Aldatma yok yalan yok dolan yok sırf ılgısız dıye bosanmak yerıne ılgısını dıkkatını yenıden cekmeyı denesenız. Cocuk olunca erkekler daha fazla omuzlarında yük hissediyor bana göre nasıl ki anne olunca bızım ıcın hersey degısıyorsa onlar ıcınde degısıyor ben bosanma sebebı goremedım bu evlılıgın canlılıga ıhtıyacı var gıbı geldı o sıze ılgı gostermıyorsa sız gosterın gıdın sarılın ne bılım onu sasırtın onda bırseylerı uyandırın o zaten zamanla karsılık verecektır. 5 yıl dile kolay bence bu evlılıgı zıyan etmeyın o cocugada sızlere de yazık olurMerhaba arkadaşlar, konuyu sadece dertleşmek için açıyorum. 5 yıllık evliyim ve gerçekten mutsuzum. Eşimle çok farklı karakterlerimiz var ve anlaşamıyoruz. Eşim özünde iyi bir insandır ama hayattan beklentilerimiz çok farklı. İkimiz de mutlu değiliz. Çocuk olmadan önce bir şekilde idare ediyorduk ama çocuk olduktan sonra her şey daha da çıkmaza girdi. Çocuğun tüm sorumluluğu bana ait, eşim de öyle arada eve uğruyor gibi bir hali var. Çok yoğun bir işi var, nöbet tutuyor. Nöbetlerden geri kalan zamanını da arkadaşlarıyla geçiriyor. Canı isterse de oğlum ve benimle ilgileniyor. Maddi olarak evle ilgilenir, oğlumun her şeyini karşılar, ben de ne istersem alır. Ama manevi olarak birbirimizi tüketiyoruz. Bazen boşanmak istiyorum ama emin olup öyle adım atmak istiyorum. Öncelikle beni en çok oğlum düşündürüyor. Acaba biraz daha babasıyla beraber yaşasam da baba kavramı daha mı iyi otursa beyninde. Daha 2 yaşında ama babasına çok düşkün. Ona haksızlık mı olur ? İkincisi maddiyat. Şu anda oğluma ne isterse alabilirim acaba oğlumu bu hayattan mahrum mu bırakacağım ? ( ben de çalışıyorum ama eşim kadar maaşım yok ) Üçüncüsü ailemden desteğim yok, tam tersi köstek olurlar. Onlara muhtaç olmak istemiyorum.
Ne dersiniz üç maymunu oğlum hatrına oynayayım mı, yoksa ayrılmak için bir adım atayım mı ? Bunu da tek başıma nasıl yapacağım bilmiyorum. Sizce abartıyor muyum ? Mesajlarınız için teşekkür ederim, fikirleriniz benim için çok önemli.
Ne tetikledi biliyor musunuz...Sevgisizlik... Ben bu evlilikte sevgi emektir sözünün ne kadar doğru olduğunu gördüm. Eşim güya beni çok sever ama hiçbir şey de yapmaz. Gece gelince ben yarın gidiyorum dedim, paşa gönlün bilir dedi. Şimdi de horul horul uyuyor. O da ayrılmak istiyor belki..
Ne tetikledi bu mutsuzluğa dair duyguları, yani "cehennem evliliğin" ilk kıvılcımına sebep olan neydi? Buna karar vermek gerekiyor, hem sizin hem eşinizin gözünden....
Yani evliliğinizdeki o ilk kritik travma...Keşke bunu başbaşa konuşabilseniz. Bence çözüm de bu noktadan çıkacak.
Evliliğinizin kurtulabileceğini düşünüyorum, fakat ufak da olsa ikinizde de kımıldanış da olsa bir çaba olması lazım.
Evlilik terapisti şart gibi.
Şükür beni anlayan biri var. Sevgiliyken nişanlıyken görüşme sıklığımız iyiydi ama birbirimize sormamız gereken soruları sormamışız. Eşimin çok iyi bir ailesi var, ben böyle sorunların olacağını düşünmemiştim. Eşimin tersine eşimin abisi eşine çok değer verir. Eşimin böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Eşimle evliyken 3 ay ayrı kaldık, o zaman bir defa gelebildi.hakaret var alkol var, evliliğin sorumluluğunu alamayıp gecenin bir yarısı eve dönmek var, ne demek sorun yok???
siz zaten yalnızsınız üstüne şu an koca derdi çekip iyice sinir oluyorsunuz var mı yok mu belli olmayan enerjinizi sömüren bir kocaya ihtiyacınız yok.
ayrılırsanız da ailenizle aynı evde oturmayın, aynı ilde olacaksanız da eviniz onlara uzak olsun
bi de şunu merak ettim,uzak mesafe ilişkisi 1 defa geldi demişsiniz, sevgililik sürecinde toplamda 1 defa görüşüp mü evlenme kararı aldınız? 1 senelik nişan sürecinde görüşme sıklığınız nasıldı?
