- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi aklimkaristi
-
kadaınsal seylerde var yani bir anaclık
velhasıl insna temizlik yapmaklada yemek yapmaklada saygıylada hürmetlede ölmez arkadaslar
esine yerine gelince yapacaksın hürmet gerekirse ailesine
bu saygıyla alaka yoksa ortaya saygısız çok labali olmus bir toplum ve evlilik cıkar
Çünkü kafa eski "beyinize hürmet ediniz"insan diyorsunuz işte. Konu sahibinin eşi de temizlik yemek ve hürmetle ölmez. İşe babasını yeni kaybetmiş bir kadına saygılı davranmakla başlayabilir mesela. Bir tane çay boşaldı da görmedi diye sorun yapmayarak başlayabilir mesela. İnsan ölmüyorsa o bir bardak çay eline yapışmaz mesela. Ölmez yani doldurursa. Ama tabi kadının sorumluluğu kadının görevi dediğimiz için orda ayrılıyoruz işte. Hürmet dediğiniz şey tek taraflı olmuyor. Konu sahibinin bir hürmetsizliğini mi gördünüz? Ben konu sahibinin eşinin bir sürü hürmetsizliğini gördüm. Ama siz nedense bu hürmet olayını sadece konu sahibine öneriyorsunuz.
Çünkü kafa eski "beyinize hürmet ediniz"
anlayamazsın, anlayamayız ve o arkadaş da bizi anlayamaz.. Saygı duymaya çalışıyorum ama o zaman da nerde kaldı feminizm (gerçek anlamda feminizim yani eşitlik), nerde kaldı kadınlara şiddete hayırlar.. Bence bir kadının böyle düşünmesi bile tüm kadınlara psikolojik şiddet.. Benim eşim de yemek yapamaz, temizlik 40 yılda bir yapar o da artık benden utandığından ama ben bunun hiçbir zaman normal olduğunu düşünmedim.. eşim de düşünmedi ve bana bişeyler eksik olmuş yok yemek yapmamışsın yok şöyle yok böyle demedi.. yemek mi yok evde kalk dışarı gidelim,anneme gidelim dedi.. Ev çok mu kirlenmiş temizlikçi çağıralım uğraşma hayatım dedi..Bizde herkes yetenekleri, zamanı ve elinden gelebilen kadar bişeyleri yapar.. Yapılmayanı da kimse birbirine koz olarak kullanmaz..Hayır anlamıyorum ki anlattığı kadarı ile eşi ile de iş paylaşımı yapmış bir insan. Gerçekten amaç nedi çözemiyorum bazı yorumlarda. Kadın babamı kaybettim depresyondayım tüm hatalarımı yüzüme vuruyorlar diyor, gelen öneri mantı bük.
erkek insnlıgından yapacak canım lütfettiği için degil
kadın sorumlıluklarını yerine getirmeli sonra erkek gereken yardım edilecegi yapmalı
anlayamazsın, anlayamayız ve o arkadaş da bizi anlayamaz.. Saygı duymaya çalışıyorum ama o zaman da nerde kaldı feminizm (gerçek anlamda feminizim yani eşitlik), nerde kaldı kadınlara şiddete hayırlar.. Bence bir kadının böyle düşünmesi bile tüm kadınlara psikolojik şiddet.. Benim eşim de yemek yapamaz, temizlik 40 yılda bir yapar o da artık benden utandığından ama ben bunun hiçbir zaman normal olduğunu düşünmedim.. eşim de düşünmedi ve bana bişeyler eksik olmuş yok yemek yapmamışsın yok şöyle yok böyle demedi.. yemek mi yok evde kalk dışarı gidelim,anneme gidelim dedi.. Ev çok mu kirlenmiş temizlikçi çağıralım uğraşma hayatım dedi..Bizde herkes yetenekleri, zamanı ve elinden gelebilen kadar bişeyleri yapar.. Yapılmayanı da kimse birbirine koz olarak kullanmaz..
valla bu basit gözüken seyler aksarsa inanın bu yukarda saydıgınz önemli sorumluluklara es deger yansımaları olurBenim evliliğimdeki tek sorumluluğum sevgi+saygı+sadakat . Size sorumluluklarla dolu hayatınızda başarılar ve kolaylıklar dilerim.
