Evlilik aşamasında maddi sorunlar

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Iyi düşün adam sadece kendisini ve ailesini düşünüyor birde keyfini ondan acele ediyor, senin yararına hiçbişey yok ki bu ilişkide tek rahat ve mutlu olacak nişanlın ve ailesi...

Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...
Fazla mı iyi niyetlisiniz 🙄

Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
Sakın yapmayin öyle birşey. Maaşı iyi. Yeni işe girmiş biri de değil. Nereye akıyor bu para diye sormaz mı insan ? Yarın evlenseniz sadece kredi değil ev geçindirme işi de üzerinize yıkılır bakın.

Sen çalışıyor musun? Evlenip kendi g.tunu Toplattiracaktir

Bana da boyle geldi. Tek basina bile birc icinde ekside bu haldeyken bu kadar evlenmek istemesinin sebebi konu sahibinin parasiyla toparlanmak ...
Yuzuk bile alamiyorsa ne evlenmesi, siz evlenince ailesinin durumu duzelecek mi?

Kredi çekip evleniriz modunda beraber öderiz hallederiz şeklinde... ama ben tedirgin olduğum için evlenmek konusunda emin olmadığımı söyledim gerçi terk edildim :)
Bir ömür kredi ödersiniz evlenicez kredi ev alıcaz kredi araba alicaz kredi cocugumuz olacak kredi anam hasta babam hasta ameliyat olacak kredi oglumuz kizimiz evlenecek kredi ? Bunlari yapabilirim diyorsaniz buyrun evlenin .
Doğalgaz faturasını ödemekte zorlanıyoruz adam borçla harçla 30 undan sonra size güvenerek evlenelim diyor . Evlenme tek başına hayat yasasan kraliçeler gibi yaşarsınız yemin ederim. Bi de bu ailenin hizmetciligi de sizden sorulursa uuuu.

Bana da boyle geldi. Tek basina bile birc icinde ekside bu haldeyken bu kadar evlenmek istemesinin sebebi konu sahibinin parasiyla toparlanmak ...
Yuzuk bile alamiyorsa ne evlenmesi, siz evlenince ailesinin durumu duzelecek mi?
Ben böyle biriyle evlendim evlenir evlenmez dünya kredi kartı borcu bir sürü eksi hesaplar bütün düğün paraları onun borcuna gitti 6 yıllık evliliğim onun ve ailesinin kıçını toplamakla geçti surrekkli benden bir şeyler istediler almayınca dünyanın en kötü insaniydim beni dışlar yüzüme bakmaz soğuk davranirlardi bosaninca üzerimden maddi manevi yük kalkti

Bence acele etmeyin borcu falan varsa ödesin. Evlendikten sonraki 2 yıl hiç eksik bitmiyor sürekli bir şey gerekiyor. Üstüne bir de çocuk falan olursa nasıl olacak? Siz bir yere kaçmıyorsunuz ama kendinin ve ailesinin sebep olduğu bir durumdan dolayı evlendikten sonra stres yaşamayı hak etmiyorsunuz. En temizi borçlarını bitirsin kesinlikle. Şimdi zaten borç var uyanık efendi sizin maaşı da alıp kullanmak istiyor evlenip.

Anormal bir durum var adam 32 yaşında nasıl hiç birikimi olmaz. Ailesine tabiki bir likte yaşadığı için yardımcı olmalı ama 2 bin falan desek hadi 3 bin diyelim 5 bin kalıyor. Aylık 3 4 bin kenara atması gerekirdi. Ailesine kredi çektiğini düşünmüyorum bu yaşa kadar birikim yapmamış ekside olan adam ailesinede para gömmez. Durumları kötü dediğine göre onlara kredi çektiğini düşünmüyorum. Para batırmış onun kredileri olabilir ya da borsa iddaa tarzı şeyleride olabilir. Gayet yüksek maaşı var ben olsam böyle adamla evliliği sorgularım helede eksideyken biran önce evlenmeyi düşünüyorsa sizden geçinmeyi düşünüyordur

Evlenmeyi düşündüğünüz bir insana bence açıkca sorabilirsiniz bukadar para kazanıyorsun nereye gidiyor sonucta evlenincede ailesine gidecek para miktarıni bilmen gerek.Ona göre evdi esyaydı taksitti ayagınızı yorganınıza göre uzatırsınız.Acaba evlenme isinin hemen olmasında sizemi güveniyor nasilsa her seyi yari yarıya yaparız diye bilemedim valla.Tabi yarı yarıya olmali makul fiyatlı seyler alınmali ama hic para olmadanda bu ise baş koyulması zorrr

Herşeyi beraber yaparız diye düşündüm... benim kendi arabam da var... ailemin durumuda iyi :))) kendi ailesine yardım etmesinde bir sakınca görmedim ancak bu kadar ekside olması garip geliyor bana... ilk işe başladığı zamanlarda kredi çekip borsaya yatırmış bir kısmını orda kaybettim diyor...
İlk işe başlaması 6 yıl önce , kendisinde olmayan parayı kredi çekip borsa mi oynamış yani. Ve ne kadar kredi cekti ki bu adam 8000 maaş ile hala ödüyor. Bana kumar oynuyor gibi geldi. Ya da başka birisinin ( ailesinin) borcunu kapatmak için kredi çekmiştir. 6 yılda memurlar ev kredisi bitiriyor. Ne bitmeyen krediymiş.

