evliliğimin geleceğini göremiyorum!

ben bu konuda hep istekli davrandım ama karşılık göremeyince insan kendini kötü ve aptal hissediyor :(
cnm ılk basta zaten esın psıkolojık sorunları oldugu ıcın kendını ıyı hıssetmedıgı ıcın cınsel acıdan sogumusdur mutlaka,bunun uzerıne ılaclar artı borç sıkıntıları tamamen yok etmıs dıye dusunuyorum..aslında esınde zor bır durumda gıbı geldı bana...karısna alıp konusmayı denesen aslında ıyı olur destek olmaya calış...

haklısınız, ben de çok dedim bunları kendi kendime. ama hep düzelir umudu ile bugüne geldim. başlara göre kıyaslama yaparsam evet az da olsa eşimde ilerlemeler var cinsellik konusu dışında.

canım benım azda olsa bır duzelme var dıyorsun da anlattıklarına bakılırsa bıseyler pek duzelmıs gıbı gozukmuyor:50:tabı sen daha ıyı bılırsın yasayan sensın sonucta ama yıpranan sen olursun,hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Eşin kaç yaşında? Lise son sınıftan beri ilaç kullanıyor demişsin, yanlış mı anladım? Yani kaç yıldır kullanıyor?

Panik atak ve evham var demişsin, bu ikisi için uzun süreli ilaç vermez doktorlar. Hatta evham için ilaç tedavisi ... bilmiyorum valla.

Depresyonu ne kadar ilerlemiş?

İlaçsız duramıyor mu?

Evlilik terapisti dışında terapiste gittiniz mi eşin için? Kesin gitmişsinizdir de, en son ne zaman gittiniz?

Sorgu hakimi gibi sordum kusura bakma. Durumunu anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorum, art niyetim yok olamaz da.

Merak ettim araba merakı dediğin şey, obsesif düzeyde mi? Psikiyatrik sorunu oradan mı kaynaklanıyor?

canım benım azda olsa bır duzelme var dıyorsun da anlattıklarına bakılırsa bıseyler pek duzelmıs gıbı gozukmuyor:50:tabı sen daha ıyı bılırsın yasayan sensın sonucta ama yıpranan sen olursun,hakkında hayırlısı neyse o olsun.

gerçekçi olayım , dediğim gibi cinsellik konusunda bir değişme yok ancak eskiye nazaran daha sorumluluk sahibi eşim. ilk evlendiğimizde sorumluluktan eser yoktu. çünkü bu şekilde yetiştirilmiş. belki şu an yaşadığımız bir çok olumsuzluğun temelinde yatan sebep eşimin aşırı rahat ve disiplinden uzak yetiştirilmesi. ama malesef bunu değiştiremiyoruz. yetiştirilme tarzı da etken ama biraz da insan bazı şeyleri kendi görmeli değil mi?

Eşin kaç yaşında? Lise son sınıftan beri ilaç kullanıyor demişsin, yanlış mı anladım? Yani kaç yıldır kullanıyor?

Panik atak ve evham var demişsin, bu ikisi için uzun süreli ilaç vermez doktorlar. Hatta evham için ilaç tedavisi ... bilmiyorum valla.

Depresyonu ne kadar ilerlemiş?

İlaçsız duramıyor mu?

Evlilik terapisti dışında terapiste gittiniz mi eşin için? Kesin gitmişsinizdir de, en son ne zaman gittiniz?

Sorgu hakimi gibi sordum kusura bakma. Durumunu anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyorum, art niyetim yok olamaz da.

Merak ettim araba merakı dediğin şey, obsesif düzeyde mi? Psikiyatrik sorunu oradan mı kaynaklanıyor?

