- 19 Eylül 2013
- 4.881
- 9.360
- 408
- Konu Sahibi Nane Limon Kabugu
-
Hepsi tokatlandi o zaman yazikVar 3 kızı var ve evliler
Bende yok diyordum bu ne böyleBaya baya vuruyor
Birde alkışlıyorlar. Allah'ım cehalet ne korkunç birşey.Baya baya vuruyor
Demi onu bana da yapmıştı annem hafiften böyle şaka yollu vurar gibi yapmıştı ki annem o kadar geleneklerine düşkün bir kadın olmamasına rağmen.Kadinlarin kizliklarinin,kanamalarının yok ilk gecelerinin gelenek adı altında nasıl büyütülüp bir tabu haline getirildiğinin göstergesi aslında bu.Yazik ne yazık hem de.Bir arpa boyu yol alamıyoruz.İlk defa böyle bir şey duydum ne saçmalık! Eskiden de ilk defa regl olan kızlara tokat adeti varmış o da aşırı saçma da bu daha da saçma. Kocası dengesiz herhalde, 100 yıl önce böyle bir adet hadi var diyelim ne münasebet karısına vurabiliyor.
ikinizeyalnız erkeklere de kına yakılıyor ben özellikle istedim bana sürülecekse ona da sürülecek diyeşimdi kim kime kurban oluyooo
Sindirme,bastırma,ezme şiddet böyle böyle ilk günden başlıyor isteBirde alkışlıyorlar. Allah'ım cehalet ne korkunç birşey.
gelinin damadının ayagina basmasi...Gelin hanımın geleneği neymiş?
Bu adet değilki,resmen bana ittaat edeceksin yoksa bunu hak edersin mesajı veriliyor ..Baya baya vuruyor
Sadece koca kaçmasın diye mi iki kişi boşanıyor ama kadın na suç bulunuyorYuh yani kaçıncı yüz yıldayız, umarım bu tokattan sonra gerdek faslına geçilmemistir, ama ben bizim ülkemizin kızlarından beklerim valla , koca kaçmasın diye susmustur..
Aynen oyle.Ben cerkesim, savunmak icin soylemiyorum bizde de var bur suru sacma adet ama boyle bir sey hic gormedim.arkadşınız halayda hamile kalmıştır .
Eski maya adetlerinde de doğum yapan kadının kocasının testisleri iplerle bağlanıp uçları kadına veriliyormuş o da onu uygulasın.
Videoyu izle zılgıtları. Başka bir topluluk bu.
Çerkezlerde zaten böyle bir şey yok. Kafkas külütüründe kadına el kalkmaz
Yok ya gelin evine gelen damat kapıda bekleyip gelin çıkmıyor deniyor evin küçüğüne harçlık veriliyorKapı geleneği ne, damadın sırtına vurmak mı? Kız tarafı olarak damadın sırtına vurduysanız o da çok saçmaymış.
Demi onu bana da yapmıştı annem hafiften böyle şaka yollu vurar gibi yapmıştı ki annem o kadar geleneklerine düşkün bir kadın olmamasına rağmen.Kadinlarin kizliklarinin,kanamalarının yok ilk gecelerinin gelenek adı altında nasıl büyütülüp bir tabu haline getirildiğinin göstergesi aslında bu.Yazik ne yazık hem de.Bir arpa boyu yol alamıyoruz.
Benim kocam cerkes valla hic boyle bisey ne duydum ne gordum onlardanAynen oyle.Ben cerkesim, savunmak icin soylemiyorum bizde de var bur suru sacma adet ama boyle bir sey hic gormedim.
Zaten o reflex olarak olur bizim kız da çok hassastı bu konularda ne oldu da Öyle tepkisiz kaldı anlam veremedimNeye sinirlenmiş ki hakim olamamış. Ne biçim gelenek bu?Ay ben duramaz tekme tokat dalardım bizim gelenek de böyle diye.
Bende duymadım çerkezlerde sadece kadın daha geç evleniyor çoğu kez erkek kızdan küçük oluyor çiftlerdeBenim kocam cerkes valla hic boyle bisey ne duydum ne gordum onlardan
Ne saçma bir sebeb ayağa basmakta aynı sebebten diye biliyorum"Düğünde Damadın Gelecekte Kendisine Karşı Gelmemesi İçin Geline Tokat Atması"adı altında bir gelenekmiş. Sırf bu yüzden bile o davardan ayrılması lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?