- 15 Temmuz 2016
- 917
- 583
- 103
- 29
- Konu Sahibi gencanneee
-
inanin cocuklarima da esime de kendime de fazlaca vakit bulabiliyorum. O konuda hic sikintim yok cok sukur :) ama cok dogru yazmissiniz buraya yazmamin en buyuk nedeni iyi ya da kotu biri beni kendime getirsin diye. Tesekkur ederim :)Kuzum 3 çocuktan nasıl vakit buluyorsun bunları düşünmeye :) öyle ciddi bir sorun göremedim ben, bu yazdıkların birçok evlilikte olan sorunlar, olumlu yanlarına odaklan, durduk yere kendini doldurup enerjini gereksiz seyler icin tüketme..
Haklisiniz belkide sacmaliyorumdur.Bu kadari da olsun mukemmel evlilikte sikar yani hatta biraz sıkılmissin bile bence
Amanin 80 yas miKüsme huyu babamda da var 80 yaşına doğru gidiyor :)
Eşinizin maşallahı var burada okuduğumuz konularla kıyaslarsak gayet düzgün bir adam. Bir iki hata da olacak. O hataları tolere edebilecek çok özelliği var emin olun.
Aslinda dusunmuyor degilim. Buraya yazma sebebimde bu aslinda. Ortada evliligimi bitirecek bir sebep var mi yoksa abartiyor muyum diye anlamak icin. Bazen gercekten insan kendi hayatina disaridan bir gozle objektif olarak bakamiyor.Siz karşınızda dört dörtlük bir insan bekliyorsunuz, yaşınız gereği normal olduğunu düşünüyorum bunun. Ama kimse dört dörtlük değil, eşiniz de öyle. Adamın huyu bu ve değiştirmenizin mümkün olduğunu sanmıyorum. Evliliğinizi bitirmeyi düşünmüyorsanız görmezden gelecek, eşinizi böyle kabulleneceksiniz.
Evet buna ben sebep oluyorum haklisiniz. Ama kustugunde cirkinlesmesi bu kismi beni cok kiriyor. Bambaska bir adama donusuyor dusmanimmis gibi.Durup dururken küsmüyor ben tavır yapıyorum o gönlümü almaya çalışıyor bir iki defa ben devam ettiriyorum sonrasında küsüyor.
Bunu açıkça söyleyip adamdan küsmemesinide bekliyorsunuzSonrada küsüyor diyorsunuz.
Bence sizi evlilik sıkmış
Guzellikle yapmaya calisirim genelde ama inanin yoruluyorum bazen. Gezme konusunda mesela ben ittirmeyeyim seni bi kerede hadi gel bi cikip gezelim de bana diyorum. Bu ufak bir ornek. Haklisiniz belkide sacmaliyorum duaniz icin tesekkur ederim iyi ki varsinizMükemmel insan yok.. eşinizi böylece kabul edip oturun aşağı demiyorum tabiki, ama güzellikle değiştirebilirsiniz eşinizi. Yapamasa da ufak ufak işleri ona bırakın mesela.
Zaten siz çalışmıyorsanız ister istemez ev işleri size bakıyor olacak adam işte yorulduğu için. Yinede biraz sorumluluk iyidir erkeklere lazım. Ama Güzellikle yapın napıyorsanız. kavga yolunu seçmeyin.
Allah yuvanızı mutlu huzurlu eylesineşinizin elle tutulur kötü hiç bi yanı yok, size ilgili sevgi doluysa zaten bi çok şeyi aşarsınız
Küstürmeseniz ?Evet buna ben sebep oluyorum haklisiniz. Ama kustugunde cirkinlesmesi bu kismi beni cok kiriyor. Bambaska bir adama donusuyor dusmanimmis gibi.
Aslinda dusunmuyor degilim. Buraya yazma sebebimde bu aslinda. Ortada evliligimi bitirecek bir sebep var mi yoksa abartiyor muyum diye anlamak icin. Bazen gercekten insan kendi hayatina disaridan bir gozle objektif olarak bakamiyor.
Cok konustuk ama bi sonuca varamadik. Kusmeyi bana cezalandirma gibi gosteriyor. Guya beni kendinden mahrum birakmak icin falan. Bende umursamayinca gelip ozur diliyor anlamiyorum ki bendekusluk konusunda konustunuz mu hic kusunce hayatinda ne degisiyormus
Benim eşim fevridir,birden parlar,Ne kadar sevimli yazmissiniz tesekkur ederim. Aslinda onceden hep tatlilikla anlatmaya konusarak cozmeye calisirdim. Basarirdim da. Ama bu beni cok yordu, simdi o kusunce bende kusuyorum belki bu sekilde o da kusmeyi keser diye. Yanlismi yapiyorum dersiniz. Tecrubelerinize cok ihtiyacim var suan.
