Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
Aklıma yaprak dökümü ceyda geldi.
Valla minareyi çalan kılıfını hazırlar. Kuzeniniz tek başına yapmadı bu çocuğu. Maddi açıdan destek için çocuk doğar doğmaz babalık davası açarsınız ihtiyaçları ve bakımı için para alırsınız. Ama aile kısmı için bişey diyemem kimse altından kalkamayacağı bişeyi yapmamalı. Sonuçlarına katlanır.

Diliyorum en kısa zamanda doğru olanı net şekilde görebilirsiniz. Her zerresinde haklısınjz bencillik olduğununda bilincindeyim ama canim yaniyor, daha fazlasını daha doğrusu kurtajı kaldırabilirim gibi gelmiyor
Ben buna katilmiyorum. Her cocuk anali babali mukemmel bir ailede yetismiyor. Bknz. Gunumuz gencleri

Gonul isterdi ki mutlu bir ailede buyusun ama cocuguna yetecegine inaniyorsan bu tamamen senin kararin olmali.

Bence sen bir psikologla konus ve kararini oyle ver.

Yalniz o sosyal medyadan resim cekerim , soyle yaparim demeyi ve birilerine kendini ispatlamayi unut.

Onun yerine sadece kendine odaklan.

Ve geciminizi nasil saglayacaginiza.

Ben buna katilmiyorum. Her cocuk mukemmel anali babali bir ailede yetismiyor. Bknz. Gunumuz gencleri

Gonul isterdi ki mutlu bir ailede buyusun ama cocuguna yetecegine inaniyorsan bu tamamen senin kararin olmali.

Bence sen bir psikologla konus ve kararini oyle ver.

Yalniz o sosyal medyadan resim cekerim , soyle yaparim demeyi ve birilerine kendini ispatlamayi unut.

Onun yerine sadece kendine odaklan.

Ve geciminizi nasil saglayacaginiza.
Ya bana kalsa toplum bi gram umrumda değil inan. Onu yapmayı istememin sebebi annemin kardeşlerimin verecek cevabi olsun. Onlardan çekindiğim içjn değil onları sevdiğim ve gururlarını düşundügüm içjn. Ben zaten kendimden geçmişim

Ya bana kalsa toplum bi gram umrumda değil inan. Onu yapmayı istememin sebebi annemin kardeşlerimin verecek cevabi olsun. Onlardan çekindiğim içjn değil onları sevdiğim ve gururlarını düşundügüm içjn. Ben zaten kendimden geçmişim
Olmasin ne olacak, bik bik konussunlar. Herkes once kendi kapisinin onunu temizlesin.

Kendinden gecemezsin yanlis, senin dik durman gerekiyor ki cocugunu tek basina buyutecek gucu gosterebilesin.

Diliyorum en kısa zamanda doğru olanı net şekilde görebilirsiniz. Her zerresinde haklısınjz bencillik olduğununda bilincindeyim ama canim yaniyor, daha fazlasını daha doğrusu kurtajı kaldırabilirim gibi gelmiyor
Doğru yanlış durumunda değilim.
Ki zaten doğru yanlış toplumdan topluma değişir.
Ben sadece şu an bu çocuğun menfaatini de düşünün diye yorum attım.
Ki ben kimsenin ahlak bekçisi degilim.
Ki ahlak bacak arasinda değil.
Demek istediğim bu çocuk çok üzgünüm ama istenmeyen bir çocuk olacak. Babası tarafından koşulsuz kabul görmeyecek.Belki sizin hakkınızda iftiralar duyacak. Ve acik konuşalım Türkiyede yaşıyoruz. Burası Isveç değil. Yeri geliyor burada ne konular okuyorum. Bazı kadınlar boşanmış çocuklu arkadaşlarına bile set çekiyor. Iftira atıyor.
Bir de hep şunu savunuyorum.
Sizin bir eşe ihtiyacınız yok.
Ama o çocuğun bir babaya ihtiyacı olacak.
Ve bu adam babası olacak.
Adam haysiyetsizin önde gideni.
Lütfen çocuğu da düşünüp öyle karar alın.
Günün sonunda burada durumunuza yorum yapıp geçiyoruz.
Bu kararın sonuçlarını sadece siz ve çocuğunuz yaşayacaksınız.

Bunu unutmayın.

