Evliliğin ilk günü tokat atma geleneği var mı

Ben küçükken bir filmde filan gördüm sanırım biliyordum yani ama uygulayan kimseyi ne duydum ne gördüm. Üstelik ben Karadenizliyim yani orada da asla duymadım bile.

Kuzeniniz yanlış yapmış bence. O zihniyette olmasa tokat atmazdı. Tokat attıysa emin olun başka şeyler de olacaktır. Bunu yapan insandan ben her türlü saçmalığı beklerim. Umarım hemen hamile kalmaz

Afrikalı mı dicem ama orda da olmuyordur sanırım asfagahha

Samsundan bildiriyorum böyle bi gelenek yok burda.
Şimdi herkes memleketinden bildirsin gelenegin kaynağını bulalım. Ancak okumuş eğitimli gelinimize böyle kanıtlarız dötten uygurma element oldugnu

Samsundan bildiriyorum böyle bi gelenek yok burda.
Şimdi herkes memleketinden bildirsin gelenegin kaynağını bulalım. Ancak okumuş eğitimli gelinimize böyle kanıtlarız dötten uygurma element oldugnu
Malesef ki damatda iyi eğitimli o yüzden aklım almıyor böyle şeylere inanmasını yapmasını

Kuzeniniz bir yamyamla evlenmis

Malesef ki damatda iyi eğitimli o yüzden aklım almıyor böyle şeylere inanmasını yapmasını
Bazen ne yazık ki iyi eğitimli olmak yetmiyor, iyi eğitimli zorbalar da var.
Kuzeninizin kendi tercihi bir şey diyemeyiz ama valla ben bu örf adet denerek yapılan absürt şeyleri not ediyorum aklıma, bir kızım var Allah korusun böyle adetleri olan biriyle evlenmeye kalkarsa diye daha istemeye geldikleri gün tüm dişlerimi ve tırnaklarımı gösterip damat adayını paralayarak bizde adettir karısına saygısı olsun el kaldırmasın diye damadı bir parçalarlar demeyi düşünüyorum.

O da yumrukla karsılık verseymis

Tabii bizim yörenin geleneklerinde de mesela tokat atan damadın mabadından şırıngayla kan almak var; çünkü neden olmasın…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…