Evlilik cehennemi

Tam olarak kafamdaki düşünce buydu uzun zamandır. Asla ama asla tekrar evlenmek gibi niyetim yok. Üç maymunu oynasam diye çok düşündüm ama inanın olmuyor. Ayrı kaldığımız dönemlerde ne kadar mutluymuşum. Bunun tadını aldım artık geri adım atmam.

Öyle bir ortamı oluşturmayan eşim. Eşim kendisine hakim olamayan biri. Doğuda otururken komşularım hep bana üzülürlerdi, çünkü başkalarının yanında beni rencide edeceğini bilse de ağzına geleni söyleyen birisi. Şimdi yazınca anlıyorum ki ben eşimden çok soğumuşum, en ufak bi hareketine tahammülüm kalmamış.

Sonra derler karim beni aldatti vs vs yahu kadini duygusal aclikla birakmissin sonra da ayrilmak ustemezler once bi sevgini goster dimi.cok kiziyorum bu eslere al birini vur benimkine de ...
Aynen. Eşim beni sevmiyor, sadece arkadaşlarının ve ailesinin içinde boşanmış olmak istemiyor.

Eşimin beni mutlu etmeye dair hiçbir çabası yok. Eve gelir, hep yorgun olduğunu söyler. Arkadaşları arayınca uçar gider.

Yerinizde olsam boşanmazdım bebeğiniz çok küçük daha bebekli bir hayata alıştığınızıda sanmıyorum hem iş hem çocuk sizi bunaltmış olabilir en hareketli ve kaprisli olduğu dönemler. Büyüdükçe stresiniz hafifler olaylara biraz daha ılımlı bakarsıız eşinizle olan ilişkiniz başka bir boyuta nasıl taşınır diye düşünüyorum çift terapisi şart gibi. Kaybedeceklerini birinin eşinize dan dan söylemesi gerekir.arkadaşlarıyla sürtmek için yuva dağıtılırmı o zaman karar versin

Benim eşim artık iyi bir dersi hak etti. En azından ciddi olduğumu görsün istiyorum. Sizinki benim eşimden de beter galiba. Ne diyeyim, Allah sabır versin. Burada evlenemediği için üzülenler o kadar tuhafıma gidiyor ki, bizim gibi yanlış karar vereceklerine hiç evlenmesinler.

Hakaret ve alkol var.

Ayda en az bir kere yapıyor ve bunun çok kavgasını yaptık, daha da yapacak gücüm kalmadı.

Adamın ayda bir dışarı çıkmasında bir sorun yok, gayet normal bence, bu kadar kuralcı olmayın. Boşanmak bence en son çözüm, sanıyorsunuz ki boşanınca her şey güzel olacak, mutlu olacaksınız. Daha da artacak sorumluluğunuz, daha çok zorlanacaksınız. İlla benim dediğim olacak, bunu yapacak şeklinde yaklaşmayın olaylara, ayda bir geç mi geliyor bırakın gelsin, sürtmeyin üstüne, inatlaşmak erkeğin yapısında var. Mesleğinin doktorluk olduğunu yazmışsınız yeterince stresi vardır, bırakın arada nefes alsın. Biz kadınlar bazen ilgiyi yanlış değerlendiriyoruz; aile için çalışmak, sorumluluklarını yerine getirmekte ilgidir aslında. Yazdıklarınızda çok vahim bir durum görmedim, bence biraz çabaya ihtiyaç var. Boşanmış ebeveynlerin çocuğu olarak hep yazıyorum forumda boşanmak öyle düşünüldüğü gibi değil, çocuk için her zaman ağır ve tüm yaşamı etkileyen bir olay. Çocuğunuz olmasa ayrılın madem soğudunuz derdim ama çocuklu insanlar için bu işler o kadar kolay değil

. Ne tetikledi bu mutsuzluğa dair duyguları, yani "cehennem evliliğin" ilk kıvılcımına sebep olan neydi? Buna karar vermek gerekiyor, hem sizin hem eşinizin gözünden....
Yani evliliğinizdeki o ilk kritik travma...Keşke bunu başbaşa konuşabilseniz. Bence çözüm de bu noktadan çıkacak.
Evliliğinizin kurtulabileceğini düşünüyorum, fakat ufak da olsa ikinizde de kımıldanış da olsa bir çaba olması lazım.
Evlilik terapisti şart gibi.

Eşinizin arkadaşları ile ayda bir falan görüşüyorsa sorun yok. Ben ciddi bir sorun göremedim. Genel olarak evlilikte olan sorunlar bunlar. Çocuk bakımı vs daha çok kadın yapıyor ki sizin zamanınız daha fazla. Adam nöbet tutuyor yorgun olabilir. Uyuyabilir. Bence terapiye gidin. Boşanınca da çocuk büyütmek kolay olmayacak. Her evlilikte sorunlar vardır. Önemli olan artıların eksilerden fazlalığıdır.

