öyle biri yok maalesefTerapist denediniz mi? Bi de aileden once soyle saygi duydugu, abi gibi gordugu biri konussa. Bi de gitmeyelim gitme falan demek iyice ters tepiyo malesef. Ama o asamayi coktan gecmussissiniz. Evlenmesinler madem ya evlenip de milletin kizinin basini niye yakiyolar.
Vallahi o dediğiniz çok normal insanlar için yaaa neler yaptım neler annem yerine koydum kolladim saygıda sevgide hiç kusur yapmadım sonuç tepeme çıktı daha çok ugrasti kocama beni gözümün önünde şikayet etti siz diyorsunuzki hiç bir erkek annesini kotulemez kollar vallahi adaletli insan olursa yüzüne karşı senin hatan bu der ki kocamda dedi yoksa ben bosanmistim çoktan çünkü karşımdaki kendinden başka kimseyi evladını bile düşünmeyen insan evlendirdiysen evladını kız anneleri nasıl karışmıyor sorulursa söylüyor biz onlardan onu da beklemiyoruz insan gibi saygı görmek istiyoruz ama bulamıyoruz ve böyle oluyoruz ne yapalım hastamı olalım ben panik atak oldum bu yuzdenOlabilir. Kaynananız çok kötü biri olabilir, psikopat olabilir, ayrılmanızı istiyor olabilir vs her şey olabilir. Peki bir insan kendi annesinin böyle olduğunu kabul edebilir mi? Objektif yaklaşabilir mi annesine? Annesini haksız bulsa bile bunu onun yüzüne vurabilir mi? Siz sonuna kadar haklı olun kaynana sonuna kadar haksız olsun, kocanız gene annesini korumak ve sevmek zorunda hisseder kendini.
Ben hep derim, yaşlılarınızı çocuklarınız olarak görün, onlardan mantıklı bir hareket beklemeden koşulsuz sevin, hoşunuza gitmeyen şeylerini idare edin. Siz onu idare ettikçe kaynana da uğraşmayı kötülük yapmayı bırakır, mutlu mesut yaşarsınız.
çok haklısınız.Vallahi o dediğiniz çok normal insanlar için yaaa neler yaptım neler annem yerine koydum kolladim saygıda sevgide hiç kusur yapmadım sonuç tepeme çıktı daha çok ugrasti kocama beni gözümün önünde şikayet etti siz diyorsunuzki hiç bir erkek annesini kotulemez kollar vallahi adaletli insan olursa yüzüne karşı senin hatan bu der ki kocamda dedi yoksa ben bosanmistim çoktan çünkü karşımdaki kendinden başka kimseyi evladını bile düşünmeyen insan evlendirdiysen evladını kız anneleri nasıl karışmıyor sorulursa söylüyor biz onlardan onu da beklemiyoruz insan gibi saygı görmek istiyoruz ama bulamıyoruz ve böyle oluyoruz ne yapalım hastamı olalım ben panik atak oldum bu yuzden
Kiyamam ya uzulme. Sende birlikte gitmeyi ve hic gitme etme demeyi denedin mi? Belki duzelirdi zamanlaöyle biri yok maalesef
Kiyamam ya uzulme. Sende birlikte gitmeyi ve hic gitme etme demeyi denedin mi? Belki duzelirdi zamanlaöyle biri yok maalesef
