- 15 Temmuz 2016
- 917
- 583
- 103
- 29
- Konu Sahibi gencanneee
-
Defalarca konustum bu yordu beni zaten. Ne yaptiysam kusme ve yatak ayirma huyundan vazgecmiyor. Konusarak cozme taraftati degil benide kendisine benzetti sonunda. Trip atmadigim surece kusmuyor ama bende biraz tripliyim sanirimKüsmesinden başka bi sorun yok gibi . Konuşa konuşa aşmaya çalılın bakalım bunun sizi üzdüğünü falan içtenlikle anlatın. İçtenlikle konuşmak sanıldığından daha etkili olabiliyor erkekler üzerinde. Çocuk bakımına gelirsek yapar ya niye yapamasın erkekler bie şey üstlerine kalmasın diye üstünkörü iş yapıp beceremiyorum ayağına yatıyorlar. Beceremese bile ısrarcı olun pes edip almayın elinden ki kaçış olmadığını bilsin, doğru düzgün yapsın. Türkiye'de erkek anneleri böyle sanki padişah .doğuruyorlar deliriyorum bu duruma
İnanın sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim babam da öyleTavsiyelerinize bayildim destan yazsaniz okurum sanirim. Mutlaka dikkate alacagim haklisiniz.
Huyu bu degismez mi diyorsunuz. Malesef cok yorucu bi huy aslindaİnanın sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim babam da öyle
Birincisi o hiç küsmeyerek,sonra şunu söyleyerek;Peki esiniz size kusme huyunu nasil biraktirdi anlasma yolula mi? Ben esime teklif ettim fakat bilmiyorum falan diyor yani o kadar huy edinmis ki birakamiyor kendine guvenemiyor sanirim. Cunku bi soz verirse tutmamazlik etmez. Bu yuzden soz vermiyor bu konuda bir turlu
Kendiniz yazmışsıniz ben trip atmayınca küsmüyor diye, trip atmak yerine gerçek bir iletişim yolu olarak konuşmayı deneyebilirsin, böylelikle küsmez, cözüm çok açık aslında.Kustugu zaman ettigi hakaret ve agir laflari kaldiramiyorum sonrasinda barismak tatli tatli konusmak icimden gelmiyor malesef.
Haklisiniz belkide ben beceremiyorum. Yadiklarinizdan sonra pisman oldum ama suanda ayagina giden ozur dileyen taraf olmak istemiyorum hatasini onaylamis .gibi ne tavsiye edersiniz?Kendiniz yazmışsıniz ben trip atmayınca küsmüyor diye, trip atmak yerine gerçek bir iletişim yolu olarak konuşmayı deneyebilirsin, böylelikle küsmez, cözüm çok açık aslında.
Kitaplari hemen alip okuyacagim. Haisiniz sanirim bu kadar insan abartiyorsun diyorsa yanlis yapmisimdir fakat simdi ise ayagina gidip ozur dilemek zoruma gidiyor ne tavsiye edersiniz?Birincisi o hiç küsmeyerek,sonra şunu söyleyerek;
Bana kızdın,istersen bir süre konuşmayalım ama aynı evde yaşadığımıza göre mecbur konuşacağız, o nedenle bu süreyi uzatıp,birbirimizi yıpratmayalım,yarım saat sonra tekrar konuşmayı deneyelim,olur mu?
Bende cevap yok tabii, küsüm ya.
Yarım saat sonra tekrar gelirdi.
Çoğu zaman gönlümü alacak bir şeyler söyler, bazen bitter çikolata getirirdi seviyorum diye.
İnsan bu iyi niyet ve çaba karşısında utanıyor ve vazgeçiyor bir süre sonra.
Bu arada eşim benden 8 yaş büyük olduğu için hem daha olgundu,hem de nazımı çekti.
Ben de erken evlenenlerdenim,20 yaşındaydım,o nedenle sizi anlayabiliyorum.
Size şu kitapları tavsiye ederim.
