• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğimde yeni bir sayfa açmak istiyorum

Yahu cok buyuk adimlar attim, kendimi harap ettim dedigin 1- kayinvalideye gitmek, 2- gorumceye gecmis olsun telefonu. Kayinvalideye tabi ki sen gideceksin, sen kucuksun ona karsi adimlarin karsiliksiz olmali ( bir terbiyesizlik olmadigi surece). Gorumce sen hasta misin ki durduk yerde seni arasin? Bana burnunu kaldirmissin, simdi burnunu biraz egmek zor gelmis gibi geldi. Kayinvalideye duzenli olarak gitmek ekstra caba degil ( o sana bekledigin yakinligi gostermese dahi), gorumceyi de ekstrem durumlarda ararsin o senin ekstrem durumunda aramazsa da bir daha aramazsin.

evet arkadaşlarım beni olduğu gibi kabulleniyorlar asla kendimi kasmıyorum . Ama bunlar br. Cay içerken , hatta çayımı karışırken bile altan alta beni göz hapsine alıyorlar . Otururken süzerler kalkarken . Eşime bunları desem ohooo yine abartin diyecek . Eee bunlar da ister istemez insani geriyor ki
Coook yillara ihtiyaciniz var aradaki o yabanciligi atmak icin. Her ailede boyledir asagi yukari. Onlarsiz olmuyor bu bir gercek. Icten bir sarilma, icten bir gulumsemeyle halledebilirsiniz yavas yavas insallah. Siz ustunuze duseni yapmissiniz. Icinize sinmemis ayri olmak. Adim atmissiniz. Devam da etmeye niyetiniz var gibi. Ben cok taktr ettim suan cabanizi.

Yahu cok buyuk adimlar attim, kendimi harap ettim dedigin 1- kayinvalideye gitmek, 2- gorumceye gecmis olsun telefonu. Kayinvalideye tabi ki sen gideceksin, sen kucuksun ona karsi adimlarin karsiliksiz olmali ( bir terbiyesizlik olmadigi surece). Gorumce sen hasta misin ki durduk yerde seni arasin? Bana burnunu kaldirmissin, simdi burnunu biraz egmek zor gelmis gibi geldi. Kayinvalideye duzenli olarak gitmek ekstra caba degil ( o sana bekledigin yakinligi gostermese dahi), gorumceyi de ekstrem durumlarda ararsin o senin ekstrem durumunda aramazsa da bir daha aramazsin.
önceki yaşadıklarım icin söyledim caba sarfettiğimi hepsini burda tek tek anlatamam da , ama cektigimi bir ben bilirim , esim icin neler yaptığımı bir ben bilirim . Burnum asla kalkmadı simdi de tükürdüğümü yaladigimi , hatanın bende olduğunu fark ettiğimi , ima ediyorsunuz ki kesinlikle öyle bir şey yok .
Aile nedir , ne kadar gitmeli pekala da bilirim . Zaten ekstrem bir durum peşinde değilim . İsteyen çabalar , babası , eşi , abisi , annesi icin diyorum . Gerçek sevgi budur iste ,lafa degil icraata bakarım ben

Coook yillara ihtiyaciniz var aradaki o yabanciligi atmak icin. Her ailede boyledir asagi yukari. Onlarsiz olmuyor bu bir gercek. Icten bir sarilma, icten bir gulumsemeyle halledebilirsiniz yavas yavas insallah. Siz ustunuze duseni yapmissiniz. Icinize sinmemis ayri olmak. Adim atmissiniz. Devam da etmeye niyetiniz var gibi. Ben cok taktr ettim suan cabanizi.
teşekkürler allah razı olsun siz ve sizin gibilerden . Açıkçası bayramda ara vermiştim ilişkimize biraz düzeltelim durumu diye ve o ara düşündüm en sonunda burda konu açtım . Ben zaten aileyle barışmadan eşimin eski huzurunun gelmeyeceğinin farkındaydım . Burdaki arkadaşlar sayesinde , guzel fikirleri sayesinde adim attim şimdi çok mutluyuz ikimizde , iyi ki diyor adim attın. Çabaladın biz erkekler bayanlardan bekliyoruz dedi . Burda bir kaç arkadaş gururunu ayaklar altına alıp sakin arama bir daha dedi . Eşim Bu yaptığın gurursuzluk degil sevgi dedi bana . Ve taktir etti beni , bir kez daha bana hayran oldu .
Beni yargılamadan fikir belirttiğiniz ve yardımcı olduğunuz icin teşekkürler tekrar .

