Evlilik adımlarını atmak

İnanın böyle düşünüyorum ben de, sonuçta biz kadınlar için evlilik-çocuk belki 2.-3. Çocuk için yarıştığımız bir zaman var sonuçta.

Bu arada güncelleme:
Şu an farklı şehirlerdeyiz, bu konuşmayı mesajla yapmayacağım dedim ama ucundan da olsa konuyu açtım. Çünkü gerçekten kafamı çok bulandırıyor ve burada sizlerin de fikirlerini aldıkça endişelerimde yersiz olmadığımı anladım. Bu ilişkiyi benim kadar ciddiye almadığından, gelecek planı, hayaller kurmadığımızdan sitem ettim. Sürekli olarak olacak zaman herşeyin ilacı dedi. Sinirlendim, belirsizlikten hoşlanmadığımı ifade ettim. 10 ay gibi bir süreden bahsetti (iş gereği) bu konuyu yüzyüze konuşalım dedi, tamam dedim ve konuyu bitirdik.

Valla canım benimki de öyle yapti. Zamanla olacak... dediği şey bu oldu hep. Cok guzel oyalıyorlar zamanla benden söylemesi. O kadar zaman veriyorsun sonra yüzdüm yüzdüm kuyruguna geldim diyip daha da bekliyorsun. Berbat bir kısır döngü. Allah sabir versin. Yüzyüze konuşunca da seni bi şekilde zamanla olacağına ikna edecek. Bahaneler ileri sürecek. Ama yüzük takmanın aileyi alıp gelmenin hicbir bahanesi olamaz bence. Maddiyatla da pek alakalı değil. Durumu iyi olmayan ama evlenmek isteyen adamlar bütün şartları zorlayıp ailesini alıp istemeye gidiyor. Ben ayrıl benim gibi çile çekme derim.. ama yine de sen bilirsin. Ayrıl demek dile kolay. İnsan sevince acı çekiyor. Bir umut bekliyor...

Yüzyüze konuşup netleştireceğim, geri adım atmak yok

Niye zaman her şeyin ilacı, o ne demek anlayamadım? İşiniz gücünüz hayatlarını oturmuş niye 10ay daha bekleyesinizki?

Hemen yarın evlenmeyeceksiniz ki. Şimdi adı konur. Tanışma-isteme faslı 1 ayı alır. Bir haftasonu sen tanıştırırsın, bir hafta sonu o tanıştırır ailesiyle. Bir haftasonu isteme olur.
Nişanlandınız o istemede diyelim, evlenene kadar nişanlı olursunuz, işini ayarlar.
Bu erkekler de öyle bir konuşmayı manipüle ediyorlar ki sanki yarın evlenecekler.
Sakın duruşunuzu bozmayın. Bazı şeylerin bahanesi olamaz.

Uzun bir zamandır birliktesiniz ve artık ailelerle tanışın en azından. Sizin ailenizin yapısı uygunsa size yemeğe davet edin diyin ailem seninle tanışmak istiyor diye. Sonucta yabancı biri değil.

Ay evet sanki yarın nikah tarihi alalım dedim. Yok tabi ki bahanesi olamaz. İşimiz gücümüz birikimimiz yerinde çok şükür.

Uzun bir zamandır birliktesiniz ve artık ailelerle tanışın en azından. Sizin ailenizin yapısı uygunsa size yemeğe davet edin diyin ailem seninle tanışmak istiyor diye. Sonucta yabancı biri değil.
Ben öyle gelip gitme tanışma istemiyorum açıkçası, bir iki kere ailece gelsinler istesinler söz nişan paket program yapılsın. Ben ailemle yaşamıyorum çünkü bu organizasyonların her biri için izin almam gerekecek. Bakalım zaman ne gösterecek göreceğiz hep beraber.

10 ay beklemeye mi karar verdiniz şimdi ?

Zaman her seyin ilaci mi? Ne alaka? Ben bu adamda evlilik niyeti görmüyorum acikcasi.

Konunu okudum. Ben de sevmem böyle belirsiz işleri ve sözleri. Kesinlikle bu net tavrından vazgeçme. Bir iki daha oyalamaya çalışır. Baktı, gördü tongaya düşmüyorsun ya evlilik teklif eder yada çeker gider. İkisi de senin hayrına. Hiç korkma; aklında asla şüphe kalmasın. Sevgiline beklentini söyleyemeyeceksen kime söyleyeceksin? Doğru yoldasın bence.

Katılıyorum bence konuyu direk açın tekrar net bir cevap alın. Ben olsam yine bu şekilde cevap verip geçiştirmeye çalışırsa, iyisin hoşsun ama ilişkiye bakışımız farklı bi 10 ay daha beklermiyim bilmiyorum düşünmem lazım ara vermek istiyorum derdim. Gerçekten sevip sevmediğini ciddi düşünüp düşünmediğini anlamanın en kesin yolu bence. Sevmiyorsa ayrılır seviyorsa ve ciddiyse de adım atar.

10 ay beklemeye mi karar verdiniz şimdi ?
Yok hayır tabi ki, en son yüzyüze konuşalım dedik. Bir araya geldiğimizde konuşacağız, afedersiniz ama salağa anlatır gibi anlatıcam ima yaparak lafı dolandırmadan.
Zaman her seyin ilaci mi? Ne alaka? Ben bu adamda evlilik niyeti görmüyorum acikcasi.
Dediğine göre var, yaptıklarına göre yok. Bakalım yüzyüze konuşalım ona göre rotamı belirleyeceğim.
10 ay sonra ben sicak bakmiyorm derse napcaksiniz? Bir sene daha kayip.
Tabi ki, o yüzden yüzyüze konuşmada açık açık konuşucam.
Çok var mı buluşmanıza? Ben sabredemeyip telefonda direk açardım sanırım. 10 ay sonra tam olarak ne olacak bence iyice sor.
10 ay sonra işi ile ilgili il değişikliği olabilir de olmayabilir de. Yüzyüze konuşmak bundan sonrası için daha iyi olur gibi geliyor.

Teşekkür ederim, ben de böyle düşünüyorum. 20 lerimde olsaydım kesinlikle bu tongaya düşerdim. Hepimiz düştük öncesinde :)

ben de aynı fikirdeyim, bakalım dün buradan aldığım gazla baya iddialı konuştum tavrımı anlaması da işime geldi. Buradan geri dönmek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…