Evliliğin ilk yılı

sensational

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2020
1.161
471
53
Merhaba herkese, şu aralar modum çok düşük :( evliliğimde de sorunlar yaşıyorum sık sık. Daha birkaç ay oldu evleneli, ama bazı günler dengeyi kuramıyoruz, tartışıyoruz. Birbirimizin daha önce bilmediğimiz huylarını öğreniyoruz. Evlenmeden önce 4 sene boyunca beraberdik, o zamanları özlüyorum sanki. Evlenince her şey toz pembe oluyor sanıyordum ama öyle olmuyormuş. Benim de eşimin de hataları oluyor. Ağırlıklı olarak benim oluyor, sonradan geçiyor ama işte birbirimizi yıprattığımızla kalıyoruz. Şunu merak ediyorum, evliliğin ilk yılına özel midir böyle uyuşmazlıklar, iç daralmaları evliliği sorgulama falan? Ne yapacağımı bilmiyorum bazen evliliğimi sorguluyorum çok sık tartıştığımızda. Özellikle iki gün önce ilk defa birbirimize küs olarak uyuduk. Şu anda da aramız limoni, oldukça mesafeli konuşuyoruz birbirimizle. Öyle büyük bir sebep yok ufak tefek sebepler ceviz kabuğunu doldurmayacak tartışmalar ama aramızın limoni olmasına yetiyor. Üstelik ben aramız düzelsin barışalım diye üsteledikçe daha beter uzaklaştı eşim benden, bu nedenle artık üstelemiyorum bende ama çok canımı sıkıyor bu durum. Sevgiliyken ayda yılda bir tartışırdık onlar da hemen tatlıya bağlanırdı. Şimdi neden böyle anlamıyorum. Bunları çoğu insan yaşıyor mudur evliliğinde onu merak ediyorum. Yani alışma süreci olduğu için bunların yaşanması normal mi yoksa öyle bir şey yok mu? Düzelir mi acaba. Çok canım sıkılıyor. Kimseye anlatmak istemedim buraya yazdım, fikirlerinize/tavsiyelerinize ihtiyacım var gerçekten.

Tabi ki sevgililik dönemi ne kadar uzun olsa da evlilik coook farkli. Sevgilikle birkac gun belki birkac hafta birbriini gormeyip özlüyorsun, bulusunca kinu kavgaya gelmiyor o kadar vakitte zaten, giyinip hazirlaniyorsun, birbirinizi sadece guzel ve ozenli halinizle goruyorsun. Kavga sebepleri sadece iliski ve ilgiye dayali seyler oluyor. Evdeyken banyo halisini islatmak gibi yeni tartisma sebepleri doguyor mesela bissuru afafsgsgd. Evlenince birbirinizi les gibi hallerinizle de goruyorsunuz , ofkeli , sıkıntılı her halinle. Yaniii yuzlesmen , taniman ve alisman gereken cok sey olacak. Ben evlendigimde 6 senelik iliskimiz vardi. Sevgiliyken de cok tartisirdik ama evlenince dedigim gibi sesler yukseliyor kalp kiriliyor falan. Meseleler uzuyor. Hic evliligi falan sorguladigimi hatirlamiyorum. Bilmem ben kocami hep cok sevdim, bosanma ihtimali aklimin ucundan hic gecmedi, o yuzdendir belki. Bazi insanlar her uzayantartismada ben bu adamla hayatimi mahvettim kafasina girebiliyor. Ben oyle degilim sanirim. Ama net soyleyebilecegim bir sey var ilk 6 ay en azindan cok daha fazla kavga ettik diyebilirim. Sonra birbirimizun keskin uçlarını ogrendik. Uyum sagladik. Daha cok esim cok sakindir , onun sakinligi bana da sirayet etti. Torpulendik ve durulduk. Yaklasik ilk 6 aydan sonra falan hic kavga etmedik desem abarti olmaz. Cocuk gibi inatlasmalar haric kavga diyebilecegim bir sey olmadi. Ama ilk birkac aya baksam hic boyle olacagini tahmin edemezdim. Ilk zamanlar zorlu oluyor. Hele de pembe hayallere cok kapildiysan, baya cicim aylari beiyorduysan, hayal kirikliginin daha buyuk olmasi normal. Cunku yok oyle bisey

Ben bu evliliğin ilk yılı son yılı olayına inanmiyorum tabi eve alışma süreci vs olur ama bir ilişki iyi ise evlilik de güzel devam ediyor.

