• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimde yeni bir sayfa açmak istiyorum

Canim benim anlattiklarina bakilirsa senin yapmadigin dirdiri onlar fazlasiyla yapiyor ki esin sana bunlari soyluyor. Erkekler bazi seyleri soylemeden anlayamiyorlar.dir dir yapmak degil ama buraya yazdigin gibi esinle de konus. Ama bunu sakin bir ortamda mesela aksam karsilikli bir kahve icerken yap ve durumu onun da fark etmesini sagla bence asil o zaman birseyler yoluna girecek ve esin de sorunun yalnizca senden kaynaklanmadigini anlayacak.
Biraz uzun oldu farkindayim ama benzer seyleri ben de yasadim. Insanlar anlasmak yada cok samimi olmak zorunda degiller.somucta onlar da esinin ailesi ve yuzyuze bakmak zorundasiniz. Samimi olmasaniz bile ayni ortamlarda saygi cercevesinde kalmayi basarmayi deneyin.
konuştuk dediğin gibi oturduk her şeyi en ince ayrıntısıyla konuştuk en sonunda sen kendin gözlemle her iki tarafı da dedim . Eğer ki gerçekten bir şeyler düzelmiyorsa samimiyet oluşmuyorsa iki tarafı da al karşına samimiyet , sevgi olmayabilir ama herkes birbirine saygılı olacak diyeceksin dedim . Bakalim sadece elimden gelenin en iyisini yapmak istedim . Sen uzak durdun birşey yapmadin dedirtmek istemiyor , zorla güzellik olmayacaginin da farkindayim .

ben de konuşma taraftariyim ama eşim bizi çok karşı karsiya getirme taraftarı degil
Eşiniz durumun farkında ise eğer o zaman zorlamayın... Kendisi gidip görmek isterse gitsin görsün siz de bayramdan bayrama görürsünüz olur biter...

Davet falan düzenleyin, herkesi çağırın, görümceyi falan, bu şekilde adım atsanız nasıl olur? Reddetmezler herhalde.
yok reddetmezler , aslında onlar hemen tatile çıktılar, ben bir iki kere gidelim aramızdaki en azından bu mahcubiyet azalsın dedim . Sonra davetlere başlarız dedim . Kafama takılan gerçekten adim atmak isteyen bu süreçte de bir mesaj atabilirdi . Şimdi onlar gelecek ben tatile gideceğim , gelince akışına bırakacağım .
Geldikten sonra na dil davranamam gerektiğini bilmiyorum . Açıkçası sevgi dilenmek istemiyorum . Gurursuzluk yapip sürekli aramak da istemiyorum eee karşılık beklersem onlardan da adim gelmez bu defa yine eşim üzülecek hani karşılıksız adim atacaktın diyecek . Kafam çok karışık bu durumda.

Bir ercekler var birde olmasini istediklerimiz. Keske herkes birbirini oldugu gibi kabul etse. Ama ozellikle aile buyukleri "biz bu yasimiza gelmisiz. Cocugum yasindaki insana ben mi ayak uyduracgim?" Diye dusunuyor. Dogal olarak sizin attiginiz o adimlarin hicbir anlami yok. Cunku 1 sene gibi cok uzun bir zaman dilimi var. Kimse cocuklarini, evlenince kussunler gorusmesinler diye evlendirmiyor. Siz onlara gore araya giren bir faktor oldunuz bence.

Gercekten cok istiyorsaniz aranizin duzelmesini, daha atacaginiz cok adimlariniz olacak. Hemde hic karsilik gormeden. Ama boyle kalsin derseniz de mutlaka evliliginizde bir patlaj yasayacaksiniz. Karar sizin.

Arada samimiyet yok diye ilişkileri tamamen koparmak çok yanlış olmuş. Eşiniz başta büyük hata yapmış, olan krizi çözememiş.
Oysa görüşmek , belli sınırlar dahilinde iletişim kurmak aileler arasında daha sağlıklı bir bağdır.

" Gelmeyin " demek , hanım sizi istemiyor demekle eşdeğerdir.