ne alaka ya herkes birey olmalı bi yaştan sonra. Avrupa ülkelerindekilere bak ne kadar güzel kimse öyle yok evlendin gelmiyosun yok hergün gelin yok şöyle böyle karışmıyor ve hayatlarına saygı duyuyorlar, zaten yaşlılar içinde devlet gereken imkanı ve desteği veriyor, sonuçta sosyal hukuk düzeni olan çağdaş ülkeler. bizim ülkenin maalesef devlet yapısıda toplumu gibi. toplumu yönlendiremiyor devlet o yüzden bu yaşlananlar hep gençlere yük olmak zorunda kalıyor ve öylede yetiştiriliyorlar. huzurevleri yetersiz ve ayrıca dışardan bi kötü imaj veriliyo oysaki şartlar tamamen iyileşmeli ve insanlar gönül rahatlığıyla orda yaşayabilmeli, yaşlılar için belediyeler ve bakanlık sürekli sosyal projeler eğlenceler geziler ayarlamalı, ne bileyim maddi manevi bu işi devlet karşılamalı aslında, sosyal devlet anlayışı böyle olmalı. ama bizde toplumda devlette aynı kafadan gibi bağımlı hale getiriliyor insanları birilerine.Erkek çocuğa küçüklüğünden itibaren anasına bakmak zorunluluğu benimsetilir. Şimdi kadın tekse, oğluna ihtiyacı varsa, kadının psikolojik ya da fizyolojik rahatsızlıkları varsa oğluna nasıl diyeceksin ki annene gitme? Gidecek tabi. Anne hakkı ödenir mi? Doğru olan eş ve anne arasında denge kurmaktır ama bu denge kurulamıyorsa da hiç bir erkek karısı için annesini üzmez. Anne bir yana dünya bir yanadır çünkü. burda erkekleri annecilikle suçlayan kim varsa yarın kaynana olduğunda oğlundan kendisiyle ilgilenmesini isteyecekler. Yaşlıların ruh haline ve ilgiye olan ihtiyaçlarına saygı gösterin hanımlar.
aynen yaşlılar bir panikle oğullarına atlıyorlar resmen. yuvalarını dağıtmaları umurlarında olmuyor.nasıl olsa kötülenecek tek kişi gelin bk atmak kolay geliyor.sonuç olarak oğullarının da bakacağı şüpheli.bakma konusunda kişiden kişiye de değişiyor.ben yine de o kadar bu konuda evlada yüklenilmemesinden yanayım nesil bozuluyor elimizde olmadan.evlattan da başkasından da birsey beklesen kula minnet oluyor.ülkemizde yaşlı bakımı hala görev olarak benimsenmedi.belki kültürümüzde yoktu fakat değişen dünya şartları yüzünden mecburi ihtiyaca dönüşmeye başladı.ne alaka ya herkes birey olmalı bi yaştan sonra. Avrupa ülkelerindekilere bak ne kadar güzel kimse öyle yok evlendin gelmiyosun yok hergün gelin yok şöyle böyle karışmıyor ve hayatlarına saygı duyuyorlar, zaten yaşlılar içinde devlet gereken imkanı ve desteği veriyor, sonuçta sosyal hukuk düzeni olan çağdaş ülkeler. bizim ülkenin maalesef devlet yapısıda toplumu gibi. toplumu yönlendiremiyor devlet o yüzden bu yaşlananlar hep gençlere yük olmak zorunda kalıyor ve öylede yetiştiriliyorlar. huzurevleri yetersiz ve ayrıca dışardan bi kötü imaj veriliyo oysaki şartlar tamamen iyileşmeli ve insanlar gönül rahatlığıyla orda yaşayabilmeli, yaşlılar için belediyeler ve bakanlık sürekli sosyal projeler eğlenceler geziler ayarlamalı, ne bileyim maddi manevi bu işi devlet karşılamalı aslında, sosyal devlet anlayışı böyle olmalı. ama bizde toplumda devlette aynı kafadan gibi bağımlı hale getiriliyor insanları birilerine.
