Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Ben " ya birini bulamazsa Fırsatı değerlendirsin doğursun " demedim ama siz yi e çıkar biri KARŞISI a dıpru kişiden çocuk yapar dediniz bende diyorum ki hayat bu belki de çıkmayacak onun da bir garantisi uok dedim.
Doğurup doğurmamakta onun kararı.

O konuda haklisin, tabiki %100 garanti veremiyorum. Hiçbirimiz gelecek ne getirecek elbette bilmiyoruz. Ancak neticede genç bir kiz, tüm hayati daha önünde.

Siz güçlü bir kadınsınız L Lilithhha , o bebeğin yiyecek ekmeği varsa her şekilde gelir, kısmetiyle de gelir, baba tabi ki önemli ancak yanınızda olsa belki iyi baba olamayacak, ya da düşündüğünüz aksine yanınızda olmaktan mutlu olacak. Ben kararınızı ve duruşunuzu çok takdir ettim. Siz ne olursa olsun doğururum diyorsunuz, elalem de ne derse desin, bugün sizi yarın başkasını konuşacaklar..

Kan

Kan testi yapınca söyliycem. Korunmuyordu bende sağlık sebeplerinden dolayı korunamiyordum bikaç kez uyardım çok sallamadı ayrıldığım gün hamile kalma ihtimalim olduğunu ve olursa o çocugu ne şekilde olursa olsun doğuracağımı soyledigimde arkasında dururum sıkıntı yok ama bana sormadan bu kararı nasıl alırsın dedi gözüm döndü o rahatlığının arkasından bunu söylemesine. Arkasinda dururum lafıda hikaye zaten. Sonra sensiz yaşayamam diyen adam bir gün içinde her yerden sildi beni.
Bizim erkekler sıkıya gelemiyor maalesef. Darı görünce topuklıyorlar. Nasıl erkek evlat yetiştiriyoruz bunlar ne yiyor ne içiyor da bu kadar kansiz çıkıyor. Sen kalbini ferah tut ve dik dur gerisi kendiliğinden gelecektir ememin ol.

Bizim erkekler sıkıya gelemiyor maalesef. Darı görünce topuklıyorlar. Nasıl erkek evlat yetiştiriyoruz bunlar ne yiyor ne içiyor da bu kadar kansiz çıkıyor. Sen kalbini ferah tut ve dik dur gerisi kendiliğinden gelecektir ememin ol.
Bildiğim tek şey canım çok acıyor ve ben aptallığımla bunu hakettim. Dilerim herşey ben bir adım atmadan son bulur, gücümü yitiriyorum

Bunca şeyin içinden

Bunca şeyin içinden merhametsiz kelimesini mi cımbızladın? Aldırmaya bende giderim, ağlayarak girer ağlayarak çıkarım. Belki yanlış cümle kurdum. Umudum yok anlaşılmaya ama birde şu şekilde anlatmak istiyorum. Bu çocuğu aldırdıktan sonra kendimi bir daha anne olmaya layık hissetmiycem anne olmak hep hayalimdi o bebek alındıktan sonra ben ben olmiycam içimdeki son kalan "ben" ölecek biliyorum ve ben kötü bi insan değilim olmakta istemiyorum. Dilerim arkadaşın çok mutlu bir evlilik yaşar ve sağlıklı bi ailede kucağına evladını alır. Umarım birileri de beni gerçekten anlar
Ben seni anlıyorum, doğru yada yanlış, çok tartışılır..
Ama duygularını çok iyi anlıyorum.
Allahım kolaylığını versin, bütün iyi dileklerim seninle.
Umarım kararından cayip da, o dipsiz kuyuya düşmezsin. ( Bebeği aldirirsan yaşayacağın o derin boşluktan, ruh halinden bahsediyorum, ben senin yerinde olsam göze alamazdim buna da eminim )
Öyle bir konumdasin ki, doğursan ayrı, aldırsan ayrı...

Bu arada ben bir çocuğu olan ve kürtajı da malesef yaşamış bir anneyim.
Hala her aklıma geldiğinde lanet ederim o ana.
Keşke unutma imkanım olsa da ömür boyu hafızamdan silinse o duygular.
En çok da en az oğlum o kadar güzel bir cani yok ettim duygusu berbat.

Allah yardımcın olsun inşallah 🙏

Umarım kararından cayip da, o dipsiz kuyuya düşmezsin. ( Bebeği aldirirsan yaşayacağın o derin boşluktan, ruh halinden bahsediyorum, ben senin yerinde olsam göze alamazdim buna da eminim )

Kürtajı kendi isteğinizle mi oldunuz, oğlunuzdan önce falan mı? Çok üzüldüm ya geçmiş olsun. 🙏

İste bunu yaşama

İste bunu yaşama ihtimali beni çok korkutuyor zaten yaralıyım çocukluğumdan beri birde üstüne bunu kaldırabilecek gücü kendimde bulabilirmiyim bilmiyorum. Anne olmana sevindim en azından sevgini verebilecek bir can bulmuşsun. Oyle olmasaydı zamanla içi nefret dolu birine dönüşecektin belki de o acıyla. Tüm güzellikler seninle olsun 🙏