Madem ilişkileri daha çok iyileştirmek için fikir istiyorsunuz , öyleyse yemeğe çağırın onları.
Daha sonra yemek esnasında , arada bir kopukluk olduğunu , ilişkileri düzenlemek istediğinizi kısa ve net olarak söyleyin ve bundan sonraki topu onlara atın.

" Eşim çabamı görsün " diyorsunuz ya , nasıl bir yapıya sahip eşiniz bilmiyorum ama bu attığınız iki adımı çoktan görmüş olması gerekirdi zaten diye düşünüyorum.

Unutmayın sınırınızdan fazla adım atarsanız , eşiniz bunu sizin vazifeniz olarak görür ve onlardaki hatayı görmez.
fena halde haklisiniz , yaptiklarimi görüyordur muhtemelen ve bana söylemiyordur benim geri adim atmamam icin ,onlari sana karşı daha fazla sogutmamak icin bazen hakli da olsan sana demiyorum diye ağzından kaçırdı .
Bas edemedi sorunla gelmeyi gitmeyi kesti ve bana ne dedi biliyor musunuz ikinize de ceza vermek istedim dedi .
Ne kadar yemeklere çağırdım bir bilseniz, ne etkinlikler yaptim , kv nin bana dediği şu boyle sofralar hazırlama bize , bize guleryuz göster ki onlara gittiğimde ayni şeyi istiyorlar bana geldiklerinde yine ayni şey istiyorlar . Halbuki buz gibi davranıp mutfağa bile bana yardıma gelmeyen insanlardı . Abilerinin hatrına gelip, gidene kadar saate bakan insanlardı . Diken üstünde gibi duruyorlardı .
Yemek öncesi balkonu açıp çaylar , kahveler yapip sohbet açma derdindeyken onlar bir önce bu işkence bitsin eve gidelim derdindelerdi.

Bir ercekler var birde olmasini istediklerimiz. Keske herkes birbirini oldugu gibi kabul etse. Ama ozellikle aile buyukleri "biz bu yasimiza gelmisiz. Cocugum yasindaki insana ben mi ayak uyduracgim?" Diye dusunuyor. Dogal olarak sizin attiginiz o adimlarin hicbir anlami yok. Cunku 1 sene gibi cok uzun bir zaman dilimi var. Kimse cocuklarini, evlenince kussunler gorusmesinler diye evlendirmiyor. Siz onlara gore araya giren bir faktor oldunuz bence.

Gercekten cok istiyorsaniz aranizin duzelmesini, daha atacaginiz cok adimlariniz olacak. Hemde hic karsilik gormeden. Ama boyle kalsin derseniz de mutlaka evliliginizde bir patlaj yasayacaksiniz. Karar sizin.
haklisiniz büyük adımlar atmam gerekiyor ve onlar da atmayacaklar bunu bile bile adim atarsam zannediyorum ki daha az kirilacagim,

İstekli olan adım atar demekki eşine laf olsun torba dolsun diye konuşup aslında görüşmek istemiyorlar. Ne yapacaksın gidip konuştun diyelim. Hiç sanmıyorum arayıp soracaklarını, canciğer olacağınızı. Yıldızlar tutmayınca tutmuyor. En fazla görmezden gelip sen sürekli gidersin, ararsın.

Eşiniz durumun farkında ise eğer o zaman zorlamayın... Kendisi gidip görmek isterse gitsin görsün siz de bayramdan bayrama görürsünüz olur biter...
iste o bayramdan bayrama eşime yetmiyor :)) belki onlar bu durumdan memmun eşime de direniyorlar istemiyoruz diye , ona dedikleri şey biz de istiyoruz samimi olmak ama olmuyor iste. Samimiyet isteyen adim atar , onlar atmiyor esim bunun farkında mi degil mi onu da bilmiyorum . Bak kimseden ses cikmiyor , kimse şikayet edip gel düzeltelim de demiyor diyorum . Hayır onlar da istiyor diyor bana .
Bana laf degil icraat lazım

haklisiniz büyük adımlar atmam gerekiyor ve onlar da atmayacaklar bunu bile bile adim atarsam zannediyorum ki daha az kirilacagim,
En azindan esinizin gozunde siz aklanirsiniz adim atarsaniz. Ailesine gelmeyin demek cok agir bir durum bence. Kolay kolay affedilecek bir sey degil. Halk arasinda soylenen "hanim koylu" tabirine uymus gibi gozukuyor esiniz disaridan.

