Evlilik dışı çocuk sahibi olmak?

Galiba sen de böyle düşünüyordun, herifin levelı duyunca bi şaşırdın :KK70:
bu kadar eğitimli hukukçu bir kadının yasal süreyi geçirecek kadar aklına hamileliği getirmeyip savsaklamış olmasının mantıksız geldiklerinden biri de bendim. o nedenle cevap yazıyorum, kadın aşıkmış illa ki christian grey,bale vs.. olmasına gerek yok murtaza abiye de aşık olabilir sonuçta değil mi?
kadını tanımıyoruz evlenmek için yapmış olabileceği buradaki herkesin aklına geldi zaten ama konu bu değil.süngü düşmek hiç değil, tekrar ediyorum bu kadınlar hukukçu ve ne yapılacagını buradaki herkesten iyi bilirler.konu açılma sebebinin tepki ölçmek olduğunu düşündüğüm ve de konu sahibinin aşırı agresif tavırları sebebiyle yorum yapmadan takip ediyorum.
Konu açılma sebebi elbette tepki ölçmek? Basından beri hukuki olarak ne yapabiliriz demedim. Hatta özellikle belirttim yasal prosedürü biliyoruz diye.
Başımızda böyle bir durum var olay aileye söylenecek sizce aile ne tepki verir ve tepki nasıl yumuşatılır. 50 kere bunu sorduğumu belirttim bura dışında başka platformlarda da sordum. iyi ki konuyu açmısim bir sürü özel mesaj da geldi bunu yaşayan çok kadın varmış burada

Eeeeeee bu mu yani? Kuzenin bu adam icin mi hayatini ziyan ediyor? Yanlis anlamayin, zengin/fakir, yakisikli/tipsiz kim olursa olsun boyle sivisacak tipte erkekler icin hayat ziyan etmeye karsiyim da.....boyle olunca da biraz abes oluyor. madem hayatini ziyan edeceksin bari biraz eline yuzune bakilir bir sey olsun kafasindayim:ruh:
:D ben de nedense yakışıklı hoppa sorumsuz biri cool biri sanmıştım

Nikah olsa da olmasa da cümle alem bu cocugun evlilik disi oldugunu bilecek sonucta. Sanirim ben olsam beni sevmeyen bir adamin zorda kalip benimle evlenmesini istemezdim. Zor ve kötü durumumu ve psikolojimi daha da kötülestirirdi. Ailede hir gür cikacak muhakkak. Ama cocuk dogunca onu kabullenirler ve yumusarlar diye düsünüyorum. Tutucu olup hatta inanilmaz yobaz bir cevrede yasayip da kizinin evlilik disi cocugunu sahiplenen bir baba biliyorum. Kaldi ki ailesi kabul etmese de kuzeniniz kendisine ve bebegine bakabilecek durumdaymis. Gözünü karartip aciklayacak ailesine, bir firtina kopacak sonrasini zamana birakacak. Bebegin babasi da bebegi kendisi tanimazsa babalik davasiyla mecburen nufusuna alir ve sorumluluklarini yerine getirir. Ama kendisini sevmeyen bir adamla evliligin lüzumu yok bence.

Ailesi kabul etse ve her şey sorunsuz gitse bile duygusal olarak o kadar zor ki yalnız hamilelik. Ayakkabılarımı bile giyip çıkaramıyorum :( akşam eşim temizlik yapıp işe gitti çünkü benim çok şiddetli bel ve sırt ağrılarım var. Biraz nazlanmak istiyor insan. Dediğim gibi her şey sorunsuz ilerlese bile sadece bu konuda zorlanabilir. Allah yardımcısı olsun. İnşallah riskli bir gebelik olmaz. Bir yolunu bulup bebeğin kalp atışlarını dinletin babasına. Eşim ağlamıştı ki çok sert mizaçlı biridir. Belki biraz yumuşatır ortamı.

Benzer durumu yaşayan arkadaşıma da benim yaşadığım şehirde doğurup (yalnız yaşıyordum) hiç istemiyorsan yurda bırakalım demiştim. Ha baktın kıyamayacaksın geçici süre bırakıp maddi olarak toparlanıp geri alırsın demiştim. Bebeğin babası evlenelim diyordu. Doğurduktan sonra düğün yapın ve geri alın dedim. Onu da mı yapamıyorsun söz veriyorum ben benimle yaşadığın sürece o bebeğin seninle birlikte sorumluluğunu alacağım demiştim. Ama o kürtajı seçti.
Umarım bebeğin güzel bir hayatı olur. Allah yardımcısı olsun ikisinin de.

Bende avukat bir çift tanıyorum ilk çocukları evlilik dışı oldu .çocuk doğduktan sonra evlendiler ama sonra 2 çocukları daha oldu . Kızın aileside doğu anadoluda köyde yaşayan bir aileydi . Kızın ilk çocuğundan ailesinin haberi yıllarca olmadı. Ailesinin yanına ziyaret giderken o çocuğu kayimvalidesine birakip gidiyordu:((

aile sırtını dönmese kabullense bile işi zor en çokta doğacak çocuk için zor... binbir türlü hakaretler duyacak, yaftalanacak ... en acısıda okumuş etmiş insanın bu kadar sorumsuzca bir canın dünya ya gelip cehennemi yaşamasına sebep olacak olması

Adama söylesin en kötü durumda arazi olur evet ama zaten şu an için daha kötüsü olamaz gibi. Babalık davası filan açın evlenmezse. En azından çocuğun babası belli olur

Yaa keşke konuşsanız baba adayı ile ona göre yorum yapabilsek.
Arkadaşımın başına geldi ama baba adayı 4. Ayda kabullendi 6 aylıkken evlendiler el ele verip.
Tek sorun hala çevre baskısından korktuğu için bilen kişiler ve aile dışında misafir kabul etmiyor sosyal çevreden kendini baya baya çekti.

