kızlar merhaba; benim sorunum eşimle ev tartışmaları yani şöyle ben çalışan bir kişiyim tabiiki yemek temizlik hepsini yapıyorum ama işten eve gelmem saat 8i bulduğu için bazı zamanlar yemek temizlik falan yapamıyorum. hazır yemeğe eşim sıcak bakmıyor pilavla et yemeği yapsam basit yemek diyor. bende işten çıkma önerisinde bulundum tamm falan dedi ama ne karar vericemi bilmiyorum. bana yardım edin lütfen akannehir
canım herhalde 2 kişisiniz evde çocuk bebek veya akraba yok.. ozaman temizlik ütü kolay sonuçta evi sizden başka dağıtan olmaz..
şöyle bir düzen kur kendine ..
her akşam eve geldiğinde bir sonraki akşam için yemek planı ve hazırlık yap.. pilav yapsan 2 gün yetr makarna yapsan 2 gün yeter çorbalarda aynen 2 gün size yeter..
yemek olaylarıda aslında çok kolay alışverişe gittiğinizde 2-3 çeşit yemeklik malzeme al onları da her akşam bir sonraki akşama hazırlarsın zaten tv izlerken hazırlarsın koyarsın ocağa..
tatlıyıda aynı şekilde yapabilirsin kısa sürede bozulmayacak şeyler tercih ettiğin sürece sıkıntı yok..
özel bir yemek tarifi sormak istersen anlatabilirim..
ben evde cheescake pizza gibi dışarıda daha güzel olan yiyeceklerden bile evde özene bözene arada bir yapıyorum ki yemekerime birşey diyemesin diye herzaman hazır yiyecek olmaz..
sağlık açısından da kötü..
senin sadece mutfak planlaman da sıkıntı var kendine bir düzen oluşturursan mutfakta kolaylık çekersin..
eğr dolabnın derin dondurucusu varsa sana 1 aylık yemeğini önceden hazırlatabilirim :)
annem ve babam aşçı ve bizim evde 7/24 yemek olurdu buna rağmen annem iştşten geldiğinde yemek yapmaya koşmaz yemek ısıtırdı bir gün önceden hazırladığı..
inan bana yemek hazırlamak hiç zor değil..
ayrıca bir sürü malzemeyide önceden hazır durumda dolaba koyup zaman tasarrufu yapabilirsin..
haftada bir yarım gün yada bir gün temizlikçi al genel temizliğin yapılır..
evin dağınık olmaz zaten
ütüyede her akşam eşinin 1 gölek pantolonu ütüleyebilirsin yada hafta son izinli olduğun günden bir sürü ütü yap ve :) benim yaptığım yöntemlerden biri eşine bol miktarda gömlek ve pantolon aldır :) böylece ütülü giyecekleri çabucak tükenmez..