Evliliğinizde bireysel alanınız var mı?

Eşim yaşadığımız yere sonradan taşındı, burada arkadaş çevresi yok o yüzden haftaiçi işden sonra evde vakit geçirir, haftasonu birlikte dışarı çıkarız. Arkadaş çevresi edinip kendi başınada vakit geçirebilirsin dedim baştan. Bende arkadaşlarımla dışarıda buluşurum, eşim karışmaz, en doğal hakkın değişikliğe arkadaşlarınla muhabbet etmeye ihtiyacın olabilir der herzaman. Bence oturup konuşun ve ihtiyaçlarınızdan bahsedin. Benim bir arkadaşımda evlendikten sonra eşiyle ayrı vakit geçirmeyi kendine hakaret sayıyordu.

Bizim bireysel alanımız var hatta kız arkadaşlarımla buluştuğum bir akşam eşimin de tesadüfi(!) olarak o kafeye geldiğini görünce kalkıp başka yere gittik. Onlar çocuklarını bırakıp gelmişler ben koca adamı peşime takmışım gibi olmuştu

Şuan en büyük sıkıntım bulunduğum şehirde arkadaşım yok. Öyle olunca tek başıma bir şeyler yapmamı istemiyor
Ondan izin almayın kendi başınıza yapabileceğiniz aktiviteler bulun, maddi imkan elveriyorsa spora yazılmak bir kursa katılmak vs gibi ya da hiçbir şey yapmıyorsanız bile hazırlanın hazırlandıktan sonra ben çıkıyorum deyin çıkın maksat hava almak değil mi yürüyüş yaparsınız istiyorsanız mağaza gezersiniz, bir cafede oturup çay kahve içersiniz, çiftlerin kendine özel zamanları olmalı.

Ben de evli değilim kendimle başbaşa vakit geçirmeyi çok seviyorum. Sırf şu dipdibe takılma olayı beni de bunaltırdı hatta bu durum ayrılıkla sonlanırdı muhtemelen

Şuan en büyük sıkıntım bulunduğum şehirde arkadaşım yok. Öyle olunca tek başıma bir şeyler yapmamı istemiyor
Peki yalniz kalmazsaniz nasil arkadas edinmenizi düsünüyor? Birlikte arkadasmi sececeksiniz? Disari cikip ayri takilmalisiniz ki , bir kiz arkadas bulabilesiniz. Kurslara yazilin, spora gidin, kitap kulüpleri felan derken cevre edinirsiniz. Ama insan arkadasi olsada bi yalniz kalmakta istiyor. Ben öyleyim mesela. Bi müddet sonra yoruyo beni insanlarla dip dibe olmak.

Al benden de o kadar benim de arkadaş çevrem çok ama bazen gerçekten insanı bunaltıyorlar. Bazen cafeye gidip pasta kahve yapıyorum durum paylaşıyorum e bizi neden davet etmedin diyorlar. Çoğu zaman arkadaşlarımın telefonlarına bu yüzden cevap vermiyorum

kesinlikle ayrı alan şart.
15 yıllık evli ,20 yıllık beraberlikte özgür kedi gibi gezdim hep.
eşim hiçbir zaman müdahale etmedi,edemez:)
kendi başıma çıkar alışveriş yaparım,bi eyrde oturup kahve içerim,arkdaşlarımla buluşurum (çocuksuz).
eşime bugün şu işim var demem yeterli,çocukları ona göre bırakırım eşime ,işime bakarım
ben de sevmiyorum dipdbe.
eşim de gider arkdaşları ile ama benim kadar gezenti değil:)
ayrı alan olmasa evlilikler bunalıma dönüşüyor
ben çocuklar bebekken bile bırakıp 2,3 saat giderdim eşime, hep baştan öyle alıştırdım ,hiç yadırgamadı:)
bu bizim en doğal hakkımız ,evdeki sorumluluklarımızı aksatmadıktan sonra isteyen istediğini yapabilir :)

Dışarı çıkma konusunda sorun yok Şehir içi, dışı hatta Ülke dışına da giderim. İnsanlar en çok sevdiği şeylerle sınanırmış ya sanırım bende bununla sınanıyorum. Benim derdim evdeki durum. Yalnızlık insanıyım 5 kişilik ailede büyüdüm ama her akşam herkesten uzak bir odaya çekilmiş olurdum. Evde yalnız olmayı çok seviyorum ama Eşim gece çalıştığından gündüz evde oluyor. Resmen unuttum yalnızlığı. Çok zor bir şeymiş bütün gün sürekli dip dibe olmak. Seda Sayan'ın Uyuyan adamdan nefret sözlerini dinletiyorum bazen..

