- 9 Mayıs 2014
- 590
- 930
- 303
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Aynı şekilde kırmızı kurdele de o kadar aşağılayıcı bir şey ki. Resmen alın size el değmemiş kız veriyoruz bu da hediye paketi demek. Babam ve erkek kardeşim ablamın takmasını istememişti ve takmadı ablam. Gelenek gelenek diye hiçbir şeyi normalleştirmeye gerek yok böyle anlamsız ve cinsiyetçi gelenekleri değiştirirsek yerlerini daha medeni gelenekler alır. Gelenek dediğin şeyi toplum oluşturmuyor mu pekala yenileri edinilebilir.
nerden aklına gelip de anlattı eşiniz ben yok böyle şeyler denir diye beklerken var denildi herkesin için de yapan bile var
Insan reflex olarak karşılık verir bir tokatda bizimki atsaydı bariben de gırtlağını sıkardım bizim oranın geleneği de bu onun bunun çocuğu derdim!
Aynen ayrılık kararı almalıydı bunun devamını yaşayacağı düşüncesi var içimdeYol yakınken ayrılmalı. Ne kırmızı kurdele,ne kına gecesi nede çarşaf hiçbirini onaylamıyor um . Kadınların artık buna dur demesi lazım.
Valla bazılarıda bilerek kaşınıyor, göz yummak herşeye razıyım demek, sonra çıkarlar TV yeAynen ayrılık kararı almalıydı bunun devamını yaşayacağı düşüncesi var içimde
Ilk defa duyuyorum ama aklima ilk gelen böyle saçma bir gelenekleri varsa amaç erkek baskın karakter, sözünü geçiren olsun. Kadınlar neden bu kadar ikinci plana atılıyorsa bilmiyorum ama var öyle saçma düşünceler kadin sesini yükseltemez erkek erkektir..Kızlar kuzenin yeni evlendi düğün sonrası eşi yüzünü açınca tokat atmış bir kere ve bunun geleneklerinde olduğunu söylemiş böyle bir şey duydunuz mu ben duyunca sinirlerine hakim olamayıp böyle yapmıştır diye düşündüm yeni evli birini yanlış yönlendirmek istemedim sizlerde fikrinizi söylermisiniz
Adam da boşanma kararı alırdı ilk günden bu ne diyeBileydim 2016 da kocişimde denerdim tüh içimde kaldı
Zor zamanları oldu sanırım onun da etkisi ile göz yumdu bu durumaValla bazılarıda bilerek kaşınıyor, göz yummak herşeye razıyım demek, sonra çıkarlar TV ye
Evet o yüzden evlilikte sözü dinlensin diyeymişIlk defa duyuyorum ama aklima ilk gelen böyle saçma bir gelenekleri varsa amaç erkek baskın karakter, sözünü geçiren olsun. Kadınlar neden bu kadar ikinci plana atılıyorsa bilmiyorum ama var öyle saçma düşünceler kadin sesini yükseltemez erkek erkektir..
Bende 2016 da evlendimBileydim 2016 da kocişimde denerdim tüh içimde kaldı
Kadin evliligin ilk gününde hayal kırıklığına uğramış. Nikah kıyılırken ayağa basmayı biliyorum da bu çok acımasızca olmuş.Evet o yüzden evlilikte sözü dinlensin diyeymiş
Evet bizde de var mesela erkek tokat atarsa kadın, burna kafa atmak zorundaBizde kadın burna kafa atıyor erkek tokat attıktan sonra. Kan akıtmak adettir.
Ben bile hayal kırıklığı na uğradım görünüşte o kadar beyefendi ki annem bile Allah yüzüne baktı yetim kuzum ne iyi bir eşi var diyorKadin evliligin ilk gününde hayal kırıklığına uğramış. Nikah kıyılırken ayağa basmayı biliyorum da bu çok acımasızca olmuş.
Hemen kendileri lehine bir şey olunca nasıl savunuyor.Bizim kız da kavga etmiş ama sonrası da olmalıydı bence ...
birde ilk günden kv de karışmış bizde gelenek bu demiş
+100000Gelenek diye atılan tokada sesini çıkarmadığı için kavga etmesinin bir hükmü kalmadı maalesef, adam son noktayı ben koyarım son sözü ben söylerim der gibi gelenek bahanesiyle vurmuş.
Kuzeniniz o anda evden çıkıp gitmediği için ileride pişman olmaz umarım.
Vallahi o tokadı kadın atsa ne olurdu acaba merak ettim. Yani evliligin ilk günü romantizm yaşamak varken yaptığı şey o ilk günü hep kötü animsatacak.Ben bile hayal kırıklığı na uğradım görünüşte o kadar beyefendi ki annem bile Allah yüzüne baktı yetim kuzum ne iyi bir eşi var diyor
Böyle birisi değil di nasıl bu kadar saçma şeylere tepki göstermiyor bilemiyorum gerçektenHemen kendileri lehine bir şey olunca nasıl savunuyor.
Maşallah kuzeniniz ne biçim bir aileye düşmüş.
İlk günden her şeye karışan kaynana benim sözümü dinleyeceksin diye ilk geceden tokat atan adam
+100000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?