- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.815
- 248
Neden destek almıyorsun?? Anne baba çocuğu rahat edince, mutlu olunca mutlu olmaz mı? Ben sıkıntıya sokmazdım kendimi sokmadım da..Bırakın yapsınlar onlara külfet değil ki zevk olur benceee..Canim ben nisanliyim, biz nisanlimla aileleri karistirmadan ikimiz yapcaz herseyi. Kimseden maddi destek almam. Sende bu şekilde yap. Neden adet, Gelenek, görenek diye bakıyorsun Olaya?
çok merak ediyorum nişanlınız "bizde adettir ilk 5 yıl annemle yaşayacaksın" dese gelenek diye evet mi diyecektiniz?
ciddi bir ilişkim var, 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle evlilik konusu açıldığında tartışıyoruz. normalde gönlü zengin biridir ama bu konu açılınca cimri bir adama dönüyor. evlilikte büyük yük erkek tarafındadır, erkek tarafı şunu alır şunu yapar dediğimde ben yapmam ben almam falan diyor. ve benim kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu diye. bizim yörede çoğu şeyi erkek tarafı yapar. sevgilim egeli, bizde yarı yarıya olur diyor. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu? tecrübeli olanlar yardımcı olsun lütfen
ciddi bir ilişkim var, 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle evlilik konusu açıldığında tartışıyoruz. normalde gönlü zengin biridir ama bu konu açılınca cimri bir adama dönüyor. evlilikte büyük yük erkek tarafındadır, erkek tarafı şunu alır şunu yapar dediğimde ben yapmam ben almam falan diyor. ve benim kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu diye. bizim yörede çoğu şeyi erkek tarafı yapar. sevgilim egeli, bizde yarı yarıya olur diyor. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu? tecrübeli olanlar yardımcı olsun lütfen
Sırf bu gelenekler yüzünden söz nişan kına falan yapmadan direkt nikah yaptım evlendim kocamın memleketindede sade bir yemek verdik ne borcumuz oldu ne harcımız bu sayede ev aldık aileler tartışmadı harcayacakları paraları ev alırken bize destek verdiler ev parasının yarısını nakit yarısınıda kredi çektik ne kavgamız olur evde ne huzursuzluk çünkü kredi borcu dışında borç yok herkese tavsiye ederim esyalarıda düğün yapmayınca nakit aldık az oldu öz oldu
Bizde eşimle başta zor kabul ettirdik ama şimdi benim ailemde onun Ailesi'de siz haklıymışsınız diyorlar İnan şuan çok rahatsız ne taksit var ne borç nede aileler mağdur oldu tek bankaya ev kredisi ödüyoruz 1 yıllıkevliyken ev alabildik burdan herkese söylüyorum elalem 2 göbek atıcak diye yıllarca sürecek borçların altına girmeyinAhanda hayalim ama anlatamıyorum ailelere...
Ele güne karşı yapılmalıymış yav he he..
Ben Allah razı olsun diyorum, hiçbir kusurda etmemeye çalışıyorum. O kadar da ümitsiz bakılmamalı.ben k.validenin yerinde olsam çöp bile almam.. nasıl olsa adı "kaynana" olacak 2 ay sonra.. gelse "çok geliyor", gelmese "hiç ilgilenmiyor" olacak.. arasa "taciz" aramasa "duyarsız" olacak.. bir şey alsa "ucuzunu aldı", para verse "bilerek az verdi" olacak.. 8 senedir şu forumdayım daha allah razı olsun diyeni duymadığım gibi, 2 senelik evli olup da daha k.validesini yemeğe almayanı duydum üstelik herşeyi k.valide yapmışken..
özetle bence akıllı bir aile karşınızda ki.. paranız var ise evlenin, yoksa biriktirip evlenin..
şimdiden mızıkçılık yapıyor dediklerine evet dersen çok ayak öptürür ben sana diyeyim..herkesin geleneğine göreneğine saygı duyulup orta yolu bulması gerekir..bugün buna yapmam etmem diyen yarın evlenince istediğin bir ekmeği çok görür.ciddi bir ilişkim var, 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz. sevgilimle evlilik konusu açıldığında tartışıyoruz. normalde gönlü zengin biridir ama bu konu açılınca cimri bir adama dönüyor. evlilikte büyük yük erkek tarafındadır, erkek tarafı şunu alır şunu yapar dediğimde ben yapmam ben almam falan diyor. ve benim kafamda soru işaretleri oluşmaya başladı. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu diye. bizim yörede çoğu şeyi erkek tarafı yapar. sevgilim egeli, bizde yarı yarıya olur diyor. ilerde daha buyuk sorunlar olur mu? tecrübeli olanlar yardımcı olsun lütfen
erkek tarafları demeyelim de erkek diyelim borç yine karı kocaya kalıyor elini taş altına koyan anneler babalar göremiyoruz artık ne yazık kiSen nasıl istersen öyle olsun, sen iste yeter ki yaklaşımlarını unutun kızlar, onlar eskide kaldı...
Artık maymun gözünü açtı, baktılar ki erkek tarafı büyük borçların altına itiliyor, onlarda artık yapamayız alamayız demeye başladı... Haklılar... Öyle restoranda hesap ödemeye benzemez evlilik işi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?