düzelsin diye çabalıyorum ya ister istemez içimde büyüyor ne yapmam gerekiyor , yaptığım doğru mu , daha ne yapılması gerek diye binlerce soru geçiyor aklımdan .
Bazı arkadaşlar diyo ya peşine düşme bazen acaba onların dediği gibi mi yapmalıydım vs. Bu da benim içimde buyutmeme sonra da eşime patlamama sebep oluyor . Haliyle esim bana bak biz zaten anlaşamıyoruz sorun ailem degil ki diyor . Bir anda bakıyorum onlar yüzünden taktığım ve sorun haline getirdigim olay benim evliliğimi zedelemeye başlıyor.
Ailesi ne diyor sonra biliyor musun , siz aranızdaki sıkıntıları halledin biz elbet barışacaz hep böyle kalacak degil ya diyorlar , baksana Evliliğimdeki ben büyük sorun benmisim.
İşte hata ediyorsun. Bunları yapma, eşine konuyu açma. O sana açtığında ben arıyorum, gidelim diyen benim sana de. Bunun için de arada bir git ailesine sen söyle eşine bu haftasonu anneni ziyarete gidelim mi hayatım diyiver. Kafanda büyütme olayları. Bak canım, onlar sussun, yüzüne bakmasın eşine bir şey söyleme. Sen üzerinden at gerisini eşin ve ailesi düşünsün. Ayrıca eşin kavgalarınızı, sorunlarınızo ailenize anlatmasın. Nerden biliyorlarmış aranızın bozuk olduğunu. Güzelce söyle aile içindeki sorunları kimseye söylememesini. Tatlı dilli ol uyarır gibi yapma. Sen eşinin ailesini kafanda çok büyütmüşsün gerçek dünyaya dön, senin dünyan onlar değil en fazla ufacık köşede duran bir parçası olabilirler şu durumda.

evet arkadaşlarım beni olduğu gibi kabulleniyorlar asla kendimi kasmıyorum . Ama bunlar br. Cay içerken , hatta çayımı karışırken bile altan alta beni göz hapsine alıyorlar . Otururken süzerler kalkarken . Eşime bunları desem ohooo yine abartin diyecek . Eee bunlar da ister istemez insani geriyor ki
Seni süzdüklerinde bak ve gülümse sonra yaptığın şeye devam et. Gergin hissetmeni azaltır bu.

önceki yaşadıklarım icin söyledim caba sarfettiğimi hepsini burda tek tek anlatamam da , ama cektigimi bir ben bilirim , esim icin neler yaptığımı bir ben bilirim . Burnum asla kalkmadı simdi de tükürdüğümü yaladigimi , hatanın bende olduğunu fark ettiğimi , ima ediyorsunuz ki kesinlikle öyle bir şey yok .
Aile nedir , ne kadar gitmeli pekala da bilirim . Zaten ekstrem bir durum peşinde değilim . İsteyen çabalar , babası , eşi , abisi , annesi icin diyorum . Gerçek sevgi budur iste ,lafa degil icraata bakarım ben

Kocan senin ailene gidiyor diye, baban canim damadim vs diye mesaj mi atiyor. Kayinvalideni ve gorumcelerini egitemezsin, gorumceleri bilemiyorum ama kayinvaliden aciktan terbiyesizlik yapmadigi muddetce yok bana surat asti yok bana istedigim samimiyeti gostermedi diye gitmemezlik yaparsan kocan da senin ailenle gorusmemekte hakli.

Onlara adım atıyorsun görüşüyorsun. Ama görüşünce geriliyorsun. Ve bunu eşinle paylaşmadan duramıyorsun.
Böyle bir kısır döngü bence...
Nasıl başladiysa öyle gidecektir.

Kocan senin ailene gidiyor diye, baban canim damadim vs diye mesaj mi atiyor. Kayinvalideni ve gorumcelerini egitemezsin, gorumceleri bilemiyorum ama kayinvaliden aciktan terbiyesizlik yapmadigi muddetce yok bana surat asti yok bana istedigim samimiyeti gostermedi diye gitmemezlik yaparsan kocan da senin ailenle gorusmemekte hakli.
siz beni anlamıyorsunuz derdim kimseyi eğitmek degil :)) bana gelmiyorlar diye de ben ayağımı keseyim derdinde de değilim . Karşıdaki insani ya seversin ya sevmezsin bu nettir , iki yüzlülük yapmaya gerek yok diyorum . Onlar da sevmiyorlarsa sevmiyoruz derler ve çekilirler aradan ne ben ne de eşim bu kadar hırpalanmaz .
Esim hala onların samimiyetin peşinde olduğunu söylüyor ki davranışları bunun aksini gösteriyor . İki arada bir derede kalan eşim, onu gerçekten sevselerdi bu kadar üzülmesine göz yummazlardı diye düşünüyorum .

