evlilik bana yaramadi

ertelememeye çalış günlük mutfak banyo wc temizliğini yap erteledikçe kalıyo.diğer işleri de günlere böl. yeni ev yeni eşyalar ben olsam günde 3 kere kalkar temizlik yaparımmm

Halbuki bu zamanlar evinin en toplu en temiz olması gereken zamanlar,

çocuğun yok birşeyin yok 2 kişisiniz alt tarafı yepyeni mobilyalar,

sen desen yeni evlisin bakımına herzamankinden daha fazla önem veriyor olman gerek normalde zamanında var

Cnm ..o evliliğe atlayıp sonra soğuk duş etkisi yasayan her genç kızda olur..
Annelerimiz bizi çok koruyo sanırım ..tabi sonra sudan çıkmiş balık oluyoz...
Tabi ben dahil sayılmam ben ve türevlerimi bi kapın daha var die yetiştiriolarr...

ayy yepyeni eşyalı evi insan zevkinden temizler yahu..çocuk olunca işeyip kusunca depresyona girersin
canım ben de yeni evliyim ev işini bazen ben ben e yetiştiremiyorum ama sen sanırım depresyondasın. daha yeni evlisinyazık en güzel zamanlarınızı cicim aylarınızı böyle yıpratma eşine de sana da yazık. kalk duş al üstünü giyini makyaj yap kocanı da koluna al çık gezmeye. istersen bir seferliğe mahsus temizliğe yardımcı al çünkü ev dağınık olunca insan iyice miskinleşiyor işler de ağır geliyor ama ev düzenli olunca sen de daha canlı oluyorsun. o yüzden diyoruz ki rızkın ne zaman gelirse çalşmaya başlarsın ama bu günlere bir daha dönemezsin TİTRE VE KENDİNE GEL tek çözüm yolu bu anlattıklarımm..

canım ben konu sahibi değilim yanlış alıntı yaptın sanırım:)

Ben Turk kadinlarindan birine gecen gün dedim ki 'ayy hava ne kadar guzel, bahar gibi'
Elcevap: Evet tam hali yikayip, temizlik yapmalik.
Allah'im kabul et yanina geleyim..
Halbuki biri bana deseki ayy hava ne guzel hemen derimki koss kos disari cikalim gezmelere gidelim aman ne oyle ya omru temizlikle gecenleri anlamiyorum bana yeterki gezme tozma olsun

Temizlik yöntemlerinden bahsetmeye gerek yok bence, zaten az çok bilirsin. Sorun senin psikolojinde.
Önce bunalımlı halinden çıkmak için telkin et kendini, ev hanımı olmak zor değil, ki çalışmıyorsan bir de!

Ben Turk kadinlarindan birine gecen gün dedim ki 'ayy hava ne kadar guzel, bahar gibi'
Elcevap: Evet tam hali yikayip, temizlik yapmalik.
Allah'im kabul et yanina geleyim..

Halbuki biri bana deseki ayy hava ne guzel hemen derimki koss kos disari cikalim gezmelere gidelim aman ne oyle ya omru temizlikle gecenleri anlamiyorum bana yeterki gezme tozma olsun
mesajlarınızla güldürdünüz beni, (o türk kadınlarından biri de benim)biri bana dese, hava bahar gibi ne güzel benimde cevabım, tam temizlik havası olurdu sanırım, gezme-tozma fazla sevmiyorum.

Ben de çok pis insanları sevmiyorum. Evine gidip aşırı dağınık gördüğüm birinden soğuyorum. Kesin kendisi de pistir, kişisel temizliğini yapmıyordur diye düşünüyorum. Sürekli temizlik yapmaya gerek yok, düzenli programlı olmak yeterli bence. Evli değilim ama çalışıyor, kursa gidiyor olmama rağmen ailemle yaşadığım evin tüm yükü bende.

Balayı dönüşü aynı şey bana da olmuştu eşim hemen işe başlamıştı ben ise 1 hafta evde kalıp ondan sonra işe başladım o bir hafta akşam nasıl oluyor anlamıyordum adeta devamlı evi yerleştir, sil süpür , yemek yap hemen akşam oluyordu o an çok anlamsız gelmeye başlamıştı her şer bir de iş başı yaptığımda nasıl yetiştireceğim diye korku sarmaya bile başlamıştı ama hiç korktuğum gibi olmadı. Zamanla bu tempoya alışıyorsun6 ay oldu bizim de. Ben şu an çalışıyorum akşam işten çıkıp koştur koştur eve gidip yemek yapıyorum yiyoruz filan çamaşır ya da bulaşık yıkıyorum sadece, hafta içi temizlik yapmam çünkü uzmanlığım için tez hazırlamam bir de İngilizce çalışmam gerekiyor yemek sonrası biraz dinlenip derse oturuyorum hafta sonu da bir gün eşimle beraber temizlik yapıyoruz ben ütü filan yapıyorum. Şimdi de önceden ne çok boş vaktim varmış işten gelince bütün akşam benimdi diyorum hem iş hem ev hem de ders çalışmak yorucu oluyor bazen ve önümdeki 2 sene boyunca bu tempo böyle devam edecek çocuk fikrini bile bu yüzden erteliyoruz.