Iste fazla sogukluk nasil ara aciyorsa fazla samimiyet istemekte arayi bozabiliyor. Duzelse bile araniz mic mic olmayi goze almaniz gerekicek.

Bence güzel düşünüyor elinden geleni yapıyorsun. Hayatimizdan bazi kişileri kestirip atamiyorruz. Sizin kalbiniz guzel bence ve bunun karşılığını esinizden yana alacaginizdan eminim.
Sizin nasil cabaladinizi ve bak yaptim aradim onlar yapmiyor aramıyor dememeniz esinizin gözünde sizi degerli kilar ailesini degil

İstekli olan adım atar demekki eşine laf olsun torba dolsun diye konuşup aslında görüşmek istemiyorlar. Ne yapacaksın gidip konuştun diyelim. Hiç sanmıyorum arayıp soracaklarını, canciğer olacağınızı. Yıldızlar tutmayınca tutmuyor. En fazla görmezden gelip sen sürekli gidersin, ararsın.
aynen durumum bu kisa ve net , teşekkürler , sadece abilerinin yaninda düzelmesini istediklerini belirten laflar. Ama hic bir şekilde adim atma yok .
Üstüme düşen galiba eşimin hatrına görmezden gelmek .
Ama biz de düzelsin istiyoruz gibi arkadan söylemleri yok mu beni çıldırtıyor ve benim saf esim de bak onlar istiyor diyor her defasında . Onlar bitirme derdinde degil ki diyor . Açılsa biraz o gözleri ya ne kadar kendimi harap ettiğimin farkına varsa ya

En azindan esinizin gozunde siz aklanirsiniz adim atarsaniz. Ailesine gelmeyin demek cok agir bir durum bence. Kolay kolay affedilecek bir sey degil. Halk arasinda soylenen "hanim koylu" tabirine uymus gibi gozukuyor esiniz disaridan.

Iste fazla sogukluk nasil ara aciyorsa fazla samimiyet istemekte arayi bozabiliyor. Duzelse bile araniz mic mic olmayi goze almaniz gerekicek.
büyük ihtimalle onların yaninda hanim köylü diye geçiyordur .eşimin bana ne kadar değer verdiğinin farkındalar ve zannedersem ki bu onlara fazlasıyla dokunuyor . Canim o mic mic olayı asla olmayacak bunu biliyorum .
Eşim bunu kabullenemiyor neden ailenle arkadaşlarınla bu kadar samimîsin de benimkilerle değilsin diyor .
Bunun benden degil onlardan kaynaklandığını kabul etmiyor , öyle olmasaydı cevrem de beni samimi bulmazdı ki , ekstra bir çaba sarfetmiyorum bunun farkında .

aynen durumum bu kisa ve net , teşekkürler , sadece abilerinin yaninda düzelmesini istediklerini belirten laflar. Ama hic bir şekilde adim atma yok .
Üstüme düşen galiba eşimin hatrına görmezden gelmek .
Ama biz de düzelsin istiyoruz gibi arkadan söylemleri yok mu beni çıldırtıyor ve benim saf esim de bak onlar istiyor diyor her defasında . Onlar bitirme derdinde degil ki diyor . Açılsa biraz o gözleri ya ne kadar kendimi harap ettiğimin farkına varsa ya
Çok güzel oynuyorlar yani. O zaman eşine uzun konuşmalar yapmayacaksın. Dırdır eder gibi değil de laf açıldığında, ben elimden geleni yapıyorum keşke onlar da görüşmek istediklerini belli etseler gibi cümleler kuracaksın. Bu konuya odaklanıp kendini harap etme. Aklına geldiğinde ara mesela. Arada bir gidin eşinle, normal aile ziyareti yapar gibi. Gideceğiz onlar ne yapacak, samimi değiller uzaklar gibi düşüncelerin ve konuşmaların olmasın eşine. Hiç konu hakkında konuşma gidip gelmelerde eşinle. Onlar put gibi durdukça zaten gerçek ortaya çıkacak, karım uğraşıyor bunların derdi ne siye düşünecek ama zaman gerek görmesi için. Sen içinde biriktirip, büyüttükçe büyük bir sorun varmış gibi geliyor muhtemelen sana. Rahatla biraz. Eşin neden ailemle samimi değilsin dediğinde, neden acaba arayıp sormayan gitmeyen ben miyim de kestirip at konuyu. Düşünsün biraz aklnı kullansın eşin.