Sadece ilgisiz olsa ben de çabalarım. En büyük sorunum alkol alınca eve geç gelmesi. Ben arkadaşlarıyla buluşmasın demiyorum ki. İsterse her gün dışarı gitsin ama vaktinde gelsin. Oğlum doğmadan önce hiç böyle huyları yoktu. Oğlum doğduktan sonra böyle davranmaya başladı. Çok kavga ettik, başka bir yere geldik. Ama baktım değişen bi şey yok. Tekmeyi basacam artık.Aldatma yok yalan yok dolan yok sırf ılgısız dıye bosanmak yerıne ılgısını dıkkatını yenıden cekmeyı denesenız. Cocuk olunca erkekler daha fazla omuzlarında yük hissediyor bana göre nasıl ki anne olunca bızım ıcın hersey degısıyorsa onlar ıcınde degısıyor ben bosanma sebebı goremedım bu evlılıgın canlılıga ıhtıyacı var gıbı geldı o sıze ılgı gostermıyorsa sız gosterın gıdın sarılın ne bılım onu sasırtın onda bırseylerı uyandırın o zaten zamanla karsılık verecektır. 5 yıl dile kolay bence bu evlılıgı zıyan etmeyın o cocugada sızlere de yazık olur
Babaevine gitmek nedir? Kadınlar genelde yapıyor bunu. Çok yanlış ve çocukça bir hareket. O ev ikinizin ortak evi. Sorunlarınızı konuşarak çözmeyi deneyin ki çözemiyorsanoz da konuşarak boşanın.
ben değer verdiğini düşünmüyorum.Ben de evli ve zaman zaman kendimi cok yalniz hisseden biri olarak duygularini cok iyi hissettim. Bizim de nispeten gecim derdimiz yok gibi, aslinda borcumuz var baya ama esim bana yansitmiyor, zaten ticaretle ugrastigi icin aliyor veriyor vs ben bilmiyorum onun hesap kitabini. Evleneli daha bir sene dolmadi, kucuk bir yerde yasadigimiz icin sosyal hayatimiz cok kisitli. En buyuk aktivitemiz aksam tv de film izlemekti artik o da yok cunku isleri yogunlasti ve gec geliyor. Genelde tek basimayim diyebilirim.cogu zaman aksamustu esimin yanina gidiyorum. Orda da yalnizim:) kayinvalidem cok yakinda bazen ona ugruyorum sohbet ediyoruz ama kimse insanin annesi gibi degil,o yuzden yine yalnizim:)
Bu evlilikte basindan beri hissettigin en yogun duygu nedir deseler yalnizlik derim. Evlenmeden once bunu biliyor muydum? Acikcasi bu kadar tahmin etmiyordum. Bunun icin bosanir misin deseler, henuz tahammul gucum dolmamis demek ki. Ama bosanma dusunceleri birkaz kez ciddi olarak aklimdan gecmedi degil. Iyi zaman gecirdigimiz anlarda ben mutluyum evliligimiz guzel diyorum, sonra bisey oluyo ve boyle hayat nasil gececek diyorum. Duygularim hala oturmadi.Acaba herkes yasiyor mudur bu durumu. Sizin de boyle bir durum olabilir mi diye dusundum ama 5 yildan sonra sanmiyorum degisecegini. Ben sunu merak ettim esiniz sizinle zaman gecirmekten memnun olan biri mi? Ya da sizi dusundugunu belli eden seyler yapar mi? Yani bana deger veriyor diyebiliyor musunuz?
birbirinize sormanız gereken ama soramadığınız sorular nelerdi peki sizce (bunu akıl almak için soruyorum:))) )Şükür beni anlayan biri var. Sevgiliyken nişanlıyken görüşme sıklığımız iyiydi ama birbirimize sormamız gereken soruları sormamışız. Eşimin çok iyi bir ailesi var, ben böyle sorunların olacağını düşünmemiştim. Eşimin tersine eşimin abisi eşine çok değer verir. Eşimin böyle olacağını hiç düşünmemiştim. Eşimle evliyken 3 ay ayrı kaldık, o zaman bir defa gelebildi.