Canım benim öyle içten yazmışsın ki Allah sana en güzellerini nasip eder inşallah :)
Kv ile mi yaşıyorsun? öyle yazınca, her şey gönlüne göre olsun..

Canim gec kalkma ben erken kalkarim ogleye kdar isimi bitiririm cok uyuyunca enerjin duser canin istemez sabah erken kalk esimle kalkiyorum ben islerimi btiriyorum sonra kadinlar klubu :)))

Düşün o ev senin, dağınıklığın sana rahatsızlık verdiğini düşün,eşine mahçup olduğunu düşün... Seve seve yaparsın,keyif alırsın. Ödül ver kendine şu işi bitirirsem şunu izleyeceğim de mesela... Ben de bazen toplamaya üşeniyorum ama sonra rahatsızlık duyuyorum. Bırakırsam yine bana kalıyor işler hem de dağ olmuş bir vaziyette :)

Birazdan 'Ayyy ben harika bir ev kadiniyim. Sacimi kocisim ve cocuklarim icin supurge ediyorum. Ustum basim camasir suyu kokuyor. ' cular gelir.

Geçen gün bi sitede kadının biri "Kadın dediğin parfüm değil çamaşır suyu kokmalı" demişti bende içimden o işler erkeklere göre öyle olmuyor demiştim onu hatırladım

böyle depresyona girmeyi bile özledim galiba

Ben seni anlıyorum canım ilk evlendiğimde evi bişey götürüyormuş ama ben fakında değilmişim:)
Gittikçe alışıyorsun yapıyorsun canım bunları ben hala aman tek günde her yeri hallediyorum diyemiyorum.
Mesela her güne bi görev ver ben öyle öyle hızlandım bi de görevin gibi oluyor yapmayınca huzursuz oluyorsun.
ilk başlarda şunu program yaptım pazartesileri evi süpüyordum toz alıyordum duş almak için girdiğimde de banyo temizliği yapıyordum
Salı canım isterse vileda yapıyordum istemezse oturuyordum
Çarşamba wc lavabo sadece bütün banyoyu baştan aşağı yapmıyordum.
Perşembe yine boş:) Cuma da evi tekrar süpüyordum.
Ütüde ise hiç zorlama kendini, ben nefret ederdim hala ediyorum ama önceleri az parçalar ütülerdim günlük 10dk açmak gözünde büyümüyor. oturup 1 saat ütü zor geliyor düşüncesi sonra elin alışıyor 10 dk 15 oluyor artıyor.

Hiçbir şey yapmazdım bekarken bende bunları yapmak bile bana nasıl ağır nasıl işkence gelirdi napıcağımı bilemezdim ne zaman yapacağımı:) Bunları yaptıkça bi zaman sonra iş kolay geliyor hani of süpürge mi demiyorsun da 2 dkda süpürürüm diyorsun.

Hayir bir de kocalarindan bu yaptiklari temizlik icin onay ve takdir bekliyorlar ya ben ona bitiyorum. Ya hu erkege ne yeni aldigin lavanta kokulu yuzey temizleyiciyle bufeyi piril piril yapmandan? Git kocanla cay-cerez esliginde Arka Sokaklar izle.
Aaa olur mu temizlik yaptığımda eşim akşam mis gibi olmuş der. O kadar yorulmanın ödülü :)) valla bende sıkılıyorum artık ev işinden, bekarken çalışıyordum bu ne ya hergün aynı şey sabah kalkış şeklim bile aynı çocuk olsa hiç başedemiycem heralde, hergün pratik süpürgeyle süpürüyorum bıktım tozlardan hele ütü fenalık geldi bazen tek tek ütülüyorum yarın ne giyecekse onu eşimde sevmiyor öyle.

Yaaa çalışan kadınlar napsın o zaman napsııınn. Bu tip konuları okuyunca kafamı nerelere vurayım şaşırıyorum :)

çalışıyorum.3 gündür mutfak tezgahım dağ oldu. makineye bile atmak için elim gitmiyor soğuktan. evim de kalorifer yok elektrik sobası ile ordan oraya taşıyorum kendimi. içimdende gelmiyor birazda. yemek içmek tepsiye koyup oturma odasında yiyoruz. sonra hop aynen mutfağa bırakıp odaya kaçöıyoruz. öyle oluncada birikiyor.
her hafta sonu pazar temizliğimi yaparım süpürmek,silmek toz almak balkon yıkama. bazen cam silme bile yetişir o temizliğe baştan sona bir gün ve ertsi heryer mis. sonra yine aynı dağınıklık başlıyo. .ara günlerde sadece wc yıkıyorum. gelip yemek yapmak bile o soğukta zor olouyor ki evi komple sıcak olup işini yetiştiremeyen hanımlara da pes diyorum doğrusu. hele ki evde olanlar,çalışmayanlar için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…