Sorunlarınız tam olarak neler ? Nelerden tartisiyorsunuz ? Evliliğin ilk günleri niye küsülüyor mesela 🤷

Valla ilk yılı böyle yok ilk beş yıl böyle diye kendini avutanlar var. Sonra içinde bulunduğu durumu kabullenip,normalleştirip razı oluyorlar o hayata yada ayrılıyorlar. Evlenmeden önce nasılsak hala öyleyiz. Tabi ki tartışıyoruz bazen küslük süremiz uzuyor ama bunun ne sıklıkla olduğu ve hangi seviyede olduğu önemli. Kısacası normal değil. Ayaklarınızın yere basmıyor olması gereken bir dönemdesiniz.

Öncelikle söylemeliyim ki sizin beklentileriniz en başından hatalıymış. Niye toz pembe olsun evlilik ya da herhangi bir ilişki? Aynı evde doğan kardeşler bile tartışırken farklı kültürlerde doğan yetişen farklı karakterleri olan iki insanın tartışmasından doğal bi şey olamaz. Öncelikle bunu kabul etmeniz gerekiyor bence.

Onun dışında tartışmalarınız fındık kabuğunu doldurmayacak şeylerden çıkıyorsa bence düzelir evet. Aynı evde sürekli yan yana olmaya alışamamış olabilirsiniz, ister 4 ister 14 sene sevgili olun evlilik çok daha farklı bir kurum. Madem kendinizden kaynaklı olanları kabulleniyorsunuz tartışma konularının, bunların ortaya çıkacağı zamanı ön görüp normalde yaptığınızdan farklı bir tepki göstermeyi denediniz mi?

O kadar borç içinde kalmıştık ki maddiyatı düşünmekten birbirimizle kavga bile etmemiştik. Hatta daha çok bağlanmıştık mücadele edeceğiz diye.

Merhaba herkese, şu aralar modum çok düşük :KK43: evliliğimde de sorunlar yaşıyorum sık sık. Daha birkaç ay oldu evleneli, ama bazı günler dengeyi kuramıyoruz, tartışıyoruz. Birbirimizin daha önce bilmediğimiz huylarını öğreniyoruz. Evlenmeden önce 4 sene boyunca beraberdik, o zamanları özlüyorum sanki. Evlenince her şey toz pembe oluyor sanıyordum ama öyle olmuyormuş. Benim de eşimin de hataları oluyor. Ağırlıklı olarak benim oluyor, sonradan geçiyor ama işte birbirimizi yıprattığımızla kalıyoruz. Şunu merak ediyorum, evliliğin ilk yılına özel midir böyle uyuşmazlıklar, iç daralmaları evliliği sorgulama falan? Ne yapacağımı bilmiyorum bazen evliliğimi sorguluyorum çok sık tartıştığımızda. Özellikle iki gün önce ilk defa birbirimize küs olarak uyuduk. Şu anda da aramız limoni, oldukça mesafeli konuşuyoruz birbirimizle. Öyle büyük bir sebep yok ufak tefek sebepler ceviz kabuğunu doldurmayacak tartışmalar ama aramızın limoni olmasına yetiyor. Üstelik ben aramız düzelsin barışalım diye üsteledikçe daha beter uzaklaştı eşim benden, bu nedenle artık üstelemiyorum bende ama çok canımı sıkıyor bu durum. Sevgiliyken ayda yılda bir tartışırdık onlar da hemen tatlıya bağlanırdı. Şimdi neden böyle anlamıyorum. Bunları çoğu insan yaşıyor mudur evliliğinde onu merak ediyorum. Yani alışma süreci olduğu için bunların yaşanması normal mi yoksa öyle bir şey yok mu? Düzelir mi acaba. Çok canım sıkılıyor. Kimseye anlatmak istemedim buraya yazdım, fikirlerinize/tavsiyelerinize ihtiyacım var gerçekten.
sizi kim kandırdı evlilik toz pembe diye. bence evlilik toz pembe hariç her şey 😅

şu küs uyuma olayına sinir oluyorum suçlu kim olursa olsun. velev ki biriniz uyurken öldünüz diğeri vicdan azabı çekmeyecek mi?

tartıştığınız konular ufak tefek şeylerse yapın birer kahve konuşup anlaşmayı deneyin. halının altına asla süpürmeyin ama o konuyu mutlaka halledin.

ayrıca sevgiliyken hiçbir sorumluluğunuz yoktu en kötü ayrılır bitirirdiniz. şimdi öyle değil tabii ki kurulu bir düzen verilmiş sözler yaşadığınız bir ev var. iki taraf da git gide alışacak bu duruma zamanla yoluna koyulacaktır.