Siz güçlü bir kadınsınız L Lilithhha , o bebeğin yiyecek ekmeği varsa her şekilde gelir, kısmetiyle de gelir, baba tabi ki önemli ancak yanınızda olsa belki iyi baba olamayacak, ya da düşündüğünüz aksine yanınızda olmaktan mutlu olacak. Ben kararınızı ve duruşunuzu çok takdir ettim. Siz ne olursa olsun doğururum diyorsunuz, elalem de ne derse desin, bugün sizi yarın başkasını konuşacaklar..
Bana şans dileyin olur mu? Bana ve bebeğime. Teşekkür ederim...

Kürtajı kendi isteğinizle mi oldunuz, oğlunuzdan önce falan mı? Çok üzüldüm ya geçmiş olsun. 🙏
Teşekkür ederim, bu konuda konuşmak çok zor benim için, bu kadarı bile zor.
Sadece konu sahibine onu anladigimi hissettirmek istedim.
Gücüm olursa bir gün uzun uzun konuşabilecek kadar iyi olursam..
O gün gelirse, anlatabilirim.
Ve hayır oğlumdan önce değil, ondan sonra.
Yani daha da kötüsü, bir anne ve evliyken 😔

Yaaa kıyamam sana.
Çok üzüldüğün kelimelerinden belli oluyor, çok üzüldüm.
Üzülme annesi, bebeğin seni çoktan affetmiştir. Umarım cennette kavuşursunuz. Oğluna sıkı sıkı sarıl, sen çok iyi bir annesin. 🙏

Ne zaman konuşmak istersen seni dinlerim istediğin zaman yaz lütfen. Şuan bunun acısını bu denli yaşayabilecek kadar "insan" isen ben herşeyin birgün iyi olacağına inanırım hep ve bence sen o gerçek insanlardansın. Şans hep seninle olsun 🙏

İnş kendi adına en doğeu kararı verirsin.
Ama bir daha lütfen insanları sadede duygularınla seçme mantığını da kullan özellikle erkekler konusunda
Bilemiyorsun ki. Bilsem şu durumda olmayı seçmezdim. İşi gücü olan yaşını almış sana karşı ilgili bi mesajınla şehir değistirip gelen, eve istediğin gibi mobilya bak yavaştan alalım diyen anneme bi pazar kızını istemeye geliyorum diyip hamilelik ihtimalimi duyunca toz olan bi adam. Derin bi duygusal boşlukta ona inanmayıp kime inanmayacaktım? Keşke o duygusal boşlukta onu veya bi başkasını ilaç olarak görüp bu hale düşmeseydim. Ama çok ağır kandırıldım bunun bana nasıl hissettirdiğini kimse anlayamaz

Konu sahibi coktan gitmis ama benzer hikayesi olan arkadaslar goruslerini paylasmis. Ben sahsen benzer olaylar yasasaydim kesinlikle dogururdum. Bunda yasimjn da etkisi var elbette

Şuan ne durumdasınız ne gibi bi yol çizdiniz bilmiyorum. Bu durumda olan bi başkaları varsa lütfen okusun. Umarım herşey yoluna girmiştir kuzenin için. Yaşadığınız durumun aynısı şuan ne yazık ki benim başımda. Aile yapım eskiden beri sarsılmış durumdaydı. Anne ve babam birbiriyle savaşmaktan beni görmediler bile. Sırf karmaşadan uzak kalmak için defalarca şehir değiştirdim ve şuan kardeşlerimle beraber yaşıyorum anne baba ayrı. Önceden arkadaş olduğum bi adamla sevgili oldum, adam evlenip boşanmış ve 13 yaşında bir çocuk sahibi. Kısa dönemli ilişkimizde umursamaz tavırlarından dolayı bitirdim. Kendiside pek umursamadı. Şimdi ise hamile olduğumu öğrendim. Şöyle özetlemek istiyorum. Yıllarca topluma göre en ahlaklı(!) Oldugum dönemlerde de hep eleştirildim. Genellemeye göre az çok dikkat çeken bi insanım çunku. Bozuk aile yapımla beraber bu lanetim oldu ve yıllarca hem kotu insanlarla hem de ön yargılarla uğraştım. Ahlaksız ahlak bekçileriyle uğraştım. Bugün hamileyim ve bu bebeği çok istiyorum. Evlenip yapsaydın diyenler olacak, bu adam anneme bile kızınla evlenicem diyip 10 gün sonra su koyvermiş bir insan. Kimseye güvenilmiyor artık hiçbirsey sanıldığı gibi değil herkes bakire doğar kimse paçavra gibi atılmak için sevişmez kimseyle. Ama toplum artık böyle. Ev kızıda olsan, hayat kadını da olsan sana yaklaşan zihniyetler aynı. Kisa keseyim. Öncelikle babasına anlatıp geçici nikah kıymayı teklif edicem. Kabul etmezse babalık davası açıcam. Her hafta rakı masasına yüzlerce lira para bırakacağına iki haftada bir bırakacak bundan sonra çocuğuma da bakacak. Yüzünü isterse hiç görmesin. Anneme konuyu açıcam. Üvey babamında anlayışlı davranacağını umut ediyorum. Ardından gelinlikli bir şekilde yanımda yüzü gözükmeyecek bir erkek dostumla elimde nikah cüzdanıyla resmimi tüm sosyal medya hesaplarımda paylaşicam. Baba adayı sarışın renkli gözlü, eşimin yabancı olduğuna ikna etmem çok zor olmayacak. Bi sure ortalıktan kaybolup kısa zaman sonra ayrıldığımı, hamileliğimi sonradan öğrendiğimi ve doğuracağımı söyleyeceğim. Ardından adam gibi çalışıp çocuğuma bakacağım. Ailem çocuğuma sahip çıkmak zorunda. Bana yapmadıklarını ona yapacaklar yapmazlarsa da bi şekilde başımın çaresine bakıcam. Eminim ki yıllar sonra evladımın yüzüne baktığımda iyi ki diycem. Cesaretiniz varsa yapın arkadaşlar. Kimse siz acıları çekerken yanınızda değilse, eleştirilerini de alıp biyerlerine soksunlar.