Gercekten esimi cok seviyorum. Belkide boslukta hissediyorum ya da esimle beklentilerimiz farkli olabilir.Bence abartıyorsun. Ya da eşini sevmiyorsun muhtemelen. Bir açık bulmak için uğraşıyor gibisin.
Sizi anlıyorum ama inanın sorunsuz evlilik yok o etrafinizda varsa hiç sorunu yokmuş gibi davrananlar inanmayın neticede iki farklı insansınız yer yer belli sınırlarda uyuşmamaniz normal anlattiginiz kadarıyla uyumsuzlugunuz normal sınırlarda . Benim size söyleyeceğim çok fazla şey beklemeyin sizin gibi düşünmesini beklemeyin geçmişi ısıtıp ısıtıp önüne koymayın kafanıza çok takmayın barışmaya çabaladı mı uzatmayin neticede söz konusu aynı zamanda sizin de mutluluğunuz . Eşinizin evde de destek olmasını istiyorsanız yardıma ihtiyacınız olduğunu belirtin . Hiç dusunmuyosun ben demesen yapmazsın bu evi otel gibi kullanıyorsun söylemlerini asla yapmayın . Şunu yapar mısın bana yardım eder misin yardımınaihtiyacım var vs vs sonra tabiki övgüler .beklediğimden iyi yapmışsın vs muhtemelen begenmezsiniz ama olmamış işte beceremiyosun senden yardım isticeme kendim yaparım vs demeyin. Bunlar benim naçizane tavsiyelerim .Bu ara biraz fazla konu aciyorum farkindayim. Ama anlatacak baska kimsem yok. Objektif dusuncelerinize ihtiyacim var. Size biraz evliligimden bahsedeyim 17 yasimda neredeyse ailemin zoruyla gorucu usulu evlendirildim. Onca hayalim ve (yanlis anlamayin kendimi ovmek icin soylemiyorum) yetenegim varken. Suan 6. Seneme girmis bulunmaktayim ve 3 cocugum var. Ikinci cocugumu 19 yasinda yarik dudak damakli dunyaya getirdim. Hemen hemen herseyiyle ben ilgilendim. Psikolojim yiprandi haliyle ama astik bitti cok sukur ameliyatlarini oldu sagligina kavustu bal oglum. Cocuklarimla gercekten cok mutluyum evet bazen yoruluyorum ama kesinlikle onlarla alakali bir pismanligim yok. Birlikte vakit gecirmekten cok hoslaniyorum. Cocuklarimda gayet mutlular orada bir problem yok. Lakin evliligim konusunda biraz problemlerim var sanirim. Esim 29 yasinda sen sakrak muhabbetlidir. Hemen hemen her istedigimi yapar. Siddet falan olmamistir. Kufurlu konusmamistir benimle simdiye kadar. Cocuklarina duskundur. Fakat sadece sevme konusunda. Cocuk hizmetinden zerre anlamaz yaptirinca beceremiyoda. Kayinvalidem malesef yemegi onune kadar getirmis hep. Neyseki bunlari biraz biraz astik. Cok sempatik ve durusttur yalanina rastlamadim. Hemen hemen herseyini paylasir benimle. Gelelim berbat yonlerine. Kusme huyu var ve kusunce bambaska bir insana donusuyor yatak ayirir hakaret etti bikac defa nefret ettigimi bile bile. Agir konusur yani. O adam dan eser kalmaz. Normalde hep adim atan ben olurdum cunku ben asiri enerjik bi insanim huzursuzluga ve kus oldugumuz zamanlarda sap sap oturmaya dayanamiyordum. Son zamanlarda kusme huyundan sikildigim icin, o kusunce bende kustum ve ayni onun gibi davrandim yatak ayirdi zerre umursamadim en sonunda 10 gunun ustune gelip ozur dilemek zorunda kaldi. Artik ozurler ondan geliyor. Ama yine de kusme huyundan vazgecmiyor. Tabi durup dururken kusmuyor bazi konularda tavir yapiyorum, bir iki gonlumu almaya calisiyor olmayinca sen gorursun simdi tavir nasil alinir deyip kusuyor, sonra dusmanmisiz gibi davranmaya basliyor. Aileme karsi asiri saygilidir. Biz tartismisken bile ailem yanima geldiginde onlara hicbisey yansitmayip guzelce hal hatir sormus sen sakrak konusmustu onlarla. Evine baglidir en fazla abisi ve akrabalariyla evimizin altinda ps oynarlar baska bir aktivitesi yoktur. Cocuklar ve ev konusunda bi yardimini bilmem. Oyle bir ortamda da yetismemis. Ailesinde kadina deger verilmiyor pek buna cok uzuluyorum. Ve ondan deger goruyor muyum diye dusunuyoeum surekli. Iyi ve kotu yonlerini tartiyorum bi sonuca varamiyorum. Size yazmak istedim bende. Disaridan tespitiniz nedir evliligim hakkinda.Uzun oldu cok ozur dilerim.