Kendim gibi birileri var mı diye bakındım. Bu başlığı gördüm. Merak ettim durumu nasıl sonuç ne oldu diye, kendi görüşümü ve durumumu da anlattım ama mucadeleci davranmaya çalışmak fazla ergence ve toz pembe bakmak olarak görülüyor ne yazık ki.
O arkadaslarin da hakli olduklari noktalar vardir,herkes kendi hayatina gore degerlendirir. Aldir bebegi diyenler genel-gecer yorum yapiyor olabilirler. Ben bekar bir anne gormedim bu sekilde ama baba gordum mesela. Mis gibi bakiyor cocuguna,hem de kendinden olmadigi halde.

Doğru yanlış durumunda değilim.
Ki zaten doğru yanlış toplumdan topluma değişir.
Ben sadece şu an bu çocuğun menfaatini de düşünün diye yorum attım.
Ki ben kimsenin ahlak bekçisi degilim.
Ki ahlak bacak arasinda değil.
Demek istediğim bu çocuk çok üzgünüm ama istenmeyen bir çocuk olacak. Babası tarafından koşulsuz kabul görmeyecek.Belki sizin hakkınızda iftiralar duyacak. Ve acik konuşalım Türkiyede yaşıyoruz. Burası Isveç değil. Yeri geliyor burada ne konular okuyorum. Bazı kadınlar boşanmış çocuklu arkadaşlarına bile set çekiyor. Iftira atıyor.
Bir de hep şunu savunuyorum.
Sizin bir eşe ihtiyacınız yok.
Ama o çocuğun bir babaya ihtiyacı olacak.
Ve bu adam babası olacak.
Adam haysiyetsizin önde gideni.
Lütfen çocuğu da düşünüp öyle karar alın.
Günün sonunda burada durumunuza yorum yapıp geçiyoruz.
Bu kararın sonuçlarını sadece siz ve çocuğunuz yaşayacaksınız.

Bunu unutmayın.
İsveçli bir arkadaşım evlilik dışı doğum yaptı. Üstelik babasıylada gorüşmüyor çocuğun. Ailesi neşe içjnde karşıladı, devlet 7000 euro doğum yardımı verdi. Çocuk 4 aylıkken bebeğiyle beraber gelip antalyada tatil yaptı. Birde kendi durumuma bakıyorum. Coğrafya gerçekten insanın kaderi

O arkadaslarin da hakli olduklari noktalar vardir,herkes kendi hayatina gore degerlendirir. Aldir bebegi diyenler genel-gecer yorum yapiyor olabilirler. Ben bekar bir anne gormedim bu sekilde ama baba gordum mesela. Mis gibi bakiyor cocuguna,hem de kendinden olmadigi halde.
Orası öyle. Herkes kendince haklı tabi

Ben sadece ilerde birini bulur diye kürtaj olsun demiyorum.
Hatta o nedenlerin en önemsizi.

Neticede nice bosanmis anneler var, tekrar evlenen.

Ve anne su an bu kizin hamile oldugundan bile haberdar degil. Annesi ile görüsmüyor. Yani birak daha bebege bakmaya, bu kizin hamileliginde, lohusaliginda destek olmayi.

Benim dedigim, simdiki maddi manevi kosullar bir bebek için iyi degil. Kiz kuaför. Hamileligi nasil geçecek belli degil. 9 ay kusarsa, ev nasil geçincek? Lohusalik döneminde nasil geçinecek? Tekrar ise baslarsa, kim bu bebege bakacak?

Burda konular açiliyor, kadin evli fakat esi bebege bakmiyor yada isten geç eve geliyor ve kadin bunalimin dibini yasiyor. Konu sahibi tek basina nasil herseyin üstesinden gelecek?

Ki bu noktada kürtaj olsa, hap ile bile oluyor. Amelyat bile gerektirmez. Ha bu olayin agirligini azaltiyormu? Hayir ama en azindan bu olayi daha kötü yapan agir bir prosedür ile karsi karsiya gelmez.
Şuan maddi durumu çok iyi olmuş olsaydı ve buna bakarak doğursaydı 2 gün sonra hayatının tepe taklak olmayacağının garantisi var mıydı peki? Ya kusarsa diyorsunuz lohusalık diyorsunuz varsayım üzerine konuşuyorsunuz ya kusmazsa lohusalığı kötü geçmezse bunlarda varsayım yani demem o ki eğer o bu gücü kendide görüyorsa ve annesi de yanındaysa o çocuk her türlü büyür. Benim tek dert ettiğim etrafın tepkisi olurdu ama kim bilebilir ki çocuk 2 3 yaşına gelene kadar karşısına birinin çıkmayacağını yada babanın çocuğu kabullenmeyeceğini. Bence iyi düşünelim iyi olsun, bir bebek için yıllarını hastane koridorlarında geçirenler var onlar birer mucize kaybetmemek gerek

