Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Ya adamin işine gelmiş, dayak atasi varmiş bence. Yoksa kimseye zorla yaptirildigini dusunmuyorum.

Gelenekse de yapmayinca kimse ölmüyor, bizde kimsenin gelenegi uygulanmadi.
O kuşak baglama, kina yakmak, makas kesmeme şeyleri var biliyorum ama iyi kotu hiç biri olmadi bizde.

Misafirler ve aileler hediye takti sadece. O onemli.

nerden aklına gelip de anlattı eşiniz ben yok böyle şeyler denir diye beklerken var denildi herkesin için de yapan bile var

Valla hatırlamıyorum nereden geldi konu, biz bunu konuşalı en az 5 sene geçti.
Onun bahsettiği herkesin içinde değildi sanki, ilk gecede demişti diye hatırlıyorum.

Ilk defa duyuyorum ama aklima ilk gelen böyle saçma bir gelenekleri varsa amaç erkek baskın karakter, sözünü geçiren olsun. Kadınlar neden bu kadar ikinci plana atılıyorsa bilmiyorum ama var öyle saçma düşünceler kadin sesini yükseltemez erkek erkektir..

Evet o yüzden evlilikte sözü dinlensin diyeymiş

Kadin evliligin ilk gününde hayal kırıklığına uğramış. Nikah kıyılırken ayağa basmayı biliyorum da bu çok acımasızca olmuş.
Ben bile hayal kırıklığı na uğradım görünüşte o kadar beyefendi ki annem bile Allah yüzüne baktı yetim kuzum ne iyi bir eşi var diyor

Bizim kız da kavga etmiş ama sonrası da olmalıydı bence ...
birde ilk günden kv de karışmış bizde gelenek bu demiş
Hemen kendileri lehine bir şey olunca nasıl savunuyor.
Maşallah kuzeniniz ne biçim bir aileye düşmüş.
İlk günden her şeye karışan kaynana benim sözümü dinleyeceksin diye ilk geceden tokat atan adam
+100000

Ben bile hayal kırıklığı na uğradım görünüşte o kadar beyefendi ki annem bile Allah yüzüne baktı yetim kuzum ne iyi bir eşi var diyor
Vallahi o tokadı kadın atsa ne olurdu acaba merak ettim. Yani evliligin ilk günü romantizm yaşamak varken yaptığı şey o ilk günü hep kötü animsatacak.

Böyle birisi değil di nasıl bu kadar saçma şeylere tepki göstermiyor bilemiyorum gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…