Evlilik aşamasında maddi sorunlar

Neyse ki konu sahibi henüz nişanlı bile değil :)))))
evet zaten erkek arkadasının aılesının durumuda kotuymus..ve yardım edıyormus aılesıne..bunuda goz onunde bulundurması gerek..
evlenıncede aılesını ac acık bırakamaz sonucta

Ben durustlukten yanayım bizde eşimle kredi çekerek her şeyi birlikte yaptık çünkü ikimizde de baba yok mecburduk yani kendimiz yapmaya ama bende oda dürüsttük birbirimize karşı oturduk konuştuk tamam dedik sizde ki sorun nişan var ama ortada bir anlaşmazlık var gibi bunların önceden konuşulması gerekiyordu açık açık...

Evlilik teklifi bile almadan nişanlanmıs konu sahibi Şubat Ayı'nda.

Adam acele ediyor çünkü maddi açıdan toparlanmak için nişanlısına ihtiyacı var.
Adam acele eder tabi ekstra paraya ihtiyaç var. Belki de kumar borcu var acil para lazım.

Altından başka seyler çıkacaktır muhtemelen borsa falan değildir..

Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Yol yakınken vazgeç derim 😔 maddi durumu bu saatten sonra aynı olur 32 olmuş değişmemiş seni
Merhaba arkadaşlar bir konuda yorumlarınızı rica edeceğim...geçen şubat ayında nişanladım ve planımız temmuz ağustos gibi evlenmekti... nişanlım kamuda memur yaklaşık 8000 tl maaşı var ve 6 yıldır çalışıyor... benim sorunuma gelecek olursak hiçbir birikimi yok hesabı sürekli ekside hala devam eden kredisi var...hesabının ekside olduğunu da bana evlenme teklif etmedin ve evlilik için hiçbir hazırlığımız ypk dediğimde durumumu biliyorsun hesabım ekside cevabıyla öğrendim ve kırıldım sonuçta ortalama bir maaşı var ve bir yüzük almak zor olmasa gerek... ailesinin ekonomik durumunun oldukça kötü olduğunu onlara yardımcı olduğunu biliyorum... ancak 32 yaşında bir adamın evliliğe bu kadar hazırlıksız olmasına rağmen nişan konusunda bu kadar ısrarcı olmasını anlayamadım... ilk başlarda bana karşı çok iyiydi ancak son zamanlarda maddi durumları sorgulamamla beraber bencil sadece kendini düşünen oluyorum...tüm eşyaları yarı yarıya öderiz altını sen alırsın diye konuşmuştuk...bu kadarını da yapması gerekmez mi? İleride bir evi geçindirebilecek mi bunun tedirginliğini yaşıyorum... sizce haksız mıyım??? Yardımcı olabilir misiniz? Bu arada kendimde aynı kurumda mühendisim... ekonomik bir beklentim yok...
Vazgeç derim yaş 32 bu saatten sonra değişmez sizide sürükler..

evet zaten erkek arkadasının aılesının durumuda kotuymus..ve yardım edıyormus aılesıne..bunuda goz onunde bulundurması gerek..
evlenıncede aılesını ac acık bırakamaz sonucta
Ailesine elbette destek olur da 8 bin iyi bir maaş. Hadi ailesine her ay 2 bin verse yine elinde birseyler kalır. 1 kuruş birikim olmadığı gibi bir de ekside...

Birikimi yok tamam hadi anladım 8 bin maaş az para değil yalnız .. eee siz evleneceksiniz nasıl olacak bunun eşyası düğünü eee balayı vs olmayacak mı bakın şimdiden bnları konusun nişanlıysanız bunu sormaya hakkınız var . Hayatım durumumu biliyosn diyosun ama bir şey bilmediğinizi sorun yani evlendikten snra da 2 aileye mi bakacak olmaz ki öyle tamam aileye yardım edilir ama bu durum başka . O zaman ona bütün gelirlerin giderlerin hepsinin sizde toplanmasını talep edin bakalım ne diyecek. Siz de ona göre yol çizersiniz. Ben istediğim beyaz eşyayı aldım mesela iyisini almak istedim ama koltuk takımına takılmadım mesela balayına yurtdısına çıkacaktık pandemi den dolayı yasaklandı bizde ege turu yaptık mesela bazı noktalar vardır onları ısrarla isteyin . Mesela ben düğün istemedim düğün parasını balayına yiyelim dedim yada mesela bohça istemedim onun yerine istediklerimin kullandıklarmın en iyisini aldım ve altın istedim .. isteklerinizi söyleyin lütfen nişanljlık her şeyi kojusmak demektir

