• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimde Bitmeyen Sorunlarım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Brn90
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ama bir cocugunuz 4 yasinda biri 7 aylik
yani biraz bile bile yapmissiniz
neyse, eskiden "ay keske cocuk yapmadan bosansaydin" fikri mantikli gelirdi ama otuzlarimin ortasinda dusununce aslinda cocukla ayrilmak da guzel. diger türlü yaş gecmeden, tren kacmadan anne olma arzusuyla yanlis biriyle nikah masasina oturmamaniz olasi ya da kirik kalple uygun birini bulamayip cocuksuz kalma ihtimali de kötü
o yuzden boyle anasinin kuzusu adami damizlik olarak kullandim diye düşün. hem memur, sizden nafaka kacirmak icin maasini dusuk de gosteremez .hakkin neyse onu alirsin.
Genler çok önemli yengenç.benim teyzemin kocası da saçma sapan bir tipti.kadın o evde bu herifle büyümesinden diye göndermediği kurs, dernek, yatılı okul kalmadı.âhlâk merhamet öğreteceğim diye bir tarafları çıktı valla.şimdi biri 25 yaşlarında, yasadışı işlere bulaştı, hapiste yatıyor, birinde de şizofren başlangıcı var diyorlar 20 yaşında ilaca başladı.ülkenin durumu da boşansam bile en azından çocuklarım olur diyen zihniyetin ürünü işte.teyzem üzüntüden stresten tansiyon, şeker, behçet ne ararsan oldu.kolay mi genlerin yarısı babadan geliyor.kürtaja karşı olmamamin nedenlerinden biri de bu işte.bugün insanlar yaşama hakkı, melek bunlar melek derler yarın birilerinin canını alır.hepsi bebek olarak kalacak sanki.ondan sonra da niye doğurdun derler.

Genler çok önemli yengenç.benim teyzemin kocası da saçma sapan bir tipti.kadın o evde bu herifle büyümesinden diye göndermediği kurs, dernek, yatılı okul kalmadı.âhlâk merhamet öğreteceğim diye bir tarafları çıktı valla.şimdi biri 25 yaşlarında, yasadışı işlere bulaştı, hapiste yatıyor, birinde de şizofren başlangıcı var diyorlar 20 yaşında ilaca başladı.ülkenin durumu da boşansam bile en azından çocuklarım olur diyen zihniyetin ürünü işte.kolay mi genlerin yarısı babadan geliyor.
e tabii ki ama olan olmus konu sahibi iki çocuğu da dogurmus artik geriye ah vah etmenin faydasi yok
hazir kullandi damizligi yollasin gitsin inine :)

çok haklısınız, bitireceğim bu evliliği zaten ev bakmaya başladım iki gündür. insan emeğine yediremiyor sadece inanmak istemiyor bazı şeylere ama durum bu, zaten ağzıyla itiraf etti benim kıymetlim annem konuşursan karışırsan da dayak yersin diyor adam.
Niye siz ev arıyorsunuz? Kendisi gitsin, darp raporu alıp uzaklaştırma alamadınız mı? Annesinin evi varmış gitsin orada kalsın.

Şiddet hep vardı derken adam evlendikten sonra gösterdi gerçek yüzünü, öncesinde kesinlikle yoktu. Evlendikten sonra 365 derece değişti.
bu 365 derece diyen herkeste var zaten bi sıkıntı hiç şaşmadı bu.
memur da olsa amir de olsa besbelli ki kafa basmıyor (isteyen hakaretten şikayet edebilir) kimse kusura kalmasın...

180 ablacım
o derece 180
kocaydı k.valideydi diye deli çıkana kadar, matematikle biraz barışsanız bu olanların hiçbiri olmayacak da ,işte...

Problem olarak kayınvalideni göstermişsin ama değil, asıl problem eşin olacak erkek bozuntusunda önce bunun farkına var. Kv isterse melek olsun dayak atma potansiyeli varmış herifte demek ki. Ne deccal kayınvalideler var onların oğlu niye dövmüyor karısını? İşin gücün var hala boşansam mı diye düşünüyorsun sanırım rahatını bozasın yok.