sonuçta herkes ailesini sever onlara bişey olsa en çok biz üzülüruz tabiki, hakları ödenmez ama doğurdu baktı diyede her dakka burun buruna olunmazki, bakmak isteyen alır bakar gitmek isteyen gider yanına, sokağa atılsın demiyoruz ama herşeyin bi sınırı var yani, ihtiyaç duyulunca zaten gidilir, kadına ve eşine anlatmışta anlamıyolar napcakki. ayrıca sağlıklı ayaktaymış şükür arkadaşlarıyla takılsın ne sarmış oğluna o kadarki. e oldu kızda annesine gitsin ev bomboş kalsın. hayat müşterek eşinle ortak karar almalısın adı üstünde eş yani. bence yanlış düşünüyorsun arkadaşım
Sonuna kadar haklısın. Ama benmde oğlum var düşünüyorumda eşini bi yemeğe götürse bi hediye alsa çok mutlu olurum . Onun mutlu olması benm için daha önemli ve karısının gönlünü hoş tutmalı. O yüzden anlayamıyorum şmdiki kaynanaları. Oğullarının eşiyle artık ayrı bi aile olduğu idrakına varamıyorlarErkek çocuğa küçüklüğünden itibaren anasına bakmak zorunluluğu benimsetilir. Şimdi kadın tekse, oğluna ihtiyacı varsa, kadının psikolojik ya da fizyolojik rahatsızlıkları varsa oğluna nasıl diyeceksin ki annene gitme? Gidecek tabi. Anne hakkı ödenir mi? Doğru olan eş ve anne arasında denge kurmaktır ama bu denge kurulamıyorsa da hiç bir erkek karısı için annesini üzmez. Anne bir yana dünya bir yanadır çünkü. burda erkekleri annecilikle suçlayan kim varsa yarın kaynana olduğunda oğlundan kendisiyle ilgilenmesini isteyecekler. Yaşlıların ruh haline ve ilgiye olan ihtiyaçlarına saygı gösterin hanımlar.
Erkek çocuğa küçüklüğünden itibaren anasına bakmak zorunluluğu benimsetilir. Şimdi kadın tekse, oğluna ihtiyacı varsa, kadının psikolojik ya da fizyolojik rahatsızlıkları varsa oğluna nasıl diyeceksin ki annene gitme? Gidecek tabi. Anne hakkı ödenir mi? Doğru olan eş ve anne arasında denge kurmaktır ama bu denge kurulamıyorsa da hiç bir erkek karısı için annesini üzmez. Anne bir yana dünya bir yanadır çünkü. burda erkekleri annecilikle suçlayan kim varsa yarın kaynana olduğunda oğlundan kendisiyle ilgilenmesini isteyecekler. Yaşlıların ruh haline ve ilgiye olan ihtiyaçlarına saygı gösterin hanımlar.
Vallahi hiç kusura bakmayın yok öyle bir şey. Sırf errrkekkkkkkkk doğurdu diye kimseye boş saygı duyamam ben. Anasını objektif değerlendiremiyorsa, o kadar kapasitesizse kimsenin başını yakmayacak. Garippppppp anaccıııığğğğğıııııınaaaaaa istediği kadar baksın ama bekar olarak. Kv kp benim için yabancı. Üstümde hiçbir emekleri yok. Psikolog falanda değilim kimsenin ruh haline uygun falan da davranamam. Umrumda olmaz. Sözlüyüm. İlk konuştuğum konu bu oldu. Evlenince değişirlerse de kendilerini bilir. Ayrıca yazdığınız gibi ileride çocuğum bana bakacak mantığıyla çocuk yapılıyorsa bu zaten çok yanlış. Çocuk bireydir. Güvence değil.Olabilir. Kaynananız çok kötü biri olabilir, psikopat olabilir, ayrılmanızı istiyor olabilir vs her şey olabilir. Peki bir insan kendi annesinin böyle olduğunu kabul edebilir mi? Objektif yaklaşabilir mi annesine? Annesini haksız bulsa bile bunu onun yüzüne vurabilir mi? Siz sonuna kadar haklı olun kaynana sonuna kadar haksız olsun, kocanız gene annesini korumak ve sevmek zorunda hisseder kendini.
Ben hep derim, yaşlılarınızı çocuklarınız olarak görün, onlardan mantıklı bir hareket beklemeden koşulsuz sevin, hoşunuza gitmeyen şeylerini idare edin. Siz onu idare ettikçe kaynana da uğraşmayı kötülük yapmayı bırakır, mutlu mesut yaşarsınız.
bana böyle kabul edeceksin diyor alışacaksın ,normal olan sürekli onlarla olmamız senin söylediğin normal değil gelmezsen böyle tek kalırsın diyor sorun çıkarmasan (yani her gün ailesinde durursak) çok mutlu oluruz diyor
seni kaybetmemek için de istediklerini yapamam çabalamam
Aynen ya. ANASININ SÖZÜNDEN ÇIKAMAYAN EVLENMESİN. Baksınlar işte hasta garip narin anacıklarına. Yok ama olmazzzzz beleşe sekste lazım çünkü.Böyle laflardan nefret ediyorum ya. Sanki onun kölesisin. İstediği her şeyi yapmak zorundasın yoksa mutsuz olursun diyor.