eşim şu an 28 yaşında. şöyle bir durum var zaman zaman kendini kötü hissettiğinde dr.a anlattıklarından dr değişik tanılar koyabiliyor.evet obsesif kompulsif vs dediği de olmuştur.ancak ben eşimin ağır vaka olduğunu düşünmüyorum. çünkü depresyonda olan insan ya da ağır durumda olan insan dış çevreyle de normal bi ilişki kuramaz ama eşimin normal gayet.
düzenli olarak gittiği bir doktoru var zaten. ilaç bana göre artık bağışıklık yapmış gibi geliyor. bu konunun uzmanı değilim ancak benim gözlemlerim böyle.geçen yıl ilaç bırakmayı denedi doktorunu değiştirdi. bi zaman sonra bayılma yaşadı. ailesi tarafından ilaçları bırakmasına bağlandı ve tekrar devam etti dr.una.
araba merakı ise arabaya sürekli bir şeyler yapmak düşüncesizce modifiye , araba değiştirme vs

Para, borc harc bu gibi seyler gelip gecici, arada guclu sevgi baglari olduktan sonra atlatiliyor. Ben sizin cinsel yasaminizi vahim buldum acikcasi. Yasli ciftler gibi yilda 1 2 kere gercekten cok anormal.
Esiniz ilac da kullansa bunun baska bir cozumu olmali. Evliliklerde cinsellik esleri birbirlerine daha da baglar cinsellik olmadigi zaman duygusal baglar da zarar gorur. Zamanla birbirinizden sogur, en ufak hareketleriniz batmaya baslar.

Para, borc harc bu gibi seyler gelip gecici, arada guclu sevgi baglari olduktan sonra atlatiliyor. Ben sizin cinsel yasaminizi vahim buldum acikcasi. Yasli ciftler gibi yilda 1 2 kere gercekten cok anormal.
Esiniz ilac da kullansa bunun baska bir cozumu olmali. Evliliklerde cinsellik esleri birbirlerine daha da baglar cinsellik olmadigi zaman duygusal baglar da zarar gorur. Zamanla birbirinizden sogur, en ufak hareketleriniz batmaya baslar.

evet bendeki soğukluk da bundan kaynaklı galiba. üzerine de gidemiyorum kendini kötü hissetmesin diye. ama çözümsüz kısır bi olay oldu.

Depresif insan da dış dünyayla normal ilişki kurabilir. Ama zaten dışarıdaki ilişkileri nasıldır, sen tam olarak bilemezsin. Çünkü 24 saat onun yanında değilsin. Mesela iş arkadaşlarıyla normal olmayan şeyler olabilir, ama arkadaşlar sana yada onun yüzüne söylemezler. "Bir gariplik var ama neyse" deyip geçerler.

Hayatta herkesin derdi tasası var, herkes kısa süreli depresyonlar yaşar. Onunkisi bunca yıldır ilaca zorunlu bırakan bir durum. Demek ki ağır sayılabilir. Bir de doktorun her seferinde farklı tanılar koymasını anlamadım. Psikiyatristler hemen ilaç yazmaya bakıyorlar. Hani, cerrahların en küçük şeye hemen ameliyat edicez demesi gibi. Kesip biçmek isterler ya. Çünkü işleri bu.

Annesiyle aran nasıl? İletişim kurabilir misin? Doğrudan "cinsellik yok" deme tabii, ama bir sorun mu var, durumu senin düşündüğünden ağır mı gibi konuşabilirsin. "Eşime nasıl daha çok yardımcı olabilirim, akıl verir misiniz" gibi cümlelerle yumuşatabilirsin.

Aileler çok şeyi saklayabiliyor. Umarım senin durumunda böyle bir şey yoktur. Varsa da kayınvalidenin bakışından duruşundan anlarsın bence.

Araba olayını sembolleştirmiş, bu dünyadan öyle kaçıyor.

Çoğu psikiyatrik durumda hastanın cinsellikle hiç işi olmaz. Çünkü beyin ve dolayısıyla hormonlar normal insanınki gibi çalışmaz :/ Ot gibidirler o konuda.

Bir şekilde atlatacağından eminim arkadaşım. Hayat senin, bir kez yaşayacaksın.

Depresif insan da dış dünyayla normal ilişki kurabilir. Ama zaten dışarıdaki ilişkileri nasıldır, sen tam olarak bilemezsin. Çünkü 24 saat onun yanında değilsin. Mesela iş arkadaşlarıyla normal olmayan şeyler olabilir, ama arkadaşlar sana yada onun yüzüne söylemezler. "Bir gariplik var ama neyse" deyip geçerler.