Peki esiniz size kusme huyunu nasil biraktirdi anlasma yolula mi? Ben esime teklif ettim fakat bilmiyorum falan diyor yani o kadar huy edinmis ki birakamiyor kendine guvenemiyor sanirim. Cunku bi soz verirse tutmamazlik etmez. Bu yuzden soz vermiyor bu konuda bir turluBenim eşim fevridir,birden parlar hemen söner,ne kin tutar,ne küser.
Ben kolay sinirlenmem, ama kızdıysam ve haklıysam inat huyum vardır ve küserdim.
Küserdim diyordum çünkü bu huyumu bıraktım.
Eşim bana inadı ve küsmeyi bıraktırdı,
ben de ona daha sakin tepkiler vermeyi öğrettim.
Evlilik böyle bir şey,birbirimizi iyi ve kötü yanlarımızla sevip kabul ederken,iyi huylarımızı arttırıp kötüleri birlikte törpülemek...
Küsmek iletişim yöntemi olmadığı gibi uzun vadede aranızda soğukluk oluşturur.
Hele yatak ayırmak...
Eşinizle bu hususta keyifli olduğu bir zamanda konuşup bir anlaşma teklif edin.
Biz eşimle kırgınlıkları uzatmamak ve iki saatten uzun süre iletişimsiz kalmama konusunda anlaşmıştık o anlaşmaya ikimiz de uyuyoruz.
Siz başlangıçta,yatak ayırmama ve yatağa dargın girmeme konusunda anlaşabilirsiniz.
25 yıllık evliyim,birbirimizde neleri,nasıl törpüledik,neleri tolere ettik anlatsam uzun bir hikaye olur.
Kısacası ne mükemmel erkek veya kadın var ne de mükemmel evlilik.
Evliliği yürüyen ve güzel hale getiren, biraz da bizim bakış açılarımız.
Tavsiyelerinize bayildim destan yazsaniz okurum sanirim. Mutlaka dikkate alacagim haklisiniz.Sizi anlıyorum ama inanın sorunsuz evlilik yok o etrafinizda varsa hiç sorunu yokmuş gibi davrananlar inanmayın neticede iki farklı insansınız yer yer belli sınırlarda uyuşmamaniz normal anlattiginiz kadarıyla uyumsuzlugunuz normal sınırlarda . Benim size söyleyeceğim çok fazla şey beklemeyin sizin gibi düşünmesini beklemeyin geçmişi ısıtıp ısıtıp önüne koymayın kafanıza çok takmayın barışmaya çabaladı mı uzatmayin neticede söz konusu aynı zamanda sizin de mutluluğunuz . Eşinizin evde de destek olmasını istiyorsanız yardıma ihtiyacınız olduğunu belirtin . Hiç dusunmuyosun ben demesen yapmazsın bu evi otel gibi kullanıyorsun söylemlerini asla yapmayın . Şunu yapar mısın bana yardım eder misin yardımınaihtiyacım var vs vs sonra tabiki övgüler .beklediğimden iyi yapmışsın vs muhtemelen begenmezsiniz ama olmamış işte beceremiyosun senden yardım isticeme kendim yaparım vs demeyin. Bunlar benim naçizane tavsiyelerim .
Haklisiniz. Herkes bu sekilde yorum yapmis abartiyor cocukluk ediyorum sanirim. Iyi ki varsiniz.Bu bolümdeki acilan konulari bi oku bacim haline sükredersin...
Gercekten esimi cok seviyorum. Belkide boslukta hissediyorum ya da esimle beklentilerimiz farkli olabilir.
Haklisiniz trip konusunda biraz abartmis olabilirim. Simdi ozur dilesem bile kabul etmez inanin. O kadar fena oluyor kusunceKüstürmeseniz ?
Bişey olduğunda özür dilediğinde triplenmek yerine konuyu kapatsanız ?
O çirkin adamda çıkmaz bu durumda. Siz zorlayıp zorlayıp ama böyle davrandı böyle oldu diyorsunuz. Herkesin tavrı ve tahammül sınırı aynı olmayabilir. Adam durup dururken yapmıyor bunu sonuçta.
Gerçekten sizin canınız sıkılmış sorun aramaya başlamışsınız
Evet biraz fazla inceden dusunuyorum ve gormezden gelme huyum yok malesef. Kendimi duzeltmeye calisicam. Tavsiyenize tesekkurler. :)Muhtemelen boşluktasınız. Bir de fazla irdeliyorsunuz. Akışına bırakın, mutlu olmaya çalışın, bazı şeyleri görmezden gelin. Çünkü bence gerçekten ortada ciddi sorun yok. Biraz kendinizi de törpülemeye çalışın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?