Bende aynı durumdayım,geçen ay ayrılıyorduk ailem destek olmasa cebimde 5 kuruş param yoktu.Benim henüz çocuğum yok güvenipte yapamadım eşim şuan çok çocuk istiyor,babası güvenip 40bin 50 bin parayı vermiyor boşanırsak yarısını alırım diye korkusundan.Giden emekler boşuna onlar mal sahibi olsun biz çalışalım.benim evin tek çocuğu evlenirken siz düğüne masraf yapmayın ben herşeyimi kendim yaparım siz ev alırken yardım edin dedi tamam dediler.
düğün bitti kp 25-30 bin yardım etti sağdan soldan borç aldık dünya kredi çektik bir ev alındı ama kv üzerine.
benim hiçbir birikimim kalmadı ev benim demeye başladı hatta yeğenleri bile geldiklerinde bu ev benim demeye başladı.
ve o evde şuan hiç huzurum yok. ben kv nin borcunu ödüyorum kızım 4 aylık tı bakıcıya bırakıp çalışmaya başladım...
hala ödeniyor...olan kızıma ve bana oldu başka kimseye değil..
çok haklısınız,bundan dolayı bende onların hiçbirşeylerini istemedim.bir evden kira geliyor zaten bende burada kirada oturmaya razıyım sadece mutlu olmak istiyorum.senelerdir bir çok kötü hareketlerini çektim,sürekli başka bir problemle geliyorlar bana.Eşim ailesine söz söyletmez,kendide söyleyemez.Ve herzaman onlar haklıdırlar bir kez konuşabilseydi belki bu kadar çektiremezlerdi bana.Buraya özellikle konu açtım ki eşim yine onlara hak verip,sen sorunlusun demeye başladı,artık kendimden şüphe etmeye başladım acaba doğru mu söylüyor diye sizlere sormak istedim.yorumunuz için teşekkür ediyorum.Herşey gönlünüzce olsun.Asil cirkinligi yapan esiniz bence. Babasi böyle bir teklifle gelse "Benim karimla ayrim gayrim yok, yillarca beraber ödeyeceksek ikimizin üzerine olmali. Sen birikmisini kendine sakla kötü günler olur hastalik cikar. Alabiliyorsak kendi imkanlarimizla aliriz, kendi yagimizla kavruluruz sagol baba" deyip size getirmeyecekti bile konuyu. Bazi arkadaslar "kendi imkaniyla ev acamayan erkek evlenmesin" diye elestirince kiziyor üyeler. Bence söylenmek istenen tam da bu. Babasi bir miktar para verecek ben de yillarca calisip ödeyecegim ama tapuya onun ismi yazilacak. Esiniz tek cocuk mu, yarin bir gün borc bitince az da vermis olsa babamin da hakki var denir kalmaz size o ev.
Ilk zamanlar benimkilerde de öyle sacmaliklar oldu, iste akillari cikti gelin herseyi kapacak diye. Kac tane ev varken kirada oturtmaktan cekindiler etraf ne der diye. Cahillik iste heyecan kendi evimiz olsun kira ödemeyiz, herkes görsün mülk eve gelin gidicem... 7 ay oturduk evlerinde, sonra üc günde bosaltip ellerine verdim anahtarlarini. Sadece kendi ceyizim ve ailemin aldigi esyalari aldim evden. Cocuk odasi almislardi perdesine lambasina kadar biraktim. Arkamdan ziril ziril aglamislar. Yok arkadas huzur yoksa parasi evi batsin. Istanbul'un en lüks semtlerinde son sistem evleri var ve ben misafir olarak gidince bile 1 haftadan sonrasi batiyor. Simdi yurtdisinda 75 m2 evde kirada yasiyorum ve benden mutlusu huzurlusu yok. Esimin ailesiyle tatillerde gittikce görüsüyoruz. Ha bak ama simdi hersey cok daha iyi. Birak evlerine kuruslarina tenezzül etmeyecegimi, tepemi attirirlarsa da torun dede babaanne dinlemez kesip atacagimi cok iyi anladilar. Babamin evi diye olay cikaran görümce simdi kuzu gibi, evlendi ele karisti. Hamile diye bir bavul giysi oyuncak götürdüm.
Simdi dediklerini kabul etseniz enayi konumuna düseceksiniz, yok kabul etmiyorum deseniz paragöz mal düskünü olacaksiniz, orta yolu bulmak istemeyen gecimsiz olacaksaniz. Valla eviniz de varmis zaten. Benim eve barka degil huzura ihtiyacim var deyin cekilin kenara. Bosanmaktan korkulmuyor da mal mülk gider diye korkuluyor. Arkanizda babaniz sapasaglam duruyor sakin kabul etmeyin. Erkekler ve babalari sunu anlamiyor. Evdeki esine saygi sevgi huzur veren, alacagi ekmegi bile ortak kararla alan, ailesiyle esi arasindaki dengeyi kuran erkek isterse pazarda limon satsin. Bu erkekle gözü kapali bir ömür gecer. Huzur saygi yoksa kim ne yapsin dünyanin malini?