Şuan maddi durumu çok iyi olmuş olsaydı ve buna bakarak doğursaydı 2 gün sonra hayatının tepe taklak olmayacağının garantisi var mıydı peki? Ya kusarsa diyorsunuz lohusalık diyorsunuz varsayım üzerine konuşuyorsunuz ya kusmazsa lohusalığı kötü geçmezse bunlarda varsayım yani demem o ki eğer o bu gücü kendide görüyorsa ve annesi de yanındaysa o çocuk her türlü büyür. Benim tek dert ettiğim etrafın tepkisi olurdu ama kim bilebilir ki çocuk 2 3 yaşına gelene kadar karşısına birinin çıkmayacağını yada babanın çocuğu kabullenmeyeceğini. Bence iyi düşünelim iyi olsun, bir bebek için yıllarını hastane koridorlarında geçirenler var onlar birer mucize kaybetmemek gerek
Hamileyken eşimide kaybedebilirdim Allah kimseye vermesin ama yaşayan çok. Iyi bakmaya çalışiyorum bende şuan elimden tek gelen bu. Cansınız ❤

Orası öyle. Herkes kendince haklı tabi
Inanin sizin iyiliginiz icin soyluyorlar. Herkes cok guclu degil,herkes bunu goze alamaz bence de.

Kkdaki kadinlarimizin cogunun esinin profiline bakiyorum da,ulan boyle koca olacagina hic olmasin,spermleri biraksin sonra sektir olup gitsin demiyor da degilim hani ;)

İsveçli bir arkadaşım evlilik dışı doğum yaptı. Üstelik babasıylada gorüşmüyor çocuğun. Ailesi neşe içjnde karşıladı, devlet 7000 euro doğum yardımı verdi. Çocuk 4 aylıkken bebeğiyle beraber gelip antalyada tatil yaptı. Birde kendi durumuma bakıyorum. Coğrafya gerçekten insanın kaderi
Evet öyle maalesef.
Biz ne kadar Avrupalı olduğumuzu iddia etsek de Orta Doğu toplumuyuz. Genlerimize Evlilik = Başarı diye kodlanmış.Benim annem öğretmen.Eğitimli biri ama küçükken her düğünde gelin kıyafeti giydirildim.
Tabi o zamanlar bunun bilinçaltına etkisini ne annem ne ben biliyorduk.Evlilik = Başarı algısını kırmam çok zor oldu.
Iskandinav ülkelerinde böyle kalıplar yok. Çocuk sahibi olmayı tamamen medeni durumdan bağımsız değerlendiriyorlar. Ki bana göre o da uç. Çünkü o çocuğun babaya ihtiyacı var.Rol modele ihtiyacı var.
O yüzden çocuğunuz baba şevkati almalı. Eğer doğuracaksanız da bunun için orta yolu bulmaya çalışın. Sonra baba şevkati almayan çocuklar ileride kendinden çok büyük ebeveyn yerine koyabilecekleri kişilerle sağlıksız evlilikler yapıyorlar.
Yani hayat sizin. Karar sizin.
Ama keşke korunma işini siz halletseydiniz.
Sizde de ihmal var. Sırf adam suçlu değil. Ama tabi adamın sonraki tavırları rezalet.
Belki çocuğuna baba olmayı kabul eder..
Belki..

Bir deneyin bence..

L Lilithhha burada yüzlerce konu açılıyor. bazen o kadar kötü evlilikler okuyoruz ki, herkes hep bir ağızdan boşanmalısın diyor. kimisinin 5 aylık bebeği var, aldatılıyor, boşan deniyor. kimisi hamile/lohusayken şiddete maruz kalıyor, herkes yine boşan diyor.

boşanmış bir kadının el kadar bebekle hayata tutunabileceğine herkesin inancı var ama bekar anne olmaya herkes karşı. nefret ediyorum bu iki yüzlülükten.

Hamileyken eşimide kaybedebilirdim Allah kimseye vermesin ama yaşayan çok. Iyi bakmaya çalışiyorum bende şuan elimden tek gelen bu. Cansınız ❤
Birde size birşey diyimmi şuan bende hamileyim ve içimde şöyle bir his var o adam çocuğu kabul edecek bence ve inşllh öyle olur 🙏 dualarım sizinle

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
Allah korusun. Asla ayiplamiyorum insan bu beşer şaşar. Yarın kimin başına ne geleceği belli olmaz. Erkek arkadaşıyla konuşup bir karar vermeli bence. Tek başına doğurmak büyütmek planları açıklamak çok zor olacaktır

Inanin sizin iyiliginiz icin soyluyorlar. Herkes cok guclu degil,herkes bunu goze alamaz bence de.