Ah bu beklentiler yok mu herşey bu beklentiler yüzünden :) Bana göre yuva içinde huzur olan yerdir.. İnsanların birbirine laf soktuğu, görevlerin kesin çizgilerden oluştuğu, eksiklerin yüzlere vurulduğu yer hiç değildir.. Hele ki bir tarafın diğer tarafı memnun etmek için kendini paraladığı ömründen ömür götürdüğü yer hiç değil.. Ev şöyleymiş misafir gelmiş yemek yokmuş falan filan bunların lafı bile olmamalı bi yuvada.. Ha şimdi bu söylediklerimden de beni pis düzensiz yemek falan yapmayan biri sanıcaklar diye çekinir gibi oluyorum.. sonra diyorum kii amaaaaann kimin beni ne sandığının ne önemi var.. Kimse kimseye bişey kanıtlamak zorunda değil :)Ben saygı duyucam zaten. O önerisini verir ben önerimi veririm geçer gider. Yuva var ortada yuva diyince deliriyorum. Nerde yuva? Hangi yuva?
O sizin bakış açınız benim hiçbişeye öyle bi yansıması olmadı çok şükür.. Beni yemek yapmadım diye sevmeyecek saymayacak adamın da arkasına bakmadan kaçmasını öneririm poposuna tekmeyi yemeden önce :) ayrıca sevgiyi saygıyı sadakati daimi kılacak yemekten temizlikten çok daha önemli meziyetlerim varvalla bu basit gözüken seyler aksarsa inanın bu yukarda saydıgınz önemli sorumluluklara es deger yansımaları olur
canlar inanın aynı seyleri bende fazlasıyla yasıyorumişte sorun bu tavrınızda. erkeğin ya da kadının sorumluluğu diye ayrılmıyor bu konu. kadın da çalışıyor, eve para getiriyor. nedne önce kadın yapsın ki??
önce kadın yapsın sonra erkek yapar diye bir dünya yok. mesela ben bugün halsizim eve gidip yatmayı planlıyorum. eşim sofrayı hazırlar kaldırır. sonra da gece işe gider. ha velev ki gececi olmasa çay da yapardı. yani hadi önce sen şunu yap sonra bende yardımcı olayım deme gibi bir lüksü yok. hatta bu hiçbirimizde yok. yarın ben de kendimi iyi hissedersem ben yaparım. gibi gibi..
hataları ne siz biliyomusuz ve orayı konuyu iyi okuyunHayır anlamıyorum ki anlattığı kadarı ile eşi ile de iş paylaşımı yapmış bir insan. Gerçekten amaç nedi çözemiyorum bazı yorumlarda. Kadın babamı kaybettim depresyondayım tüm hatalarımı yüzüme vuruyorlar diyor, gelen öneri mantı bük.