İlk işe başlaması 6 yıl önce , kendisinde olmayan parayı kredi çekip borsa mi oynamış yani. Ve ne kadar kredi cekti ki bu adam 8000 maaş ile hala ödüyor. Bana kumar oynuyor gibi geldi. Ya da başka birisinin ( ailesinin) borcunu kapatmak için kredi çekmiştir. 6 yılda memurlar ev kredisi bitiriyor. Ne bitmeyen krediymiş.
borsa değildir o.öyle olsa bitmişti çoktan borcu.bir de borsada sıfırı tüketmek çok zordur az çok kazanırsın yada paran aynı kalır .kumar oynuyordur diyorum ben

Adam kendine eş değil, bir banka kartı, rahat edeceği bir sponsor arıyormuş, bedavadan araba sahibide olacakmış, ama siz para konusunda kolay lokma olmadığınızı ve kazandığınız parayı ona saçmayacağınızı anlayınca sizi terk etmiş , muhtemelen daha saf yeni kurbanlara yelken açar. Evlilik şefaflık üzerine kurulmalı, maddi ce manevi konularda size açık olmayan insanla yola çıkılmaz.

Adam kendine eş değil, bir banka kartı, rahat edeceği bir sponsor arıyormuş, bedavadan araba sahibide olacakmış, ama siz para konusunda kolay lokma olmadığınızı ve kazandığınız parayı ona saçmayacağınızı anlayınca sizi terk etmiş , muhtemelen daha saf yeni kurbanlara yelken açar. Evlilik şefaflık üzerine kurulmalı, maddi ce manevi konularda size açık olmayan insanla yola çıkılmaz.
+1000000000000000000

Ilginç valla, hem elinde olmasın, hem anlatmasin, hem de evlenmek istesin.

Ben evlenmeden önce eşimle bu konuları gayet rahat konuşabiliyorduk, ki olması gereken de bu. Nisanliyken konusamiyorsaniz, kavga ediyorsanız tünelin sonu aydınlık değil gibi.

32 yaşında adam. 6 yıldır çalışıyor aylık 8 bin alıyor.. yüzük alacak parası yok. Düğün yapıp ev duzsenjz sizin paranızla olacak demek bitmeyen ne borcu var bu kadar. Ben pek olumlu bakamadım. Evlenmeden önce çalışır birlikte yaparız diyor insan ama evlenince aylarca borç odmeek çok zor. Siz evlenseniz bile ailesine ve borcuna gider para geriye pek bsy3kalmaz. Iyi düşünün derim. Kendi ailenizin durumu iyiyse siizn şartlarıniz da şu an iyiyse evlenince de bu standarti beklersiniz. Ama düğün yapmak ev kurmak eşya almak ne kadar çok tutuyor. Bunları öderken de aynı standarti elde edemezsiniz..

Bu adam doktor mu ya da pozisyonu ne ? Zira bizim müdür bile 8 bin almiyor :))
Açıkçası ben bir erkeğe maddi acidan da güvenmek isterim. Mesela ben de 8 senelik memurum arabam evim yok ama araba için birikim yapiyordum, krediye bulasmak istemedim simdi de pandemi girince tek başıma alamadim ama istesem alirim her türlü.
Ben herseyi krediyle yapan ve aman öderiz nolacak rahatliginda bir insanla yapamazdim mesela. Çünkü önümü görmek isterim, borcum varsa uyuyamam.
Bu adama güven olmaz, adam neredeyse benim maasin 2 katını aliyor ama ekside!🤔🙄 beyefendi ne zaman artiya geçmeyi ve evlenmeyi düşünüyor acaba?
Diyelim ki evlendiniz ve esyalari ortak alalim dediniz, siz nakit odeseniz bile o kredi cekecek ve onun cektigi kredileri de yine siz ödeyeceksiniz!
Hic gerek yok, ustune arabanıza da ortak cikacak hatta belki sizden cok kullanacak.
Birakin gitsin, sevgi herseyi tolere etmiyor maalesef bu devirde.

Siz evlenirseniz, muhtemelen sen kendi üstüne düşen eşyayı alırsın karşı tarafın aldığı eşyaların borcu için de düğün altınlarını verirsin yada senin maaşın krediye gider. Para kazandığın halde eşinin eline bakmak zorunda kalırsınız. Bir tatile gidemezsin, çocuğun olsa ücretsiz izne ayrilamazsin. 8 bin TL azımsanmayacak bir maaş günümüzde. Bizim kurumun mühendisi de 7 bin civarında maaş alıyor. Eşya taksiti, tek yaşadığı için kira fatura, iki bes hesabına birikim ayrıca altın alıp kenara koyar. Karşınızda ki insan birde eksi bakiyede hiç mantıklı değil. Ayrıca bir erkek, parasını nereye harcadığını söylemek yerine karşı tarafı paragöz olarak suçluyorsa mutlaka gizleyecek birşeyi vardır. Bu oyunlara gelip kendinizi suçlamayın.

Back
X