Bunu konu açtığınızda yazsanız iyi olurdu. Zaten ben tahmin ettim. İçki(uyuşturucu vb), kumar, aldatma ve şiddet olmadan evlilik cehennem olmaz. Normal değil. Sevgisizlik , vurdumduymazlık sizi bu hale getirmiş. Bence öncelikle eşinizi bu kadar önemsemeyin. Kendinize odaklanın. Mutlu olacağınız şeyler yapın. Eşiniz haftada birden fazla içiyor ve geç geliyorsa bu duruma devam etmeyeceğinizi bildirin. Aynen devam ederse gerekli parayı biriktirip kapıya koyun.Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.
Alkol benim kırmızı çizgim o konuda bende asla anlayış göstermem. Geç gelme durumu sürekli oluyorsa bunu da hoş görmem ama ayda bir iki nerde olduğunu bildiğim sürece sorun olmaz.Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.
Her cümlesine katılıyorumBence olaylar çocuk doğduktan sonra değiştiğine göre, onun da problem olarak gördüğü şeyler var.
Muhtemel senaryo, siz doğum sonrası çocuk bakma sorumluluğu altında tek başına yardımsız kalınca eşinize öfkelendiniz, bir süre sizi anlamasını beklediniz, anlayışsız olduğunu düşündükçe daha da öfkelendiniz, doğum sonrası duygusal durumlarda eklenince eşinizi öfkeyle eleştirmeye başladınız, eşiniz de sizin derdinizi ne olduğunu anlayamadığı için sizin "(afedersiniz erkeklerin tabiriyle yazıyorum) dırdırınızdan" kurtulmanın yolunu sizden ve evden uzaklaşmada buldu.
Sizin şikayeti bırakıp, anlayış beklemek yerine kendinizi (öfkelenmeden) anlaşılır eylemeniz, onun da kaçmak yerine sizin ondan onun da sizden ne beklediğinizi anlama gayreti göstermesi gerekli.
Gary chapmen sevginin 5 dili kitabını okumanızı tavsiye ediyorum.
Belki her ikiniz de birbirinizi seviyorsunuz fakat karşınızdakinin anlayacağı dilde bunu anlatamıyorsun.
Bir insani nasil taniyabiliriz acaba bende evliligimi bitirme asamasindayim tanımadığımi anladim evlenmeyi de istiyorum ilerde biri çıkarsa karsima nasil taniycam onuBirbirinizi tanımadanmı evlendiniz ?
Ama bu bahsettiklerin iyi insan özellikleri değil ki. Sen iyi biri dediğin için ben çok iyi düşün diye yorum yapmıştım. Eve gelmemek ne demek. Nerde olduğunu biliyor musunuz? Yoksa ondan da mı haberiniz yok?Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.
Sevgililik nişanlılık döneminde insan birbirini tanıyor , hele düğün hazırlığında ..Bir insani nasil taniyabiliriz acaba bende evliligimi bitirme asamasindayim tanımadığımi anladim evlenmeyi de istiyorum ilerde biri çıkarsa karsima nasil taniycam onu
durun hemen gemileri yakmayın, tamam ailenizin yanına gidin ama bi şans daha verin eşinize..Yanıma bir kere geldi, daha fazla gelme imkanı da yoktu. Aramız gayet iyiydi. Biraraya geldik, sorunlar yine başladı. Arkadaşlarıyla içmeye çıkmış, az önce geldi. Bir daha eve bu kadar geç gelirsen ayrılırım demiştim, yarın ailemin yanına gideceğim ama onlara ayrılmak için geldiğimi söylemeyeceğim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?