Evliliğin İlk Yılları Gerçekten Zor Dönemler Midir?

PeSpEmBe

Uyuduum ben Büyüdüüm ben
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2008
1.675
3
116
İzmir
Özellikle evli ve tecrübeli ablalarıma bir sorum olacak...

Ben 8 aylık evliyim . Ve soruyorum; evliliğinizin ilk yıllarında yaşadığınız zorluklar nelerdi ? O dönemde yaşadıklarınızı hala yaşıyor musunuz? ılk yıllar zor mudur ? Yorucu mudur ?

ılk yıllar için önerileriniz var mı?

Fikirleriniz benim için her zaman önemli olduğu gibi bu konumda da önemli..

Sevgiler a.s.

canım ben 3 yılımı doldurdum belkı dıger bayanlara gore cok tecrubelı sayılmam ama kendıme gore yazayım benım ıcın ılk 2 yıl hem cok guzeldı hemde cok zorlayıcıydı
devamlı tartısmalar oluyordu en basıt seylerden bıle
ben evlenmeden once calısıyordum maddı acıdan kımseye ıhtıyacım yoktu
evlenınce kendımı kotu hıssettım esıme muhtac gıbı hıssettım
her tartısmada acaba yanlısmı yaptım dıye dusunuyordum
ama ınan bıraz sabır ve hosgoruyle herseyın ustesınden gelıyorsun zamanla bırbırını daha ıyı tanıyıp
oyle kabul etmeyı ogrenıyorsun sonra hersey daha kolaylasıyor ve bırbırıne daha sıkı baglanıyorsun
esınle mutlu ve huzurlu yıllar dılerım

ben de henüz 2 yılımı doldurmadım,zor geliyor birçok şey,alışmak ya da kabullenmek,taraflar kendileri gibi düşündürmek iistiyor karşısındakini,kabullendirmek istiyor,biz orta yolu pek de bulamayanlardanız...
Velhasıl zor canım...

ıllaki zorluklar oluyor mühim olan aradaki saygıyı ve sevgiyi kaybetmeden bu süreci atlatmak
sonuçta yeni bir ev , yeni düzen , hayatına giren başka insanlar , eşinle paylaştığın müşterek hayat
bu yeni hayatın getireceği maddi - manevi güçlükler... bir sürü şey değişiyor doğal olarak çiftler bir bocalama yaşayabilirler.

ben de bu sorunun cvbını merak edenlerdendim.ben de 8 aylık evliyim.şöle bişi tespit ettim kendimce.bayana daha çokiş düüşüyor bu ilk yıllar da sanırım.

Bende ilk yıllar biraz zorluk çektim. 3. yıla girmek üzereyiz arasıra yine problemler oluyor ama eskisi gibi değil çok şükür inş. dahada iyi olur

uzun süren beraberliklerde de evliliklerde de en büyük sorumluluk kadında bitiyor gerçekten.çevremde çok böyle insanlar var.sabredip gösterdiği sabrın meyvesini yiyen.

ben evleneli 3 üncü seneme giricem ilk aylardaki gibi sorunlarımız yok çünkü o ilk aylar birbirine alışma sürecinde anlaşmazlıklar oluyo sen onun ev haline evliliğe alışmaya çalışıyosun o sana alışmaya çalışıyo evdeki huylarını öğreniyosun o yüzden tartışmalar oluyo ama sınırını bilmek lazım bazı yerlerde senin susman lazım bazı yerlerde onun yoksa evliliğin yürümesi zor 1 seneye kadar bu böle gider birbirinizin huylarını tanıyıncaya kadar böle anlaşmazlıklar olur eşimle bende 1 seneye kadar tartışmamız oldu hemde çok saçma sapan şeylerden yüzünden o inat ben inat tartışıyoduk acaba gerçekten doğru kişimi diye de düşünebiliyosun her tartışmada doğrumu değişecekmi çünkü etrafımızda hep kötü giden evlilikleri görüyoruz ve buda korkmaya yol açıyo ama allahtan korkutuğum gibi olmadı ben eşimden biraz daha sabırlıyım o sabırsız hemen sinirlenebilen bi yapısı var herşeye muhalefettir dili pabuç kadar ama ben onun bu huyları ilk aylarda bilmediğim için üstüne gidiyodum öğrendikten sonra daha dikkatli oldum oda aynı şekilde yani bu süreç bitince evliliğe alışınca sorunlarda olmuyo ben artık eskisi gibi her dediğine takılmıyorum önceden her dediği batıyodu kafama takıyodum şimdi artık takmıyorum yoksa yürümez

BENDE 2 YIL OLCAK İNŞ TEMMUZDA...ZORMU ZOR CANM KOLAYDA DEĞİL AÇIKCASI ZORDA DEĞİLL HELE BENM İLK YILLARIM KABUSTU.....HEP BERABER AYNI EVDE YAŞAMAK HERGÜN MİSAFİR AĞIRLAMK ÇOK AĞRIMA GİDOO HALA KİMSEDE ANLAYIŞ DÜŞÜNCE YOK...!!!!!!!!!!! YANİİİ NE BİLEM İŞTEEE ....ÇOK SIKILMIŞTIM İLK EVLENDĞİM GÜNLER...NERDN EVLENDİM DEDĞİM OLDU ALLAH KİMSEYE BUNU DEDİRTMESİN:Saruboceq:

Özellikle evli ve tecrübeli ablalarıma bir sorum olacak...