Bence güzel düşünüyor elinden geleni yapıyorsun. Hayatimizdan bazi kişileri kestirip atamiyorruz. Sizin kalbiniz guzel bence ve bunun karşılığını esinizden yana alacaginizdan eminim.
Sizin nasil cabaladinizi ve bak yaptim aradim onlar yapmiyor aramıyor dememeniz esinizin gözünde sizi degerli kilar ailesini degil
tesekkur ederim guzel sözleriniz icin , ben elimden geleni yaparım , insancıl yanım agir basar, asla kin tutmam , eşimin ailesidir ayaklarını asla kesmem evimden , oğullarına hasret bırakmam ,
3 günlük dünya mutlu mesut yasamak varken bu kin nefret niye , bir gün bile 3.5 senelik Evliliğimde onları ne kırdım ne de kırıldığımı onlara söyledim , eve gelip sakinleşip tekrar bisey olmamış gibi gittim . Suçu kendimde hep bulup adim attim , sanırım kendimi bu kadar suçlu bulmam bana agir geliyor artik hele ki hic suçumun olmadığını bile bile :((

iste o bayramdan bayrama eşime yetmiyor :)) belki onlar bu durumdan memmun eşime de direniyorlar istemiyoruz diye , ona dedikleri şey biz de istiyoruz samimi olmak ama olmuyor iste. Samimiyet isteyen adim atar , onlar atmiyor esim bunun farkında mi degil mi onu da bilmiyorum . Bak kimseden ses cikmiyor , kimse şikayet edip gel düzeltelim de demiyor diyorum . Hayır onlar da istiyor diyor bana .
Bana laf degil icraat lazım
O zaman eşiniz sizin adınıza adım atsın, ortada istenmeyen bir durum varken eşinizin ısrarı çok yorucu ve itici... Eşinizle konuşun, madem ailesi gerçekten arayı ısıtmak istiyormuş o zaman kendisi ön ayak olsun...bende bu ısrarcı tavırları anlamıyorum...

Çok güzel oynuyorlar yani. O zaman eşine uzun konuşmalar yapmayacaksın. Dırdır eder gibi değil de laf açıldığında, ben elimden geleni yapıyorum keşke onlar da görüşmek istediklerini belli etseler gibi cümleler kuracaksın. Bu konuya odaklanıp kendini harap etme. Aklına geldiğinde ara mesela. Arada bir gidin eşinle, normal aile ziyareti yapar gibi. Gideceğiz onlar ne yapacak, samimi değiller uzaklar gibi düşüncelerin ve konuşmaların olmasın eşine. Hiç konu hakkında konuşma gidip gelmelerde eşinle. Onlar put gibi durdukça zaten gerçek ortaya çıkacak, karım uğraşıyor bunların derdi ne siye düşünecek ama zaman gerek görmesi için. Sen içinde biriktirip, büyüttükçe büyük bir sorun varmış gibi geliyor muhtemelen sana. Rahatla biraz. Eşin neden ailemle samimi değilsin dediğinde, neden acaba arayıp sırmayan gitmeyen ben miyim de kestirio at konuyu. Düşünsün biraz aklnı kullansın eşin.
düzelsin diye çabalıyorum ya ister istemez içimde büyüyor ne yapmam gerekiyor , yaptığım doğru mu , daha ne yapılması gerek diye binlerce soru geçiyor aklımdan .
Bazı arkadaşlar diyo ya peşine düşme bazen acaba onların dediği gibi mi yapmalıydım vs. Bu da benim içimde buyutmeme sonra da eşime patlamama sebep oluyor . Haliyle esim bana bak biz zaten anlaşamıyoruz sorun ailem degil ki diyor . Bir anda bakıyorum onlar yüzünden taktığım ve sorun haline getirdigim olay benim evliliğimi zedelemeye başlıyor.
Ailesi ne diyor sonra biliyor musun , siz aranızdaki sıkıntıları halledin biz elbet barışacaz hep böyle kalacak degil ya diyorlar , baksana Evliliğimdeki ben büyük sorun benmisim.