Bir bebegin en buyuk sansi annesidir
Anne o kadar onemli ki , bir insanin hayatini basindan sonuna yaratan insan
Sizin bebeginiz cok sansli olacak sizin gibi guclu bir annesi oldugu icin ♥️
Saglikla alin kucaginiza

Konu sahibi coktan gitmis ama benzer hikayesi olan arkadaslar goruslerini paylasmis. Ben sahsen benzer olaylar yasasaydim kesinlikle dogururdum. Bunda yasimjn da etkisi var elbette
Kendim gibi birileri var mı diye bakındım. Bu başlığı gördüm. Merak ettim durumu nasıl sonuç ne oldu diye, kendi görüşümü ve durumumu da anlattım ama mucadeleci davranmaya çalışmak fazla ergence ve toz pembe bakmak olarak görülüyor ne yazık ki.

Elbette çoçugunu sever, elinde geldigince iyi bir anne olmaya çalisir ancak sartlar ortada. Ülkenin durumu ortada.

"Ya ilerde birini bulamazsam" diye bir çoçuk bu sartlarda dünyaya getirilmez.

Tabiki zor bir karar. Ancak dogurmak her zaman dogru bir karar degil.

Her çoçugun hakki mutlu bir anne ile, huzurlu bir yuvada büyümek.

Yani diyorsun ya "ya birini bulamazsa?"

Ben diyorum "ya bu çoçuga maddi olarak yetemez ise? Mama almakta zorlanirsa?" Etrafinda kimse yok bu kizin, kimse! Lohusalik o kadar zor ki, o kadar destege ihtiyacin oluyor ki. Zaten kirilgan bir psikolojiye bir bebek eklemek çok çok zor olur.

Ki benim "ya bu çoçuga mama alamaz ise" sorusu, çok daha olagan bir soru. Eger isini kaybederse bunlar ne yapacak? Burda dogur diyen kimse sahip çikmaz.

Ki isini kaybetmeye bile gerek yok, dogum izninden sonra o çoçuga bakacak kimse yok. Konu sahibi mecburen mantikli bakmak zorunda duruma.
“Ya beni sevecek birini bulursam...” Mantığıyla da bebekten vazgeçilmez bence.

Ben insanların hayatını devam ettirmek için belki de hiç gelmeyecek bir beyaz atlı prense bel bağlamalarına karşıyım.

Ayrıca arkadaş annesinin arkasında olduğunu, mutlu bir evlilik yaptığını ve bebeğine doğumdan sonra bakacağını yazmış. Sanırım o bölümleri görmedin.
Evet, eminim lohusalık zordur ama eninde sonunda biter. Gelmeyecek birine bel bağlamak ise geçmez hep umut olarak kalır.

“Ya beni sevecek birini bulursam...” Mantığıyla da bebekten vazgeçilmez bence.

Ben insanların hayatını devam ettirmek için belki de hiç gelmeyecek bir beyaz atlı prense bel bağlamalarına karşıyım.

Ayrıca arkadaş annesinin arkasında olduğunu, mutlu bir evlilik yaptığını ve bebeğine doğumdan sonra bakacağını yazmış. Sanırım o bölümleri görmedin.
Evet, eminim lohusalık zordur ama eninde sonunda biter. Gelmeyecek birine bel bağlamak ise geçmez hep umut olarak kalır.
Çok haklısın ❤ zaten doydum herşeye başkalarını mutlu etmeye çalışmaktansa bebeğimi mutlu etmeye adarım kendimi beyaz atlı prens gercekten varsa ve birgün gelip beni sevecekse çocuğumuda sever, sevmezse cani cehenneme

Back
X