evlilik bana yaramadi

ben çocukluğumdan beri ev işi yapan bir kişi olduğum için 11 yaşındaki kızıma hiç iş yaptırmadım ama bazen hata mı ettim diye düşünüyorum. Ben 6 yaşındayken evi komple süpürür her yerini siler toz alırdım .

Ben Turk kadinlarindan birine gecen gün dedim ki 'ayy hava ne kadar guzel, bahar gibi'
Elcevap: Evet tam hali yikayip, temizlik yapmalik.
Allah'im kabul et yanina geleyim..
Ben de gezmeci tip ay evet oğlumla dışarı çıkayım usuturum korkum olmadan derdim eve tıkıldı yavrum ya soğuklardan

canım bir an önce bunalımdan çıkman lazım.bende yeni evliyim ve çalışıyorum üstelik hıç kimseyı tanımadığım bir sehirdeyim ailem çok uzakta ve tek çocuğum el sütünde büyüdüm ne yemek ne temzilik yaptım.ama annemin sözü lale devri sona erdi
sorumluluklarım var artık.sabah eşime kahvaltı hazırlıyorum,bende yapıyorum evi topluyorum çıkıyorum.eşimden önce evde oluyorum yemek yapıyorum.iki güne bir temizlik yapıyorum.çamaşır yıkama ütü vs haftasonuna bırakıyorum.haftasonu eşimle vakit geçirmek için temizlikle uğraşmıyorum.Bi de tez yazıyorum akşamları da onla uğraşıyorum
sende evdesin bak sabah kalk kahvaltını yap etrafı topla yavas yavas temzliğini yap sonra yemeğini yap sonra kendine bakım yap:)
dolaba birşeyler yap at zamanı gelince büyük kolaylık oluyo.ne bileyim çok vaktin var kendine bir program uydur.zamanla isteyerek yapacaksın emin ol:)

Bende kendimi çok yorgun, bıkkın hissediyorum uzun bir süredir, 2 senedir evin yükü kardeşimle bizim üzerimizde çünkü, yapacak birşey yok elbette ama bazen yaşıtlarıma ve özellikle bekarlara bakınca hiç te onlar gibi olmadığımı farkediyorum ruhum sanki evlilikte 10 yılı rahat devirmiş gibi, 2 sene önce omuzlarımıza ev yükünü aldık. Nişanlıyım, nasipse Nisan' da evleneceğim, o koşuşturmacalar çoğu kişi için tatlı telaşlarken bana düşününce derin nefes çektiriyor. Tatil bile benim için aktiviteden aktivite seçme, çılgınlar gibi eğlence demek değil artık, dinleneceğim, sessizliği dinleyeceğim bir yer olmalı, mümkünse yalnız gidebileceğim, hiç bir elektroniği, iletişim cihazlarını da yanımda bulundurmayım, mümkünse tabii..

Son düzenleme:
herkes evlilige uygun degil zaten
evleneli bir ay olmus
bir ayda bu haldeyse sonrasini dusunmek hic zor degil
tek kelime ile tembelsiniz

şöyle yapıyorsun canım çalışıyorsan tatil günü ortlama saati 8:30 a kuruyorsun ufak bir kahvaltı yapıyorsun yemek yapacaksan önce yemeğe giriş o ocaktayken bulaşıllara giriş o bitince süpürmeye geç o esnada çamaşırları yıkamaya at. sonra silmeye geç o bitince tuvalet banyoya geç,sonunda zaten terden her tarafn yapış olacak banyonu yap ütüye geç ve gün bitti geri kalanda eşin işten senin ev işi bittiğinde geliyorsa salata hazırla sofrayı kur. artık toplaması çay suyu koyması ona kalsın. bu kadar.

ha bide çamaşırları as ütülükleri kurutma idrek kuru ütüle evin beyaz saray gibi değilse sekiz buçukta kalkıp hava kararana kadar bitiyor.

ya nasıl yapıyosun hamıle halınle..maşallah..benım nefesım kesılmeye basladı ,tıkanıyorum.daha 4,5 aylıgız bi de...

konu sahıbı arkadasın derdi tamamen depresyon...üsengeclık ondandır yani

cillibombom eşin her yerin pırıl pırıl olmasını bekliyor mu? Benimki beklemez mesela kendisi de biraz dağıtıyor biliyor yani. Ben de çok sıkmam kendimi temiz olsun yeter. Ortalıkta çöp olmasın mesela yediğinizin çöpünü ve bulaşığını kaldırın hemen. Aşırı kalabalık ve bunaltıcı görünür yoksa. Bazen ev çığırından çıkabilir tabii o zaman da derin bir nefes alıyorsun önce. Eline bir çöp poşeti alıyorsun sağda solda gözüne çarpanı atıyorsun içine. Kirlilere geçiyorsun yıkanacaklar makineye diğerleri sepete. Ne kalıyor? Süpürmek. Ben bunu seviyorum tozlar saçlar ortadan kaybolunca zevkli oluyor :) sakin sakin hallet acele etme evini seversen hoşuna gider işler. Sıkılırsan da ertesi güne ertelersin banyoyu tuvaleti. Zaten bunların hepsini her gün yapmayacaksın. Bir kez toplarsın sonra düzenli gidersin bunalmazsın.

ya nasıl yapıyosun hamıle halınle..maşallah..benım nefesım kesılmeye basladı ,tıkanıyorum.daha 4,5 aylıgız bi de...

konu sahıbı arkadasın derdi tamamen depresyon...üsengeclık ondandır yani

mecbur yapacağım ev işleri dururken asla yatıp dinlenemem,rahat edemiyorum.
Ev işi,yemek,kızımla ilgilenme üzerine biraz yatıp dinleneyim diyorum kızım hiç yatmamı istemiyor.
Bide benim hamileliğim çok kötü geçiyor.kansızlıktan dolayı kalp çarpıntılarım nerdeyse 24 saat benimle.

Benım tek cozumum bı odayı terk ederken toplayıp cıkmak..

Sabah yatak odasından çıkarken biri gelcekmiş gıbı jılet gıbı yap yatagını ve etrafı..

Tuvalete ve banyoya gırdıgınde yakınlarda hep cıf bulunsun..cıkarken ıkı dakka ovup cık..

Mutfaktakılerı hemen makıneye at..

Oturma odasınında dagınıklıgını topla..

Gerıye sadece ev supurmek kalır..
Önemli olan dagınıklıgı toplamak..

Derli doplu olan ev temiz gorunur..

Ayrıca dekorasyon dergılerı yada sıtelerını ıncelemek bende evi toparlayıp temızlık yapma hıssı uyandırıyor..evim ordakıler gıbı olsun dıye cırpınıyorum hahahahah

aynı ben imişsin evlenmeden önce :))

şimdi nasıl düzenin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…