Ben de evli ve zaman zaman kendimi cok yalniz hisseden biri olarak duygularini cok iyi hissettim. Bizim de nispeten gecim derdimiz yok gibi, aslinda borcumuz var baya ama esim bana yansitmiyor, zaten ticaretle ugrastigi icin aliyor veriyor vs ben bilmiyorum onun hesap kitabini. Evleneli daha bir sene dolmadi, kucuk bir yerde yasadigimiz icin sosyal hayatimiz cok kisitli. En buyuk aktivitemiz aksam tv de film izlemekti artik o da yok cunku isleri yogunlasti ve gec geliyor. Genelde tek basimayim diyebilirim.cogu zaman aksamustu esimin yanina gidiyorum. Orda da yalnizim:) kayinvalidem cok yakinda bazen ona ugruyorum sohbet ediyoruz ama kimse insanin annesi gibi degil,o yuzden yine yalnizim:)

Bu evlilikte basindan beri hissettigin en yogun duygu nedir deseler yalnizlik derim. Evlenmeden once bunu biliyor muydum? Acikcasi bu kadar tahmin etmiyordum. Bunun icin bosanir misin deseler, henuz tahammul gucum dolmamis demek ki. Ama bosanma dusunceleri birkaz kez ciddi olarak aklimdan gecmedi degil. Iyi zaman gecirdigimiz anlarda ben mutluyum evliligimiz guzel diyorum, sonra bisey oluyo ve boyle hayat nasil gececek diyorum. Duygularim hala oturmadi.Acaba herkes yasiyor mudur bu durumu. Sizin de boyle bir durum olabilir mi diye dusundum ama 5 yildan sonra sanmiyorum degisecegini. Ben sunu merak ettim esiniz sizinle zaman gecirmekten memnun olan biri mi? Ya da sizi dusundugunu belli eden seyler yapar mi? Yani bana deger veriyor diyebiliyor musunuz?

Tüm yorumlari okudum....biraz düsündüm. Ve olayin özünü söyleyeyim mi? Siz cocugunuzun tüm sorumlugunu üstlendiginiz icin kendinize vakit ayiramiyorsunuz, esiniz gibi arkadaslarinizla doyasiya gezemiyorsunuz. Evet esinizle yapi olarak farklisiniz, siz gezmeyi severken, o oturmayi seviyor belki de.
Avrupada anneler, her hafta olmasa bile 2 haftada 1 gün, cocuklari babaya birakip, o günü kendilerine ayirirlar. Madem arabaniz da varmis, durumunuz da iyi, neden hic olmazsa ayda 1 gün böyle yapmayi denemiyorsunuz? Illa esinizle mi gezmek zorundasiniz?
Cözüm üretebilecekken, sirf "karakterim farkli, o da zaten gec geliyor, hersey benim üzerimde vs " deyip yuvayi yikmak ne kadar dogrudur oturup düsünmek gerek.

Cehennemlik ne var? Aşk bitmiş gibi geldi bana. İçki, kumar, şiddet, aldatma yoksa cehennem kelimesi çok ağır olmuş. Boşanmak hakkınız ama konuyu biraz daha açın bence. Sorun ne? Beklentileriniz ne?

şiddet yok aldatma yok boşanılacak bir durum göremedim ben. Siz boşanmayı kafaya koymuşsunuz sanki ama tereddüttesiniz kendinizi doldurmuşsunuz gibi geldi bana. Boşanmak o kadar kolay değil bence hele de çocuğunuz varken. Ayda 1 kez gidebilir sitresli ve yoğun bi işi var. Malum Türkiyede yaşıyoruz çocuğun sorumluluğu daha çok annede oluyor . Arada parka vs götürüyormuş siz de biraz daha yapıcı bi dille ailecek planlarınızı çoğaltmaya çalışın. Blöf yaparak ya da ayrılmakla tehtid ederek sorunlar çözülmüyor ne yazık ki. Konuşarak çözülüyor en son çare boşanmak . Adam evine bakıyo aldatmıyo saygın bi mesleğe sahip getirdiği sorumluluk fazla bence eşinize de kulak verin belki de sinirlisiniz doldunuz ondan bu kadar batıyo gözünüze durun bi nefes alın derim anneye giderseniz adam arayıp sormazsa boşanmaktan başka çare kalmaz geri dönerseniz o gelmeden yaptığınızın anlamı kalmaz. Acele verilmiş kararlar bunlar bence sağlıklı düşünün çocuğunuz için

Bence sizi çıkmaza sokan çocuğunuzun bakımını tek başına üstlenmeniz. Benim de iki tane var eşim yardımcı olur. Ama benim omdan çok çok yorulmama o rahatça uyurken benim geceleri nöbet tutmam istemesem de beni dolduruşa getiriyor. Çocuğunuz biraz daha büyüsün bence siz de psikolojik olarak rahatlarsınız. Siz piknik planları yaparsınız mesela. İyi biri demişsiniz ya ondan bence enine boyuna düşünün.

Buradaki bazı hanımları anlamıyorum alkol hakaret var ama sorun göremiyorum diyorlar. Eşe çocuğa gelince yorgunum, arkadaş arayınca uçarak gitmek... Ayrıca konu sahibi geç geldiği hatta hiç gelmediği oluyor aldatmadğından emin olamam demiş. Ama tom_ellis sen eşine ders vermek için gideceksin de bakalım eşin peşinden gelecek mi? Burası"Baba evine döndüm günler geçti eşim beni de çocuğunuda aramadı, çok pişmanım." konularıyla dolu.

Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.

hakaret var alkol var, evliliğin sorumluluğunu alamayıp gecenin bir yarısı eve dönmek var, ne demek sorun yok???
siz zaten yalnızsınız üstüne şu an koca derdi çekip iyice sinir oluyorsunuz var mı yok mu belli olmayan enerjinizi sömüren bir kocaya ihtiyacınız yok.
ayrılırsanız da ailenizle aynı evde oturmayın, aynı ilde olacaksanız da eviniz onlara uzak olsun
bi de şunu merak ettim,uzak mesafe ilişkisi 1 defa geldi demişsiniz, sevgililik sürecinde toplamda 1 defa görüşüp mü evlenme kararı aldınız? 1 senelik nişan sürecinde görüşme sıklığınız nasıldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…