Ben 8 aylık evliyim . Ve soruyorum; evliliğinizin ilk yıllarında yaşadığınız zorluklar nelerdi ? O dönemde yaşadıklarınızı hala yaşıyor musunuz? İlk yıllar zor mudur ? Yorucu mudur ?

İlk yıllar için önerileriniz var mı?

Fikirleriniz benim için her zaman önemli olduğu gibi bu konumda da önemli..

Sevgiler a.s.

öncelikle tebrik ederim sonsuz mutluk ve huzur dilerim yuvanda
evliliğin başıda sonudu zordur
bu zorlar herkese göre değişir tabi bana göre zor gelen bir yemek pişirme diğerimize göre çocuk oyuncağı gibi gelir mesela
evlilik emek ister sabır ister fedakarlık ister saygı ister
her yıl yaşadığın zorluk ve yoruculuk değişir
aslında ben buna zorluk demeyide tercih etmiyorum
iki farklı insan bir yuvada buluşuyor ve yaşamı ortak paylaşmaya başlıyor
tabiki farklılıklar olacak ortadaki kırmızıya biriniz ak biriniz kara diyeceksiniz eğerki o kırmızıya ikinizde pembe demeye başlarsanız sorun kalmayacaktır
yeni evlisiniz çevrenizi tanımaktan önce birbirinizi tanımaya öncelik verin
kendinizi tanırken ailelerinizi birbirine tanıtmaya yakınlaştırmaya çalışın
saygınızı asla kaybetmeyin saygının bittiği yerde sevgi olmaz çünkü
kendinize güvendiğiniz gibi eşinizede aynı güveni koruyun ve hissettirin
sıralanacak çok şeyler var fakat siz zaten çok şeyin farkında birisiniz zaten bu soruyu sorarak dahada bilinçli biri olmaya çalışmanızdan belli
size sonsuz mutluluklar diliyorum
:nazar:

ılk aylarda cok daha fazla sorun yasanıyor..ıkı taraf bırbırne galıp gelmeye calısıyor,surtusmeler,kavgalar cok oluyor.ama yavas yavas atlatılıyr bu donem.her ıkı taraf bırbırını daha ıyı anlamaya baslıyr..

Bende ilk yıllar ve zamanların zor geçtiğini söyleyenlerdenim, bir süre sonra ya karşınızdakini öyle kabul etmeye başlıyorsunuz, yada karşılıklı birbirinizi çok kırdığınız için artık öyle herşeye hemen kırılmıyorsunuz(alışıyorsunuz heralde).. Bilemiyorum neden böyle ama böyle işte...
O yüzden yeni evlilere kesinlikle tavsiye ediyorum kesinlikle ama kesinlikle aranızda bir düzen oturtana kadar bebek yapmayın, yoksa o kavgaların içine bir de bu stres girecek, hem birbirinizden uzaklaşırsınız, hemde bebeğin psikolojsini bozarsınız.
Bekleyin 2 yada 3 yıl zaten duruluyorsunuz bu arada, sonrasında minik bir bebiş hayatınıza katılsın.

Bende ilk yıllar ve zamanların zor geçtiğini söyleyenlerdenim, bir süre sonra ya karşınızdakini öyle kabul etmeye başlıyorsunuz, yada karşılıklı birbirinizi çok kırdığınız için artık öyle herşeye hemen kırılmıyorsunuz(alışıyorsunuz heralde).. Bilemiyorum neden böyle ama böyle işte...
O yüzden yeni evlilere kesinlikle tavsiye ediyorum kesinlikle ama kesinlikle aranızda bir düzen oturtana kadar bebek yapmayın, yoksa o kavgaların içine bir de bu stres girecek, hem birbirinizden uzaklaşırsınız, hemde bebeğin psikolojsini bozarsınız.
Bekleyin 2 yada 3 yıl zaten duruluyorsunuz bu arada, sonrasında minik bir bebiş hayatınıza katılsın.

kesinlikle sana katılıyorum bende 2 sene bekledim bebek için çünkü eşimi iyi tanımak evliliğin ne olduğunu iyice anlamak için 2 sene bekledim belki sorunlar büyür anlaşamayız diye 2 sene bekledim iyikide beklemişim hem evliliğim rayına oturdu hemde evliliğe eşime alıştım şimdi bi bebişim olucak ve tam zamanında oldu bende aynı öneride bulunuyorum en azından 2 3 sene bebek yapmasınlar evliğin ne demek olduğunu anlasınlar aralarındaki sorunlar bitsin birbirlerine alışsınlar ondan sonra bebekte olur ama evliliğin tadını çıkartsınlar

ay canım yatrama bastın felaketti benimm için sağolsun 3. yılımda piskiyatrım kurtardı beni.....
eşini tanımak önemli değil ben eşimden çok sıkıntı çekedim sağolsun kayınvalde 2 yıl sürekli bende kalıdı birde zor kadın hem karnımdaki bebek hem kayınvalde birde üstüne üstük eşim annem haklı onu mutlu edeceksin demezmi........:oklava:
iyiki ayrılmamışım şimdi inanılmaz mutluyumhihoyyyt:asigim:

