Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

O geleneğin aslına bakıldığında damat geline tokat atınca gelin de aşağıdaki resimdeki gibi karşılık verir...vermelidir.
Ertesi gün de en yakın adliyeye gidip boşanma davası açar. "Aa, ne ilginç adetler varmış" deyip uslu, hanımhanımcık bir gelin gibi adamın koynuna girmez.
Bilginiz olsun.

Bende yok diyordum ama yazanlar oldu varmış video atanlarda oldu

Zaten ne zaman güzel bir geleneği devam ettirdik ki...
Nerede kadını ezmek, haddini bildirmek, baş eğdirmek amaçlı gelenek var, hepsine sahip çıkılır. Allah muhafaza, açılmasın kadının gözü, erine baş kaldırmasın.
Valla gelenek melenek dinlemem yıkardım o evi o adamın başına

Evet bunu duymuştum ben de. Neyse ki bizim oralarda erkeğin küçük parmağına da kına yakarlar. Kına gecesi karma olur, erkek de kına gecesine dahildir. Kına tepsisi döndüğünde ikisi de ortada oturur ve kına ikisinin etrafında dönder. Neyse ki karşılıklı kurban oluyoruz herhalde biz bir nebze hırsım azalıyor

Bizim kız da kavga etmiş ama sonrası da olmalıydı bence ...
birde ilk günden kv de karışmış bizde gelenek bu demiş

Aynı şekilde kırmızı kurdele de o kadar aşağılayıcı bir şey ki. Resmen alın size el değmemiş kız veriyoruz bu da hediye paketi demek. Babam ve erkek kardeşim ablamın takmasını istememişti ve takmadı ablam. Gelenek gelenek diye hiçbir şeyi normalleştirmeye gerek yok böyle anlamsız ve cinsiyetçi gelenekleri değiştirirsek yerlerini daha medeni gelenekler alır. Gelenek dediğin şeyi toplum oluşturmuyor mu pekala yenileri edinilebilir.

"Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım

Aynen ilk günden gözü korksun kocaya itaatli olsun diye yapılan gelenekmiş güya
Bizde de aile geleneği gelinin babası damata gelip herkesin içinde tokat atar deyip yapılması lazımdı.
Kanlı çarşaf gibi leş adetlerden biriymiş.
Her gelenek yapılmak zorunda mı kendi 40 gün 40 gece yemekli düğün yaptı mı?
Başlık parası verdi mi?
Kız için süt parası verdi mi?
(bu geleneklerden hiç birini onaylamıyorum)
Maşallah sadece işine geleni gelenek deyip uygulamış hanzo

Son düzenleme:
Bizim kız da kavga etmiş ama sonrası da olmalıydı bence ...
birde ilk günden kv de karışmış bizde gelenek bu demiş
Gelenek diye atılan tokada sesini çıkarmadığı için kavga etmesinin bir hükmü kalmadı maalesef, adam son noktayı ben koyarım son sözü ben söylerim der gibi gelenek bahanesiyle vurmuş.
Kuzeniniz o anda evden çıkıp gitmediği için ileride pişman olmaz umarım.

Kadında erkeğin pipisine tekme atiyor geleneklerimize göre pislik adam ya..senin babanda kocana atsın bizim geleneğimiz de bu desin .. ayy cildiricam

Yok öyle şu olsun bu olsun diye hiç bir şey konuşulmadı ama kv biz sizin geleneklerinize uyduk sorun ettik mi demiş ne geleneğine uymuş anlamadım

nerden aklına gelip de anlattı eşiniz ben yok böyle şeyler denir diye beklerken var denildi herkesin için de yapan bile var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…