Öncelikle merhabalar...Nereden nasıl başlasam bilemiyorum.15 yıl önce eşimle tanıştık, memleketlerimiz de sınır birbirine. İkimiz de bir kamu kurumunda çalışıyoruz. Kısa sürede anlaştık ve tam beş yıl birliktelikten sonra evlenmeye karar verdik. Eşimin ailesi temel problemimiz, oldukça kıskanç bir anne ve ablaya sahip eşim. Tam 6 kardeşler ve hepsi birbirinden dişli maalesef. Evlendik, sorunlarımız hiç bitmedi, her gün annesi arar, 45 yaşındaki adamdan ilgi bekler. Kocası ile 20 yıldır ayrı yaşıyorlar, kocası memeleketinde kendisi İstanbul'da. Bu nedenle çok bağlı çocuklarına özellikle erkek çocuklarına. Kocasından görmediği ilgiyi oğlundan bekliyor anlayacağınız, ayrıca gelinlerini de acayip kıskanır, sürekli bir yarış hali. Aynı şehirde değiliz ama eşimin ailesinden ciddi anlamda rahatsızım, özellikle annesinden. Bizim olduğumuz şehirde de annesinin evi var, her yıl altı ay kadar kalıyor ve bu süre zarfınca eşimden her gün kendisine uğramasını bekliyor. Her neyse, aslında çok yazacağım şeyler var da, boşanmayı düşünüyorum ciddi ciddi, iki oğlumuz var birisi 4 yaşında ikincisi 7 aylık. Çocuklarımız hem bana hem babalarına oldukça düşkünler. İpleri koparan olay kayınvalidem yüzünden dayak yemem oldu. Bir gün onun evinde iken tartıştık, acayip manipülatif birisi. Beni oyuna getirdi, kocam da annesine inandı, bana demediği laf kalmadı ama kocam annesine ağzını açmadı. Anlayacağınız eşim beni sevmiyor veya hiç sevmemiş. Kendisi için bir anlam ifade etmediğimi, çocuklar için bana katlandığını söyledi. Annesi daha değerliymiş. İnanın çok yoruldum, beş yıllık evliliğimde bu meseleler gerekçesiyle çok bunaldım, bazen intiharı bile düşünüyorum. Boşansam dert boşanmasam başka bir dert. Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Oncelikle intihar dusunceniz hic saglikli degil. Bu anlattiginiz durumda da akla gelebilecek bir sey degil. Sadece bu konu icin mutlaka profesyonel bir destek almanizi oneririm.

Esinizle olan iliskinize gelince, kök ailesi icin kendi ailesini bu duruma getiren erkegin ne yazik ki hic ama hic ama hic cozumu yok. Burada devam edip etmeme opsiyonunuz var sadece. Ben bu hususta kitap yazabilirim, duzeltmeye calistica da daha da garip bir hal alacaktir. Varsayalim bosandiniz, bu yapida bir erkek asla pisman olmayacak gidip mutlu mutlu annesiyle yasamaya baslayacaktir.

Siddet konusuna gelince, toplumumuzda bu sorunu yasayan ve kabul eden o kadar cok kadin var ki, akil tutulmasi yasiyorum.. Beni bosanma adini atmama iten son hamlesiydi siddet. Bu kadar onur kirici, bu kadar asagilayici bu kadar tarif edemiyorum rezil bir sey daha yapamazdi bana. Gururum kabul etmedi, hazmedemedim. Sen kimsin, nesin, kim olursan ol, nasil bana el kaldirabilirsin??? Keske beni aldatsaydi ama elini kaldirmasaydi. Cok onursuz bir durum. Dayak yiyip o adama es gozuyle bakmaya devam eden insan insansa ben baska bir turum diyorum kendime.. Aylarca gururuma yediremedim. O andan itibaren uzaklastirma alip ertesi gun noterde aldim solugu.

Diyorum ya anlatmakla bitiremem ama bazi kadinlar bu durumla cok ok. Gozumun onunde bir ornek karsi komsum. Benim abarttigimi dusunuyor hatta.. O yuzden fazla uzatmak istemiyorum..

memur da olsa amir de olsa besbelli ki kafa basmıyor (isteyen hakaretten şikayet edebilir) kimse kusura kalmasın...

180 ablacım
o derece 180
kocaydı k.valideydi diye deli çıkana kadar, matematikle biraz barışsanız bu olanların hiçbiri olmayacak da ,işte...
aynen ya hadi 360 dereceyi anladım da neden 365?
tekrar edelim bir kişi başta tanıttığı karakterin tam tersini yapıyorsa 180 derece döndü denir bu terimde matematikten gelmektedir.

180 ablacım
o derece 180
Hayir bi de hadi hata yapiyorsun bari 360 de, 365’ donmus bi de. E totalde 5’ donmus oluyor demek ki basta da ayniymis adam 😄

İşte öyle kolay değil maalesef. Büyük oğlum beni görmeyince onu görmeyince iki gün ağlıyor. Psikolojisine yansıyor direkt. Çocuk için de bu zulme katlanamıyorum artık.
Bu sekilde aciklamaniz varsa neden konu actiniz? Okuyup ufleyin duzelir mi denmesini bekliyorsunuz? Cocugunuzun hassas psikolojisi siz dayak yerken hic etkilenmiyor zaten :/ Bacim sana afiyet olsun o zaman ne diyelim. Bi de kaynana sikayeti yapiyorsun. Mesleginiz ne? Ogretmenim deyin lutfen.