6 yıllık evliyim,bir çok sorun yaşadım ailesiyle,eşimin kendisiyle..hep sabrettim düzelecek bazı şeyler diye ama sürekli bir sorun.Geçen ay 1 ay babamlarda kaldım,sürekli evde kavga çıkarıp beni evden kovduğu için..günlerce geldi yalvardı barıştım bu süre içinde avukata'da gittik protokol imzaladık,ben eşimden hiç bir şey talep etmedim.Ev almayı düşünüyorduk,aileside maddi olarak biraz destek olacağını söylüyordu. Gerisinide kredi çekip ödeyecektik.Dün eve gittiğimde bir ev bulduğunu ancak babasının para vermek istemediğini,verdiği taktirde evin babasının üstüne olacağını söylüyor.Babam bana para vermek zorunda değil,böyle bir şey istemeside çok normal diyor.Tamam vermesin dedim,bu evin kredisini senelerce bizde ödeyeceğiz.Bu nasıl bir düşünce boşanırsak ben birşey talep edemeyim diye böyle düşünüyorlar ama daha önce böyle birşey yaşadık arabanın yarısını bile istemedim..Kendimi çook kötü hissettim,2 günlük bir ilişkimiz yokki bizim 6 sene beni tanımış olmalılar,ayrıca bende çalışıyorum çok yüksek bir maaşım yok ama maaşımıda senelerdir eşim alır..ve alınacak ev babasının üstüne olacak.Fikirlerinize ihtiyacım var..
yok daha neler yaa babasının üstüne ne alaka yardım etmek istiyorsa etsin istgemiyorsa etmesin sakın onun üstüne felan yaptırmayın ayrıca boşanma söz konusu olursa da hakkını sonuna kadar kullan sende sıkıntısını çekmiyormusun mesela ev alacaksınız kredisini öderken sıkıntıyı sadece eşin mi çekecek6 yıllık evliyim,bir çok sorun yaşadım ailesiyle,eşimin kendisiyle..hep sabrettim düzelecek bazı şeyler diye ama sürekli bir sorun.Geçen ay 1 ay babamlarda kaldım,sürekli evde kavga çıkarıp beni evden kovduğu için..günlerce geldi yalvardı barıştım bu süre içinde avukata'da gittik protokol imzaladık,ben eşimden hiç bir şey talep etmedim.Ev almayı düşünüyorduk,aileside maddi olarak biraz destek olacağını söylüyordu. Gerisinide kredi çekip ödeyecektik.Dün eve gittiğimde bir ev bulduğunu ancak babasının para vermek istemediğini,verdiği taktirde evin babasının üstüne olacağını söylüyor.Babam bana para vermek zorunda değil,böyle bir şey istemeside çok normal diyor.Tamam vermesin dedim,bu evin kredisini senelerce bizde ödeyeceğiz.Bu nasıl bir düşünce boşanırsak ben birşey talep edemeyim diye böyle düşünüyorlar ama daha önce böyle birşey yaşadık arabanın yarısını bile istemedim..Kendimi çook kötü hissettim,2 günlük bir ilişkimiz yokki bizim 6 sene beni tanımış olmalılar,ayrıca bende çalışıyorum çok yüksek bir maaşım yok ama maaşımıda senelerdir eşim alır..ve alınacak ev babasının üstüne olacak.Fikirlerinize ihtiyacım var..