Şu an tatildeyim. Biraz kafamı dinleyip gerekirse yeni ev tutmam lazım. Benim maaşım bu eve yetmez çünkü.Babaevine gitmek nedir? Kadınlar genelde yapıyor bunu. Çok yanlış ve çocukça bir hareket. O ev ikinizin ortak evi. Sorunlarınızı konuşarak çözmeyi deneyin ki çözemiyorsanoz da konuşarak boşanın.
O zaman is degisir. Deger verdigini dusunmuyorsaniz hissetmiyorsaniz ayni evde yasayan iki yabancisiniz. Ya cesaret edip kendi hayatinizi kuracaksiniz, ya da duzenim bozulmasin diyip boyle gecireceksiniz omrunuzu. Baska secenek bulamadim.ben değer verdiğini düşünmüyorum.
Beşer Yapım Onarım’da Aysuda Kobirbirinize sormanız gereken ama soramadığınız sorular nelerdi peki sizce (bunu akıl almak için soruyorum:))) )
çevresinden gelen bir egosu olabilir mi eşinizin
paşa gönlün bilir vs diyip gece dönmesi çevresindeki arkadaşları tetikliyor olabilir
maalesef ev araba karın doyurmuyor,kadınlar duygusal varlıklar sevgi istiyor sevgi olmayınca boşa kürek çekip ekstra don yıkmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, burdaki kadınlara bakmayın aldatılsa bile boşamamak için debelenen üyeler var ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz
1) Çocuk sahibi olacak mıyız? Olacaksak ne zaman olacağız ve çocuğun bakımını nasıl paylaşacağız?birbirinize sormanız gereken ama soramadığınız sorular nelerdi peki sizce (bunu akıl almak için soruyorum:))) )
çevresinden gelen bir egosu olabilir mi eşinizin
paşa gönlün bilir vs diyip gece dönmesi çevresindeki arkadaşları tetikliyor olabilir
maalesef ev araba karın doyurmuyor,kadınlar duygusal varlıklar sevgi istiyor sevgi olmayınca boşa kürek çekip ekstra don yıkmaya gerek olduğunu düşünmüyorum, burdaki kadınlara bakmayın aldatılsa bile boşamamak için debelenen üyeler var ne yaşadığınızı en iyi siz bilirsiniz
Çok güzel 15 soru gerçekten insan kendini sorguluyorBeşer Yapım Onarım’da Aysuda Ko
1) Çocuk sahibi olacak mıyız? Olacaksak ne zaman olacağız ve çocuğun bakımını nasıl paylaşacağız?
2) Birbirimizin maddi yükümlülükleri ve hedeflerini biliyor muyuz? Para nasıl harcanmalı ve biriktirilmeli konusunda fikirlerimiz uyuşuyor mu?
3) Ev işleri nasıl bölüşülecek anlaştık mı, ev düzeni hakkında beklentilerimiz aynı mı?
4) Hem fiziksel, hem de akli sağlık geçmişimizi birbirimize eksiksiz anlattık mı?
5) Eşim bana karşı beklediğim kadar ilgi ve sevgi gösteriyor mu?
6) Birbirimizle cinsel ihtiyaçlarımızı, tercihlerimizi ve korkularımızı rahatça konuşabiliyor muyuz?
7) Yatak odamızda bir televizyon olacak mı?
8) Birbirimizi gerçekten dinliyor muyuz ve birbirimizin fikirlerini ve şikayetlerini adil bir biçimde değerlendiriyor muyuz?
9) Birbirimizin manevi inançları ve ihtiyaçlarını açık olarak anlıyor muyuz ve çocuklarımıza ne zaman ve nasıl bir dini/ahlaki eğitim vereceğimizi konuştuk mu?
10) Birbirimizin arkadaşlarını seviyor ve onlara saygı duyuyor muyuz?
11) Birbirimizin anne-babalarına değer veriyor ve saygı duyuyor muyuz? İkimizden biri diğerinin anne-babasının ilişkimize karışmasından endişe duyuyor mu?
12) Ailemin yaptığı ne gibi şeyler seni rahatsız ediyor?