Öncelikle merhabalar...Nereden nasıl başlasam bilemiyorum.15 yıl önce eşimle tanıştık, memleketlerimiz de sınır birbirine. İkimiz de bir kamu kurumunda çalışıyoruz. Kısa sürede anlaştık ve tam beş yıl birliktelikten sonra evlenmeye karar verdik. Eşimin ailesi temel problemimiz, oldukça kıskanç bir anne ve ablaya sahip eşim. Tam 6 kardeşler ve hepsi birbirinden dişli maalesef. Evlendik, sorunlarımız hiç bitmedi, her gün annesi arar, 45 yaşındaki adamdan ilgi bekler. Kocası ile 20 yıldır ayrı yaşıyorlar, kocası memeleketinde kendisi İstanbul'da. Bu nedenle çok bağlı çocuklarına özellikle erkek çocuklarına. Kocasından görmediği ilgiyi oğlundan bekliyor anlayacağınız, ayrıca gelinlerini de acayip kıskanır, sürekli bir yarış hali. Aynı şehirde değiliz ama eşimin ailesinden ciddi anlamda rahatsızım, özellikle annesinden. Bizim olduğumuz şehirde de annesinin evi var, her yıl altı ay kadar kalıyor ve bu süre zarfınca eşimden her gün kendisine uğramasını bekliyor. Her neyse, aslında çok yazacağım şeyler var da, boşanmayı düşünüyorum ciddi ciddi, iki oğlumuz var birisi 4 yaşında ikincisi 7 aylık. Çocuklarımız hem bana hem babalarına oldukça düşkünler. İpleri koparan olay kayınvalidem yüzünden dayak yemem oldu. Bir gün onun evinde iken tartıştık, acayip manipülatif birisi. Beni oyuna getirdi, kocam da annesine inandı, bana demediği laf kalmadı ama kocam annesine ağzını açmadı. Anlayacağınız eşim beni sevmiyor veya hiç sevmemiş. Kendisi için bir anlam ifade etmediğimi, çocuklar için bana katlandığını söyledi. Annesi daha değerliymiş. İnanın çok yoruldum, beş yıllık evliliğimde bu meseleler gerekçesiyle çok bunaldım, bazen intiharı bile düşünüyorum. Boşansam dert boşanmasam başka bir dert. Düşüncelerinizi merak ediyorum.
Siz dlmd siniz ne intiharı ya? Aklıma gelecek en son şey o olmaz bile. Boşanın neyi bekliyorsunuz?

Eşiniz sizi dovduyse tabiki o an boşanın dakikasına . Düşünecek hiçbirsey yok

Kamu kurumunda çalışıyorum eşimden dayak yiyorum çocuklarım için katlaniyorum. Fıkra bu kadar.
Üzülemiyorum bile böyle kadınların konularına ya 😡

180 ablacım
o derece 180
Yorum yapacağım diye yorum yapmasaydınız keşke. Yorumları okuyorum da kadının düşmanı hep yine kadın gerçekten.

Problem olarak kayınvalideni göstermişsin ama değil, asıl problem eşin olacak erkek bozuntusunda önce bunun farkına var. Kv isterse melek olsun dayak atma potansiyeli varmış herifte demek ki. Ne deccal kayınvalideler var onların oğlu niye dövmüyor karısını? İşin gücün var hala boşansam mı diye düşünüyorsun sanırım rahatını bozasın yok.
çünkü anası ben sizi dayak yiye yiye büyüttüm diyordu hep, oğlu da hıncını alıyor heralde ne bileyim..çok değişik bir psikoloji onunki inanın çözemezsiniz..

Burada boşan diyenler evli mi acaba çok merak ettim doğrusu özellikle çocuklu olan var mı acaba

Burada boşan diyenler evli mi acaba çok merak ettim doğrusu özellikle çocuklu olan var mı acaba
Boşanın ama boşanamazsınız demi çünkü çocuklarınız annelerini döven bu muhteşem babaya deli gibi düşkün.
Ne güzel ileride siz de çocuklarınıza ben babanızdan dayak yiye yiye büyüttüm sizi dersiniz.
Bu arada evliyim çocuğum da var

Başlığa cevap verıyorum sorunlar bitmiyorsa evlilik yürümüyordur evliliği bitirin nokta .

3 çocuğum var değil vurmak elini kaldırmadı kaldırırsamda git benden seven adam kıyamaz o hadde geldiysem içimde bitmişsindir die evliliğin başında kendı demişti bilmem kaç seneler gectı üstünden

Back
X