Evlenmeseymiş madem anasından ayrılamıyorsa. Niye evlenip de başkasının hayatını mahvediyorlar.
Onunla beraber git gece yarısına kadar olsa da kal tarzı yorumlara katılmıyorum. O adam,koca olup da evinin yolunu bilsin
Ben şöyle birşey düşündüm. Yorumların hepsini de okuyamadım belki söylenmiştir evet aileleri karıştırmak doğru değil falan filan ama sen kendin çabalamışsın zaten aileleri karıştırmamak için. Şimdi sana vereceğimiz tavsiyeler şunlar olurdu; eşini karşına al ve konuş, eşin hala gitmek istiyorsa gitsin sen gitme. Bunların ikisini de yapmışsın ama hala mutsuzsun. O zaman bal gibi aileleri karıştırcaksın neden çünkü bu aileyle yaşadığın bir problem. Eşinizin ailesi herşeyi biliyorsa, seninki de bilecek ama ben şöyle birşey düşündüm. Büyükler büyüklerle konuşsa nasıl olur. Yani ailen gelsin ama eşinin ailesiyle görüşsün ve kızım evde tek duracaksa alırız yanımda dursun sen de oğlunla yaşa gibi göz dağı versin. Sonra git annenlerin evine dinlen baktın geri adım atmıyolar sen de atma çünkü birdaha inandırıcı olamazsın. Ha yada eşin gitsin annesine zor ama sen takma hiç birşey yapma bakalım ne zamana kadar gidecek. Başka bişey gelmedi aklımaselamlar ,
maalesef yine ben ve her seferinde daha da üzgün kırgın olarak
zehir olmuş bir bayramdan sonra hiç bişeyin değişmediğini düzelmeyeceğini görmek o kadar üzücü ki , yine eşim annesinin yanına gitmek istiyor orda durmak eve gelmek istemiyor
annesi eşimi arayıp canım sıkılıyor gel diyor sanki eşim bekarmış evi karısı yokmuş gibi , eşimde 5 dk uğrayıp gelirim diyerek çıkıp gece yarısı anca geliyor üstelik karşıma geçip onunda gönlünü hoş etmem lazım gitmezsem üzülür kırılır küser sürekli beni bekliyor gitmem gerek onu üzemem diyor .
peki ben diyorum ben ne olacağım her gece ağlıyorum üzülüyorum ben ne olacağımhakkımı size helal etmiyorum dedim ona. yeni gelinim güya ama her akşam evde tek başımayım her akşam ağlıyorum hastalanıyorum . ve bana böyle kabul edeceksin diyor alışacaksın ,normal olan sürekli onlarla olmamız senin söylediğin normal değil gelmezsen böyle tek kalırsın diyor sorun çıkarmasan (yani her gün ailesinde durursak) çok mutlu oluruz diyor
beni kaybetmekten korkmuyor musun çekip gitsem çabalamaz mısın kendini düzeltmez misin dediğimde 'seni kaybetmek istemem evet ama seni kaybetmemek için de istediklerini yapamam çabalamam ' dedi
çok üzgünüm kırgınım eşimin beni sevmediğine değer vermediğine artık eminim.. bayramda bizi gören akrabalar bile yeni evli gibi değilsiniz hiç yüzüne bakmıyor yanına gelmiyor dedi dışardan bile böyle görünüyorsa
en son ailemin gelip konuşacağından bahsetmiştim artık ipler koptu eşimin bu söylediklerinden sonra . ailem gelecek konuşacak ve yine düzelmezse bu evlilik devam edemicek
söylenecek hiç bişey bırakmadı bana ne hayallerle evlenmiştim çok sevmiştim eşimi ama dediği olmayınca öyle kaba öyle kırıcı öyle soğuk ki tanıyamıyorum nasıl anlayamamışım diyorum kabul edemiyorum bu başıma gelenleri inanamıyorum ne olur bir şey söyleyin daha 2 ayı bile doldurmadık çok ağır geliyor