Iyi de en büyük hata esiNizde ne demek artık gidilip gelinmesin çok büyük hata etmiş bu noktada.
Soğuk biri olabilirsiniz yapiniz böyle olabilir ama karşı tarafın bunu kabul etmesi gerekir sonuçta mizaciniz bu.
Ayrıca çok samimiyet isteyen kv bayramda gelen gelinini bi öper hoşgeldin der kendisi sizden daha soğuk biri.
Bence bundan sonra ki adimi onlardan bekleyin siz adım atmayın.
Insan ılıskileri bunu gerektirir zaten öbür türlü sizi aşağı bi konuma sokabilirler popomuzdan ayrılmıyor gibi mesela.
Tek yapacağınız sessizce beklemek eşinize şikayet etmeden söylemeden.

Iyi de en büyük hata esiNizde ne demek artık gidilip gelinmesin çok büyük hata etmiş bu noktada.
Soğuk biri olabilirsiniz yapiniz böyle olabilir ama karşı tarafın bunu kabul etmesi gerekir sonuçta mizaciniz bu.
Ayrıca çok samimiyet isteyen kv bayramda gelen gelinini bi öper hoşgeldin der kendisi sizden daha soğuk biri.
Bence bundan sonra ki adimi onlardan bekleyin siz adım atmayın.
Insan ılıskileri bunu gerektirir zaten öbür türlü sizi aşağı bi konuma sokabilirler popomuzdan ayrılmıyor gibi mesela.
Tek yapacağınız sessizce beklemek eşinize şikayet etmeden söylemeden.
bence de galiba en doğrusu bu, en acından eşim de onlarla olacak bu zaman zarfında zaten konuşmak , bir şeyler düzeltmek istiyorlarsa bas basa verip konuşacaklar . Ben gerekeni yaptim , annemlere gececem biraz vakit geçirmek için , Bakalim ne gelişecek bu zaman içinde .

biz bayramda bir adim attık , bundan sonra kendime ve eşime son bir şans verdim keşke dememek icin . Bundan sonraki süreçte ne yapabilirim
Ayni durumu brnde yasadim ve hala da yasiyorum... artik sadece bayramdan bayrama gidip geliyorum.... olmuyosa olmuyo deyip kenara çekilip onlarin adim atmasini bekliyorum .. inan 4 yildir bekliyorum...kimse adim atmadi tabi.. ven yaptiklarimla kaldim...
soylemek istedigim artik boşver.. elinden geleni yapmışsın... daha fazlasina gerrk yok ki zaten daha fazlasinida yapsan olmick.. gelmicekler.. eşin ise. Soylenmeye devam edicek.. git dicek.. ara dicek... sen elimden geleni yaptim benden bu kadar dersin.. zamanla alisir.. en azindan gercek yüzlerini görür.....

Ayni durumu brnde yasadim ve hala da yasiyorum... artik sadece bayramdan bayrama gidip geliyorum.... olmuyosa olmuyo deyip kenara çekilip onlarin adim atmasini bekliyorum .. inan 4 yildir bekliyorum...kimse adim atmadi tabi.. ven yaptiklarimla kaldim...
soylemek istedigim artik boşver.. elinden geleni yapmışsın... daha fazlasina gerrk yok ki zaten daha fazlasinida yapsan olmick.. gelmicekler.. eşin ise. Soylenmeye devam edicek.. git dicek.. ara dicek... sen elimden geleni yaptim benden bu kadar dersin.. zamanla alisir.. en azindan gercek yüzlerini görür.....
inşallah , o da pes etse anlarım da evde yaşayan ölü gibi geziyor ailesiyle samimi olamadık diye :)) hayatin sonu degil bunu anlamıyor iste

Yine fikirlerinize ihtiyacım var kızlar .
Konuya geçiyorum direkt , eşimin ailesiyle bazı sıkıntılarımız var malum herkeste farklı bir şekilde yaşanıyor,bendeki durum şu :
Eşimin ailesiyle samimi bir ilişki geliştiremedik en başından beri , ben elimden geleni yaptığıma inanıyorum onlara sorsanız onlar da ayni şeyi söyler büyük ihtimalle .
Gerçek İlişkiler tek taraflı degil iki tarafında çabasıyla gelişir diye düşünüyorum , ben her adımda tıkanıyorum çünkü karşılık alamadığıma inanıyorum ,eş dost tarafından genelde seviliyorum , peki herkes bu kadar severken bu ailede neden bu kadar tıkanıyorum .
Bizimkinin kültür farkından, yaşam şeklimizin farklı oluşundan kaynaklandığını düşünüyorum .Neden herkes karşıdakini değiştirme pesinde onu da anlamıyorum ,
Olduğu gibi kabullenmeliydik birbirimizi ve buna göre adim atsaydık bu aşamada olmazdık sanırım . Ama galiba en iyisi rol yapmaktı tabi yapamıyorum rol her zaman gerçek maskem var.

