• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik borc universite

teşekkür ederim ilginiz için...
böyle bir şeye güvenerek zaten evlenmeye kalkmam... okulumu bitirecek kadar sabrım var :)
acelemiz yok...

bahsettiğiniz konuda haklısınız, arka planda dönen hesaplar sonucunda oluyordur , olan örnekler...
bizim gibi dayısız insanlara da işte tek çare okulu bitirmek,
kaderimizde hangi il varsa gideriz diye beklemek :KK51: :confused:

konu sahibinin de vardır bir güvendiği bildiği.... hayırlısı haklarında :KK51:

dayi falan istemiyolar canim benim ozel durumlar var bu da onlardan biri ben tekrar arastirdim bugun gene ayni cevabi aldim her sene ogrenci olduguna dair belge getireceksin ipka vereceksin o sekilde kalabiliyor kisiler dedi. ki cevap veren arkadasi da gondermemisler bi yere ipka vermis ogrenci belgesiyle tabiki her sene ogrenci oldugunu bildirmen gerekir nolacakti emniyet isi gucu birakip sen okulu bitirdin mi bitirmedin mi biraktin mi naptin onu mu takip edecek

canim borcsuz mal sahibi olamazsin maalesef oyunun kurali bu

Minnoş, ben sana borçsuz olabilirsin demiyorum :) Tabiki kredi çekmek artık zorunlu da , biraz daha iyi hale gelebilirdi diyorum. Neyse sağlık olsun . Her şey gönlünce olur umarım :)

Minnoş, ben sana borçsuz olabilirsin demiyorum :) Tabiki kredi çekmek artık zorunlu da , biraz daha iyi hale gelebilirdi diyorum. Neyse sağlık olsun . Her şey gönlünce olur umarım :)

yukaridaki bi yorumda yazmistim esim dugun salonunun parasini falan biriktirmisti ve babasi sagolsun o parayi alip kendine araba aldi bizde el elde bas basta kaldik bi anda :))

Sıkma canını , türkiyede yaşayan herkes aynı sıkıntıları yaşıyor.Evlenden önce kestrimiyorsun , bir yola girmiş oluyorsun.Güzel düşüncelerin , eşine destek ol .Atlatırsınız en kısa sürede inş.

ev almada ki aceleniz neydi?
şükredin 900 tl asgari ücret şuan da..
size 500 tl kalıyor bu arada hemde ev sahibi
oluyorsunuz.

ev almada ki aceleniz neydi?
şükredin 900 tl asgari ücret şuan da..
size 500 tl kalıyor bu arada hemde ev sahibi
oluyorsunuz.

bossa kira odemek istemedik esimin arkadaslari meslektaslari da simdiki aklimbolsa odedigi kiralarla iki ev alabileceklerini soylediler 30 yasinda ev alip 40 yasina kadar borcuyla ugrasmaktansa 20 li yaslarimizda borclanip 30 yasinda rahat ederiz elimizde bi mulkumuz olur coluk cocugumuza birakcak bi seyimiz olur diye acele ettik :)) cok sukur tabi geciniuoruz bu parayla ama elden borclarimiz belimizi buktu

bence ygs için kendinizi iyice hazırlayın ve ygs puanınızla bir yere yerleşin. 2 yıllık sağlık bölümleri bence sizin için daha uygun olur. hem kısa sürede bitirir hem de daha rahat iş bulursunuz.

bence ygs için kendinizi iyice hazırlayın ve ygs puanınızla bir yere yerleşin. 2 yıllık sağlık bölümleri bence sizin için daha uygun olur. hem kısa sürede bitirir hem de daha rahat iş bulursunuz.

ben sozelciyim canim saglikla ilgili bolumlerin puani tutar mi bilmiyorum iskur tibbi sekreterlik kursu acmis aksamustu gidip yazilicam olursa

bossa kira odemek istemedik esimin arkadaslari meslektaslari da simdiki aklimbolsa odedigi kiralarla iki ev alabileceklerini soylediler 30 yasinda ev alip 40 yasina kadar borcuyla ugrasmaktansa 20 li yaslarimizda borclanip 30 yasinda rahat ederiz elimizde bi mulkumuz olur coluk cocugumuza birakcak bi seyimiz olur diye acele ettik :)) cok sukur tabi geciniuoruz bu parayla ama elden borclarimiz belimizi buktu
biz 30 lu yaşlarımız dayız 2 maaşla yapamadık.
ama eğer sen işe girersen sıkıntısız ödersiniz borçlarınızı.
ama üni. diyorsun o da ayrı bir masraf nasıl olcak??

