- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
arkadaşım sırf sana cvp yazmak için giriş yaptım..
öncelikle inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alırsın..
zamanında bu kadar olmasada benzer şeyleri yaşadığım için sana çok çok çok hak veriyorum..
k.validenin yaptığı büyük ayıp , günahada girmek istemiyorum mübarek yere gidecek ama, bula bula senin doğum yapacağın zamanı mı bulmuş, yada yaz ayında gidip 9 yaşındaki kızını büyük kızının yanına gönderseymiş başka şehire.. böyle küçük çocuğunu belirsiz şekilde bırakıp, veya başkasına yük şeklinde bırakıp gitmek te gittiği yer açısından doğru değilki..
eşinede bu durumda üzüldüm, ki zaten sende belirtmişsin , o da annesi , kardeşi ve senin aranızda kalıyor ama, annesine söyleyebilirdi anne gidiyorsun ama kardeşimle babam ne olacak, biliyorsun eşim doğum yapacak ben hangisi ile ilgileneyim, o zaten lohusa olacak, neden başka bir tarih seçmedin diyebilirdi.. ama malesef işte erkeklerin anneleri kıymetli..
benim sana tavsiyem bence bugünden itibaren konuyu kapat ve ilgilenme, bırak ne yaparlarsa yapsınlar, çünkü ne yaparsan yap sonuç değişmeyecek, kendini ve en önemlisi karnındaki bebeğini stres etmekten ona zarar vermekten başka bir işe yaramayacak.. zaman geldiğinde sende sadece bebeğinle ilgilen, bırak onlarla eşin ilgilensin, arta kalan zamanlarda da yoruldum deyip dinlenirsin..
sağlıklı günler dilerim..
canım ben seni sonuna kadar haklı buldum
eşine annesini kötüleyerek değilde ben bakamam
annemde ancak bana bakar
sen halledebileceksen anneni güvendir de
ben görümcem doğumda kv ile gelecek diye sinir oluyorum
ha senin kardeşin yok mu diyeceklere de kardeşime biraz toparlandıktan sonra gel dedim açıkça
ama kv kalsa tüm memleketi toplayıp gelecek
eşime net bir şekilde ben kalabalık istemiyorum biraz toparlanayım ondan sonra gelsin kardeşlerin felan diyorum
çünkü kv felan doğuma, doğurana çok önem vermezler
ahh diyorum doğum yapacağım gün belli olmasa da bir anda sancım gelse de yetişemese doğuma diye düşünüyorum
çünkü hazırlıksız olur ve bir sürü kişiyle gelemez
benim annemlerde umreye gidecek ama ocakta doğumum var onlar erteleyip mart-nisan gibi gidecekler
ve bakmak zorunda olduğum kardeşim olmamasına rağmen
sırf ben toparlandıktan sonra gitmek için
eğer hac olsa anlardın ve anlayışlı olurdun ama bunda şubatta gitme zorunluluğu yok
bide canım oldu ki kaldı görümcen
ne sen ne annen banyosunu, ödevini vs yaptırmak zorunda değilsiniz
evinizde pişen yemekten yer ama gerisine hiç bir zorunluluğunuz yok
asla
ne kadar arada da kalsa dengeyı bulmaları lazım evlilikte o demek zatenArada kalıyor eşler de aslında ne bilim empati yapınca bazen eşime de üzülüyorum anne baba kardeş ne olursa olsun :/
ne kadar arada da kalsa dengeyı bulmaları lazım evlilikte o demek zaten
Evlenir evlenmez mi hamile kaldın
Bence de eşiniz ailesine fazla düşkün.. Sizi zerre takmıyor.. Zaten ne bekliyorsun, onun anası ne ki? Sorumsuzun oğlu, ne bekleyebilirsin ki? Çocuk için çözüm bulmazlarsa, boşver ne halleri varsa görsünler.. Kocan çok istiyorsa, kendi gitsin baksın kardeşine.. Daha da laf ederse, koy arkasına tekmeyi.. Zaten annesi, hactan birini bile bulabilir oğluna.. Bu ne yaa, böyle sorumsuzluk olur mu? Allahsızlar, vicdansızlar.. Birde mübarek yerlere gidiyor, ne yüzle gidiyorsa! Seni sevmeyen bu adamın yanında durma bence, düzeleceği yok.. Gençliğine yazık..İnsanlara sordum kararımı verdim, ayrıca kendi kardeşime böyle bir durum söz konusu dahi olamaz çünki bencil bir ailem yok çok şükür..Siz kendi başınıza bu tarz bişe gelirse bana verdiğiniz aklı kendiniz yaparsınız zira uzaktan davulun sesi hoş gelir..
Bence de eşiniz ailesine fazla düşkün.. Sizi zerre takmıyor.. Zaten ne bekliyorsun, onun anası ne ki? Sorumsuzun oğlu, ne bekleyebilirsin ki? Çocuk için çözüm bulmazlarsa, boşver ne halleri varsa görsünler.. Kocan çok istiyorsa, kendi gitsin baksın kardeşine.. Daha da laf ederse, koy arkasına tekmeyi.. Zaten annesi, hactan birini bile bulabilir oğluna.. Bu ne yaa, böyle sorumsuzluk olur mu? Allahsızlar, vicdansızlar.. Birde mübarek yerlere gidiyor, ne yüzle gidiyorsa! Seni sevmeyen bu adamın yanında durma bence, düzeleceği yok.. Gençliğine yazık..