evliliğin ilk yılları genelde etrafımdaki herkeste öyle. Sonuçta aynı eve girmeden önce evde nasıl olduğunu bilmiyordunuz eşinizin . bu sadece evlilik için değil o yüzden canınızı sıkmayın. mesela ben üniversite + iş hayatı derken 10 yıl aileden ayrı şehir dışında yaşadım memleketime kesin dönüş yaptığımda ilk yıl hep kavgayla geçti. Sanki herkesin huyu değişmiş falan :) Yada kardeşim bir dönem yanımda kaldı 1 yıl kadar cinnet geçirtiyordu evdeyken herşeyi annem yaptığı için gözüme batmıyordu hiç birşey ama yalnız kalınca kardeşimle bayağı zor olmuştu alışma süreci.
Evlilikte böyle ben 3 yıllık evliyim son 2 yılım evliliğimin en güzel yılları..

Merhaba herkese, şu aralar modum çok düşük :KK43: evliliğimde de sorunlar yaşıyorum sık sık. Daha birkaç ay oldu evleneli, ama bazı günler dengeyi kuramıyoruz, tartışıyoruz. Birbirimizin daha önce bilmediğimiz huylarını öğreniyoruz. Evlenmeden önce 4 sene boyunca beraberdik, o zamanları özlüyorum sanki. Evlenince her şey toz pembe oluyor sanıyordum ama öyle olmuyormuş. Benim de eşimin de hataları oluyor. Ağırlıklı olarak benim oluyor, sonradan geçiyor ama işte birbirimizi yıprattığımızla kalıyoruz. Şunu merak ediyorum, evliliğin ilk yılına özel midir böyle uyuşmazlıklar, iç daralmaları evliliği sorgulama falan? Ne yapacağımı bilmiyorum bazen evliliğimi sorguluyorum çok sık tartıştığımızda. Özellikle iki gün önce ilk defa birbirimize küs olarak uyuduk. Şu anda da aramız limoni, oldukça mesafeli konuşuyoruz birbirimizle. Öyle büyük bir sebep yok ufak tefek sebepler ceviz kabuğunu doldurmayacak tartışmalar ama aramızın limoni olmasına yetiyor. Üstelik ben aramız düzelsin barışalım diye üsteledikçe daha beter uzaklaştı eşim benden, bu nedenle artık üstelemiyorum bende ama çok canımı sıkıyor bu durum. Sevgiliyken ayda yılda bir tartışırdık onlar da hemen tatlıya bağlanırdı. Şimdi neden böyle anlamıyorum. Bunları çoğu insan yaşıyor mudur evliliğinde onu merak ediyorum. Yani alışma süreci olduğu için bunların yaşanması normal mi yoksa öyle bir şey yok mu? Düzelir mi acaba. Çok canım sıkılıyor. Kimseye anlatmak istemedim buraya yazdım, fikirlerinize/tavsiyelerinize ihtiyacım var gerçekten.
5 yıllık ilişkimizde bir kere ayrılma noktasına gelmeyen biz evlendiğimiz 1 yıl içinde her ay boşanmanın eşiğine geliyoruz.

Normal olduğunu söylüyorlar. Tam anlamıyla birbirinizi tanıyana kadar olur böyle şeyler diyorlar. Göze göz dişe diş geçti evliliğimizin bir yılı. Belki belki bir tık ilerleme vardır diyelim.

Sadece net olun eşiniz sizi eş olarak yeniden tanıyor. Gereksiz alınganlıkları bırakıp büyük resmî görmeye çalışın. Sınırlarınızı çizin.Tartıştığınız konular uzun vadede size kötü hissettirecek olumsuzluk hissedeceğiniz şeylerse tartışın. Benim şimdiki aklım olsa her şeyi büyütmezdim. Neyi büyüteceğinizi iyi seçinki eşiniz fikir ayrılıklarınızı ciddiye alabilsin.