Sıkma canını , türkiyede yaşayan herkes aynı sıkıntıları yaşıyor.Evlenden önce kestrimiyorsun , bir yola girmiş oluyorsun.Güzel düşüncelerin , eşine destek ol .Atlatırsınız en kısa sürede inş.

tesekkurler canim iskur tibbi sekreterlik kursu acmis ogleden sonra gidip yazilicam kabul ederlerse bakalim insallah bisi cikad

biz 30 lu yaşlarımız dayız 2 maaşla yapamadık.
ama eğer sen işe girersen sıkıntısız ödersiniz borçlarınızı.
ama üni. diyorsun o da ayrı bir masraf nasıl olcak??

cogu ogrenci part time islerde calisarak ailesine yuk olmadan okuyabiliyor yururluluge girdi mi bilmiyorum ama evli kisilerden de harc alinmayacagi konusunda haberler vardi bi sene once muhabirlik yaptigim icin yakindan ilgilenmistim bu konuyla bende part time calisarak okul masraflarimi karsilayabilirim. biz ustumuze basimiza gerekli olmadikca bi sey almiyoruz sinemaya iki uc ayda bi kere gidiyoruz o da burada bi avm de sali gunleri biletler 5 tl kampanyali o sekilde. disarda yemek yemiyoruz arabamiz yok dogal gazdan kisiyoruz ve bu sekilde ev kredimizi oduyoruz esim 2800 kusur maas aliyo bu parayla cok rahat bi sekilde gunumuzu gun edebilirdik ama biz ev sahibi olmayi tercih ettik. yani diyecegim o ki tercih meselesi bu isler.

e sen zaten çözmüşsün olayı bak ne güzel her şeyi planlamışsın..uyguluyorsun da,
ne yapalım biz anlamadım..
evin hayırlı uğurlu olsun

cesaretinize hayran kaldım. benim eşimde polis ve ben de çalışıyorum. lojmanda oturuyoruz. ewt bizde kendimizce birikim yapıyoruz ama tek maaşla ev almak zor. eşiniz yemek işini nasıl yapıyor?? bi 400 er lira harçlık bırakıyoruz kendimize. size toplamda 600 falan kalıyor zor durum..

ben kpss çalışırken masa başı iş bulmuştum çok azdı maaşı ama yinede geliyordu birşeyler. orda ders çalışıyordum arada. akşamda evde 2 saat çalışıyordum yetiyordu. böyle bir iş bulabilirsiniz.. evli değildim fakat..

ama en büyük tavsiyem, doğum tarihi değişmez deyip ÇOCUK YAPMAYIN sakın..

cesaretinize hayran kaldım. benim eşimde polis ve ben de çalışıyorum. lojmanda oturuyoruz. ewt bizde kendimizce birikim yapıyoruz ama tek maaşla ev almak zor. eşiniz yemek işini nasıl yapıyor?? bi 400 er lira harçlık bırakıyoruz kendimize. size toplamda 600 falan kalıyor zor durum..

ben kpss çalışırken masa başı iş bulmuştum çok azdı maaşı ama yinede geliyordu birşeyler. orda ders çalışıyordum arada. akşamda evde 2 saat çalışıyordum yetiyordu. böyle bir iş bulabilirsiniz.. evli değildim fakat..

ama en büyük tavsiyem, doğum tarihi değişmez deyip ÇOCUK YAPMAYIN sakın..

esimin arkadasi tek maasla ikinci evini aliyor :)) isteyince oluyo merak etmeyin. cocuk biz dusunmuyoruz zaten ben vajinusmus hastasiyim su an icin pek mumkjn degil hamile kalmam

şimdi sınava hazırlanıyorken çalışmanız zor bi de okula başlayınca da zor olur bana göre.
ben uzaktan eğitim okurken zorlanmıştım. gerçi benim işim part time değil tam gün.
ne biliyim ya işiniz zor Allah yardımcınız olsun.
ev için erken olmuş gibi.

önemli olan birinci evi almak zaten. ben değil siz merak ediyorsunuz ki topik açmışsınız. istiyorsanız madem kısacaksınız dert yanmak yok. gerekirse yemeden içmeden kısacaksınız alacaksınız. elbette alınır ama demekki alamıyorsunuz ki dert yanıyorsunuz

Senin sınava gireceğin için çalışmayacağın, düğün borçları, elden borçlar bunların büyük çoğunluğu evlenmeden önce bellidir. Eşinin maaşı da belli gelir gider durumuna, para kalır mı kalmaz mı ona göre ev alsaydınız.
Ya da düğünü, eşyaları, borçları az tutup kalan parayı eve verecektiniz.
Şu durumda ya part time iş bulacaksınız ya da evi satıp sen okula girip bi düzen tutturduktan sonra tekrar ev alacaksınız.

Bu arada kimi aynı parayla ay sonunu getiremez, kimi aynı parayla bolluk bereket içinde yaşar
Bence başkaları aynı parayla şunu yapıyor biz de yapabiliriz demek riskli.
Çünkü bunu birebir canlı olarak gördüm.

Back
X