Neden kıskanasın ki? iyi bir evlilik çok güzel bir şey ama benim kızdığım işin rekabete ve şova dönüşürken içinin boşaltılması. yoksa mutluysanız ne güzel :)Bencede biraz abarttın ,nerdeyse boşanmak istedim.Ama kıskandım azcık:)
bir arkadaşım teklifleri kabul etmediği için beni duygusuz ilan etti.. kaldi ki çok geçerli nedenlerim vardı arkadaşım olsun da taştan olsun kafasından sanırım o tetikledi böyle bir konu açmamı :) arkadaşın ihtiyacını gidermek için evlenmiş demek kiteklifleri degerlendir ama evlenmis olmak icin evlenme
dogru dusunuyorsun kesinlikle.
evelnirsende bir zamet pempik gelin olma
Bir arkadasim ben bekarken bisey demisti halen daha dusunup sasiyorum: ihtiyac duymuyomusun??
Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Selam hanımlar
27 yaşında bekar bir bayanım, çevremde çoğu tanıdığım evli hatta çocuklu.. Ben buna takılmıyorum çünkü kıyas yapılacak bir konu değil kimi erken evlenebilir kimi geç bu normal bir durum. Evlenmek istiyorum ama bu başkaları evlendi diye değil kendim için ve bazı şeyler için geç kalmak istemediğimden.
Mesele şu ki insanların evliliği bu kadar abartması canımı sıkıyor. Bekar insanlara acımaları mahrumiyet altında yaşıyormuş gibi bakmaları komik gelse de bir yerden sonra sinirimi bozuyor. İşini gücünü eline almış hayatını yoluna koymuş biriyim doğru kişi karşıma çıkmadığı için evlenmedim henüz. Tanışmak için de pek çaba göstermiyorum zaten doğru kişiyi arayarak bulacağımı da sanmıyorum karşıma çıkacaksa çıkartır Allah.
Arkadaşlarımın sürekli bir şeyler yapmam gerektiği iması canımı sıkıyor hayatımı yaşarken tanırsam tanırım sırf biriyle tanışmak için bir şeyler yapmak bana göre saçma. Bekarlık bu kadar mı kötü görülüyor ki çaba göstermeli oluyorum.
Kızların kadınların evliliği rekabete ve gösterişe dönüştüren.. nişandı düğündü derken ev fotolarıyla çocuk şovlarıyla devam eden sosyal medya hesapları bana saçma geliyor.. ama bunu söylemem bile kıskançlık olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle bazen artık evleneyim de art niyetli yorumlara kapılar kapansın istiyorum acımalar, eleştirileri kıskançlık sanmalar bitsin istiyorum(istemesem de etkileniyorum sanırım yorumlardan)... ''Ya evliliği ne diye gözümde büyüteyim en salağı bile evleniyor işte'' dediğim için hoşlanmyorlar tabi benden ama işin gerçeği de bu değil mi ? Evliliğin marifet sanıldığı bir ortamda fazla mantıklı olmakla suçlandığım için üzülmeli miyim sevinmeli miyim bilmiyorum.. Evliliği asla yermiyorum hayatın bir parçası ama tek başına bir anlam ifade etmiyor.. pembe cupcake desenli tabaklara sahip olmakdan ibaret değil evlilik..
Oysa ki burada her gün bir sürü evli kadından memnuniyetsizlik ve pişmanlık dolu yazılar okuyoruz bir yerde bir şeyler ciddi manada çelişiyor olmalı masal görünümlü fotograf albümleri moda ama biraz yakından tanıma fırsatı olunca karısına horlayan erkekler görüyorum bolca. ..
Bunlar işin farklı bir boyutu konuyu dağıttım ama hal böyleyken neden bu sahte çifte standart ve bekarlara acıma.. fazla seçme evlen baskısı.. hatta suçlama ?
Şükür mutluyuz arada özgürlüğü özlesek de!O yarışı bende sevmiyorum ama içinde buluyor insan kendini:)Neden kıskanasın ki? iyi bir evlilik çok güzel bir şey ama benim kızdığım işin rekabete ve şova dönüşürken içinin boşaltılması. yoksa mutluysanız ne güzel :)
aynen hak veriyorumSelam hanımlar
Beni iyi anlamışsınız gerçektenBir grup kadında var bu, maalesef. Takılmayın, 30 yaşında evlendim, çok mutlu olsam da asla "keşke daha erken evlenseydim" demedim. Doğru kişiyi bulduğunuza emin olana kadar evlenmeyin, acele etmeyin. Bu baskıyı yaratan, evliliklerini gözünüze sokup "senden öndeyim" imasında bulunan insanlar emin olun evliliklerinde mutlu değiller, bunu kapatma derdindeler.
Hayatta en çok gördüğüm ve de kendim yaşarken de onayladığım tespit, evinde mutlu olan dışarıya ilişmiyor. Öyle instagramdan, facebooktan ona buna laf sokayım, "bakın nasıl mutluyum görün de çatlayın ay çekemeyenler çatlasın bla bla" triplerine girmiyor. Evinde eşiyle, ailesiyle mutlu mesut yaşıyor, birileri ile yarışı ya da derdi olmuyor. 30 yaşıma kadar bana da demediklerini bırakmadılar, sizin hissettiğiniz şeyi yaşadım ikileme düştüm ama inatla bekledim. Şimdi kendi kendine aile hayatını yaşayan kesimdeyim. Dediğiniz gibi hayat, tabaklardan, evlerden mobilyalardan, bebekten, kocadan ibaret değil. Kendiniz için yaşayın, kendinizi bu tip insanlardan sıyırıp ufkunuzu aşın. Aşk, evlilik gelmesi gerektiği vakitte gelip sizi buluyor kalbinizi ferah tutun.
Bana sorarsan iş daha önde geliyor ayaklarının üstünde durma açısından ama insan sevmek sevilmek üzere yaratılmış evlilik de çok önemli iyi bir eş çok kıymetlievliyim ve size katiliyorum.
peki benim de size bir sorum olacak:
evli olup, isinin olmamasi mi?
isinin olup, evli olmamak mi?
beni de bu konudan bunaltti herkes.
yumurta mi tavuktan cikar, tavuk mu yumurtadan gibi oldu ama...
aşk iştee canlıya işe güce hayata doğayaBeni iyi anlamışsınız gerçekten
Bana sorarsan iş daha önde geliyor ayaklarının üstünde durma açısından ama insan sevmek sevilmek üzere yaratılmış evlilik de çok önemli iyi bir eş çok kıymetli
bence küçükken barbie bebeklerden gelen alışkanlıkböyle insanları çevremde hiç tutmam hep gereksiz insanlar olarak gelir bana insan önce çalışmalı çalıştığını keyfini çıkara çıkara yemeli sonra aşık olursa eğer evlenmeli yoksa devam...
Türkiye de aile baskısı çok olduğu için bence çoğu insan aşık olmadan kaçış yolunu evlilikte buluyor çoğu aşık olmadan evleniyor tam 24 oldum birine aşık olmasaydim asla evlilik yoluna girmezdim isterse 40 a geleyim fark etmezdi evlilik insanın sevdiği yanındaysa güzel bir şey yoksa neye yarar ki.
Sürekli orada burada pembiş pembiş sunum fotosu atan bayanların gerçekten evlilik içi sorunları olduğunu düşünüyorum bana çok itici geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?