Kkdaki kadinlarimizin cogunun esinin profiline bakiyorum da,ulan boyle koca olacagina hic olmasin,spermleri biraksin sonra sektir olup gitsin demiyor da degilim hani :KK66:
Bende onu çok derdim, temennilerim tutmaz tutmaz tuta tuta bu tuttu ağlanacak halime gülüyorum :) hepimizin hakkinda hayirlisi olsun

Evet öyle maalesef.
Biz ne kadar Avrupalı olduğumuzu iddia etsek de Orta Doğu toplumuyuz. Genlerimize Evlilik = Başarı diye kodlanmış.Benim annem öğretmen.Eğitimli biri ama küçükken her düğünde gelin kıyafeti giydirildim.
Tabi o zamanlar bunun bilinçaltına etkisini ne annem ne ben biliyorduk.Evlilik = Başarı algısını kırmam çok zor oldu.
Iskandinav ülkelerinde böyle kalıplar yok. Çocuk sahibi olmayı tamamen medeni durumdan bağımsız değerlendiriyorlar. Ki bana göre o da uç. Çünkü o çocuğun babaya ihtiyacı var.Rol modele ihtiyacı var.
O yüzden çocuğunuz baba şevkati almalı. Eğer doğuracaksanız da bunun için orta yolu bulmaya çalışın. Sonra baba şevkati almayan çocuklar ileride kendinden çok büyük ebeveyn yerine koyabilecekleri kişilerle sağlıksız evlilikler yapıyorlar.
Yani hayat sizin. Karar sizin.
Ama keşke korunma işini siz halletseydiniz.
Sizde de ihmal var. Sırf adam suçlu değil. Ama tabi adamın sonraki tavırları rezalet.
Belki çocuğuna baba olmayı kabul eder..
Belki..

Bir deneyin bence..
Olabildiğince tatli dilli bi şekilde arzumu anlatıcam. Maddi desteğin olmasada en azından haftanın bir gunu kucağina al öpüp kokla diycem. Dilerim az da olsa merhameti kalmıştır

L Lilithhha burada yüzlerce konu açılıyor. bazen o kadar kötü evlilikler okuyoruz ki, herkes hep bir ağızdan boşanmalısın diyor. kimisinin 5 aylık bebeği var, aldatılıyor, boşan deniyor. kimisi hamile/lohusayken şiddete maruz kalıyor, herkes yine boşan diyor.

boşanmış bir kadının el kadar bebekle hayata tutunabileceğine herkesin inancı var ama bekar anne olmaya herkes karşı. nefret ediyorum bu iki yüzlülükten.
Çok haklisin kaçarak evlenip hamileyken terk edilenler var neleri görüyoruz. Arada ki 1 dakikalik imza töreni bebeğinde anneninde kaderini etkiliyor babaya bişey olmuyor ama olacak olan ne şekilde olursa olsun oluyor işte

Birde size birşey diyimmi şuan bende hamileyim ve içimde şöyle bir his var o adam çocuğu kabul edecek bence ve inşllh öyle olur 🙏 dualarım sizinle
Yaa içim ısındı ❤ dilerim kalbince olur arkadaşım bende çok istiyorum bi mucize olsun adamin içine şefkat dolsun ama umudum yok dilerim senin için herşey çok daha güzel olur. Baba adayıyla irtibatın var mı sevgilimisiniz?

Bir çocuğun ebeveynlerinden birinin olmaması halinde yaşamaya hakkı yoktur veya kesin sorunlu olur diyemem. Zaten normal insan kalmadı gibi bir şey. Klasik aile yapısındaki çocukların da hali içler acısı.
Ama kendinizi hamileyken eşim ölebilirdi vs. ile kandırmayın lütfen. Önceki sayfalarda gördüm iki tarafta korunmamış. Bile bile lades denmiş. Sorunlu bir ilişkiymiş. Adamın oynak olduğunu evlenmeyeceğini biliyormuşsunuz sonra gelip burada mantıklı açıklama yapmaya çalışıyorsunuz. Kurduğunuz senaryo olasılıksız değil ama madem böyle bir sorumluluk alıyorsunuz artık daha akıllıca davranın. L Lilithhha

Back
X