O zaman eşiniz sizin adınıza adım atsın, ortada istenmeyen bir durum varken eşinizin ısrarı çok yorucu ve itici... Eşinizle konuşun, madem ailesi gerçekten arayı ısıtmak istiyormuş o zaman kendisi ön ayak olsun...bende bu ısrarcı tavırları anlamıyorum...
dun aksam konuştum ben bugun ailemin yanina gidecem edim çalışıyor , burdayken en azından onlarla konus sen de oln lar da elinden geleni yapsın , ha istemiyorlarsa da açık açık desinler ne seni ne beni yormasınlar dedim . Tamam dedi de .
Onlar istemiyor ve bunu da asla istemiyoruz deyip de kendilerini suçlu konumuna getirmezler . Benim istediğim eşimin bunun farkına varması illa herkes can ciğer olacak diye bisey de yok yani .

büyük ihtimalle onların yaninda hanim köylü diye geçiyordur .eşimin bana ne kadar değer verdiğinin farkındalar ve zannedersem ki bu onlara fazlasıyla dokunuyor . Canim o mic mic olayı asla olmayacak bunu biliyorum .
Eşim bunu kabullenemiyor neden ailenle arkadaşlarınla bu kadar samimîsin de benimkilerle değilsin diyor .
Bunun benden degil onlardan kaynaklandığını kabul etmiyor , öyle olmasaydı cevrem de beni samimi bulmazdı ki , ekstra bir çaba sarfetmiyorum bunun farkında .
Cevrenize karsi tedbirli olmak zorunda degilsiniz. Kendiniz olabiliyirsunuz. E sonucta o esinizin ailesi yani. Surekli bi dikkat etnek zorundasiniz..haliyle gardsiz olunmayabikiyor.

Cevrenize karsi tedbirli olmak zorunda degilsiniz. Kendiniz olabiliyirsunuz. E sonucta o esinizin ailesi yani. Surekli bi dikkat etnek zorundasiniz..haliyle gardsiz olunmayabikiyor.
evet arkadaşlarım beni olduğu gibi kabulleniyorlar asla kendimi kasmıyorum . Ama bunlar br. Cay içerken , hatta çayımı karışırken bile altan alta beni göz hapsine alıyorlar . Otururken süzerler kalkarken . Eşime bunları desem ohooo yine abartin diyecek . Eee bunlar da ister istemez insani geriyor ki

dun aksam konuştum ben bugun ailemin yanina gidecem edim çalışıyor , burdayken en azından onlarla konus sen de oln lar da elinden geleni yapsın , ha istemiyorlarsa da açık açık desinler ne seni ne beni yormasınlar dedim . Tamam dedi de .
Onlar istemiyor ve bunu da asla istemiyoruz deyip de kendilerini suçlu konumuna getirmezler . Benim istediğim eşimin bunun farkına varması illa herkes can ciğer olacak diye bisey de yok yani .
Eğer konuşursa ve bundan sonraki süreçte sizin çabanızı görürse anlar diye düşünüyorum... Bir insan bu kadar kör olamaz herhalde dimi ? Demekki eşinizin ailesi çok iyi oynuyor ki eşiniz uyanmıyor... Onu uyandıracak süreç'e eşiniz ailesi ile konuştuktan sonra gireceğinizi düşünüyorum.

Back
X