Şimdi biz 1 yila yakın konuşmadık eşimin ailesiyle , eşim samimi değilseniz gidip gelmeyin dedi , çünkü bu durumdan hem ben hem onlar şikayet ediyor ama bir değişiklik de olmuyordu, 1 yila yakin gidip gelmeler kesildi ve bu süreçte hic bir adim atılmadı , eşim gelmeyin diyince neden bile demeden tamam demişler sanki zaten bunu bekliyor gibilerdi çünkü davranışları bunu gösteriyordu . Ama eşim onlar seninle içli dışlı olmak istiyorlar hep diyip durdu , ama onlara gelmeyin demesi onların ilişkiyi kesmelerine yetti .
Ben çok çabaladım , bu çözüm degil , bizi karşı karsiya getir sorunu konuşarak halledelim dedim olmaz dedi ,Neysee ben bayramda bir adim attim bu küslük devam edemez dedim , çünkü evimizdeki huzursuzluklar artmaya başladı ,
Eşim dile getirmedi ama bu durum onu rahatsız etmeye başlamıştı . Gidelim barışalım dedim ve ben bayramda gittim elini öptüm kvnin ama o ne bir hoşgeldin dedi ne Nasilsin dedi . Bir görümce de sus pus oturdu diğeriyle biraz konuştuk yarim saat oturup kalktık .

Asıl mesele su esim diyor ki onlar da barışmak içli Dışlı olmak istiyor ama hic bir şekilde bir adim atmaları olmadı, ben attım onların da tepkileri bu kadar oldu , 3 gün sonra tatile gittiler aradan 10 gün geçti ben bir görümceyi aradım geçmiş olsun dileklerimi ilettim eşi hastaydı . Baska bir adim atılmadı . Bir bahaneyle insan aramak istese aramaz miydi yani , ben bu durumu düzeltmek istiyorum, sorun bende farz ederek adımlar atıyorum ama onların da tepkileri genelde boyle oluyor . Sizce nasıl davranmalıyım bundan sonra, ilişkileri düzeltmek istediğimi gözönünde bulundurarak fikirler verin lütfen.

Eşime de dır dır etmek istemiyorum iste bak aramadılar ben adim attim onlar Atmadi gibi karşılıksız ve evliliğimi huzurlu bir şekilde sürdürmek için. Sadece fazla üzülmeden eşimin de atımlar attığımın farkında olmasını istiyorum ve bir daha samimi olamıyoruz gibi konular açıldığında onun gözünde gerçekten çabalamış bir insan olmak istiyorum , sizce bundan sonraki hamlelerde ne yapabilirim .
İstemiyorlar işte
Bu zorlamanız niçin?

biz bayramda bir adim attık , bundan sonra kendime ve eşime son bir şans verdim keşke dememek icin . Bundan sonraki süreçte ne yapabilirim
kv ve görümce ile aynen bu şekilde açık açık konuş bence. eşin de şahit olsun. en azından ailesi gerçek sebep neymiş söyler belki.
çünkü sen zaten gerekeni yapıyorsun. bir de onlara sor bakalım ne istiyorlar? samimiyet mi resmiyet mi?
eşini aracı olmaktan çıkar ki arada kalmasın. bizzat sen konuş.

kv ve görümce ile aynen bu şekilde açık açık konuş bence. eşin de şahit olsun. en azından ailesi gerçek sebep neymiş söyler belki.
çünkü sen zaten gerekeni yapıyorsun. bir de onlara sor bakalım ne istiyorlar? samimiyet mi resmiyet mi?
eşini aracı olmaktan çıkar ki arada kalmasın. bizzat sen konuş.
haklisin canim da kalkıp baba seni istemiyoruz asla demezler , istedikleri bu olsa da , yani oturup konuşsak sadece ben konuşurum ya da bana biz de samimi olmak istiyoruz ama olmuyor derler .

haklisin canim da kalkıp baba seni istemiyoruz asla demezler , istedikleri bu olsa da , yani oturup konuşsak sadece ben konuşurum ya da bana biz de samimi olmak istiyoruz ama olmuyor derler .
maksat eşini arada kalmaktan kurtarmak.
beklentileri karşılıklı konuşun. uyanı yaparsın uymayanı es geçersin.

Back
X