Evet evliliğimiz hiç de sağlam değil, dengesiz bir eşim var küfür eder, evden kovar yarım saat sonra hiç bir şey olmamış gibi davranır.Onu idare etmekten bir sürü hastalık sahibi oldum.Bana soruyor almayayım istersen diye ama lafta ben gidip eve bile bakmadım,bilmiyormu böyle birşeyi kabullenemeyeceğimi şimdi hayır dersem sonradan bana demediğini bırakmayacak alamadık evi falan diye..ne halin varsa gör dedim ama benden bu eve destek bir kuruş bekleme bundan sonra maaşımı kendim alıp birikim yapacağım,şimdiye kadar ayrı olmaz aynı evde paramız diye eline saydım her ay..Sabrımın sonlarındayım, senelerdir araba kredisi ödedik her yıl araba modeli yükseltir.Elimde ne var senelerimi verdiğim koca bir sıfır..Malda,mülkte hiç gözüm yok,böyle birşeyin lafını etmeleri zoruma gidiyor.haa illa diretirlerse oturun kirada başkasının evi için sıkıntıya giremem babasının üstüne yapmaktaki amaçları faRKLI olabilir ben sizin yerinizde olsam hiç g,rmem ev konusuna ne sıkıcam kendimi ayrıca ayrılık lafı evlilikte böyle sık geçiyor sürekli sorunlar yaşanıyorsa evlilik pekte sağlam değildir
ahh canımm yaa sen boşver onu eve kuruş verme ne yapıyorsa yapsın kendi sen kendi birikimini yap nasıl katlanıyorsun bu adama evden kovma küfür ne yaaa o arabaya o kadar sıkıntı çektin ya çeksem yanına bırakmam onun keyfine göre araba modeli yükselicek sırf onun zevkleri için ben kendimi paralıcam ondan sonra başımın gözümün sadakası olsun diyemem hemde bu adamın kahrını çekicem boşver arabayı evi felan sen kendi maaaşını verme daha kendin çocuğun var mı bilmiyorum ama ona yatırım yapabilsin kendine ek birikim hesabı yada bireysel emeklilik hesabı açabilirsinEvet evliliğimiz hiç de sağlam değil, dengesiz bir eşim var küfür eder, evden kovar yarım saat sonra hiç bir şey olmamış gibi davranır.Onu idare etmekten bir sürü hastalık sahibi oldum.Bana soruyor almayayım istersen diye ama lafta ben gidip eve bile bakmadım,bilmiyormu böyle birşeyi kabullenemeyeceğimi şimdi hayır dersem sonradan bana demediğini bırakmayacak alamadık evi falan diye..ne halin varsa gör dedim ama benden bu eve destek bir kuruş bekleme bundan sonra maaşımı kendim alıp birikim yapacağım,şimdiye kadar ayrı olmaz aynı evde paramız diye eline saydım her ay..Sabrımın sonlarındayım, senelerdir araba kredisi ödedik her yıl araba modeli yükseltir.Elimde ne var senelerimi verdiğim koca bir sıfır..Malda,mülkte hiç gözüm yok,böyle birşeyin lafını etmeleri zoruma gidiyor.
Çocuk çok istediğim halde ailesinin tavırları,eşimin bu dengesizlikleri yüzünden yapamadım..Bugün evi alıyor,babasının üzerine özellikle babası talep etmiş böyle olmasını ama eşim daha önce başka birşey alacağındada annemin üzerine yaparım diyordu kendi kafa yapısı da aynı..geçen ay boşanıyordum,senelerdir veremediğim kararımı vermiştim,etrafın baskısından ve gelip ağlamalarına kanıp daha yeni döndüm eve sayılır 15 gün oldu ve hemen problemler başladı..Gözümde hiçbirşey kalmadı artık onlarla ilgili herşeyi rezil ettiler şimdiye kadar..Şimdi ben tepki verince arabayı senin üzerine vereyim diyor aman sizin olsun oda dedim.O kadar arsızlarki para yüzünden rezil ederler insanı istemem birşeylerini sadece bu saatten sonra kendi emeğimi vermemek yapacağım ve yine kaba tavırları,küfürleri,kovma ve şiddet gibi birşey olduğunda şansı yok bitireceğim bu evliliği 6 senedir oldukça çok şans verdim sürmesi için..ahh canımm yaa sen boşver onu eve kuruş verme ne yapıyorsa yapsın kendi sen kendi birikimini yap nasıl katlanıyorsun bu adama evden kovma küfür ne yaaa o arabaya o kadar sıkıntı çektin ya çeksem yanına bırakmam onun keyfine göre araba modeli yükselicek sırf onun zevkleri için ben kendimi paralıcam ondan sonra başımın gözümün sadakası olsun diyemem hemde bu adamın kahrını çekicem boşver arabayı evi felan sen kendi maaaşını verme daha kendin çocuğun var mı bilmiyorum ama ona yatırım yapabilsin kendine ek birikim hesabı yada bireysel emeklilik hesabı açabilirsin
Evet tüm düşünceleri bu , daha geçen ay protokol imzaladık avukatta beni tanımış olmaları gerekiyordu hiçbirşey talep etmedim kendisinden..Kendisi geldi ağladı yoksa şuan boşanmıştım.Bu kadar korkuları vardı , uzak dursaydı keşke bendende ilk defa bu kadar kararlı ve güçlü durabilmiştim..sona erdirmiş olsaydıkKesinlikle kabul etmeyin niyetleri bariz bir şekilde ortada zaten
Boşanma aşamasında hiç bir hak talep etmemeniz için. .
Ayrıca madem çalkantılı bir evliliğiniz var bir süre daha en azndan evliliğiniz oturana kadar ev almayın derim ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?