Evliliğimi bitirmeli miyim?

Canımcım ben de tam senin yaşadığına benzer bir durum yaşadım. Benim ki de evlenir evlenmez nikahtan bir gün sonra depresyona girdi. Gerçi o işte biraz annesinin de payı vardı bence. Bir iki laf etmiştir oğluna. Way bu kız bize uygun değildi senin hatırın İçin filan gibi. Bu laflar benimkine 3 senelik bunalım İçin yetti de arttı bile. Siz de sanki kendimi gördüm. Yazdıklarınızı okuyunca kendimi tahliye ettim. Demek ki aynı durumlar karşısında kadınlar aynı şeyleri hissediyormuş.

Üzüldüm sizin için de. Inşallah duzelirler ve hepimiz mutlu oluruz..
 
Benim bildiğim kadarıyla Doğum sonrası depresyon erkeklerde de oluyor. Yani bazı kadınlar gibi bazı erkekler de bu süreçte depresyona girebiliyor. Çocuk olduktan sonra psikolojik ( Ama ciddi anlamda ) sorunları olabiliyor.
gel gör ki toplum bu durumu hiç bilinmez. Toplumda karizmatik erkek algısı oluşturmak istenirken bir sorun oluştu. erkek psikolojik zayıflıklarının ve yaşanılan sorunların üstü örtülmüş. Biz deneyimleyerek (şoka girerek ) görüyoruz.
Umarım eşiniz toparlar , içtiği ilaçlar ona iyi gelir. İkiniz birlikte yeni bir başlangıç yaparsınız.
ama olmazsa da ayrılabilirsiniz. Belki eşiniz için de böylesi daha iyi olur. Hakkınızda hayırlısı.

Psikiyatrist dogum sonrası sendrom olmadığını söyledi. Insallah düzelir tesekkur ederim. Hepimiz hakkinda hayirlisi olsun
 
Hiçkimsenin olmadığı bir şehirde iki çocuk büyütmeye çalışıyorum. 1 tanesi 1. Sınıfa başladı , diğeri hareketlenmeye ve ben buradayım demeye basladi(15 aylik) ve tam da bu dönemde eşim 9 aylık bir yatılı eğitim almak uzere yanımızdan ayrıldı. Kendinize lütfen çok çalışıyorum çok yoruluyorum yanllnizim gibi sebeplerle acımayın. Her zaman etrafta bizden çok daha büyük yüklerin altından kalkmaya çalışan insanlar var. Size şunu söyleyeyim; bir erkek eğer bir ortamı, yuvayı, işi, kadını terketmek istiyorsa onu 3-5 aydan fazla hiçbir guc orada tutamaz. Kadın başkadır, rol yapabilir, icine atabilir, susabilir, katlanabilir. Hele cocuk için işkence olsa durur sabreder. Erkek ise cocuk için bile kalamaz. Esin seni seviyor, gidebileceği daha güvenli bir limanı olmadığını da çok çok iyi biliyor. Asla bitirmek istemiyor ama mutlu olmak ve mutlu etmek için gerekli olan yasam enerji icin de yok. Hayatin anlamını unutmuş durumda tat almıyor hiçbir şeyden. Onu sorgulamayın. Sorular sorup durmayın. Yoklugunuzla veya sevgi selinizle sorunu çözmeye çalışmayın. O zayıf karakterli/ psikolojili biri. Ben de simdi tam olarak boyleyim. Ama benimki esimin etrafima kurdugu koruma kalkani yuzunden bu noktaya geldi biraz da. Surekli gozu uzerimde, hem hareketlerimi kontrol ediyor hem beni ve çocukları surekli koruyor, kolluyor kendince. Kalın giy, bunu giyme, oraya gitme, yalnız yapma, erken uyu, şunu unutma, bunu unutma, geç gitme, erken gel, hava karardi cikma... cok bunaltti ve sogutuyor beni. Sizde bunlar var mi? Bilinç altı terapileriyle, accessbars seanslarıyla eski enerjimi, istegimi, gücümü, içimdeki ışığı yeniden harekete geçirmeye çalışıyorum.

