Evliligim

inanin cocuklarima da esime de kendime de fazlaca vakit bulabiliyorum. O konuda hic sikintim yok cok sukur :) ama cok dogru yazmissiniz buraya yazmamin en buyuk nedeni iyi ya da kotu biri beni kendime getirsin diye. Tesekkur ederim :)

Küsme huyu babamda da var 80 yaşına doğru gidiyor :)
Eşinizin maşallahı var burada okuduğumuz konularla kıyaslarsak gayet düzgün bir adam. Bir iki hata da olacak. O hataları tolere edebilecek çok özelliği var emin olun.

Amanin 80 yas mi haklisiniz belkide yasimdan oturu tuhaf beklentilerim olmus olabilir toz pembe falan hani

Aslinda dusunmuyor degilim. Buraya yazma sebebimde bu aslinda. Ortada evliligimi bitirecek bir sebep var mi yoksa abartiyor muyum diye anlamak icin. Bazen gercekten insan kendi hayatina disaridan bir gozle objektif olarak bakamiyor.

Evet buna ben sebep oluyorum haklisiniz. Ama kustugunde cirkinlesmesi bu kismi beni cok kiriyor. Bambaska bir adama donusuyor dusmanimmis gibi.

Guzellikle yapmaya calisirim genelde ama inanin yoruluyorum bazen. Gezme konusunda mesela ben ittirmeyeyim seni bi kerede hadi gel bi cikip gezelim de bana diyorum. Bu ufak bir ornek. Haklisiniz belkide sacmaliyorum duaniz icin tesekkur ederim iyi ki varsiniz

Evet buna ben sebep oluyorum haklisiniz. Ama kustugunde cirkinlesmesi bu kismi beni cok kiriyor. Bambaska bir adama donusuyor dusmanimmis gibi.
Küstürmeseniz ?
Bişey olduğunda özür dilediğinde triplenmek yerine konuyu kapatsanız ?
O çirkin adamda çıkmaz bu durumda. Siz zorlayıp zorlayıp ama böyle davrandı böyle oldu diyorsunuz. Herkesin tavrı ve tahammül sınırı aynı olmayabilir. Adam durup dururken yapmıyor bunu sonuçta.
Gerçekten sizin canınız sıkılmış sorun aramaya başlamışsınız

Aslinda dusunmuyor degilim. Buraya yazma sebebimde bu aslinda. Ortada evliligimi bitirecek bir sebep var mi yoksa abartiyor muyum diye anlamak icin. Bazen gercekten insan kendi hayatina disaridan bir gozle objektif olarak bakamiyor.

Bence abartıyorsun. Ya da eşini sevmiyorsun muhtemelen. Bir açık bulmak için uğraşıyor gibisin.

kusluk konusunda konustunuz mu hic kusunce hayatinda ne degisiyormus
Cok konustuk ama bi sonuca varamadik. Kusmeyi bana cezalandirma gibi gosteriyor. Guya beni kendinden mahrum birakmak icin falan. Bende umursamayinca gelip ozur diliyor anlamiyorum ki bende

Benim eşim fevridir,birden parlar,
hemen söner,ne kin tutar,ne küser.
Ben kolay sinirlenmem, ama kızdıysam ve haklıysam inat huyum vardır ve küserdim.
Küserdim diyordum çünkü bu huyumu bıraktım.
Eşim bana inadı ve küsmeyi bıraktırdı,
ben de ona daha sakin tepkiler vermeyi öğrettim.
Evlilik böyle bir şey,birbirimizi iyi ve kötü yanlarımızla sevip kabul ederken,iyi huylarımızı arttırıp kötüleri birlikte törpülemek...
Küsmek iletişim yöntemi olmadığı gibi uzun vadede aranızda soğukluk oluşturur.
Hele yatak ayırmak...
Eşinizle bu hususta keyifli olduğu bir zamanda konuşup bir anlaşma teklif edin.
Biz eşimle kırgınlıkları uzatmama ve iki saatten uzun süre iletişimsiz kalmama konusunda anlaşmıştık o anlaşmaya ikimiz de uyuyoruz.
Siz başlangıçta,yatak ayırmama ve yatağa dargın girmeme konusunda anlaşabilirsiniz.
25 yıllık evliyim,birbirimizde neleri,nasıl törpüledik,neleri tolere ettik anlatsam uzun bir hikaye olur.
Kısacası ne mükemmel erkek veya kadın var,
ne de mükemmel evlilik.
Evliliği yürüyen ve güzel hale getiren, biraz da bizim bakış açılarımız.

Sizi anlıyorum ama inanın sorunsuz evlilik yok o etrafinizda varsa hiç sorunu yokmuş gibi davrananlar inanmayın neticede iki farklı insansınız yer yer belli sınırlarda uyuşmamaniz normal anlattiginiz kadarıyla uyumsuzlugunuz normal sınırlarda . Benim size söyleyeceğim çok fazla şey beklemeyin sizin gibi düşünmesini beklemeyin geçmişi ısıtıp ısıtıp önüne koymayın kafanıza çok takmayın barışmaya çabaladı mı uzatmayin neticede söz konusu aynı zamanda sizin de mutluluğunuz . Eşinizin evde de destek olmasını istiyorsanız yardıma ihtiyacınız olduğunu belirtin . Hiç dusunmuyosun ben demesen yapmazsın bu evi otel gibi kullanıyorsun söylemlerini asla yapmayın . Şunu yapar mısın bana yardım eder misin yardımınaihtiyacım var vs vs sonra tabiki övgüler .beklediğimden iyi yapmışsın vs muhtemelen begenmezsiniz ama olmamış işte beceremiyosun senden yardım isticeme kendim yaparım vs demeyin. Bunlar benim naçizane tavsiyelerim .

Peki esiniz size kusme huyunu nasil biraktirdi anlasma yolula mi? Ben esime teklif ettim fakat bilmiyorum falan diyor yani o kadar huy edinmis ki birakamiyor kendine guvenemiyor sanirim. Cunku bi soz verirse tutmamazlik etmez. Bu yuzden soz vermiyor bu konuda bir turlu

Tavsiyelerinize bayildim destan yazsaniz okurum sanirim. Mutlaka dikkate alacagim haklisiniz.

Gercekten esimi cok seviyorum. Belkide boslukta hissediyorum ya da esimle beklentilerimiz farkli olabilir.

Muhtemelen boşluktasınız. Bir de fazla irdeliyorsunuz. Akışına bırakın, mutlu olmaya çalışın, bazı şeyleri görmezden gelin. Çünkü bence gerçekten ortada ciddi sorun yok. Biraz kendinizi de törpülemeye çalışın.

Haklisiniz trip konusunda biraz abartmis olabilirim. Simdi ozur dilesem bile kabul etmez inanin. O kadar fena oluyor kusunce

Evet biraz fazla inceden dusunuyorum ve gormezden gelme huyum yok malesef. Kendimi duzeltmeye calisicam. Tavsiyenize tesekkurler. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…