Evliliğinin ilk aylarında sorun yasayanlar yardimci olabilir mi

Evli değilim kendi tecrübelerimi değil arkadaşımınkini anlatacağım o yüzden. Parmakla gösterilecek bir evliliği var çoğu bekar bahsederken xxx 'in gibi bir evlilik istiyorum diye anlatır buna çok kez şahit oldum.Çok yakın arkadaşım kendisi ve hep şunu söyler "Bir yıl geçmeden evlilik oturmuyor ilk yılımız kabustu ,balayımızdaki bir haftada ettiğimiz kavga sayısı ikinci yılda etiiğimizin on mislidir."

Sorun ne kadar zaman da evlendiğin değil seçim de.. Kumar oynamak gibi..
Evet 3 yılda aynı ev içinde huyunuz suyunuza alışıyorsunuz ama o evliliği aslında ilk iki haftanız belirliyor. İlk iki haftanız çok berbatsa 10 sene de geçseniz berbat..

Ben de eşimle çok kısa sürede evlendim ve uyum açısından çok zorluk çektim. 5 yıllık evliyim Ama sorunlarımız sizinki gibi değildi. Zamanla uyum sağlayacaksınız tabi ama patolojik derecede depresif biriyse psikolojik destek alması iyi olabilir

insan istememek ,eşya istememk ,içe donuk depresıflık bence baska bişeyleri golgeleme calısıyor gıb..Parayı neye harcıyor merak ettım..Sanatsal eserlerine mi? Arabaya mı?Yardım etmek için mi??

Ne zamandan beri evlisiniz ve eve eşya istemiyor orayı anlamadım ilk aldıklarınızı mı, yoksa değiştirmek istemediklerinizi mi kabullenmedi? eşim de bana göre gereksiz alışverişler yapar, ne gerek var dediğimde bana kızar. Millet kocasını kendisi giydiriyormuş da falan filan… sizinki de böyle olabilir. Her haftasonu eşim insanlarla görüşmek istese ben de istemem mesela. Sorununuz bana geçmedi açıkçası. Adam normal belki ama size uymadı bu da olabilir. Siz onu suçlamışsınız ama belki de siz abartıyorsunuz

Yangindan mal kacirir gibi, yas ilerliyor diye kisa surede tanimadan evlenmissin.

Daha milyon tane farkli huyunu goreceksin. Daha esini yeni tanimaya basliyorsun. Biraz sakin olup, tanimaya calis, gerekli zamanda dogru yerde agirligini koyarak aile ici dinamiklerini yavas yavas oturtursun.

Oyle yapti, bunu dedi....akisina birak akisina.

He bir de yas gidiyor diye sakin duramayip evlenmissin, evliligini oturtmadan cocuk yapma bari

FarkliFarkli bir bakış acisi, o noktayı da degerlendirmeye aliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…