- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Bende yok diyordum ama yazanlar oldu varmış video atanlarda olduDaha neler neler duyacağız.. Öyle gelenek mi olur
Bende yok diyordum ama yazanlar oldu varmış video atanlarda oldu
Evet bunu duymuştum ben de. Neyse ki bizim oralarda erkeğin küçük parmağına da kına yakarlar. Kına gecesi karma olur, erkek de kına gecesine dahildir. Kına tepsisi döndüğünde ikisi de ortada oturur ve kına ikisinin etrafında dönder. Neyse ki karşılıklı kurban oluyoruz herhalde biz bir nebze hırsım azalıyorÜç şeye kına yakılırmış.
Kesim hayvanına; Allah'a kurban olsun diye.
Askere giden gence, vatana kurban olsun diye.
Evlenen genç kıza, kocasına kurban olsun diye.
Kabus gibi.
Biz gelenek diye yapıyoruz ama altında yatan sebepleri duydukça kahroluyorum.
Neyse ki kına gecesi hiç yapmadım.
Bizim kız da kavga etmiş ama sonrası da olmalıydı bence ...Zaten ne zaman güzel bir geleneği devam ettirdik ki...
Nerede kadını ezmek, haddini bildirmek, baş eğdirmek amaçlı gelenek var, hepsine sahip çıkılır. Allah muhafaza, açılmasın kadının gözü, erine baş kaldırmasın.
Valla gelenek melenek dinlemem yıkardım o evi o adamın başına
Aynen ilk günden gözü korksun kocaya itaatli olsun diye yapılan gelenekmiş güya"Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım
Gelenek diye atılan tokada sesini çıkarmadığı için kavga etmesinin bir hükmü kalmadı maalesef, adam son noktayı ben koyarım son sözü ben söylerim der gibi gelenek bahanesiyle vurmuş.Bizim kız da kavga etmiş ama sonrası da olmalıydı bence ...
birde ilk günden kv de karışmış bizde gelenek bu demiş
Güne bak, neler duyarak başlıyoruz.
Ben daha bu kına adetinin altında yatan alt metinleri hazmedemedim. Bir de bu çıktı.
Bende kurdela taktirmazdım şimdiki aklım olsa evlendiğim zmn sebebini bilmiyordumO neymiş ki?
Ben kırmızı kurdeleyi bildiğim için sinirlenip yapmamıştım kınamıştı insanlar
Yok öyle şu olsun bu olsun diye hiç bir şey konuşulmadı ama kv biz sizin geleneklerinize uyduk sorun ettik mi demiş ne geleneğine uymuş anlamadımAynen ilk günden gözü korksun kocaya itaatli olsun diye yapılan gelenekmiş güya
Bizde de aile geleneği gelinin babası damata gelip herkesin içinde tokat atar deyip yapılması lazımdı.
Kanlı çarşaf gibi leş adetlerden biriymiş.
Her gelenek yapılmak zorunda mı kendi 40 gün 40 gece yemekli düğün yaptı mı?
Başlık parası verdi mi?
Kız için süt parası verdi mi?
(bu geleneklerden hiç birini onaylamıyorum)
Maşallah sadece işine geleni gelenek deyip uygulamış hanzo
Beni gınayan benim göyneğimi giysinO neymiş ki?
Ben kırmızı kurdeleyi bildiğim için sinirlenip yapmamıştım kınamıştı insanlar
nerden aklına gelip de anlattı eşiniz ben yok böyle şeyler denir diye beklerken var denildi herkesin için de yapan bile varEşim Malatyalı. Onlarda var böyle gelenek.
Uygulamadı tabi, ben trakyalıyım, arada böyle bir yemek var bizde, böyle bir gelenek var bizde diye anlatırız birbirimize.
Zamanında o da böyle saçma sapan bir gelenek var bizde diye anlatmıştı.
O kadar insan olamamışalnından öpmesi lazımdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?