Tam olarak kafamdaki düşünce buydu uzun zamandır. Asla ama asla tekrar evlenmek gibi niyetim yok. Üç maymunu oynasam diye çok düşündüm ama inanın olmuyor. Ayrı kaldığımız dönemlerde ne kadar mutluymuşum. Bunun tadını aldım artık geri adım atmam.Şu an eve geç geliyor ya da gelmiyor, boşanırsanız hiç gelmeyecek....
Çocuğun bakımında sorumluluk almıyor, ama bazen parka götürüyor, boşanırsanız sorumluluk yine sizde olacak.
Yani boşanıp yeni mutlu bir evlilik kurma niyetiniz yoksa yakın zamanda, o yokmuş gibi düşünürseniz (yani eşinizden sorumluluk namına beklentilerinizi sıfırlarsanız) zaten boşandığınızda oğlunuzla başka bir evde yaşayacağınız hayatı yaşayacaksınız bu evde.
Çocuğunuz 4 yaşına geldiğinde size bağımlılığı ciddi şekilde azalacak, daha rahat edeceksiniz.
O zaman eşinizden çocukla ilgili beklentileriniz de azalacak muhtemelen.
Sabrınızı böyle artırabilirsiniz belki diye yazdım. Zor...
Öyle bir ortamı oluşturmayan eşim. Eşim kendisine hakim olamayan biri. Doğuda otururken komşularım hep bana üzülürlerdi, çünkü başkalarının yanında beni rencide edeceğini bilse de ağzına geleni söyleyen birisi. Şimdi yazınca anlıyorum ki ben eşimden çok soğumuşum, en ufak bi hareketine tahammülüm kalmamış.Cocugunuzla ilgili hamilelik, dogum ve ilk 2 yil zor olan zamanlari geride birakmissiniz.
Gordugum kadariyla genelde babalar cocuklara 2 yasindan sonra daha iyi alisiyorlar.
Oyunlar, ilgilenmeler daha fazla oluyor. Belki su an hissettiginiz durum bebegin buyudugu ve sizin tamamen bebekle ilgilendiginiz donemlerin birikimidir.
Cocukla oyunlar bulup hep beraber eglenip vakit gecireceginiz ortamlar olusturabiliyor musunuz? Belki size, ailenize iyi gelir.
Aynen. Eşim beni sevmiyor, sadece arkadaşlarının ve ailesinin içinde boşanmış olmak istemiyor.Sonra derler karim beni aldatti vs vs yahu kadini duygusal aclikla birakmissin sonra da ayrilmak ustemezler once bi sevgini goster dimi.cok kiziyorum bu eslere al birini vur benimkine de ...
Eşimin beni mutlu etmeye dair hiçbir çabası yok. Eve gelir, hep yorgun olduğunu söyler. Arkadaşları arayınca uçar gider.Fikir ayriliklarindan ziyade sizin evliliginizde iletisimsizlik var,ilk konunuzu okudugumda biraz size rahat batmis gibi algiladim ama ama sonraki yorumlarinizda hakli oldugunuzu animsadim.Esiniz kendi capinda kucuk bir dunya kurmus,sizi cokda dahil etmeye niyeti yok sanirim.gorunene gore ya esiniz ciddi anlamda kendine ceki duzen verecek,ya sizde onu soksayarak yasamaya baslicaksiniz yada en son dediginiz gibi bosanicaksiniz ...kesinlikle boyle evlilik yurumez sonuna kadar haklisiniz.