5 Sevgi Dili-Gary Chapman
İletişim Donanımları-Doğan Cüceloğlu
Evlenmeden Önce-Doğan Cüceloğlu
Babam şuan 60 yaşında artık yaslandilar o yüzden birbirlerine daha fazla değer veriyorlar babam anneme daha çok yardım ediyor ama annem eski günleri unutamiyo haklı olarak .benim erkekler üzerindeki stratejim kendi eşimin üzerinde bizzat uyguluyorum ise yarıyor sevgiyle her şeyi yaptırıyorum ama yetiştirilme tarzı çok önemli . Mesela eşim ve ailesi babası herkes kendi işini kendi yapar ama babam ve baba tarafındaki herkes hizmet görmeye bayılır . Ama anladığım kadarıyla eşinizin özü iyi sadece çok gergin sınırlı suçlayıcı konuşmayın .zaman zaman onun duyabileceği durumlarda başkalarına ondan övgüyle bahsrdin . Kadın ilgiyle çocuk sevgiyle erkek övgüyle yaşar diye bi söz okumuştum kendi eşimden biliyorum ise yarıyor deneyin derimHuyu bu degismez mi diyorsunuz. Malesef cok yorucu bi huy aslinda
Ben 7 yıllık evliyim, eşimle iletişimimizde hic öyle yaparsam öyle olur böyle olur hesaplarına girmedim icimden nasıl geliyorsa öyle davrandım, pişman olduysanız gurur yapmanın alemi yok, ayağına gidin yani ne olmuş, böyle de içiniz içinizi yiyor, günlerce küs kalmaya değer mi? Bence değmez..Haklisiniz belkide ben beceremiyorum. Yadiklarinizdan sonra pisman oldum ama suanda ayagina giden ozur dileyen taraf olmak istemiyorum hatasini onaylamis .gibi ne tavsiye edersiniz?
Canım benim, ne tavsiye edeceğim?Kitaplari hemen alip okuyacagim. Haisiniz sanirim bu kadar insan abartiyorsun diyorsa yanlis yapmisimdir fakat simdi ise ayagina gidip ozur dilemek zoruma gidiyor ne tavsiye edersiniz?
Bazen oyle sorunlarim oluyor ki konu acsam.bdv de dolar tasar biraz hava almak cocuklarla ilgilenmek sinirlerimi aliyor diyorum sakin ol. Ama siz zaten sakinsinizHaklisiniz belkide sacmaliyorumdur.
Inanin yazmaya dahi utaniyorum bu yuzden sayfalarca yazmadim ama. Ben ust uste trip attim bu aralar ve her seferinde gonlumu aldi en son bunu farkettigim icin ozur dilerim yakisikli barisalimmi diye mesaj attim fakat onun yazdigi igrenc sey suydu " seninki degil benimki kalkinca bariscaz hadi bak isine simdi" bu mesajdan sonra onun ayagina gitmek istemiyroum cok cirkinlesiyor kusunce kizinca simdi hala ayni fikirdemisiniz midenizi bulandirsaym ozur dilerimBen 7 yıllık evliyim, eşimle iletişimimizde hic öyle yaparsam öyle olur böyle olur hesaplarına girmedim icimden nasıl geliyorsa öyle davrandım, pişman olduysanız gurur yapmanın alemi yok, ayağına gidin yani ne olmuş, böyle de içiniz içinizi yiyor, günlerce küs kalmaya değer mi? Bence değmez..
adamdaki özgüvene egoya bak mahrum birakiyomuş :)))Cok konustuk ama bi sonuca varamadik. Kusmeyi bana cezalandirma gibi gosteriyor. Guya beni kendinden mahrum birakmak icin falan. Bende umursamayinca gelip ozur diliyor anlamiyorum ki bende
Ben ozur dilerim barisalimmi yazdigim da bana seninki degil benimki kalkinca barisicaz bak isine simdi yazdi bunun uzerine gogsune yatmak gelmiyor ki icimden kizinca asiri cirkinlesiyor afedersiniz bu arada tam anlamiyla anlatabilmem icin yazmam gerekiyordu ilk defa duydum bu tur bisey agzindan cok saskin ve kirginim yine de sarilip ozur dilemeli miyim sizceCanım benim, ne tavsiye edeceğim?
Yanına gidip sarılın kocanıza.
Sarılmaktan daha iyi bir sorun çözme yöntemi bilmiyorum.
Konuşmanıza bile gerek yok,sarılıp yatın göğsüne.
Gurur, evliliğin dinamitidir diyorum.
Gururlu ama huzursuz olmaktansa, az alttan alıp huzurlu olmayı yeğlerim.
Daha sonra,olay biraz tavsayıp ikiniz de sakinleşince, yapın birer orta şekerli kahve, konuşup halledin.
Üç günlük dünyada, değer mi birbirinize trip atıp küsmeye?
Savaşıp küseceğinize,sarılıp öpüşün.
Önce çocukları uyutun yalnız.
Sorma yahu bazen kendime kiziyorum acaba ben mi egolarini sisirdim diye bu yuzden ozur dilemiyorum iste artikadamdaki özgüvene egoya bak mahrum birakiyomuş :)))
TeraziStandart şeyler gibi kocanız başak burcumu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?