13) Senin ve benim evlenince vazgeçmek istemediğimiz şeyler var mı?
14) Eğer birimize diğerinin ailesinden uzak bir şehir/ülkede bir kariyer fırsatı doğarsa, taşınmaya hazır mıyız?
15) Her ikimiz de birbirimizin bu evliliğe tam anlamıyla bağlı olduğundan emin miyiz ve aramızdaki bağın önümüze çıkacak zorluklar karşısında yok olmayacağına inanıyor muyuz?
Kaynak: Aysuda Kölemen
Ben ettim, siz etmeyin.
Çocuğu ailenize bırakıp siz de onunla çıkın bence arasıra. Hem beraber vakit geçirmiş olursunuz hem de ortamını tanımış olursunuz. Keyif alıyor demekki o ortamdan, belki size de iyi gelir.İçki ve arkadaş konusunda ikna edemedim. Bazen eve gelmediği de oldu. Yalvardım, yakardım, komşulara rezil oldum. Ama değişmemiş. Değişmeyecekse burada bi çevre oluşturmadan ayrılmak istiyorum.
o kadar nokta atışı sorular ki ben bile kendimi sorguluyorum şu anBeşer Yapım Onarım’da Aysuda Ko
1) Çocuk sahibi olacak mıyız? Olacaksak ne zaman olacağız ve çocuğun bakımını nasıl paylaşacağız?
2) Birbirimizin maddi yükümlülükleri ve hedeflerini biliyor muyuz? Para nasıl harcanmalı ve biriktirilmeli konusunda fikirlerimiz uyuşuyor mu?
3) Ev işleri nasıl bölüşülecek anlaştık mı, ev düzeni hakkında beklentilerimiz aynı mı?
4) Hem fiziksel, hem de akli sağlık geçmişimizi birbirimize eksiksiz anlattık mı?
5) Eşim bana karşı beklediğim kadar ilgi ve sevgi gösteriyor mu?
6) Birbirimizle cinsel ihtiyaçlarımızı, tercihlerimizi ve korkularımızı rahatça konuşabiliyor muyuz?
7) Yatak odamızda bir televizyon olacak mı?
8) Birbirimizi gerçekten dinliyor muyuz ve birbirimizin fikirlerini ve şikayetlerini adil bir biçimde değerlendiriyor muyuz?
9) Birbirimizin manevi inançları ve ihtiyaçlarını açık olarak anlıyor muyuz ve çocuklarımıza ne zaman ve nasıl bir dini/ahlaki eğitim vereceğimizi konuştuk mu?
10) Birbirimizin arkadaşlarını seviyor ve onlara saygı duyuyor muyuz?
11) Birbirimizin anne-babalarına değer veriyor ve saygı duyuyor muyuz? İkimizden biri diğerinin anne-babasının ilişkimize karışmasından endişe duyuyor mu?
12) Ailemin yaptığı ne gibi şeyler seni rahatsız ediyor?
13) Senin ve benim evlenince vazgeçmek istemediğimiz şeyler var mı?
14) Eğer birimize diğerinin ailesinden uzak bir şehir/ülkede bir kariyer fırsatı doğarsa, taşınmaya hazır mıyız?
15) Her ikimiz de birbirimizin bu evliliğe tam anlamıyla bağlı olduğundan emin miyiz ve aramızdaki bağın önümüze çıkacak zorluklar karşısında yok olmayacağına inanıyor muyuz?
Kaynak: Aysuda Kölemen
Ben ettim, siz etmeyin.
Merhaba arkadaşlar, konuyu sadece dertleşmek için açıyorum. 5 yıllık evliyim ve gerçekten mutsuzum. Eşimle çok farklı karakterlerimiz var ve anlaşamıyoruz. Eşim özünde iyi bir insandır ama hayattan beklentilerimiz çok farklı. İkimiz de mutlu değiliz. Çocuk olmadan önce bir şekilde idare ediyorduk ama çocuk olduktan sonra her şey daha da çıkmaza girdi. Çocuğun tüm sorumluluğu bana ait, eşim de öyle arada eve uğruyor gibi bir hali var. Çok yoğun bir işi var, nöbet tutuyor. Nöbetlerden geri kalan zamanını da arkadaşlarıyla geçiriyor. Canı isterse de oğlum ve benimle ilgileniyor. Maddi olarak evle ilgilenir, oğlumun her şeyini karşılar, ben de ne istersem alır. Ama manevi olarak birbirimizi tüketiyoruz. Bazen boşanmak istiyorum ama emin olup öyle adım atmak istiyorum. Öncelikle beni en çok oğlum düşündürüyor. Acaba biraz daha babasıyla beraber yaşasam da baba kavramı daha mı iyi otursa beyninde. Daha 2 yaşında ama babasına çok düşkün. Ona haksızlık mı olur ? İkincisi maddiyat. Şu anda oğluma ne isterse alabilirim acaba oğlumu bu hayattan mahrum mu bırakacağım ? ( ben de çalışıyorum ama eşim kadar maaşım yok ) Üçüncüsü ailemden desteğim yok, tam tersi köstek olurlar. Onlara muhtaç olmak istemiyorum.