Buna çok benzer olay arkadaşımın başına geldi evlenmeden önce aynı anlattığın gibiydi. evlendikten çok sonra iddaa oynadığını öğrendi borçlar hiç bitmiyordu. İrdelemen ve tedirgin olman çok normal yüzükte mi alamaz yani 32 yaşına gelmiş biri erkeğin birikimi bence olmalı.

Şimdi farkettim yüzük bile almadıysa siz nasıl nişanlı oluyorsunuz ?
Benim burda dediğim yüzük tektaştı... gerçi nişan yüzüğümüde kendim aldım onlar şehir dışından geleceklerdi aynı gece nişan yapacağız diye yüzüklerimizi önceden kendimiz aldık... o bana gönderecekti bir kaç iban istedi yollamadım.sonra konu kapandı...

Yaşının geçtiği, bu saatten sonra evlenmek için başka birini bulamayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Başka türlü bu adamı kimse çekmez çünkü. Herhalde sebebi budur. Aşk deme, insan böyle birinden soğur yahu. Bir yüzük almaya değer bile görmemiş. Kendine yazık etme.

Benim burda dediğim yüzük tektaştı... gerçi nişan yüzüğümüde kendim aldım onlar şehir dışından geleceklerdi aynı gece nişan yapacağız diye yüzüklerimizi önceden kendimiz aldık... o bana gönderecekti bir kaç iban istedi yollamadım.sonra konu kapandı...
Size söyleyebileceğim tek şey kendinizi yakmayın. Eğer kumar gibi bir alışkanlığı varsa ömür boyu borcu bitmez. Kendi kıymetinizi bilin .

Size söyleyebileceğim tek şey kendinizi yakmayın. Eğer kumar gibi bir alışkanlığı varsa ömür boyu borcu bitmez. Kendi kıymetinizi bilin .
Başlarda bana karşı çok iyiydi... son zamanlar kendini belli etti ama ben görmek istemedim sanırım... benim için en hayırlısı buymuş gibi görünüyor...

Yaşının geçtiği, bu saatten sonra evlenmek için başka birini bulamayacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Başka türlü bu adamı kimse çekmez çünkü. Herhalde sebebi budur. Aşk deme, insan böyle birinden soğur yahu. Bir yüzük almaya değer bile görmemiş. Kendine yazık etme.
Aslında birini bulamamak endişesi değil de başlarda bu kadar kötü değildi... son zamanlarda çok değişti...

N
Aslında birini bulamamak endişesi değil de başlarda bu kadar kötü değildi... son zamanlarda çok değişti...
Neden çünkü saf olmadığını anladı. Yol ver gitsin.Para herşey değil elbet ama bir yüzük bile almamak nedir.

Sadece ailesine yardım değil kendi de yiyip içip para harcayan biri ne yaparsan yap değiştiremezsin bu huyunu. Evlenince ailesine yardım etmeyi birakirsada bişey değişmez elinde para tutamayan bı insan ilerdede tutamaz. Evlenince büyük ihtimal senin kazacin ile gecinmeyi planlıyor açıklama yapsın neden ekside olduğunu ailesinede büyük miktar yardımda bulunduğunu sanmıyorum ben

Daha konusamiyorsunuz bile. Boyle adamla umarim evlenmezsiniz. Neye kredi cektigini bile bilmiyorsunuz. Evlenince de ailesinin durumu degismeyecek. Belli ki onun maasi ailesine gidecek.
Hem nosan yapmak istiyor, hem de evlilik icin bir birikim yapmiyor. E nasil olacak o zaman? Demrk ki evlenince o maasini ailedine gonderirken belki de siz dugun borcu odeyeceksiniz.

Back
X