15 yıllık evliyim ve tabi ki
bu konuda söyleyeceklerim var size...
kısa ve öz,
karşılıklı anlayış,saygı ,sevgi,güleryüz,
ve güven olduğu sürece ister 1 yıllık evli olun,
ister 50 yıllık evli olun sonuç mutluluktur...
tabiki ilk zamanlar anlaşmazlıklar olur,
düşünün ne kadar birbirini çok seven iki kişi de olsa,
aynı çatı altında yaşamak,huyunu suyunu öğrenmek,belki size
ters gelen davranışlarına alışmak,alıştırmak işte bu süreçte oluyor bunlar...
sonra rayına oturuyor ama..evlilik değil de insanlar yorar birbirlerini...
eh buda anlayışlı olmaktan geçiyor diyebilirim...
biz ilk günkü gibiyiz çok şükür...yani isteyince
o güzelliği yürütmek iki kişinin elinde...
sevgiler...

Size kesinlikle katılıyorum... Bebek konusunda gerçekten çok haklısınız ...

Evlenir evlenmez bebek yapmak çok tehlikeli bence de. Zaten iki kişi birbirini yeni yeni tanıyıp, evliliğe alışma dönemindeyken bir de bebek olsa o kavgaların , tartışmaların arasında ne hamileliğin tadı

çıkarılır ( ne güzel bebeğimiz olacak diye) , ne sağlıklı bir hamilelik yaşanır ... Oysaki hamilelik , sorunlar aşılmış bir evlilikte , sadece bebeğinize odaklanıp sadece onu beklemektir...Ona ciciler

alırsınız , eşinizle onun beşiğini , biberonunu , patiklerini alırsınız ...Oysaki yeni evliyken bu mümkün değil... Zaten siz henüz ikiniz bir eve , bir yatağa sığmaya çalışırken bir de kucağınıza bebek hiiç

sığmaz... Afallar kalırsınız , ben nerdeyim , ne oldu bana, bu bizim mi ... ıkiye alışamadan üç olmak ... ışte bu çok yazık , hem bebeğe hem anneye ... Babalara bir şey olmaz , zaten bebeğe de onlara

da eşleri bakıyor :1closedeyes:

Son düzenleme:
15 yıllık evliyim ve tabi ki
bu konuda söyleyeceklerim var size...
kısa ve öz,
karşılıklı anlayış,saygı ,sevgi,güleryüz,
ve güven olduğu sürece ister 1 yıllık evli olun,
ister 50 yıllık evli olun sonuç mutluluktur...
tabiki ilk zamanlar anlaşmazlıklar olur,
düşünün ne kadar birbirini çok seven iki kişi de olsa,
aynı çatı altında yaşamak,huyunu suyunu öğrenmek,belki size
ters gelen davranışlarına alışmak,alıştırmak işte bu süreçte oluyor bunlar...
sonra rayına oturuyor ama..evlilik değil de insanlar yorar birbirlerini...
eh buda anlayışlı olmaktan geçiyor diyebilirim...
biz ilk günkü gibiyiz çok şükür...yani isteyince
o güzelliği yürütmek iki kişinin elinde...
sevgiler...

ne kadar güzel söylemişsiniz.......inşallah bizde sizin gibi 15.senemizde ilk günkü gibi oluruz..sizede daha nice 15 yıllar mutlu huzurlu geçirmeniz dileğiyle........

ne kadar güzel söylemişsiniz.......inşallah bizde sizin gibi 15.senemizde ilk günkü gibi oluruz..sizede daha nice 15 yıllar mutlu huzurlu geçirmeniz dileğiyle........

çok teşekkür ediyorum canım...
ama inanın bu bizlerin elinde...
ben de sizlere ömür boyu mutluluklar diliyorum...
sevgiler...

Son düzenleme:
eşimi zaten çok iyi tanıyarak evlendiğim için hiç sorun yaşamadık. 2 senelik evliyiz hiç bişey değişmedi tek değişen şey 3 kişilk bir aile olduk. ilk gün ki mutluluğumuz oğlumuzla daha da arttı umarım ömür boyu devam eder. songül yazdıklarında çok haklı bence bu yazıdan kendinize de bişeyler alın ve evliliğinizi yok yere yıpratmayın.

ilk senesi kıskançlık sonra üçüncü kişler anan şunu dedi baban böyle yaptı
ikinci veya üçüncü senede çocuk olursa bu seferde çocuk yüzünden
aslında en güzel geçirmemiz gereken günleri
bazen ottan b..... sebepler yüzünden karabasana çeviriveriz

Back
X