Hayatta herkesin derdi tasası var, herkes kısa süreli depresyonlar yaşar. Onunkisi bunca yıldır ilaca zorunlu bırakan bir durum. Demek ki ağır sayılabilir. Bir de doktorun her seferinde farklı tanılar koymasını anlamadım. Psikiyatristler hemen ilaç yazmaya bakıyorlar. Hani, cerrahların en küçük şeye hemen ameliyat edicez demesi gibi. Kesip biçmek isterler ya. Çünkü işleri bu.

Annesiyle aran nasıl? İletişim kurabilir misin? Doğrudan "cinsellik yok" deme tabii, ama bir sorun mu var, durumu senin düşündüğünden ağır mı gibi konuşabilirsin. "Eşime nasıl daha çok yardımcı olabilirim, akıl verir misiniz" gibi cümlelerle yumuşatabilirsin.

Aileler çok şeyi saklayabiliyor. Umarım senin durumunda böyle bir şey yoktur. Varsa da kayınvalidenin bakışından duruşundan anlarsın bence.

Araba olayını sembolleştirmiş, bu dünyadan öyle kaçıyor.

Çoğu psikiyatrik durumda hastanın cinsellikle hiç işi olmaz. Çünkü beyin ve dolayısıyla hormonlar normal insanınki gibi çalışmaz :/ Ot gibidirler o konuda.

Bir şekilde atlatacağından eminim arkadaşım. Hayat senin, bir kez yaşayacaksın.
eşimle ilgili ailesinden de fazlaca şey biliyorum . yani bu konuyla ilgili aile açısından sıkıntı yok. ancak ailesinin bakışıyla benim bakışım farklı tabi ki. onlar aşırı korumacı bir anne baba olarak bakıyorlar. o yüzden fikir kapım sınırlı.
depresyondaki bir insan genelde daha karamsar olur hayata ben de yaşadım bunu en azından. iş ortamımız yaklaşık 9 ay kadar aynıydı . bu sebeple fikir sahibiyim iş arkadaşlarının bakışı konusunda.
doktoruna gelince iyi bir doktor olduğu söylenmekte. doktora gittiğinizde doktora ne anlatırsanız ona göre teşhis koymaz mı? midem ağrıyor dersiniz ona göre tanı koyar ve ilaç yapar vs. ama psikiyatri olunca bunun tahlil yapılabilecek çok bir şeyi yok.

Psikiyatri kliniklerinde artık çok değişik teknolojiler var. Beyne bakıp kesin tanı koyuyorlar. Her anlattığınız şeye farklı tanı koymuyorlar. Makinalar var, testler var...
Doktoru yeni teknolojilerden yararlanmak yerine konuşmayı ve ilaç yazmayı tercih ediyorsa, bence bir klinikle falan konuşun. İkinci bir görüş olur en azından.

Özellikle psikiyatri kısmını yazıp duruyorum, çünkü aldığı ilaçlardan, belki hastalığından dolayı ilişkiye giremiyor diye düşündüm. Belki işlevini yerine getiremiyordur (anlayın ne demek istediğimi) ve sizinle yatağa girdiğinde bu ortaya çıkacak diye çekiniyordur. Bu yüzden uzak duruyordur. Ki böyle bir sorun varsa, çözmenin en iyi başlangıcı konuşmak, iletişim kurmak, desteğinizi belli etmek.

eşimin aşırı sorumsuzluğundan ve arabalara olan zaafından. bütün takılarım gitti yaklaşık otuz bin civarı. birde üstüne borç ödüyoruz. eşim de ben de biliyoruz ki bebek için ikimizde maddi manevi hazır değiliz.