Allah kolaylıklar versin size de sizin hayatınız benden 2 kat daha zor.. ben de cok güçlü bir karakter değilim sanırım. Bana bu bile cok ağır geldi çünkü.. Yazdiklariniz cok doğru cok haklisiniz. Bende eşiniz kadar korumacilik yok. Insanı boğan bir yapım yok. Iste bazı onem verdigim takildigim seylerde üstüne gidiyorum sadece. Mesela beni sevdigini bilmek istiyorsam onu duymak istiyorum. Olumlu da olumsuz da olsa cevap almak istiyorum. Alamazsam bunaltabilirim :) onun dışında yönlendirmeyi hesap sormayi sevmem. Terapi yontemleriniz ise yaradi mi biraz bilgilendirir misiniz?
 
Bırakıp gitmek ne demek, adam yani kocanız rahatsız farkın da degilmisiniz ? Depresyon yüzünden yıllarca karısına elini bile sürmeyen var yıllarca ilaç tedavi terapi, hayat zor şartlar zor, etkenlerin özgüveni yıpranıyor, para yok evlen borç öde hmn çocuk oldu bu seferde çocuğun gideri geleceği erkekler sadece çalış ve para getir yetememe korkusu, ülkenin hali malum, bence eşiniz rahatsız bunu anlamayana da dr demem !

Haklısınız ve bana da eksik ya da yanlış tedavi uygulanıyor gibi geliyor. Bu konuda ne yapacagimi bilemiyorum.
 
Evet düzeldi çok şükür bizde de dediğim gibi tam tersiydi artık beni kadın olarak değil de anne olarak görüyor aşkla değil de sadece sevgi çocuğunun annesi olarak seviyor zannediyordum çok korkmuştum ama bir dönemdi geçti çok şükür sizin de geçeceğini düşünüyorum psikolojik olabilir sizin de eşinizin biraz sabredin çok uzun bir dönem geçmez ve terapiye yanaşmazsa o zaman başka çareler ararsınız. Sizi sevmese beğenmese yahut artık herhangi bir şey hissetmese cinsellik yaşamaz yavaş yavaş düzeliyor sanırım daha önceden cinsellik de yoktu demişsiniz.

Çok sevindim sizin adınıza insallah dediginiz gibi olur, bizim de düzelir.
 
Ben de öyle düşünüyorum 10 gun sonra ailemin yanına gideceğim.

Bence böyle bi durumda annenize gitmeniz aranızı daha da uzaklaştırır. Adam zaten fazlasıyla soğuk. İyice yalnız kalıp alışmasın yokluğunuza. Başıboş bırakmayın. Sadece üstüne varmayın, iğnelemeyin, sorgulamayın, o ihtiyaç duymadıkça talep etmedikçe fazla yakınlık kurmayın . Anladığım kadarıyla bu geçici bi dönem. Psikolojik sıkıntısı var. Ama geçicektir zamanla. Ha bi hafta gider bi kafanızı toparlar enerji depolar geri gelirsiniz o ayrı. Ama uzun süreli gitmeyin derim ben. Eşinizi yalnız bırakmayın.
 
Bence böyle bi durumda annenize gitmeniz aranızı daha da uzaklaştırır. Adam zaten fazlasıyla soğuk. İyice yalnız kalıp alışmasın yokluğunuza. Başıboş bırakmayın. Sadece üstüne varmayın, iğnelemeyin, sorgulamayın, o ihtiyaç duymadıkça talep etmedikçe fazla yakınlık kurmayın . Anladığım kadarıyla bu geçici bi dönem. Psikolojik sıkıntısı var. Ama geçicektir zamanla. Ha bi hafta gider bi kafanızı toparlar enerji depolar geri gelirsiniz o ayrı. Ama uzun süreli gitmeyin derim ben. Eşinizi yalnız bırakmayın.

Haklısınız kisa sureli dediginiz gibi kafami toplayıp döneceğim inşallah. Ben aslinda birlikte gidelim dedim ancak istemedi o yuzden tek gideceğim.
 