Bu mudur? Bunu mu yazsak mutlu olacaksınız? Ben doğru düzgün fikrimi yazdım, konunuza.. Neden çemkiriyorsunuz hemen? Konunuza, benim gibi düşünmeyen yazmasın dersiniz olur biter.. İnsanlara sorup karar verdiyseniz, konunuzu da kapattırın o zaman!! Sadece 9yaşındaki bir çocuk yanınıza gelecek, annenizin yaptığı yiyeceklerden yiyecek, tüm olay bu.. Kayınvalidemin de olsa, komşunun da olsa, arkadaşımın da olsa, bakarım.. Ben dünyanın kazığını yedim eşimin ailesinden ama üniversite bitirmiş görümcelerim geldi gün boyu evde oturdular, ben eşek gibi çalışıp, geç eve gelip, onlara yemek yaptım.. Benim işim eve gelince bitmiyor da.. Misafirim onlar, sevmekle alakası yok.. Evimize gelene, gelme diyecek halimiz de surat asacak halimiz de yok.. Mesela, sizin olayınız sadece görümceniz olması mı? Arkadaşınızın, komşunuzun olsa bakarmıydınız?
Yarın, cidden o çocuk size kalınca, burada sizi kışkırtmaların zararını görürsünüz.. Hoş sizin daha zararlı oturacağınız haliniz kalmamış zaten.. Yazık!
Bende sezeryan oldum elbet biliyorum. Ama herkesin iyileşmesi farklıdır doğru diyorsunuz. Ben kendimden pay biçerek yorum yapmıştım :)Yok işte öyle olmuyo konu sahibi sezeryan olucakmış birde inanın ilk doğumda iki hafta kalkamadım geç iyileştim vs vs yani çok zor geçti gazlı bir bebek annem sürekli yanımdaydı ama değil görümcem kendi kardesim olsa da asla bakamazdım zaten lohusalık zor bi süreç birde aleni saygısızlık var bakicaksin mecbursun tarzında hiçte mecbur değil
Kayınvalidenizle hiç doğru düzgün konuşmuyormuşsunuz. Başka bir yerde de hiç arayıp bana bir konuyu sormuyorlar, onu kabul etmem bunu kabul etmem diyeceğim tabi biliyorlar demişsiniz. Resmen kayınvalidenize düşmansınız gibi görünüyor. Siz düşmansanız eşiniz de mi düşman olacak. Sanki siz çok sevecensiniz de kayınvalidenizden anlayış bekliyorsunuz gibi olmuş. Sizin tavırlarınıza karşı olarak kayınvalideniz gitme zamanını özellikle seçmiş olabilir. Yine de stres üzüntü yapmamanız daha iyi olacaktır. Allah kolaylık versin.Evet keşke duyunca sorsaydım ama soramadım pek görüşmüyoruz samimiyetimiz yok, geçen kıştan beri konuşmuyoruz doğru düzgün,sadece mecburen bir araya gelirsek geliyoruz :/
Inan ki kızımda çok çok zorlu bi hamilelik ve stresli bir doğum geçirdim dusun 9 ay gittiğim doktor totosunu kaldırıp gelmedi sebebide 11 de sancim tuttu hastaneye gittim tam bir rezillikti yani neyse doğum yaptim eve geldik ama kulaklarım ugulduyo gorumcemi çok severim bak ablam olsa o kadar olurdu ki halıma kadar silmiş ben hastanedeyken ama eve bi geldim eşime demisim ki at şunları evden yoksa ben aticam Allahtan eşim çok akl8 basında biride anlayışlı davrandı beni sakinleştirdi ben farkinda değildim bunları şu yüzden anlatıyorum doğum lohusalık zaten kolay değil e birde düşüncesiz insanlar yoruyo be insanı çok yoruyoBende sezeryan oldum elbet biliyorum. Ama herkesin iyileşmesi farklıdır doğru diyorsunuz. Ben kendimden pay biçerek yorum yapmıştım :)
Kayınvalidenizle hiç doğru düzgün konuşmuyormuşsunuz. Başka bir yerde de hiç arayıp bana bir konuyu sormuyorlar, onu kabul etmem bunu kabul etmem diyeceğim tabi biliyorlar demişsiniz. Resmen kayınvalidenize düşmansınız gibi görünüyor. Siz düşmansanız eşiniz de mi düşman olacak. Sanki siz çok sevecensiniz de kayınvalidenizden anlayış bekliyorsunuz gibi olmuş. Sizin tavırlarınıza karşı olarak kayınvalideniz gitme zamanını özellikle seçmiş olabilir. Yine de stres üzüntü yapmamanız daha iyi olacaktır. Allah kolaylık versin.
Allahtan eşiniz varmış :) sanırım çok yorgun düştünüz yalnız kalmak istediniz. İnsan hormanların etkisiyle farklı bi kişi olabiliyor :)Inan ki kızımda çok çok zorlu bi hamilelik ve stresli bir doğum geçirdim dusun 9 ay gittiğim doktor totosunu kaldırıp gelmedi sebebide 11 de sancim tuttu hastaneye gittim tam bir rezillikti yani neyse doğum yaptim eve geldik ama kulaklarım ugulduyo gorumcemi çok severim bak ablam olsa o kadar olurdu ki halıma kadar silmiş ben hastanedeyken ama eve bi geldim eşime demisim ki at şunları evden yoksa ben aticam Allahtan eşim çok akl8 basında biride anlayışlı davrandı beni sakinleştirdi ben farkinda değildim bunları şu yüzden anlatıyorum doğum lohusalık zaten kolay değil e birde düşüncesiz insanlar yoruyo be insanı çok yoruyo
Evet doktor gelmedi tan bir kaos oldu doğum sonrası derken çok kötü oldum evet Allahtan eşim vardı yoksa halim duman Allah her hamileye kolay doğum nasip etsin etrafında da aklı selim insanlarAllahtan eşiniz varmış :) sanırım çok yorgun düştünüz yalnız kalmak istediniz. İnsan hormanların etkisiyle farklı bi kişi olabiliyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?