Evliliğimde mutlu değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kayınvalidenize aldığı ev eşinizin üzerineyse yatırım gibi düşünün. Madem geliri iyi evinizden memnunsanız kirasını ödediği sürece sorun yok. Kv sigorta yapması da iyi bir şey aslında. Aksi halde ilerde emeklilik geliri olmazsa harçlığını eşiniz verecek. Nasıl olsa siz de sigortalıymışsınız. Sizi yapmasaydı o zaman kötü düşünebilirdik.
Bence siz annesine olan sevgisinden değil de size olan sevgisizliğinden memnun değilseniz. Eğer öyleyse ilişkinizi gözden geçirin. Mutsuz bir evliliği sürdürmek zorunda değilsiniz.

Merhaba 1 buçuk yıllık evliyim eşimle severek evlendik. Ancak evlendiğimiden beri sürekli tartışma ve kavga halindeyiz. Eşim eskisi gibi değer vermiyor bana. Ayrıca anneci olduğunu da belirtmek istiyorum. Zaten çoğunlukla bu sebep oluyor tartışmalarımıza. Evlendiğmizden beri tam 5 defa eşimin ailesiyle memlekete tatile gittik. Ben her seferinde başbaşa gitmek istiyorum ama bu duruma mecbur kalıyorum. Mesela Eşim kararlarını Benimle almak yerine annesine danışıyor bu duruma çok içerliyorum. Evlilik hayatına hala adapte olabildiğini düşünmüyorum. Öncelini hep annesi. Kayınvalidemin iki oğlu var tam bir erkek annesi. Çocuklarını kendine bağımlı yetiştirmiş. Kocasından görmediği ilgiyi oğlundan görüyor. Biz evlenip kiraya oturduk daha kendi evimizi almamışız eşim annesine memleketten ev aldı kocasıyla arası bozulursa ortada kalmasın diye. İçini de bi güzel döşedi. Eşim kendi işini yapıyor bu arada geliri iyi yani. Bu da yetmezmiş gibi geçen gün annesini sigortalı yapıp parasını 6 yıl boyunca ödeyeceğini söyledi. Ve yine tartışma.. ben bi şeyler isteyince güçlükle yaptırabiliyorum konu annesi olunca keseyi açıyor. Gerçekten sıkıldım bu durumdan. Çocuk sahibi olmak bile istemiyorum çünkü eşimin önceliğinin biz olabileceğini düşünmüyorum. Boşanmak istiyorum ama cesaret edemiyorum psikolojim alt üst oldu..
sizi tanimadigim icin derdinize derman olmak adina biraz aci konusacagim..

sizle ilgili hayal kirikligina ugramis, umdugunu bulamamis olabilir mi? sizle ilgili nelerden sikayet ediyor?

sizle karar alirken fikirleriniz belki ona mantikli gelmiyor? size danismaktan hoslanmiyor?

belki bilmediginiz bir sey var babasiyla annesi arasinda ve ayrilmayi dusunuyor kadin. evlat olarak sahip cikmaya calisiyor?

annen annen annen diye tartisma cikarip durmayin, hak ararken dilinize dolamayin, kiyaslamayin, yarismayin.. ne de olsa o anne siz el kizisiniz.. bu yaristan galip cikan olmazsiniz..

ana kuzusu bir erkegi idare etmek zor. bir sevdigim vardi..konusunca mangalda kul birakmayan..anlamamistim bu kadar anne kuzusu oldugunu..isler biraz ciddiye binince dunyalari yakacagi kadini degismisti annesine :D cokta saapmamak lazim evet. ben boyle erkeklerin psikolojilerinin iyi olmadigini dusunuyorum, bagimli olmuslar annelerine cunku. halbuki anneler bu sekilde cocuklarinin hayatlariyla oynuyorlar, farkina variyorlar ama...gec oluyor.

Evlenmeden önce sinyalleri vermiş olduğundan evlenmeniz hata olmuş...
1.5 senede 5 kere ve tüm tatilleri onun ailesiyle geçirmeyi kabul etmeyecektiniz bi kere..Siz bu kadar yumusak durursanız daha da azıtır...Balayına da mı beraber gidildi yani??

Bence sınırlarınızı çizmelisiniz tek yol bu...Çok tartısmaya girmeden net ve kararlı hayır demesini bileceksin yeri geldiğinde ve senin sınırını sürekli zorladığında seni kaybedeceğini bilecek...Düzelmeden de cocuk yapma..

Evi terkedip kendikendine döndüğün sürece ona ne yaparsa yapsın gitmeyeceğinin garantisini vermiş olursun..

Ha baktın seni kaybetmek pahasına diretiyor o zaman ailesiyle başbaşa bırak derim onu...

Evlenince semt değiştirdiğimden dolayı işten çıktım evet maddiyat da var ama boşandıktan sonra hayat nasıl olur endişeleniyorum
Adamla sadece 1,5 yıldır evlisiniz, ondan önce de vardınız yani. Hayatın nasıl olduğunu, olacağını biliyorsunuz.
Evlenmeden önce bu anneci yapısını anlayamamış mıydınız ya? Bu işlere şaşıyorum biraz.
Hala mantığınız yerindeyken boşanın. Sizi önceliği yapmayan, fikirlerinizi önemsemeyen adamla hayatı paylaşamazsınız, ancak hayatınızı ona kurban edersiniz. Korkunç bir şey bu. Tekrar bekar olmak korkunç değil ama, neden endişeleniyorsunuz tam olarak?

Cocuk yapma bencede evlılıkler ılk ıkı yıl oturmuyor ama duzelırmı duzwlmezmı bılemem ılk yıl bızde eskısı gıbı degıldık sureklı kavga ederdık ondan sonra hersey oturdu suan hıc kavgamız yok dıyecek kadar az oncesı bosanmaya kadar gıdıp bosanmıyorduk. Ama duzelmez dıyorsan bosan omur curutmeye gerek yok cocugunda yokken. Annesıne sıgorta yaptırabılır bu gayet normal ama onlara danısması sızın ev yokken ev alması evet sacma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X