bu erkeklerı hıc sıfır araba merakını anlayamıyorum senı maddı manevı sarsmayacak konumda sıfır alırsn o ayrı mevzu esın eger anlattıgın gıbı sorumsuzsa bence bu evlılıgı bı kez daha dusun derım cocuk dusuncesınede cok cok uzun bı sure rafa kaldır cunku bı cocuk hem maddı hem manevı bakacak durumun olması lazım hıc yoksa bı cocugun aylık masrafı 400 cınsellık konusunada gelınce sen sureklı esıne surat yaparsan senden uzaklasır 2,5yıldır evlıyım ben her zaman konusmak taraftarıyım kocanı yola getırmek ıcın surat asarsan o senden cok fazla uzaklasır yada romantık anlar gecırmeyı deneyın unutmayınkı hata yapmaayan ınsan yok kımse 4 4luk degıl

daha yeni evliyken bu kadar az beraber olmak bana çok garip geldi.biz o zamanlarda hiç kuru kalamazdık yahu:37:çok acil yardım almalısınız.ayrıca harcamalarınıza da dikkat edin.çoluk yok çocuk yok borçsuz evlenmişsiniz hemen maaşınızın yarısından fazlasını borca veriyorsunuz.yazık yahu:50:

eşinşin psikoljik ilaçlar kullanıo demişin,,demekkii baya ciddii sorunlar varr,,,bence onları çözmelisiniz önce...

eşim şu an 28 yaşında. şöyle bir durum var zaman zaman kendini kötü hissettiğinde dr.a anlattıklarından dr değişik tanılar koyabiliyor.evet obsesif kompulsif vs dediği de olmuştur.ancak ben eşimin ağır vaka olduğunu düşünmüyorum. çünkü depresyonda olan insan ya da ağır durumda olan insan dış çevreyle de normal bi ilişki kuramaz ama eşimin normal gayet.
düzenli olarak gittiği bir doktoru var zaten. ilaç bana göre artık bağışıklık yapmış gibi geliyor. bu konunun uzmanı değilim ancak benim gözlemlerim böyle.geçen yıl ilaç bırakmayı denedi doktorunu değiştirdi. bi zaman sonra bayılma yaşadı. ailesi tarafından ilaçları bırakmasına bağlandı ve tekrar devam etti dr.una.
araba merakı ise arabaya sürekli bir şeyler yapmak düşüncesizce modifiye , araba değiştirme vs

Eşinizin uzun süredir ilaç tedavisi olduğunu söylüyorsunuz.panik atak yada obsesif bozukluklarda bu kadar uzuntedavi süreci olmaz.
eşinizin para kontrolü olmadığını sürekli araba değiştirmekle ilgilendiğini ve sosyal ilişkilerinin iyi olduğunu belirtmişsiniz.
lütfen MANİK DEPRESYON(bibolar bozukluk) internetten araştırın.

yılda 1-2 kez cinsel ilişki evli bir çift için hiç normal değil hemen aile terapistine gidin yada kendi terapinizi kendiniz yapın size taviyem eşinizi karsınıza alıp saatlerce konusun sorun veya sorunlar ne ortaya cıksın..durum cok vahim..haaaa hele cocuk işini bu durumda hiç düşünmeyin gerci zaten dogal korunma yöntemiyle(hiç ilişkiye girmeyerek neredeyse)korunuyorsunuz ama:)

yılda 1-2 kez cinsel ilişki evli bir çift için hiç normal değil hemen aile terapistine gidin yada kendi terapinizi kendiniz yapın size taviyem eşinizi karsınıza alıp saatlerce konusun sorun veya sorunlar ne ortaya cıksın..durum cok vahim..haaaa hele cocuk işini bu durumda hiç düşünmeyin gerci zaten dogal korunma yöntemiyle(hiç ilişkiye girmeyerek neredeyse)korunuyorsunuz ama:)

çocuk zaten düşünmüyorum , ayrıca belirttim cinsellik yaşamadığım bi insanla düşünmek daha da absürt geliyor. ben her zaman sorunları konuşmaktan yanayım. mutlaka konuşup halletmeye çalışırım. majör depresyon bipolar bozukluk anksiyete vs bunların hepsi oldu eşimde. yeterince de araştırdım bunlarla ilgili. gittiği doktor da prof. yani. isim yapmış bir doktor. ama bazı konularda karşınızdaki insan sabit fikirliyse bir şey yapamıyorsunuz. eşim illa kendi dediği olsun diyenlerden. doktoru konusunda benim de farklı önerilerim oldu ama nafile.
cinsellik konusunda da konuşuyoruz ama sadece konuştuğumuzla kalıyoruz. sonuca gidemiyoruz bir türlü.

Back
X