Ne dersiniz üç maymunu oğlum hatrına oynayayım mı, yoksa ayrılmak için bir adım atayım mı ? Bunu da tek başıma nasıl yapacağım bilmiyorum. Sizce abartıyor muyum ? Mesajlarınız için teşekkür ederim, fikirleriniz benim için çok önemli.
Merhaba arkadaşlar, konuyu sadece dertleşmek için açıyorum. 5 yıllık evliyim ve gerçekten mutsuzum. Eşimle çok farklı karakterlerimiz var ve anlaşamıyoruz. Eşim özünde iyi bir insandır ama hayattan beklentilerimiz çok farklı. İkimiz de mutlu değiliz. Çocuk olmadan önce bir şekilde idare ediyorduk ama çocuk olduktan sonra her şey daha da çıkmaza girdi. Çocuğun tüm sorumluluğu bana ait, eşim de öyle arada eve uğruyor gibi bir hali var. Çok yoğun bir işi var, nöbet tutuyor. Nöbetlerden geri kalan zamanını da arkadaşlarıyla geçiriyor. Canı isterse de oğlum ve benimle ilgileniyor. Maddi olarak evle ilgilenir, oğlumun her şeyini karşılar, ben de ne istersem alır. Ama manevi olarak birbirimizi tüketiyoruz. Bazen boşanmak istiyorum ama emin olup öyle adım atmak istiyorum. Öncelikle beni en çok oğlum düşündürüyor. Acaba biraz daha babasıyla beraber yaşasam da baba kavramı daha mı iyi otursa beyninde. Daha 2 yaşında ama babasına çok düşkün. Ona haksızlık mı olur ? İkincisi maddiyat. Şu anda oğluma ne isterse alabilirim acaba oğlumu bu hayattan mahrum mu bırakacağım ? ( ben de çalışıyorum ama eşim kadar maaşım yok ) Üçüncüsü ailemden desteğim yok, tam tersi köstek olurlar. Onlara muhtaç olmak istemiyorum.
[/QU
ne kendine, ne çocuğuna yapma bu kötülüğü, boşanma moda oldu, sende bu akıma uyma lütfen...senin hayalindeki koca tipi, 5 paramağı geçmez ülkemizde, hepimizin eşleri aynı....
Durum buysa işler kötü.Arkadaşlar eşimin alkol alıp gece geç saatlerde gelmesi ya da hiç gelmemesi normal mi? Ben çevremde sorumsuz, eşlerini aldatan adamlardan başka kimsede böyle hareketler görmüyorum ki bunun o kadar çok kavgası oldu ki..Ama adam ben erkeğim yaparım, çekersen çek çekmezsen güle güle diyor. Benim kişiliğim bunu kaldırmaya müsait değil.
Siz annesi olduğunuz kadar o da babası ve belli bir yaştan sonra velayeti bile alabilir. Kimse dediğiniz o çocuğun babası birde gezmeyi kitap okumayı sevmiyor diye babasız bırakmayı düşündüğünüz de çocuk.Çocuğum bende kalır, kimseye vermem. Boşanırsak eşim evlenebilir, hayat devam ediyor sonuçta.
Bence olaylar çocuk doğduktan sonra değiştiğine göre, onun da problem olarak gördüğü şeyler var.Ne tetikledi biliyor musunuz...Sevgisizlik... Ben bu evlilikte sevgi emektir sözünün ne kadar doğru olduğunu gördüm. Eşim güya beni çok sever ama hiçbir şey de yapmaz. Gece gelince ben yarın gidiyorum dedim, paşa gönlün bilir dedi. Şimdi de horul horul uyuyor. O da ayrılmak istiyor belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?