Valla kimse anne baba oldu diye kusursuz olmuyorlar maalesef. Ben değil kayınvalidemi kendi annem bana hergün gel diye baskı yapsa hem de yüzüne karşı söylerim hergün sana mı gelicem evlendim ben artık benim bir eşim var. Adam hergün sana gelmek istiyormu bakalım hiç damadına sordun mu? Sen olsan hergün kayınvalidene gider misin? derim. Diyorum da bunu söyledim diye annem beni evlatlıktan reddetmiyor küsüyor bi kac gün soguk davranıyor ama ben ısrarla arıyorum onu sonra normale dönüyor. Ben hiç bir zaman olaya benim annem senin annen gözüyle bakamam ben ve eşim gözüyle bakarım bana kaynanaysa benim annemde eşime kaynana sonuçta. Öyle psikopat da olsa koşulsuz sev falan herkes kendi annesini koşulsuz sevsin. Yarın ayrılsak yada eşim vefat etse himayesine alıp bakacak mı kayınvalide. Kırk kat yabancıyız birbirimize. Kırk gün kanımız kaynasa karışmaz birbirine. Doğuö yapıcam kayınvalidemi yanımda istemiyorum o zaman dedim anneme sen de gelme çünkü senin torununsa onun da torunu hak yiyemem görümcem gelicek ve eşim ben onu istedim sadece.Olabilir. Kaynananız çok kötü biri olabilir, psikopat olabilir, ayrılmanızı istiyor olabilir vs her şey olabilir. Peki bir insan kendi annesinin böyle olduğunu kabul edebilir mi? Objektif yaklaşabilir mi annesine? Annesini haksız bulsa bile bunu onun yüzüne vurabilir mi? Siz sonuna kadar haklı olun kaynana sonuna kadar haksız olsun, kocanız gene annesini korumak ve sevmek zorunda hisseder kendini.
Ben hep derim, yaşlılarınızı çocuklarınız olarak görün, onlardan mantıklı bir hareket beklemeden koşulsuz sevin, hoşunuza gitmeyen şeylerini idare edin. Siz onu idare ettikçe kaynana da uğraşmayı kötülük yapmayı bırakır, mutlu mesut yaşarsınız.
Aynen ya. ANASININ SÖZÜNDEN ÇIKAMAYAN EVLENMESİN. Baksınlar işte hasta garip narin anacıklarına. Yok ama olmazzzzz beleşe sekste lazım çünkü.
Ya bu konular çok sinirlendiriyor beni. Bir şey değil kendi kvme de diş biliyorum yok yere. Sonra kadın ne yapacağını şaşırıyor.Hay ağzın bal yesin ya kamu spotu ilan ediyorum yorumlarını
Konu sahibi bence biraz sabret aileni bekle kendini yıpratma ailen sadece eşinle değil kv kişisiyle de konuşsun ayılmaları lazım ayılınca daha net bişeyler düşünürsün duruma göre.
Yakın zamanda benim sözde iyi bildiğim kv zıvanadan çıktı benim katlanamycağm tavırlar sergiledi üç yılda yapmadığı şeyleri bir hafta içinde yaptı. Eşime annesinin tuhaf davrandığını benim bunu kabul edemiyceğimi söyledim ama tabiri caizse inanmadı pek senin sinirlerin bozulmuş bugüne kadar hiç böyle şeyler duymadım falan demeye başladı baktım iş uzuycak.. annemle babam memleketten geldiler pat diye kızımızn canı sıkılmış bi görelim dedik diye duyurdular önce. Sağolsunlar kv.ye ince ince göndermelerle beni şöyle bi sahiplendilereşim ancak o zaman ciddi anlamda üzüldüğümü bi sorun olduğunu idrak etti. Şimdi kv nötr. Bazen bizim gerçekten insan evladı olduğumuzu unutuyorlar bitek kendileri Anne sanki.. Allah yardımcın olsun en iyi şekilde atlatrsın inşallah bu durumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?