Allah kolaylıklar versin size de sizin hayatınız benden 2 kat daha zor.. ben de cok güçlü bir karakter değilim sanırım. Bana bu bile cok ağır geldi çünkü.. Yazdiklariniz cok doğru cok haklisiniz. Bende eşiniz kadar korumacilik yok. Insanı boğan bir yapım yok. Iste bazı onem verdigim takildigim seylerde üstüne gidiyorum sadece. Mesela beni sevdigini bilmek istiyorsam onu duymak istiyorum. Olumlu da olumsuz da olsa cevap almak istiyorum. Alamazsam bunaltabilirim :) onun dışında yönlendirmeyi hesap sormayi sevmem. Terapi yontemleriniz ise yaradi mi biraz bilgilendirir misiniz?
Ben de aynı siz gibiyim beni neden istemediğini defalarca kez soruyordum sebebini bulmaya çalışıyordum cevap alamadıkça sinirleniyor ağlıyordum yuvamız yıkılacak diye sizi çok iyi anlıyorum çok üstüne gitmeyin eşinizin ters tepmesin zamanın akışına bırakın ama ona karşı da sert yahut sevgisiz bir tutum içine girmeyin zamanla düzelecektir inşallah bir arkadaşın dediği gibi bir erkek kadını istemiyorsa şayet hiçbir kuvvet onu orada tutamaz
 
Değişmesini kesin bir şekilde belirtmişsiniz. Çocuktan sonra demişsiniz.

Sizin anne olmanız oni etkilemiş olabilir mi?

Ya da kendisinin baba olması.

(Bu konuları okuyunca çocuk fikrinden hepten uzaklasiyorim)
Cocuk fikrinden uzaklasmayin herkeste böyle olacak diye bisey yok mesela benim esim cocuktan sonra hic degismedi hep davranışları falan ayni devam etti hep öküzdü çocuktan sonra da ayni öküzlüğü devam etti artmadi yani ekstra olarak :D
 
Değişmesini kesin bir şekilde belirtmişsiniz. Çocuktan sonra demişsiniz.

Sizin anne olmanız oni etkilemiş olabilir mi?

Ya da kendisinin baba olması.

(Bu konuları okuyunca çocuk fikrinden hepten uzaklasiyorim)
Ama çocuk herşeyin sevgisinden üstün ve bambaşka bir duygu
 
Cocuk fikrinden uzaklasmayin herkeste böyle olacak diye bisey yok mesela benim esim cocuktan sonra hic degismedi hep davranışları falan ayni devam etti hep öküzdü çocuktan sonra da ayni öküzlüğü devam etti artmadi yani ekstra olarak :KK70:
😃😃
 
Yaşadığınız şey oldukça yakıcı . Gerçekten üzüldüm. Gencecik kadınlar. Yeni gelinler neler yaşıyor.
3 yıl süren bir depresyon.Bir iki cümle üzerine kurulu olamaz. Onu da tahmin ediyorsunuz.kv söylerken duymamışsınız. Kesin emin değilsiniz. Kocalarınızla ilgili sorunlar onlarla ilgilidir. Eş Aileleri biryere kadar. Annelerini suçlayarak biryere ulaşmanız mümkün değil. Herkes ayrı bir birey. yanlış anlamayın ama nedenini eşinizde arayın.
Canımmm çoook haklısın. Eşimin düzgün bir psikolojisi olsa etkilenmezdi kv den.sadece depresyonun start up nedenini yazmak istemiştim. Ben asıl eşime kızgın ve çoook da kırgınım. Hayallerim başıma yıkıldı. Enkaz altında maalesef canlı olarak kaldım. Arkadaşımın konusunu sabote etmemek için yazmayım daha :)) ilginize gönülden teşekkür ederim 🙏 sevgiyle kalsın tüm iyi kalpli kadınlar. İyi kalpliler haaa :)))
 
Ben de öyle düşünüyorum. Ilac degisikligi yapildi ama sanki hiçbiri onu hic etkilemiyor. 3 farkli doktora da gittik aslinda. Ben de ne yapacagimi bilmiyorum. Iyi bir doktor tavsiyeniz varsa memnun olurum.
Doktor bilemem. Rabbim şifalar versin.
 
Back
X