Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

egecell

Sokak hayvanları sahipsiz değildir #erosiçinadalet
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
6.347
14.361
498
37
İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem

Kolay atlatılmaz ama bir şekilde atlatılır. Doğum öncesi de yapılıyor ama muhtemelen doğumdan sonra babalık davası açması gerekecek kuzeninizin. Dna testiyle ispatlanacak babalık, nafaka falan vermek zorunda kalır karşı taraf. Ama babalık yapmak istemez, çocuğu görmek istemezse bu konuda yapacak bir şey yok.

Aile dinamiklerini çok bilmediğimiz için yorum yapmak zor. Muhtemelen çok kızarlar, kavga gürültü olur ama eninde sonunda affedilir diye düşünüyorum. Yine de kuzeniniz aile tarafından reddedilmeye hazırlıklı olsun.

Kuzenin isi, yasi, meslegi nedir?
Ogrenilince isten atilir mi?
Adam arazi olursa cocuga maddi tek basina yetebilir mi?
Cocugu istiyor mu?
Aileye gelinceye kadar bunlar var bence.
Olmazsa baska, erkek bir kuzeninizle cocuk dogmadan nikah yapsin cocuk soyadsiz durmasin evlilikdisi olmasin sonra bosansinlar.

Çok teşekkürler yorum için.
Hukukcuyum ben kuzenim de öyle yasal prosedürleri biliyoruz daha çok merak ettiğim sosyal ilişkiler noktası. Aile klasik iç anadolu ailesi işte. Yani öyle erkek arkadaş vs. Konuşulmaz aile içinde. zor olacak eminim

Stajyer avukat kuzen atılmaz işten. Kurum avukatlığı düşünüyordu bu vesileyle o da yalan oldu tabi ama biz önce aileye nasıl söyleniri düşünüyoruz. Bir de adama da soylenmedi henüz gerçi kesin arazi olacak

O yalan olur bence, yani gercek evlilik olmasin, kagit ustunde cocuk evlilikdisi dogmasin deseler bile bu adam nikah yapmaz. Boyle onurlu bir davranisi yapacak ya da ustune duseni yapacak bir erkek gormuyorum ben.
Bu adami arazi saysin herkes.

Babaya söylesin artık bir an önce çünkü bilmeye hakkı var. Sonra da çekirdek ailesini toplayıp açıklasın artık bunun saklanacak bir yanı yok maalesef biran önce yüzleşmek zorunda tüm bunlarla. Sorunlar elbette olacak ama kaçmak saklanmak çözüm değil artık, cesur olsun ve hayatının sorumluluğunu alsın.

Adama soylesin ama cok da umutlu olmasin. Adami pesinen arazi sayin bence.
Kuzen durumu kurtarmak icin iyi kotu bir akrabayla nikah yapsin sonra da bosansin yoksa butun gelecegi biter, bu ulkede bekar annelik yok o..u var, p.c var, ahlaksiz davranislarda bulunmus bir kadin var hayatboyu is bulamaz.
Bu kadar.

Kendi başına hayatını ikame ettirebilecek gücü ve parası varsa neden olmasın. Ne anne babasına ihtiyaç duyabilir kuzeniniz ne de çocuğunun babasına. Keşke kuzeniniz kendisini sevmeyen biri için böyle riskler almasaydi. Daha fazla yorum yapamiyorum maalesef yanlış bir şey de demek istemiyorum. Allah yardımcınız olsun.

nasıl bir cahiliyet içerisinde bu kuzen?adeti düzensizmişmiş..
yahu bir cinsel hayatın var, adetin düzensiz de olsa insan nolur nolmaz bir gebelik testi yaptırmaz mı?bu kadar sorumsuzluk olamaz yazık günah karnındakine ya..adam beni almak zorunda kalsın diye bir tezgah falan olmasın bu?

O yalan olur bence, yani gercek evlilik olmasin, kagit ustunde cocuk evlilikdisi dogmasin deseler bile bu adam nikah yapmaz. Boyle onurlu bir davranisi yapacak ya da ustune duseni yapacak bir erkek gormuyorum ben.
Bu adami arazi saysin herkes.
Böyle de karaktersizler var değil mi? Sevmese bile sırf kadının onuru için onun bebeğini taşıyan biri için kağıt üstünde nikah kıyıp sonra dava açabilir.

Şimdi bu yorumun faydası nedir ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…