Benim eşim artık iyi bir dersi hak etti. En azından ciddi olduğumu görsün istiyorum. Sizinki benim eşimden de beter galiba. Ne diyeyim, Allah sabır versin. Burada evlenemediği için üzülenler o kadar tuhafıma gidiyor ki, bizim gibi yanlış karar vereceklerine hiç evlenmesinler.Yazdiklarinizda kendimi buldumsize ne yapacaginiz konusunda verebilecegim pek bir tavsiyem yok cunku bende cikmazdayim. Ortada cocuk olunca insan atacagi adimi 1 degil 10 defa dusunuyor. Esler biribirinden farkliysa farklidir beklentiler uzerinden konusulmaya calissada netice vermez cunku bu sefer karsidaki kisi sadece zoraki yapacak isteklerinizi buda sizi daha cok mutsuz edecek. Sizi o kadar iyi anliyorumki. Bizde esimle cok farkliyiz bunu ne yazikki evliligimin son yillarinda idrak edebildim. Oncesinde hep kavgalarimiz oluyordu beklentilerimi karsilamadigi beni tatmin etmedigi icin ama sonrasinda hep kendimi sucluyordum olaylari ben cikmaza sokuyorum diye. Simdi ise hic kavgalarimiz yok ama ben yinede dibine kadar mutsuz hissediyorum kendimi. Cunku beni mutlu eden beklentilerimi karsilayan yani beni tatmin eden bir esim yok. Ilgi alanlarimiz dusunce yapimiz dunyaya bakis acilarimiz o kadar farkliki. Ben bunu aile egitimine ve kultur yapisina bagliyorum. Evlenmeden once cok uyardilar beni sen yapamazsin aranizda inanilmaz kultur farki var duymazdan geldim. Cunku iyi bir insan diyordum bana asik beni seviyor diyordum. Bende ona bagliydim. Ama bunlar bir yere kadarmis. Onemli olan kafalarin uyusmasi imis. Ben cok gec anladim bunu ve son zamanlarda sizin gibi ne yapsam diye dusunuyorum. Sizin esiniz yine maddi isteklerinizi yerine getiiyor benimki onuda yapmiyor. Birseye heveslensem kendini sagirliga verir. Tatil planlarim once tamam der sonra iptal ettirir. Cocugun bezi disindaki ihtiyaclari ve kendi ihtiyaclarimin tamami neredeyse bende. Mutfak alisverisi disinda bir ihtiyacimiz yerine getirmez dogru durust. Bazen diyorum al cocugunu dogdugun buyudugun ulkeye git egitimin var orda kendine yeni bir duzen kur. Ikinci cocuguda orda dogur diye telkinde bulunuyorum kendi kendime. Orda mutluydun kendinle barisiktin guzel bir hayatin vardi yine mutlu olursun diyorum. Ama babasiz cocuk buyutme fikri beni uzaklastiriyor bu dusunceden. Simdi diyeceksiniz ki ikinci cocuk niye. Sirf cocuguma kardes olsun diye istedim ikinci cocugumu ama ne kadar iyi/kotu yaptim onuda bilmiyorum artik kafam karman corman
Çözüm ??? Allah bu bencil erkekleri bildiği gibi yapsın.Aynı bennnn aynı durumdayım canm ya ouf bıkdım usandım bende
Ben teraziyim o da Aslan.Sizin ve esinizin burcu ne?
Hakaret ve alkol var.Boşansanız bu sefer de ben bunu kaldıramayacakmışım diyeceksiniz.
Şiddet hakaret alkol aldatma yok gibi.
Aileniz köstek.
Maddi sorununuz yok.
Ya böyle idare edin ya da çocuğa her istediğini alamam diyerek boşanmayı ertelemeyin.
Ben sizin evliliğinzi çözümsüz bulmadım.
Ayda en az bir kere yapıyor ve bunun çok kavgasını yaptık, daha da yapacak gücüm kalmadı.
Ne tetikledi bu mutsuzluğa dair duyguları, yani "cehennem evliliğin" ilk kıvılcımına sebep olan neydi? Buna karar vermek gerekiyor, hem sizin hem eşinizin gözünden....Tam olarak kafamdaki düşünce buydu uzun zamandır. Asla ama asla tekrar evlenmek gibi niyetim yok. Üç maymunu oynasam diye çok düşündüm ama inanın olmuyor. Ayrı kaldığımız dönemlerde ne kadar mutluymuşum. Bunun tadını aldım artık geri adım atmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?