Allah bunları bildiği gibi yapsın bizde de var o gelin kız olacakmışım diye diye 1,5 gün erken doğum riskim olduğu için hastanede yattım güya bana yardıma geldi hanımefendi oturduğu yerden kalkmadığı gibi kaynımın ve kendisinin pisliklerini temizlemekle uğraştım. Kızının çocuğu olmuyor diye yaptığı herşey normal oğlunun psikolojik sorunları varmış kendi düğünümde altınımı zarfımı çalar neden yaptım bilmiyorum der herşeye bahaneleri var. Kardeşim bizim kocalar da iş yok boşuna millete kızıyoruz. At başından rahatla.Merhaba arkadaşlar.Çok sıkıntılıyım ve ne yapacagımı bilmiyorum.8 aylık evliyim.Evlendigimiz günden itibaren esimle sorunlar yasiyoruz.Ailesinin laf getirmeleri yok adap bilmiyo oturması böyle şöyle gibi sorunlu bi görümcem var kaprisli saygı göstermiyomusum ona vs...Hep esime laf getirdiler kavga ettik.Sonra ben depresyon yasamaya basladim agır bi sekilde ve evliligimde sorunlar devam ettikcede artti ve babami kaybettim derkn toparlanamadım.Esim sürekli benden sikayetci iyi bi ev kadini degilmisim calisan biriyim bu arada evi haftada bi temizliyomusum heryer pismis daginikmisim faln filan...Evet alisamadim evlilige ben cok rahattim herseyi annem yapardi evlilik bana zor geldi hergun evde yemek yap temizlik faln bide anneme cok düşündüm ondan ayrilmk baska sehir fln zor oldu alisamadim bi türlü...Esim sagolsun bi cok konuda yardimci yanimda ama bi tartisma oldugunda aylardr hastaliginla ugrasiyorum diyo normlde destek oluyo yanimda ama kavga edince hemn bunu diyo zoruma gidiyo.Sen bu evliligi benimsemedin olmuyo bitsin kac kere dedi.Bnde tamm dedim blöf yapitodu sanirim ssonra baristik bu hep boyle oluyo ama.Gecen ablasiyla bi tartisma oldu bana baya laf saydi bnde cok sinirlndim esime dedim anneside aradi tabi sibele boyke demissin yok aylardr hastasin oglum yinede yaninda ki kndi kizida senelerdir ilac kullaniyo psikolojisi bozuk baskasi olsa bi dakka durmazdi dedi bnde bu hastalik dedim kotu gunde yanimda olmyacaksa hic olnasin dedim.Esime anlattim daha dinlemeden sen takmissin onlara sevemedin yok iyi bi gelin olamadin yok evin haline bak ki bnce evde bise yok abartiyo yine onlari savundu konusamadim bile sinir oldum.Hmn eski konular acikiyo bu nereye kadr devam edecek boyle napmaliyim nasil davranmaliyim fikirlerinizee igtiyacim var
aynen dün akşam evime baktım ahırdan halliceheryer oyuncak kıyafet bardak falan filan. biz naptık sarıldık yattık uyuduk sabah da işe geldik. napalım yani herşeye yetişeceğiz diye ölelim mi?? Allah sağlık versin yeter.
cok haklisin...annesi gibi birini istiyo bn dsilim daginigim fln isimi beyenmez hürmetli deilmisim bi cayi gormedim annesi doldurdu diye bnde oyle olamam... OlmuyoAslında evleneceğin kişiyide iyi tanımak lazım ve evlilikle alakalı beklentilerini , adam yemek ev temizliği tertip önemli diyorsa 2 defa düşünmek gerek adam hizmet istiyor çoğunluk annesi gibi kadın istiyordur bu tür erkekler sorunlu ve zor
hataları ne siz biliyomusuz ve orayı konuyu iyi okuyun
cok haklisin...annesi gibi birini istiyo bn dsilim daginigim fln isimi beyenmez hürmetli deilmisim bi cayi gormedim annesi doldurdu diye bnde oyle olamam... Olmuyo
Boyle olmalı bn yapiym begenmiyo boyle temizlikmi olur diyo valla hergun kapi cam silememanlayamazsın, anlayamayız ve o arkadaş da bizi anlayamaz.. Saygı duymaya çalışıyorum ama o zaman da nerde kaldı feminizm (gerçek anlamda feminizim yani eşitlik), nerde kaldı kadınlara şiddete hayırlar.. Bence bir kadının böyle düşünmesi bile tüm kadınlara psikolojik şiddet.. Benim eşim de yemek yapamaz, temizlik 40 yılda bir yapar o da artık benden utandığından ama ben bunun hiçbir zaman normal olduğunu düşünmedim.. eşim de düşünmedi ve bana bişeyler eksik olmuş yok yemek yapmamışsın yok şöyle yok böyle demedi.. yemek mi yok evde kalk dışarı gidelim,anneme gidelim dedi.. Ev çok mu kirlenmiş temizlikçi çağıralım uğraşma hayatım dedi..Bizde herkes yetenekleri, zamanı ve elinden gelebilen kadar bişeyleri yapar.. Yapılmayanı da kimse birbirine koz olarak kullanmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?