olursa olsun ben aynı olurdum dedi ama sanmıyorum

Sanki sizi o var etmis gibi yüzünüze biseyler vurup, resmen onun kölesi olmanızı istiyor.
Hep mi boyleydi..

Çok üzücü gerçekten böyle muamele etmesi.
Ama izin vermeyin, bakın çocuğunuz yok.
Şimdi düşünüyorsanız çocuğunuz olunca hiç ama hiç birakamazsiniz.

Sevmek, sevilmek, evlilik bu değil...
Bir keresinde ben senin kölen değilim filan diyerek kızmıştım. Bu lafları yedirtcem sana dedi. Ben yanına gidene kadar konuşmadı😒

Back
X