Ben bireysel alanına düşkün bir insanım. Şanslıyım ki eşim de öyle. örnek veriyorum bilgisayar oyunu oynamak isterse başka bir odaya çekilir, ben dizimi izlemek istiyorsam ayrı odaya çekilirim. Ailem şehrin öbür ucunda. Ayda bir gün onsuz aileme kalmaya giderim. İşim sebebiyle kendim senede bir iki kez seyahat ediyordum ayrıca daha önceleri. Ayda birkac kez arkadaslarimla buluşurum. Ailemizle, kardeşlerimiz ve kuzenlerimizle zaten ikimiz birlikte vakit geçiriyoruz. O yüzden arkadaş ortamlarımız da illa ortak ve dipdibe olmak zorunda değil. En azından birbirimizi arada özlüyoruz ve bir araya gelince sohbet edecek çok şeyimiz birikmiş oluyor. Sürekli dipdibe olsam boğulurum. Kendiyle vakit geçirmeyi bilmeyen insan sağlıklı bir ilişki yürütemez bence. Çünkü bu bağlı değil bağımlı bir ilişki olmuş olur.

Insanlar ne yazikki yalniz kalmaktan asiri korkuyorlar, ve nasil ne yapacaklarinini kendileriyle bilmiyorlar. Bi onun tadina varsalar kendileriyle basbasa kalmanin, keyfine göre hareket etmenin. Kendi ic sesini dinleyip keyif aldigin seylerle vakit gecirmenin

Ben arkadaşımla tatile de gidiyorum nasıl alıştırırsan öyle oluyor. Bazen kafam kaldırmıyor hep birlikte olmaktan sıkılıyorum mıç mıç biri değilim yapı olarak

Yalnızlıktan korkmak ne bileyim saçmalık. Yani yalnızlık kadar güzel bir şey olduğunu sanmıyorum. Sadece kendinle baş basın oh misss

Yani adam seviyor yan yana olmak istiyor,sorunu anlamadim temas bagimlisi mi?yemek yaparken mi geliyor ?sizinle fazla mi konusuyor ?temizlik yaparken ilgi mi istiyor ... Cicim ayinda olmak boyle bir sey olsa gerek ama boyle giderse ilerde benimle ilgilenmiyor vs diye sikayet edebilirsiniz zira uzaklastirisiniz,adapte olun bana kirici geldi tavriniz

100 kez izlediğiniz o dizi yaprak dökümü mü çok merak ettim :)

güldüm çok yaşayın.

konudan bağımsız ama paylaşmak istedim

Annem sayesinde ,covid zamanında 1,5 yıl iş yeri kapanınca ve annem sokağa çıkamayınca

-arka sokaklar ,
-sihirli annem,
-öyle bir geçer ki zaman
- çiçek taksi

evir çevir izlemekten fenalık gelmişti ..

Bireysel sosyalleşme olmadan hiçbir ilişki yürümez, sadece evlilik değil.
Birlikte tek hayat yaşamak değil, yanyana-elele kendi hayatlarımızı yaşamaktır doğru olan.

100 kez izlediğim bi dizinin aynı bölümünü açıp dışardan yemek söyleyip iki mum yakıp duş alınca çok iyi hissettigimi söyledim

Bunu ben evde eşim varken de yapiyorum. Dizi, film ya da oyun acip disardan yemek soyleyip takiliyorum eşim de evde duruyor. Adam napiyor ki.
Acaba bazi ciftler evin icinde birlikteyken devamli birbirlerine odaklanmak ve ayni şeyi yapmak zorunda hissettigi için mi ayri yerlere gitme ihtiyaci hissediyor diye dusundum simdi.

Hahaha ay yok ben onların popüler olduğu dönemde eşek gibi üniversite sınavına hazırlanıyordum sanırım o yüzden hiç TV de izleyip keyfine varmadim aşkı memnu, yaprak dökümü, muhteşem yüzyıl falan yok bende :/ üniveristesideyyken Avrupa yakası veya criminal minds izlerdim deli gibi gece yalnizsam criminal minds gunduz yalnizsam Avrupa yakası net

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…