Bende avukat bir çift tanıyorum ilk çocukları evlilik dışı oldu .çocuk doğduktan sonra evlendiler ama sonra 2 çocukları daha oldu . Kızın aileside doğu anadoluda köyde yaşayan bir aileydi . Kızın ilk çocuğundan ailesinin haberi yıllarca olmadı. Ailesinin yanına ziyaret giderken o çocuğu kayimvalidesine birakip gidiyordu:KK43:(
Ay ne saçma şey ya.Çocuğu dışlamışlar resmen

kuzeniniz her açıdan zor durumda kalacak...

adam sen bana yamanmaya mı çalışıyorsun çocuk yaparak? şeklinde çirkinleşecek.
(çünkü biz de korunmak kadının görevi)
muhtemelen de reddedecek çocugu.

ailesinin hayal kırıklığını düşünemiyorum.
avukat kızları, hem kel hem fodul biri ile korunmasız ilişkiden hamile kalmış.
tepkilerinin %90ı toplum baskısı ve elaleme ne diyeceklerini bilmedikleri için verecekler. kuzeniniz ailesinin onu sevmediğini falan düşünmesin boşuna, elalem yüzünden onlar da baskı altında olacaklar maalesef.

ben olsam şehir değiştirme, çocugu saklama olaylarına hiç girmezdim. ne ailesinden ne elalemden.
olmuş bir kere, insanız, yapmış bir hata.
çocuk yarın öbür gün bu durumu fark ettiğinde bir utanç kaynagı olduğu için kendini sevmeyecek, suçlu hissedecek.

sahte nikah işleri de bana göre değil. ayrıca bu nikahın kıyılacağı kişinin de hayatı var, yarın öbür gün aile hayatı olacak. böyle alengirli işlere gerek yok

adamla soyadı harici herhangi bir şey talep etmeyeceğinize, mirasa dahil olmayacağına dair bir sözleşme yapın madem olabiliyorsa. belki öyle en azından soyadı almış olur.

Ailesinden ayri bir sehirdeyse dogurduktan sonra soyleyecek bir sekilde. Bebisi gorunce kizamazlar. Veya arkadaslarin dedigi gibi bebegin babasiyla veya baska biriyle evlenip bosanacak formaliteden. O bebegin kimliginde bir baba adi yazmasi lazim. Illa ki en once baba adayiyla konussun

İyi günler herkese. Kuzenim hamileymis evli değil korunmalarina rağmen olmuş. Karşı taraf sevgilisi değil Uzun süredir görüştükleri biri. Daha net açıklamak gerekirse kuzenim aşık karşı taraf değil ama kızın ilgisinin de farkındaydi.
Adet dönemi düzensiz olduğu için geç farketmis ve yasal süre dolmuş. Dolayısıyla aldiramayacak.
Şimdi sizce izlenmesi gereken yol nedir? Erkeğin henüz haberi yok ama haberi olsa da evleneceğini sanmıyorum olayın içinden sıyrılmaya çalışacak gibi.
Henüz çok yeni öğrendik yarın is olduğu için yanına gidemiyorum şehir dışında. Ailelere ne denir ne yapılır onu da bilmiyoruz. Aile yapımız bu konuda rahat değil. Yani evet öldürmezler ama bilmiyorum ya karışık işte.
Tek başına cocuk doguran kimseyi tanıyor musunuz? Nasıl geçti süreç? Baba daha sonra iletisime geçmek istedi mi ne oldu. ŞaşkınIm baya aslında detay unutmuş olabilirim kısaca sormak istediğim olay sizin başınıza gelse ne yapardınız. Çocuk doğacak o kesin ama aileler, akrabalar, komşular vs. Düşünülürse nasıl kolay atlatılir bu dönem
olmiusla olmuse care yok kotu kader kotu hata kimse k bakmasin korumasiz iliskiye giriliyorsa bu ikisinin de sorunu kimse kolay. siyiramaz. yani aklim diyor yakasina yapissin . hamileyim desin her turlu ispatlarim desin evlenmese bile sahip ciksin yok ole. bir hata ugruna dunyanin yukunu alamaz bnce

Haklisiniz bizde cok garipsiyorduk . Ama malum doguda örf adet gelenekler daha katı. Belki bilselerdi kötü şeyler olabilirdi. Yoksa kimse keyfi olarak çocuğuna bunu yapmaz.
Diğerleri ananeyi dedeyi bilirken o masumun bilememesi çok kötü ve büyük haksızlık ya:(

Adama soylesin ama cok da umutlu olmasin. Adami pesinen arazi sayin bence.
Kuzen durumu kurtarmak icin iyi kotu bir akrabayla nikah yapsin sonra da bosansin yoksa butun gelecegi biter, bu ulkede bekar annelik yok o..u var, p.c var, ahlaksiz davranislarda bulunmus bir kadin var hayatboyu is bulamaz.
Bu kadar.
birde erol taslar var kotu insanlar.. onu unutmayalim

Back
X