Kavga ettikleriniz konular neler?
Genel olarak benim aşırı alıngan olmam, en ufak bir kavgayı bile çok büyük bir kavgaymış gibi büyütmem ve bu nedenle eşimin de gerilmesi. En küçük bir tartışmada veya eşimin eleştirisine karşı hemen tavır alıyorum, surat asıyorum bazen de konuşmuyorum küsüyorum. En ufak şeyde bile böyle oluyor. Sonra da o ufak şey hakkında konuşma açıyorum neden böyle yaptın böyle olmaz falan filan gibi. Ama duymamazlıktan gelebilirim dimi? Eşim de bazen dozu kaçırıyor böyle anında sinirleniyor söylediklerini kulağı duymuyor sonra pişman olup özür diliyor beni güldürmeye gönlümü almaya çalışıyor ama bu sefer ben asla oralı olmuyorum, uzattıkça uzatıyorum elimde olmuyor çoğu kez :(

Sizi üzmek istemem ama bizim evlenmeden önce nasılsa sonrasında da öyleydi. Sorunlar neden çıkıyor?
Genel olarak benim aşırı alıngan olmam, en ufak bir kavgayı bile çok büyük bir kavgaymış gibi büyütmem ve bu nedenle eşimin de gerilmesi. En küçük bir tartışmada veya eşimin eleştirisine karşı hemen tavır alıyorum, surat asıyorum bazen de konuşmuyorum küsüyorum. En ufak şeyde bile böyle oluyor. Sonra da o ufak şey hakkında konuşma açıyorum neden böyle yaptın böyle olmaz falan filan gibi. Ama duymamazlıktan gelebilirim dimi? Eşim de bazen dozu kaçırıyor böyle anında sinirleniyor söylediklerini kulağı duymuyor sonra pişman olup özür diliyor beni güldürmeye gönlümü almaya çalışıyor ama bu sefer ben asla oralı olmuyorum, uzattıkça uzatıyorum elimde olmuyor çoğu kez :KK43:

5 yıllık ilişkimizde bir kere ayrılma noktasına gelmeyen biz evlendiğimiz 1 yıl içinde her ay boşanmanın eşiğine geliyoruz.

Normal olduğunu söylüyorlar. Tam anlamıyla birbirinizi tanıyana kadar olur böyle şeyler diyorlar. Göze göz dişe diş geçti evliliğimizin bir yılı. Belki belki bir tık ilerleme vardır diyelim.

Sadece net olun eşiniz sizi eş olarak yeniden tanıyor. Gereksiz alınganlıkları bırakıp büyük resmî görmeye çalışın. Sınırlarınızı çizin.Tartıştığınız konular uzun vadede size kötü hissettirecek olumsuzluk hissedeceğiniz şeylerse tartışın. Benim şimdiki aklım olsa her şeyi büyütmezdim. Neyi büyüteceğinizi iyi seçinki eşiniz fikir ayrılıklarınızı ciddiye alabilsin.
İşte her şeyi büyütüyorum kücük şeyleri bile :(

Evlilik ilk yıl gerçekten zor. Sinir çizme zamanları. Sınırlar belirlenirken böyle şeylerde oluyor. Çocuk düşünmeyin herşey yolunda gitmeden. O gerçekten hata olur.

Birde adama annecilik oynmayin. Sahiplenmis gibi, herşeyimi düşünür gibi yapmayın.

Kendiniz olun

Genel olarak benim aşırı alıngan olmam, en ufak bir kavgayı bile çok büyük bir kavgaymış gibi büyütmem ve bu nedenle eşimin de gerilmesi. En küçük bir tartışmada veya eşimin eleştirisine karşı hemen tavır alıyorum, surat asıyorum bazen de konuşmuyorum küsüyorum. En ufak şeyde bile böyle oluyor. Sonra da o ufak şey hakkında konuşma açıyorum neden böyle yaptın böyle olmaz falan filan gibi. Ama duymamazlıktan gelebilirim dimi? Eşim de bazen dozu kaçırıyor böyle anında sinirleniyor söylediklerini kulağı duymuyor sonra pişman olup özür diliyor beni güldürmeye gönlümü almaya çalışıyor ama bu sefer ben asla oralı olmuyorum, uzattıkça uzatıyorum elimde olmuyor çoğu kez :KK43:

Ama en azindan Problemin büyüklügü sizde oldugunun farkindasiniz. Iletisim sekliniz problemli. Bunu siz cözmeniz gerekecek. Esiniz buna sadece bir süre tolerans gösterir

Evliligin ılk 3 yıla kadar bunları ben normal karısılıorum, evet yıpranıyoruz ama buna gerek yok mesela esınız cok sınırlendıgı zaman susmayı deneyın o sakınlesınce konuyu tatlı dılle tekrar konusursunuz yada onemsizse acmayın esınız de aynı sekılde olacak tabı,

Ama en azindan Problemin büyüklügü sizde oldugunun farkindasiniz. Iletisim sekliniz problemli. Bunu siz cözmeniz gerekecek. Esiniz buna sadece bir süre tolerans gösterir
Haklısınız, ama nasıl çözeceğimi bilemiyorum o an aklım gidiyor :( bir öneriniz var mı

Back
X